توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 249441
واکنش سخنگوی ارشاد به شوالیه‌ها و نوازندگان زن
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۰۰
سخنگوی وزارت ارشاد درباره نشان شوالیه اعطایی فرانسه به هنرمندان ایرانی گفت‌: ارشاد واکنشی در این باره نشان نمی‌دهد چرا که ارسال اثر به جشنواره‌های خارجی حق هر نویسنده‌ و هنرمندی است البته این بدین معنا نیست که ارشاد برای برگزیدگان این جشنواره‌ها، تسهیلاتی قائل می‌شود. وی درباره برپایی کنسرت‌های موسیقی با نوازندگی بانوان توضیح داد: این کنسرت‌ها اگر مجوز داشته باشند و تنها با حضور بانوان باشد، هیچ اشکالی ندارد ولی آنچه مهم است عدم مجوز برای بانوان به صورت فردی در حضور آقایان است.


به گزارش فارس ،‌ نشست مطبوعاتی حسین نوش‌آبادی سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ساعتی پیش (۲۷ آبان ماه) با حضور اهالی رسانه در ساختمان شورای فرهنگ عمومی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم نوش‌آبادی با ارائه مقدمه‌ای درباره سیاست‌های کلان و راهبردی در حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: وزارت ارشاد در چارچوب سیاست‌های کلان و راهبردی کشور که در اسناد مختلف، وظایف و اختیارات تعریف شده به وظیفه خطیر خود در حوزه‌های فرهنگی ،‌ هنری خواهد پرداخت. براساس نقشه مهندسی کشور مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی ما موظفیم سیاست‌هایی را دنبال کنیم که برخواسته از سیاست‌های کلی نظام باشد.

وی در ادامه افزود: البته پیروی از این سیاست‌ها بدین معنا نیست که ما رویکردی نداشته باشیم بلکه ما معتقدیم حوزه فرهنگ نیازمند مدیریت فرهنگی با برنامه‌ریزی هوشمندانه و پرهیز از رویکردهای سطحی و کلیشه‌ای است یعنی بیش از محدودیت‌ها باید به اختیارات فکرکنیم و برای سلامت فکری و نشاط فرهنگی جامعه برنامه‌ریزی کنیم، بنابراین باید سرمایه‌های فکری و فرهنگی و معنوی کشور تعمیق یابد و به سمت شکل گیری تمدن اسلامی ایرانی و تحقق این هدف برویم که تحقق آن نیز نیازمند بازتعریف عناصر فرهنگ ملی و سبک زندگی اسلامی ایرانی است، در این رابطه توسعه سازمان‌های مردم نهاد و شبکه‌های نخبگان در سطح ملی و حمایت از افراد ، بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و فناوری ،‌ مدیریت راهبردی در فضای مجازی،‌ رفع دغدغه‌ها و نگرانی‌های نظام و مقابله با جنگ نرم از فعالیت‌های ماست.

فرهنگ و هنر را نباید مومیایی کنیم

نوش‌آبادی با تأکید بر اینکه به همه سلیقه‌ها و نظرات احترام می‌گذارند اما احترام به آن‌ها نافی وظیفه حاکمیتی خودمان در حوزه فرهنگ و هنر نیست، توضیح داد: ما معتقدیم فرهنگ متعلق به یک حزب و جناح خاص نیست. هنر جزو ارزشمندترین مخلوقات خدا و زبان گویای میراث عظیم فرهنگی کشور و مؤثرترین ابزار مافیای رسانه‌های دنیاست بنابراین ما هم باید در برابر هجوم نرم اطلاعاتی و عظیم‌ترین شبکه‌های ماهواره‌ای اقدام کنیم و نباید فرهنگ و هنر کشور را مومیایی کنیم باید آنها را بازآفرینی کرده و محتوا تولید کنیم.

در تلاش برای تولید فیلمی فاخر برای شناساندن شخصیت محمد رسول الله هستیم

وی درباره رویکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه سینما توضیح داد: در حوزه سینما با سیاست راهبردی از تولید فیلم و سمعی و بصری که هویت دینی را دربردارد،‌ حمایت می‌کنیم از تولید فیلم‌هایی که در جامعه امید و اعتماد به وجود می‌آورد با وجود تنوع و تکثر فرهنگی استقبال کرده و برای ارتقای تولیدات سینمایی به لحاظ محتوا و مضمون تلاش داریم، همچنین به بخش خصوصی نیز در تولید آثار سینمایی احترام می‌گذاریم.

نوش‌آبادی دراین باره افزود: اولویت ما در تولید فیلم این است که مضامین و محتوا منطبق سند و الزامات چشم انداز و اصول سیاست مرکزی و نقشه مهندسی فرهنگی، برنامه پنجم توسعه و سیاست‌های ابلاغی باشد. بنابراین به سمت آینده و زندگی و شور و شوق حرکت می‌کنیم. ما به عنوان یک کشور اسلامی باید برای تحقق آموزه‌ها و آرمان‌هایمان گام برداریم و نسبت به معرفی شخصیت پیامبر (ص) در برابر هجمه‌هایی که با تولیدات خارجی دراین رابطه وجود دارد، بایستیم، تاکنون فیلم‌هایی که ساخته شده ایرادات و نواقصی داشته بنابراین در صدد ساخت فیلمی با حضور هنرمندان اسلامی ایرانی و با قدرتمندی در جهان اسلام هستیم. قطعاً این فیلم تنها مصرف داخلی ندارد و جدای از تحریف و حاشیه‌ای که برخی فیلم‌ها ایجاد می‌کند، خواهد بود.

فروشگاه‌های زنجیره‌ای کتاب در استان‌ها تأسیس خواهد شد/۵۰ هزار کتابخانه استانی و شهرستانی تجهیز خواهد شد

سخنگوی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی درباره سیاست خرید کتاب در دولت جدید گفت: سیاست گذشته از نظر ما قابل ستایش است ما هم در ترویج فرهنگ و حمایت از ناشرین باید کتاب‌های مفید در حد توانمان با چارچوب و ضوابط مشخص تولید کنیم و آنها را در کتابخانه‌ها و محیط‌های فرهنگی عمومی قابل دسترس قرار دهیم، تا امروز حمایت و خرید کتاب از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته و اگر هم مشکلی بوده نواقص رفع خواهد شد چرا که در افزایش مخاطب و گسترش فرهنگ کتابخوانی باید تسهیلات بیشتری فراهم کنیم.

وی یکی از اولویت‌های خود را در حوزه ترویج کتابخوانی را تأسیس فروشگاه‌های زنجیره‌ای کتاب در استان‌ها به شمار آورد و گفت: برای گسترش فرهنگ کتابخوانی و ارتباط سهل و آسان با کتاب این کار باید انجام شود. همچنین تقویت کتابخانه‌های مدارس یکی از بهترین کارها در انس بخشی با کتاب است این هم سیاست آموزش و پرورش و هم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است در همین راستا بیش از ۵۰ هزار کتابخانه در سطوح استانی و شهرستانی و روستایی در هفته کتاب در مدارس تجهیز خواهند شد و فروشگاه‌های زیادی افتتاح می‌شود.

نوازندگی بانوان در گروه‌های جمعی بلامانع است

نوش‌آبادی درباره برپایی کنسرت‌های موسیقی با نوازندگی بانوان توضیح داد: این کنسرت‌ها اگر مجوز داشته باشند و تنها با حضور بانوان باشد، هیچ اشکالی ندارد تاکنون هم مجوزهایی دریافت شده است و حضور خانوم‌ها در گروه‌های نوازندگی به طور ترکیبی بلامانع بوده و همچنان این سیاست ادامه دارد ولی آنچه مهم است عدم مجوز برای بانوان به صورت فردی در حضور آقایان است به این معنا که برای نوازندگی بانوان در جمع خودشان مجوز صادر خواهد شد ولی در محیط‌های عمومی و مختلط حضور خانوم‌ها به صورت فردی مجوز ندارد. بنابراین اگر وزارت ارشاد مجوزی برای حضور جمعی بانوان ارائه داده، گروه‌های تندرو نمی‌توانند مانع شوند اما به طور طبیعی باید افرادی که در این کنسرت‌ها حضور می‌یابند رعایت عفاف و حجاب را بکنند تا این مسائل حساسیت ایجاد نکند. ما هم از هنرمندانمان درخواست داریم که به برخی مسائل حساسیت‌زا توجه کنند.

هنرمندان حوزه هنرهای نمایشی از کم کاری خارج شوند

وی درباره وضعیت هنرهای نمایشی و رویکرد خاص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بحث هنرهای نمایشی از دیرباز فراز و نشیبی را داشته اما وزارت ارشاد از تئاتر و هنرهای نمایشی و تولید آثار فاخر حمایت می‌کند نکته اینجاست که شاید ضعف این حوزه و کاهش مخاطب به دلیل کم کاری خود هنرمندان این حوزه بوده است. هنرمندان با بهره‌گیری از توانایی‌های خود برای رفع بحران در حوزه تئاتر تلاش کنند ما هم از آنها حمایت خواهیم کرد.

جشنواره فجر با قوت بیشتر برگزار خواهد شد


وی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سؤالات خبرنگاران گفت: جشنواره فیلم فجر امسال نیز همچون سال‌های دیگر به قوت کار می‌کند بخش فیلم ، سینما، موسیقی برنامه‌ریزی شده و انشاءالله یکی از رخدادهای بسیار مهم کشور خواهد شد مطمئناً جشنواره امسال قوی‌تر از سال‌های قبل برگزار می‌شود، در حوزه شعر فجر نیز به مثابه سال‌های گذشته انتظارات از هنرمندان بیشتر است متأسفانه در سال‌های اخیر یکی از نقاط ضعف جشنواره در حوزه شعر و ادبیات بوده که امسال انتظار بیشتری داریم.

موضعی در برابر نشان شوالیه فرانسه نداریم


نوش‌آبادی در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره موضع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برابر برپایی جوایز نشان شوالیه از سوی سفارت فرانسه توضیح داد : ما هیچ موضعی در برابر این رویکرد نخواهیم گرفت چرا که سیاست‌های فرهنگی ما از روابط با دولت‌ها پیروی نمی‌کند مخصوصاً در بخش خصوصی هنرمندانی در بخش غیردولتی فعال‌اند می‌توانند با تمام کشورهایی که با ما رابطه دیپلماتیک دارند روابط فرهنگی را هم به موازات روابط سیاسی دنبال کنند.

وی در ادامه افزود: بنابراین اگر ما با یک کشور رابطه سیاسی کمرنگ‌تر داریم یا برخی حوادث باعث شده در یک مقطعی روابط سیاسی را کاهش دهیم به معنای کاهش روابط ما در حوزه غیردولتی نیست، بخش‌های غیر دولتی می‌توانند روابط خود را با بخش‌های فرهنگی دیگر کشورها دنبال کنند، ولی بعضی سیاست‌هایی که کشورهای اروپایی دنبال می‌کنند و برخی جوایز که با اهداف سیاسی به بعضی کشورها و نویسندگان می‌دهند ما خیلی اینها را تأیید نمی‌کنیم به معنای دیگر اگر یک اقدامی صورت گرفت و فردی به دلیل نوشتن کتابی در کشوری مورد تمجید قرار گرفت، الزاماً برای ما این تشویق و ترغیب آن فرد نیست ولی بهرحال افراد آزاد هستند کارها و محصولات علمی و ادبی خود را به جشنواره‌های مختلف از کشورهای متعدد عرضه کنند اگر جوایزی هم داده می‌شود اینها هم بهره‌مند بشوند ولی سیاست‌های فرهنگی جمهوری اسلامی تبعیت از سیاست جهان نیست و نخواهد بود و مطابق برنامه‌ها و چشم انداز خود حرکت خواهیم کرد.

وی یادآور شد: بنابراین اگر فردی موفق شد جایزه‌ای در کشوری و حتی با اهداف خاص به دست بیاورد این بدین معنا نیست که این فرد حتماً مورد حمایت و تشویق ما هم قرار می‌گیرد چرا که بسیاری از آثار فرهنگی و هنری ما و نویسندگان داخل و خارج کشور هستند در دنیا عرضه می‌شود و ممکن است منجر به جایزه هم بشود، بنابراین این بدین معنا نیست که ما بخواهیم موضع سلبی بگیریم و بگوییم چرا به اینها جایزه داده شده است اما اینطور هم نیست که این جوایز در کشورهای مختلف را بخواهیم تأیید بکنیم یا از آنها پیروی کنیم و افراد را مورد تفقد قرار دهیم ما سیاست‌های جاری خود را دنبال می‌کنیم.

نوش‌آبادی درباره دولت آبادی و کتاب زوال کلنل که اشکالاتی برای محتوای آن گرفته شده است، گفت: درباره شخصیت آقای دولت آبادی به عنوان یک نویسنده احترام قائل هستیم اما درباره کتابی که فرمودید ملاحظاتی وجود دارد چرا که نواقص و اشکالاتی محتوایی از آن گرفته شده که باید دقیق بررسی شود.

برای دریافت مجوز به محتوای اثر توجه داریم نه شخصیت افراد!

وی همچنین درباره مجوزهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره افرادی چون امیرحسین مقصودلو معروف به امیرتتلو و آرمین گفت: وزارت ارشاد در دوره جدید فارغ از شخصیت افراد به محتوای آثار توجه می‌کند اگر محتوای آثار فرهنگی و هنری منطبق قانون باشد، قطعا مجوز میگیرد طبیعتاً اگر افرادی باشند که صبغه خوبی هم نداشته باشند اما آثارشان مورد توجه قرار بگیرد، مجوز دریافت می‌کنند. اما درباره این دو فرد هنوز مجوز اعطا نشده است و باید آثارشان دوباره ارائه شود. درارتباط با آمدن یانی، خواننده به ایران نیز اطلاعی ندارم چرا که به وزارت ارشاد ارتباطی ندارد.

نوش‌آبادی با تأکید بر اینکه بنا به دغدغه رئیس جمهور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کنسرت سمفونیک ملی نیز تدارک دیده خواهد شد، گفت: دراین زمینه هنرمند توانمند زیاد داریم که باید استفاده کنیم.

نگرانی برای کاغذ جدی است

وی درباره وضعیت کاغذ در کشور گفت: یکی از دغدغه‌های ناشران تأمین کاغذ چاپ است سیاست ارشاد و حمایت از ناشرین و نویسندگان هم تسهیلات بخشیدن به آنها است ما برای تأمین کاغذ از منابع داخلی و خارجی استفاده می‌کنیم که فعلاً کفاف نداده است بنابراین باید سهولتی برای واردات کاغذ بدون تعرفه گمرکی و با معافیت صورت گیرد چرا که بیشتر هزینه ما هزینه خرید کاغذ است و دراین زمینه واقعا! نگرانی جدی است.

نوش‌آبادی درباره ارتباط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدا و سیما گفت: بنابراین است که برخلاف گذشته، ارتباط ارشاد و صدا و سیما قوت بخشیده شود و حضور رییس سازمان صدا و سیما در اختتامیه نمایشگاه مطبوعات نیز نظر به همین رویکرد دارد، صدا و سیما نقش حساسی و اثربخشی در توسعه فرهنگ عمومی کشور دارد و وظایف ما نیز با هم مشابه است، امیدواریم به زودی نخستین نشست شورای معاونین ارشاد با رییس سازمان صدا و سیما برگزار شود، بسیاری از مدیران ما کارمندان صدا و سیما بودند که درصورت درخواست می‌توانند جابه جا شوند،‌ البته ما معتقدیم که سیاست سازمان صدا و سیما درباره انتقال افراد به صدا و سیما با شیب ملایم است.

وی در پایان درباره وام و بیمه خبرنگاران و حمایت ارشاد گفت: صندوق حمایت از خبرنگاران از سال گذشته راه اندازی شده و رویکرد جدید ما برای این صندوق خودکفایی و تقویت بخشی اقتصادی صندوق و پالایش اعضای قبلی است درباره وام نیز باید گفت که افرادی که در گذشته انتخاب شدند خیلی تأیید نشدند و باید دوباره گزینش شوند ما برای اینکه تسهیلات در اختیار خبرنگاران بگذاریم نیازمند یک بررسی مجدد مطابق نیازها و ظرفیت‌ها هستیم که مفاد آن در آینده نزدیک اعلام خواهد شد.

نوش‌آبادی یادآور شد: در ارتباط با بیمه خبرنگاران نیز به همه مدیران رسانه‌ها برای اعلام اسامی خبرنگارانشان ابلاغ شده است برای هفته‌نامه‌ها حداقل ۱۲ نفر و روزنامه‌ها حداقل ۳۵ نفر می‌توانند اسامی خود را به بیمه تأمین اجتماعی اعلام کنند و حق بیمه‌شان را ارشاد پرداخت کند. متأسفانه برخی از مطبوعات هنوز هیچ اسمی عنوان نکرده‌اند.