نظر منتشر شده
۵۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 230946
تابستان، عباس آخوندي و جنگ «مالك و مستاجر»
بخش تعاملی الف - حميد نجف، 27 خرداد 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۱۸
سكانس اول:

تو چرت بود، كه تلفن زنگ زد، با بي حوصلگي گوشي را برداشت، شما؟

سلام، از بنگاه سر كوچه تماس مي گيرم، خوبي انشا ا...

سلام از ماست، بد نيستم، چه خبر؟

بنگاهي: سلامتي، گفتم مهلت اين مستاجرت داره تمام ميشه، نمي خواي بلندش كني؟

صاحب خانه: نه ، براي چي؟ آدم شريفيه، تازه يكساله اينجا نشسته.

بنگاهي: آخه كرايه ها خيلي بالا رفته، من يك مشتري خوب برات سراغ دارم، مي توانم تا ۳۰ درصد بالاتر برات اجاره بدم.

صاحب خانه: نه بابا ؟! خانه كه نسبت به پارسال تو سرش هم خورده، چه جوري كرايه خانه بالا رفته.

بنگاهي: آقا جان تو بلندش كن من برات بالاتر اجاره مي دهم.

صاحب خانه: چي بگم آخه؟!

بنگاهي: هيچي بابا، بگو مي خواي براي پسرت زن بگيري.

صاحب خانه: پسرم؟!، اونكه تازه هفت سالشه

بنگاهي: بابا يه چيزي بهش بگو ديگه به هرحال خود داني، فعلا باي باي.


سكانس دوم:

تازه از سركار برگشته بود، خسته و كلافه، كه تلفن زنگ زد.

بنگاهي: الو سلام، چه طوري آقا، خوبي

مستاجر: شما

بنگاهي: من از اين بنگاه سر كوچه زنگ مي زنم

مستاجر: بفرمائيد

بنگاهي: داشتم اين قراردادها را مرتب مي كردم، قرار داد شما رو ديدم، گفتم، دو سه ماهي بيشتر ازش نمانده، برنامه شما چيه؟ مي خواهيد بشينيد يا پاشيد؟

مستاجر: والا هنوز فكري نكردم، اگه دندون گردي نكنه شايد يكسال ديگه بشينيم.

بنگاهي: فكركنم براي سال جديد ديگه خانه را به شما اجاره نده.

مستاجر: چرا آخه؟

بنگاهي: من چند روز پيش ديدمش، مي گفت مي خواهد براي پسرش آستين بالا بزنه.

مستاجر : پسرش؟ اون كه هفت، هشت سال بيشتر نداره.

بنگاهي: نمي دانم ديگه فقط مي دانم، كه بايد فكر جا باشي، از شانس خوب شما من چند تا اكازيون برات رديف كردم، فردا وقت كردي بيا تا نشانت بدم.

مستاجر: آقا لطف كردي، خدا از بزرگي كمت نكنه، فردا حتما مزاحم مي شوم.

بنگاهي: بيا آقا جون، بيا ...


تابستان كه مي شود، آغاز داستان درد بي درمان خانه به دوشان و جنگ مالك و مستاجر شروع مي شود و از همه مهمتر حكايت بعضي ازاين دفاتر املاك و دلالان بي وجداني كه در اين بين تنها به فكر بافتن كلاه پشمي براي خود هستند.

براي اين جماعت هر فسخ قراردادي دو قرارداد جديد در دل دارد، پس لازم است كه براي افزايش قرارداد بيشتر، هر چه در توان دارند بر كوره فسخ قراردادهاي قبلي بدمند.

افرادي كه طي اين سال ها ثابت كرد ه اند كه به جاي دولت، حرف اول را در تعيين نرخ اجاره وفروش مسكن مي زنند، جماعتي كه متاسفانه، نبض بازار هم، دست آنان است.

هر چند مسئولان و مردم، هميشه در برابر اين گروه مقاومت مي كنند اما نهايتا مغلوب بازي آنان مي شوند، تاكنون دولت هاي مختلف هر يك به نوعي و با روشي، سعي در كنترل بازار مهم مسكن داشتند اما هميشه اين دلالان و واسطه ها بودند كه حرف آخر را مي زدند، هر چند نقش مخرب بعضي از بانك ها وموسسات سرمايه گذاري را هم نمي توان در اين بين بي تاثير دانست.

تزريق آني سرمايه، نوسانات شديد قيمت ها را در پي دارد، نوساناتي كه شايد در كوتاه مدت موجب سود كلان اين سوداگران اقتصادي را فراهم آورد، اما در دراز مدت براي مسكن و فعالين اين حوزه جز ركود و دردسر چيزي به ارمغان نمي آورد.

پس از روي كار آمدن دولت تدبير و اميد با كنترل نقدينگي و همچنين افزايش ناچيز دستمزدها در برابر تورم حدود ۴۰ درصدي، به تدريج شاهد كاهش بيشتر قدرت خريد مردم بوديم، كاهشي كه با وجود رنج و عذاب مضاعف براي ملت، توانسته تا حدودي از تب و تاب قيمت هاي افسار گسيخته و گراني بيشتر مسكن بكاهد، آرامشي كه البته نقش مخرب ركود هم در آن هويدا است.

هرچند دلالان و واسطه ها همه ساله در اين ايام سعي مي كنند با راه اندازي هياهو و شايعه پراكني به هر نحو ممكن برطبل گراني بكوبند، اما با اوضاع نگران كننده اقتصادي مردم و ركود پيش آمده به ويژه در بخش مسكن تا كنون راه به جايي نبرده اند.

يكي از راه حل هاي پيشنهادي به وزير محترم راه و شهر سازي، براي گذار از مرحله بحراني تابستان پيشرو تنها هدايت و كنترل صحيح رسانه ها به خصوص رسانه ها و نشريات اقتصادي است.

همان رسانه هايي كه متاسفانه بعضي از آنان سال ها است كه به تريبوني براي طبقه سرمايه دار و دلالان اين بازار بدل شده اند، كساني كه قبل از آغاز هر تحولي با شايعه سازي زمينه هاي رواني اين پديده ناميمون را، در ذهن مشوش مردم رنجديده كشور آماده مي كنند.

جناب آقاي آخوندي و ساير مديران بخش مسكن بايد بدانند كه آنچه امسال شاهد آن خواهيم بود، كاهش قيمت مسكن آن هم به واسطه ركود است، در همه جاي دنيا كاهش نرخ مسكن بر كاهش اجاره بها تاثير گذار است، اگر در كشور ما اين چنين نيست به واسطه تدبير غلط ما است.

پس لازم است كه وزير محترم راه و شهر سازي و ساير دست اندركاران و رسانه هاي همسوي دولت تدبير و اميد از طريق مصاحبه، تهيه گزارش و مقاله اين واقعيت را با صداي بلند فرياد زنند شايد اين بار بتوان با همراهي و شفاف سازي در برابر اين مافيا پيروز شد.
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۰:۲۷:۳۱
آقای وزیر اگر به فکر مسکن بود طرح مسکن مهر رو تعطیل نمی کرد، بهترین راه اینه که هر کس خونه داشته باشه چون تو این مملکت چیزی به اسم نظارت معنی نمیده. (2207536) (alef-10)
 
محیط
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۱:۲۵:۲۹
به چه قیمتی باید همه خونه دار بشن؟ وقتی دولت قبل نصف پایه پولی رو صرف مسکن مهر میکنه و پدر بانک مرکزی رو در میاره و نرخ تورم رو به 60 درصد و نقدینگی رو به 450 هزار میلیارد میرسونه و کمر بخش خصوصی توی مسکن رو میشکنه به نظرت عادلانه بود؟ چرا فقط فکر میکنین به هر قیمتی فقط یه عده باید خونه دار بشن یا به هر قیمتی مثلا فلان جاده ساخته بشه. حکایت مسکن مهر و برداشت از جیب بانک مرکزی حکایت اینه که مثلا جنابعالی خونه تو بفروشی بری چیپس بخری (2207706) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۲:۲۳:۱۸
ولی وزیر اقتصاد همین دولت سخنان اقای اخوندی رو تکذیب کرد وگفت نه تنها بانک مسکن ورشکست نشده بلکه خیلی هم سود کره (2207845) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۸:۵۳:۳۵
متاسفانه دلالها و مالکین با گفتن اینکه مالکیت محترم و صاحب اختیار است هرکاری دلشان بخواهد می کنند
این وظیفه مجلس است که با طرح 2 فوریتی نرخ افزایش معقول اجاره را تعیین کند
نمایندگان برای همین کارها حقوق می گیرند (2208850) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۸ ۰۰:۲۹:۳۰
آخه عزیزم ایشون به نظر گل و شریف شما مستاجررن یا مالک؟ پس همش نزن برادر! (2209309) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۱:۲۶:۱۷
این مسکن اجتماعی همون مسکن مهر فقط دولت اسمشو زده بنام خودش چرا چون تو کشور هیچوقت نظارت نبوده ونخواهد بود،همین الانم از وقتی دولت اومده نظارتها ضعیفتر شده وهمه از مصالح نامرغوب استفاده میکنند این وسط بازهم مردم آسیب می بینند(بیاین این تخریب وسیاسی بازی رو بزارید کنار وبفکر مردم باشید) (2207709) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۲:۳۱:۳۲
استقبال کم و تعداد کم کامنتهای این مطلب نسبت به سایر مطالب سایت الف مثلا در مورد ظریف و روحانی و دلواپسین نشان از این میده که اکثر خوانندگان سایت الف از اقشار برخوردار هستند که حداقل صاحب مسکنند و بیشتر دغدغه هیجانات سیاسی دارند

البته خوب کسی هم که در ساعات صبح توی سایتهای خبری هست یا کارمند دولته یا شاغل

لذا سایت الف لطفا بررسی کن که شما هم بر اساس نظرات خوانندگانت برداشت اشتباه از متن جامعه پیدا نکنی که این تعداد کم در واقعیت ولی انبوه در فضای مجازی دارند قلب واقعیت جامعه میکنند (2207866) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۸ ۲۰:۳۶:۲۳
دقيقا (2210714) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۴:۰۳:۳۶
قديمها دولت كمك ميكرد مسكن اجاره به شرط تمليك پنج شش ساله تو جاهاي خوب به مردم ميداد حالا اين قضيه ديگه نيست و هركس هركار خواست ميكنه متاسفانه وقيمت هم رفته بالا حالا مردم يه آلونك هم نزديك ه پيدا نكنند (2208131) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۴:۱۶:۰۳
من سال 84 با 32 میلیون که 18 میلیون وام مسکن 4 میلیون سپرده ای در بانک مسکن بود 4 میلیون وام اداره یه کم فروش طلا و سیم کارت و قرض ،خانه ای در شیراز خریدم که حالا حدود 350 میلیون هست و فکر نمی کنم با حقوق الان و افزایش آن بتونم تا 30 سال دیگه همچین خونه ای بخرم.
آقای احمدی نژاد با سیاستهاش متاسفانه اول امکان خانه دار شدن حقوق بگیر ها را گرفت و بعد مسکن مهر را جایگزین کرد.
یک ماه پیش خونه یکی از دوستان که تازه ازدواج کرده بود و یکی از همین مسکن های مهر را اجاره کرده بود رفتیم. گذشته از وضعیت وحشتناک خونه که بوی فاضلاب همه را اذیت می کرد دائم از ما می خواست که یواش حرف بزنیم چون مزاحم همسایه می شویم!!!
گذشته از همه اینها می گفت 90 درصد خانه های اینجا اجاره هست یعنی بیشتر کسانی که مسکن مهر گرفتن قبلاً خانه داشتن. (2208162) (alef-10)
 
علی 12
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۷:۳۷:۰۵
شما که پول داشتی یه مسکن مهر خریدی. تورمش موند برای ما که همون پول مسکن مهرم نداریم. انصافم خوب چیزیه. (2208663) (alef-10)
 
abbas
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۰:۳۵:۰۳
مشکل مسکن دو راهکار دارد
اول- کلیه مسکن ها اعم از تکی یا انبوه سازی باید توسط پیمانکاران ذیصلاح ساخته شوند. چرا؟
- کیفیت ساخت بالا میرود
- شهرداری با صاحب مسکن طرف نیست بلکه با پیمانکار حرفه ای طرف است و دستورالعمل های شهرداری را رعایت میکند.
-مدت ساخت کاملا مشخص میشود و پیمانکار ملزم است طی مدت تعیین شده کار را به اتمام برساند
- تعهدات هزینه ای از دید شهرداری بعهده پیمانکار است و پیمانکار موظف است کار را طی مدت معین به اتمام برساند هرچند با هزینه شخصی. در صورت استنکاف کارفرما(صاحب ملک) از پرداخت هزینه های قرارداد به پیمانکار شهرداری و قوه قضاییه طرف پیمانکار را خواهند گرفت.
دوم- صنعتی سازی ساختمان . تنها راه اینکه قیمت خانه کاهش یابد ، تولید کارخانه ای است حتی برای مساکن تکی نیز میتوان از این راهکار بهره برد (2207567) (alef-10)
 
سروش
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۰:۴۰:۱۹
سلام
آخه وزیر محترم راه و شهرسازی که خودش ذینفع این قضیه است، انتظار دارید فکری برای این موضوع بکند. !! (2207589) (alef-10)
 
شهروند......
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۰:۴۹:۱۷
با سلام حیف وقتم که دادم این مطالب تکراری را خواندم که چی مثلا گشایش برای مستاجران شد؟از مریخ کسی امد گفت مشکل را حل کردم ؟انها میتازند ما بایسد بسازیم حرق زیادی بزنی از بنگاه بیرونت میکنند برو بابا حالی نداری و وقت ما را گرفتی خدا روزیت جایی دیگه بده خودت صاحبخانه هستی نفس از جایی گرم بلتد میشود برو بابا حالی نداری و داغ مردم را تازه کردی رانت خواران و اقازاده قادر حامی انها هستند مقلا میخواهی چکار کنیم ؟برو بابا حال نداری شکمت سیر است و فریاد گرسنه بودن میزنی برو بابا حال نداری (2207609) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۰:۵۹:۵۵
اقای توکلی
لطفا خودتون رو جای مستاجرها بگذارید و کاری اساسی در مجلس انجام بدید
مثلا: خانه ای که چند ماه خالی باشه به تملک دولت در میاد. (2207636) (alef-10)
 
راهی
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۱:۰۲:۵۹
افزایش اجاره بها نه ربطی به دلال داره نه مالک نه مستاجر
حالا میدونم تا به دولت بگی بالای چشمت ابرو منتشر نمیکنید ولی تورم یعنی پولی که دولت از جیب مالک و دلال و مستاجر کلهم بر داشته گذاشته تو جیب خودش که چی؟ خودشیرینی کنه من دارم واستون مسکن مهر میسازم تو بر بیابون... من دارم ماهی 40تومن یارانه بهتون میدم... (2207647) (alef-10)
 
اقتصاددان
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۱:۰۷:۱۶
یک تحلیل جالب از یکی از دوستان اقتصادی :
واقعيت اين است که بازار مسكن ايران در پنجاه سال گذشته به صورت مداوم با روند افزايش تقاضا مواجه بوده است که ناشي از روند افزايش جمعيت و روند افزايش نرخ شهرنشيني بوده است.
اما واقعيت مهمتر آن است که از سال 1391 اين روند متوقف شده است که مهمترين عامل آن کاهش تعداد ازدواج از ساليانه 850 هزار به ساليانه 780 هزار مورد است که تقريبا نشاندهنده کاهش ده درصدي تقاضا است که در پنجاه سال اخير بدون سابقه بوده است.
نگاهي به ساختار هرم سني جمعيت ايران نشان مي دهد که اين روند منفي تا ده سال آينده هم ادامه خواهد داشت و تعداد ازدواجها تا 5 سال آينده به حدود 520 هزار مورد خواهد رسيد.
متاسفانه اين کاهش مستمر در تقاضا در زماني رخ داده است که به دليل کاهش شديد بودجه عمراني دولت و نيز مشكلات ناشي از تحريم در سه سال گذشته، حجم زيادي از امكانات فني، نيروي کار متخصص و سرمايه راهي بازار ساخت و ساز شده اند و توليد مسكن به نزديكي ركوردهاي تاريخي رسيده است. وضعيتي که منجر به مازاد بيسابقه عرصه املاک در تهران رسيده است. مازادي که طبق برآورد آقاي دكتر عبده بزودي به سطح شگفت انگيز 1.12 ميليون واحد در تهران خواهد رسيد که تقريبا معادل 50 درصد موجودي 2.3 ميليوني واحدهاي مسكوني فعلي شهر است. واضح است که چنين مازاد عظيمي در شرايط افت سريع تقاضاي واقعي تا سالها قابل جذب نخواهد بود.

بازار مسكن در پنجاه سال گذشته هرگز با چنين عدم تعادلي مواجه نبوده است و سردرگمي آشكار فعالان اين بازار هم نشاندهنده وقوع وضعيتي غير عادي در اين بازار است.
اگرچه از نظر رواني بازار مسكن به صورت سنتي آماده پذيرش کاهش ماندگار قيمتها نيست اما همه عوامل بنيادي نشان مي دهند که اين بار اين بازار، صرفنظر از نوسانات کوتاه مدت، چاره اي جز پذيرش کاهش شديد نرخ بازدهي نخواهد داشت که طبيعتا اولين نشانه آن در قيمت زمينهاي مسكوني مشاهده خواهد شد و سپس در قيمت فروش واحدهاي نوساز و قديمي ظاهر خواهد شد.

زمينهاي مناسب براي اجراي پروژه هاي تجاري ممكن است تا مدتي، تحت تاثير ورود سرمايه گذاران خارجي، سرنوشت متفاوتي داشته باشند (2207661) (alef-10)
 
سجاد
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۱:۵۱:۰۱
به این میگن یه تحلیل منطقی ، مستند و مستدل. کاملا موافقم. من اقتصاد دان نیستم اما مدت ها تو بازار ملک فعالیت دارم و تایید میکنم. زمین مسکونی در ایران به دلایل گفته شده سالیان درازی است که قیمت حبابی و کاذبی داره و با افزایش کمتر از نرخ تورم در ده سال آینده حبابش تخلیه خواهد شد. شما وقتی قیمت یک متر زمین مسکونی در ایران رو از یه طرف با زمین مسکونی در اروپای غربی و آمریکا و از طرف دیگر با درآمد متوسط ایرانیان مقایسه کنید این حباب قیمت کاملا خودش رو نشون میده (2207755) (alef-10)
 
شریک
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۲:۰۳:۱۶
کجاش جالبه برادر اقتصاددان من
شما برو سایت مرکز آمار نتایج سرشماری نفوس و مسکن سال 1390 رو ببین با این آماری که معلوم نیست از کجا آوردین مقایسه کن
فقط در تهران 2624006 خانوار داریم در حالی که فقط 2612706 واحد مسکونی (2207785) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۲:۳۸:۱۶
یعنی بعضی ها تو خیابون میخوابند؟؟؟
شما معلومه آمار رو بلد نیستید بخونید.

همون موقع رسما مرکز آمار اعلام کرد که 400 هزار واحد مسکن خالی در تهران وجود داره و تعداد زیادی هم در حال ساخت هست. (2207882) (alef-10)
 
مستاجر
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۱:۰۸:۴۳
ما که شش ساله هر سال خودمون با مالک قرارداد را تنظیم می کنیم ( با دو شاهد) و یک ریال هم به این مفت خوران املاکی نمی دهیم. در محله ما تعداد املاکی ها از تعداد سوپری ها هم بیشتر شده است. (2207663) (alef-10)
 
وحید
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۴:۲۸:۱۲
بنده تو تبریز مشاور املاک دارم و شما هم لطفا همه رو به یک چشم نبینین ، تو هر صنفی و شغلی مشکل وجود داره و خوب و بد هست .

هر کی برای سپردن خونه و آپارتمان برای فروش و اجاره به بنده مراجعه میکنه تا جایی که امکان داشته باشه قیمت رو میارم پایین ، پایین بودن قیمت برای ما بهتره تا گرونی اجاره و ...

به طور مثال اینجوری به جای نوشتن 2 اجاره نامه در ماه میتونیم 5 تا بنویسیم .

شما هم که خودتون تمدید میکنین تا وقتی که مشکلی به وجود نیومده به نفعتون هست ولی اگه خدای نکرده مشکلی پیش بیاد اولین نفری که پاش گیره صاحب خونه هست و بعدش شما . (2208187) (alef-10)
 
سجاد
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۱:۱۸:۴۵
متاسفانه مالک و مستاجر در کشور ما هیچ وقت منطقی شرایط رو بررسی نمیکن و حساب و کتاب سود و ضرر رو درست ندارند. یه مالک اگه قراردادش رو بدون ریسک خالی موندن خونه و هزینه بنگاه و تعمیرات احتمالی با 15 درصد افزایش تمدید کنه به صرفه تره تا دنبال مستاجر جدید بگرده و اگه موفق بشه با 30 درصد افزایش خونه رو اجاره بده. اما مالکین تو ایران هیچوقت حساب و کتاب اینچنینی نمیکنن و دو طرف رو متضرر و واسطه ها رو خوشحال میکنند. در مورد خرید هم بر خلاف تصور عموم خرید خانه های مسکونی در طولانی مدت جهت سرمایه گذاری به صرفه نیست. من در طول بازه زمانی 15 سال گذشته برای چندین ملک مسکونی دقیق حساب کردم و دیدم چندان به صرفه نیست کسی که از خودش خونه داره با پول اضافه اش برای سرمایه گذاری ملک مسکونی بخره و اجاره بده. در ضمن موقع حساب کتاب هم گول نرخ های پیشنهادی فروش رو نخورید. املاک مسکونی با قیمت هایی تا 25 درصد زیر نرخ پیشنهادی معامله می شوند. در ضمن این رو هم در نظر داشته باشد که ملک مسکونی نقد شوندگی بسیار پایینی داره، استهلاک داره و شما نمیتونید قسمتی ازش رو تبدیل به نقدینگی کنید. البته در مورد املاک با کاربری تجاری بحث فرق میکنه. (2207686) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۳:۵۴:۱۲
ما چند ساله که قرارداد رو با همین مستاجر تمدید میکنیم و حق بنگاه نمیدیم.امسال مستاجر میخواد بره چون دوست داره رهن کامل بده و ما هم واقعا به مبلغ اجاره احتیاج داریم.
مبلغی که بنگاهی ها پیشنهاد دادن خیلی بیشتر از انتظار ما بود و من واقعا عذاب وجدان دارم از اینکه بخوایم برای اون خونه اونقدر اجاره بگیریم.
به بنگاهی گفتیم مستاجر خوب باشه یا زوج جوون باشن بهشون تخفیف میدیم.
تازه یه بنگاهی میگفت اگه به مجرد بدید میتونم بیشتر هم بدم.
باور کنید همه ی صاحب خونه ها هیولا نیستن (2208103) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۸ ۱۱:۰۷:۱۵
نظارت و اموزش در راه اندازی بنگاهها و کارکنان و اخذ مالیات از مالکان طبق اجاره نامه و معافیت مالیاتی برای مالک در صورت رعایت سقف اجاره بها (2209731) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۱:۲۱:۰۷
لطفا این دندان خراب را یک بار بکشید که ریشه بقه را خرابتر نکند تنها را کنترل انحلال ایت اتحادیه و جمع کردن این صنف بی دین است بهترین کار روش بانک اطلات مسکن که اقای کرباسچی زمان شهرداریش بصورت پایلوت در سه منطقه ایجاد کرده بود حذف این صف باعث جلوکیری در رشد تورم مسکن خواهد بود و انتقال قراردادها به دفاتر اسناد رسمی (کنترل دریافت معاملات . کنترل قیمت . جلوکیری از فساد بزرگ بنام دلالی ) و دریافت مستقیم سهم دولت از این موضوع و بلاخره بازگشت ارامش به مستعجر بیچاره (2207691) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۱:۲۱:۳۶
سلام
آقای وزیر ایتدا طرح کاداستر کشوری رو پیاده سازی کنید. و بعد با سیاستهای مالیاتی سختگیرانه میشه کنترل کرد. تمام دنیا با سیاستهای مالیاتی بازار مسکن رو تعدیل میکنن. اما مشکل کشور ما نبود بانک اطلاعاتی در مقیاس کشوری هست.
حل مشکل مسکن روش ضربتی نداره!! (2207693) (alef-10)
 
شهرزاد
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۱:۳۸:۳۰
متاسفانه مالکان و املاکی ها دست در دست هم بدون هیچ نظارتی دارند شیره جان مردم رو میکشن نمیدونم یعنی تمام چاله های زندگی این ها از گرده مستاجر بینوا باید پر بشه , باید تا بیست روز دیگه خونه رو تحویل بدم رفتم شهرک شهید کشوری اصفهان که به نوعی خارج از شهر و هنور هشتاد درصد حالت کارگاهی داره و خونه ها ساخته نشده بدون هیچ امکاناتی خانه دو خوابه رو میدهند چهل میلیون رهن !!! حالا روی کدام حساب نمیدونم , داخل شهر که قیمتها فاجعه است خانه را دیگر رهن نمیدن عملا به شما قرض میدن دو خوابه در نظر غربی پنجاه میلیون رهن ماهی دو ملیون , رهن کامل که از صد میلیون تا صد هفتاد ملیون , نمیدونم فکر میکنند مستاجر در ایران ساکنه ولی در اروپا شاغله !!! واقعا کسی نیست به داد مردم برسه , باور کنید شبها فقط کابوس میبینم . (2207729) (alef-10)
 
1982
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۲:۰۰:۱۸
هزینه ساخت خانه بسیار بالاست کارگر روزی 40 تومن بنا استاد روزی 100 تومن کنتور ابو برق وگاز هرکدوم 2 میلیون جواز ساخت عوارض ووووو چرا دولت و شهرداری از درامد خود صرف نظر نمیکنن تا مردم بتوانن خانه دار شوند (2207776) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۸ ۱۱:۱۰:۵۶
تولید سنتی اینطوره تولید صنعتی توسط پیمانکار با صلاحیت و ابزار مدرن هزینه ها رو پایین میاره اشکال از شهرداریهکه برای کسب درامد و و پر کردن هزینه به این نوع ساخت و ساز دامن میزنه ضمن اینکه با گرفتن پول و فروش تراکم و جواز قیمت ملک را بالا میبره و به طمع دلالان می افزاید وو شهر را به نابودی می کشاند (2209738) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۲:۳۱:۰۴
تنها راه مهار و کاهش قیمت مسکن رو آوردن به انبوه سازیهایی در حد و اندازه شهرک اکباتان و آپاداناست.آنهم با تکنولوژیهای روز که ضمن افزایش سرعت، هزینه ها را به شدت کاهش میدهد. (2207863) (alef-10)
 
بهی
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۲:۴۲:۵۱
باید بنگاه های املاک که چیزی جز دلال نیستن برچیده شوند قیمت خود به خود متعادل میشود. (2207892) (alef-10)
 
وحید
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۵:۴۵:۳۱
بنده مشاور املاک دارم و از تبریز هستم .

طرف فروشنده میاد و ملکی رو برای فروش میزاره ، مشاور املاک مشتری برای ملک مورد نظر پیدا میکنه و بعد از چندین ساعت گفتگوی تلفنی و حضوری اگه معامله جوش بخوره و اگه طرفین فروشنده و خریدار مشاور املاک رو دور نزده و به خاطر چند صد تومن کمیسیون کمتر به املاک دیگری مراجعه نکنند ، به طور مثال خریدار مبلغ 300 میلیون پرداخت میکنه و فروشنده 300 میلیون میگیره ، این وسط وقتی زمان پرداخت کیمیسیون مشاور املاک میرسه خدای نکرده انگار یک سنگ بزرگ بر سر طرفین فروشنده و خریدار میفته و روی مبالغ کمتر از 20 هزار تومن هم چونه میزنن !!

ضمنا با این تفسیر شما باید تمام اجناس مصرفی تون رو از قبیل خوراک و پوشاک از مبدا تهیه کنین و برای هیچ کس حق دلالی ندین .

برای تهیه برنج به شمال سفر کنین و برای لوبیا و نخود به مزارع در دیگر شهر ها سفر کنین !!

برای تهیه اتومبیل باید مستقیما به کارخونه سازنده مراجعه کنین و برای خرید روزنامه باید برین به دفتر خود روزنامه !!

اینجوری هزینه هاتون به مراتب پایین میاد !! (2208373) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۲۱:۵۴:۲۷
از آنجا که بنگاهی هیچ مسئولیتی متقبل نمیشه پس از مشاغل کاذب هستش، یک سایت اینترنتی همه این کارهای بنگاهی ها رو میتونه انجام بده. (2209124) (alef-10)
 
وحید
۱۳۹۳-۰۳-۲۸ ۱۴:۲۳:۵۵
شغل خودتون چی هست تا مثل شما با بررسی یک ثانیه ای ببینیم میشه با یک وب سایت کار شما رو هم انجام داد یا نه ؟

مسولیت تا چی باشه دوست عزیز . به طور مثال این توضیح :

در صورت عدم وصول یک چک یا همه چکها از طرف خریدار ، ایشان باید بابت هر روز تاخیر میلغ 500.000 ریال به طرف مقابل خسارت پرداخت نمایند و یا طرف حاضر نشده در دفتر خانه باید روزانه مبلغ 10.000.000 ریال به طرف مقابل خسارد پرداخت نماید .

در صورت وقوع این اتفاق یا مشابه آن ما ابتدا طرفین رو به دفتر مشاور املاک می آریم تا بلکه بتونیم مشکل رو بین خودشون حل کنیم ، حل شد که چه بهتر و اگه حل نشد ما که دیگه نمیتونیم براشون حکم صادر کنیم و طرف متضرر باید با مراجعه به مراجع قضایی ادعای خسارت و اونرو مطالبه کنه . (2210137) (alef-13)
 
amir
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۳:۲۳:۰۱
من نمیدونم جرا مشاورین املاک و اینقدر بد توی رسانه و توی ذهن مردم جا میدن.خوب نیست همه مشاور املاک و جمع میبندید.خدایا تمام کسانی که تهمت میزنند نابود کن. (2208023) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۲۱:۵۱:۳۰
ما که تو این قشر با شرف ندیدیم، شما دیدی بگو تو کتاب رکورد گینس بعنوان مورد نایاب ثبت کنیم!!! (2209118) (alef-10)
 
وحید
۱۳۹۳-۰۳-۲۸ ۱۴:۱۵:۳۱
شغل شریف خودتون چی هست دوست عزیز ؟ (2210123) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۸ ۱۱:۱۳:۵۲
دلالی و مشاوره در حد نرمال و با دید کارشناسی یه شغل پذیرفته شده و نیاز به یه شم تجاری داره که بعضا بتونه کاری رو که صاحب کالا و خدمت نمیتونه ارائه بده رو انجام میده نه اینکه با دروغ و شامورتی بازی خودش طرف معامله بشه (2209750) (alef-13)
 
قاسم
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۴:۰۴:۵۱
بخدا عیب از ملت است بعد دولت! ملت دنبال سرکیسه کردن همدیگه که در یک چرخه باز خودت سرکیسه میشی!دولت هم با نداشتن عزمی راسخ در اجرای قانون آبکی! اجازه داده همه مشغول هم باشن؟ برادر خانمم کارمند بانکه در اوایل وام مسکن گرفت خونه خرید اما با تغییر سقف وام دوباره مابه التفاوت گرفت ی خونه دیگه خرید!! مثل همان مقاله برای هر خانوار یک شغل دولتی، الف مسکن حق هر ایرانیست اما هر وقت بقیه درست شدن اینم درست میشه!! نمک رو زخم مردم نگذارید.میتونی سانسور کنی تو ک هر چه میخوای میکنی! (2208137) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۴:۰۹:۲۵
شنا سایی خونه های خالی چی شد؟ (2208145) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۴:۵۱:۳۱
تا زماني كه مردم ما از نظر رواني آمادگي هر نوع گراني را داشته باشند مشكل حل نمي شود (2208242) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۴:۵۵:۱۸
به نظر من بايد نظارت را افزايش داد
اتحاديه بايد خيلي دقت كنه (2208250) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۷:۳۵:۳۰
متاسفانه بسیاری از مردم که با زمین شهری و وام ساخت دولتی خانه دار شدند امروز از مخالفین سرسخت خانه دار شدن دیگران توسط طرح هایی مثل مسکن مهر و .... هستند آنهم به بهانه تورم . آیا خانه دار شدن خودشان تورم برای کسی نداشت؟

چرا دولت طرح زمین شهری را اجرا نمیکند؟ زمین را بدهد ، نصف هزینه ساخت را هم وام بدهد باقی هزینه یاخت هم توسط مالک تامین شود. این طرح برای بسیاری از مردم راهگشاست. با این قیمت زمین کسی نمیتواند خانه دار شود

چرا تصمیمی برای اخذ مالیات مضاعف از خانه های خالی گرفته نمیشود؟ مگر مسکن جزو ضروریات اولیه زندگی مردم نیست؟ چرا اجازه میدهند عده ای احتکار مسکن کنند؟ لابد با این اوضاع مسکن توقع ازدواج و زاد و ولد هم دارند

فایده این بنگاههای املاک چیست؟ بجز نابود کردن قشر مستاجر و فشار بر کل اقتصاد کشور و ایجاد موج گرانی. چرا این کار به شهرداری ها واگذار نمیشود یا سیستم بانک اطلاعات مسکن شهری ایجاد نمیشود؟ (2208660) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۲۲:۳۴:۱۲
خدایا ما مستاجرهای پولدار رو از این صاحبخونه های گدا مگیر... الهی آمین... (2209176) (alef-10)
 
محسن ،
۱۳۹۳-۰۳-۲۸ ۱۳:۱۲:۵۱
سلام ، بحث خوبی مطرح شده اما نظر بنده در این همه نظر گم میشود . علی ایحال پیشنهاد بنده با 30 مستاجری فقط کنترل تاسیسات و زیربنای مورد اجاره است. اکثر موجران تاسیسات را دستکاری میکنند و زیر بنا را دو برابر واقعیت میگویند. اگر مرجعی بتواند قبل از انعقاد قرارداد مشخصات یا وضعیت تاسیسات را نظارت و گواهی کند بسیاری از مشکلات حل خواهند شد. مشاوران املاک از اهالی جهنم هستند چون فقط به انعقاد قرارداد و اخذ سهم خودشان فکر میکنند و هیچ مسئولیت دیگری متوجه ایشان نیست. بنابراین بهترست مشاوران املاک استیجاری از خرید و فروش تفکیک شوند. مثل محضر عقد و ازدواج و موارد دیگر (2209983) (alef-13)
 
مخاطب
۱۳۹۳-۰۳-۲۸ ۱۷:۰۹:۳۴
من ازتون یه خواهشی دارم. مطلب بنویسین درباره عدم نظارت روی قیمتا. چرا هیچ خبری در این باره نمی بینم؟ چرا دولت روحانی نباید نظارتی روی قیمت افسارگسیخته خرید و اجاره مسکن داشته باشه؟ چرا کالاهای واردتی بی ضابطه قیمت گذاری می شن دوباره تو مغازه ها؟اگه خیلی زرنگین نگران و دلواپس محتکرین مسکن باشین که هرسال بدون هیچ ضابطه ای هرچقدر دلشون می خواد می ذارن رو اجاره ها و پول پیش خونه. بعدم می گن خونه خودمونه همینی که هست. اگه آقازاده ها تو شمال شهر اونقدر پول اجاره بابت ملک و املاکشون نگیرن قیمتا ام انقدر افسارگسیخته نمیشه. قیمت و اجاره مسکن تو تهران رسما شده چشم و هم چشم چشمی نه روحساب قانون. واحد روبرویی یه قیمتی می پرونه یکی ام که ما می شناسیم و یه جوون آخونده و پولدار میاد می گیره. بعد اون قیمتی که پرونده می شه ملاک قیمت تو محله. آخه این درسته؟ مردم چه گناهی کردن که نتونستن مث آقازاده ها ملک و املاک اوقافی و میلیارد تومانی داشته باشن تا با خیال راحت پول اجاره و رهنشو هرسال پنج برابر کنن و بعدم بگن ملک خودمنه همینی که هست. آخوند از کجا آورده رفته تو نیاورون 50 تومن پول پیش داده ماهی سه تومن اجاره واسه یه خونه 130 متری؟دلواپسیتون فقط واسه انگلیس و آمریکا و اسرائیله؟ دلواپسیتون واسه بدبختیای مردم نیست؟ آرزوم برا مسئولینی که انقدر راحت تو خونه شون لم دادن و فکر قیمت و اجاره مسکن نیستن اینه که خدا سقف سرشونو ازشون بگیره تا درد مردمو بفهمین. مردم نباید بعد از سال ها کارکردن بتونن خونه بخرن یا اگه مستاجرن هرسال تنشون نلرزه؟ تابستون می شینین تو خونه هاتون زیر باد خنک کولر به فکر مردمی نیستین که هرسال تابستون باید دوبرابر قبل بذارن رو اجاره خونه ها. آخه از کجا بیارن؟ اصلا چرا انقدر باید توی یک شهر فاصله قیمت و اجاره از محله به محله فرق داشته باشه؟ آخه سه برابر کردن پول رهن و اجاره رواست؟ کی باید این محتکران مسکنو مجازات کنه؟ (2210481) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۹ ۰۰:۴۶:۱۷
خجالت داره (2211027) (alef-13)
 
یک پیمانکار راه روستایی
۱۳۹۳-۰۳-۳۰ ۰۴:۰۸:۴۰
با سلام خدمت آقای وزیر

اقای وزیر لطفا نظری هم به اعتبارات بهسازی و احداث راههای روستایی بندازید.
از صدقه سری پاکترین دولت تاریخ من 3 سال بیکار هستم و با احتساب سال 93 وارد چارمین سال بیکاری میشیم و دلیلش هم عدم نخصیص اعتبار برای احداث و بهسازی راههای روستایی است .
یک پیمانکار بیکار و بدهکار به سیستم بانکی از آذربایجان شرقی (2212968) (alef-13)
 
کاظمی
۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۴:۳۰:۲۳
در این مسکن مهر هم 50% هستند که تحویل گرفتند ولی هنوز خونه خالیه چون نیازی ندارن از وقتی که گرفتن دادن به بنگاه برا فروش چون بدون تحقیق تبت نام کردن فقط انائی که واقعا نداشتند امدن نشستن دولت باید ازشون پس بگیره و به افراد نیازمند بده . فکر نکنم بتونه (2230422) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.