نظر منتشر شده
۱۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 280996
پس از رفراندوم؛
نبرد يونان: شكست اقتصاددانان و رسانه هاي يوناني
بخش اقتصادي الف، 15 تیر 94
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۵۱
نتيجه رفراندوم يونان در مورد پذيرش يا عدم پذيرش شروط وام دهندگان اين كشور، با شكست اقتصاددانان و اكثريت رسانه هاي داخلي يونان نيز همراه بود.

به گزارش الف از خبرگزاري هاي بين المللي، در يك طرف رفراندوم، صندوق بين المللي پول، بانك مركزي اروپا و ساير وام دهندگان به يونان قرار داشتند كه اين كشور را به گرفتن وام در قبال درپيش گرفتن سياست هاي رياضتي و اصلاحات اقتصادي تشويق مي كردند و در طرف ديگر، دولت چپگرا كه مردم را به راي منفي به اين درخواست دعوت مي كرد.

طي هفته اخير مقامات اروپايي يونان را تهديد كرده بودند كه راي منفي به رفراندوم به معناي خروج از يورو خواهد بود. در مقابل، وزير اقتصاد يونان مقامات اروپايي را به باج خواهي و "تروريسم اقتصادي" متهم كرده و اعلام كرده بود كه مردم يونان به زور تهديد راي نخواهند داد.

در هفته منتهي به رفراندوم، دو اقتصاددانان مطرح با نام هاي استيگليتز و كروگمن از مردم يونان خواسته بودند كه با نه گفتن به پيشنهاد وام دهندگان بين المللي، سرنوشت خود را خودشان رقم بزنند و از فرو رفتن به ركود بلندمدت جلوگيري كنند و در مقابل، ۲۴۶ اقتصاددان يوناني با انتشار نامه اي، مردمشان را به بله گفتن به پيشنهاد آي ام اف و شركا تشويق كرده و نسبت به عواقب راي نه هشدار داده بودند. (لينك)(لينك)

انتخابات يونان، به نوعي مبارزه اقشار متوسط به بالا با اقشار متوسط ضعيف شده و فقرا نيز به حساب مي آمد. حس افتخار به شهروند اروپايي بودن و داشتن واحد پول اروپايي و ... در اظهارات حاميان راي مثبت به رفراندوم به كرات به چشم مي خورد و در مقابل، حاميان راي نه، ضمن اينكه تاكيد مي كردند اين راي به معني خروج از يورو نيست، اما رهايي از وضعيت وخيم فعلي و رياضت تحميلي و بهبود وضعيت نسل هاي آتي را مهمتر از افتخار به اروپايي بودن مي دانستند.

صف آرايي رسانه ها نيز در نبرد رفراندوم يونان قابل توجه بود. در حاليكه معدود رسانه هاي دولتي لحن مثبت به نفع راي منفي داشتند، اما فضاي رسانه اي غالب و اكثريت رسانه ها به نفع "جريان بله" تبليغ مي كردند و راي دهندگان را از عواقب راي منفي تحذير مي كردند.

در نهايت، نتايج رفراندوم ضمن اينكه به معني شكست نهادهاي بين المللي در يونان ارزيابي مي شود، بلكه شكست رسانه هاي عمدتا خصوصي، سياسي و نيز اقتصاددانان يوناني را نيز به همراه داشته است.

با اين حال مشخص نيست راي نه مردم يونان الزاما سرنوشت خوبي براي آنها رقم بزند، چرا كه وضعيت اين كشور از لحاظ مالي به شدت وخيم ارزيابي مي شود و راي مثبت يا منفي ممكن است صرفا در شدت وخامت اوضاع تاثير بگذارد.
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۱۳:۰۶:۱۴
مگه الکیه؟ مفت بخوری و بعد بگی نمی دم؟ پدر خودشون رو در آوردن با رأی به این سیاستهای پوپولیستی چپ گراها و اون نخست وزیرشون. اقتصاد علم هست و قوانین خاص خودش رو داره. با گردن کلفتی و عربده کشی و شلوغ کاری نمی شه رکود رو به رونق و بدهی رو به بستانکاری تبدیل کرد. (3019471) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۱۴:۲۹:۰۷
همینطور با باج دادن به غرب و وطن فورشی و گذشتن از حقوق مسلم کشور خود در برابر غرب هم، نمیشه رکود را به رونق تبدیل کرد. اکثر کشورهای دنیا اوضاع بد اقتصادیشان به دلیل سیاستهای لیبرالی و امپریالیستی و استعماری غرب است . (3019719) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۱۵:۲۵:۵۲
كاش دكتر احمدي ن‍ژاد رو به عنوان مستشار سياسي و اقتصادي جهت كمك به اين رنجديدگان به يونان اعزام ميكرديم... (3019929) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۱۵:۴۴:۵۷
مخالف کاپیتالیسم نیستم ولی تجاوز المان به یونان در جنگ جهانی دوم گردن کلفتی نیست ؟! پشت میز بانک نشستن و با کاغذ بازی بیلیونر شدن و سودهای نجومی گرفتن گردن کلفتی نیست ؟! مثل اینکه صندوق بین المللی پول رو نمی شناسی (3019980) (alef-11)
 
کریم همکار
۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۱۸:۴۶:۴۰
کسی عربده نکشيده است ،در مساله ورشکستگی یونان بانک جهانی و نهادهای بین المللی در جایگاه متهم هستند.لحن کامنت شما غیرعادی ونشانه یک نوع عقده گشایی است. (3020516) (alef-13)
 
م.پ
۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۱۳:۲۰:۵۰
تازه این اولیش ، منتظر دیگر کشورها برای آرای "نه" باشید. در حوزه اقتصادی ، سیاسی و ... (3019507) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۱۳:۲۵:۲۹
کاش کمی برخی از ما ایرانیها هم عبرت میگرفتیم و به جای باج دادن به غربیها در زمینه هسته ای، روی پای خودمان میایستادیم و از سرنوشتی که به سر عراق و لیبی بعد از صلح با غرب، آمد، عبرت میگرفتیم چون غرب فقط به فکر منافع خودش میباشد و به کشورهای دیگر به چشم طعمه نگاه میکند. (3019521) (alef-11)
 
محسن
۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۲۰:۴۴:۲۶
صبر کنید هنوز نتیجه نه گفتن نیومده بعد بگید ما هم یاد بگیریم, (3020721) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۰۱:۰۰:۵۲
شما تاریخ را مطالعه کنید نتیجه بله گفتن و نه گفتن هر دوش آمده است (3021178) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۱۴:۳۱:۳۰
تفاوت اقتصاد مقاومتی و ریاضتی که مد نظر مردم یونان است، از زمین تا آسمان است. اقتصاد مقاومتی یعنی ایستادن روی پای خود بدون چشم داشت به کمکهای دروغین غربی و اقتصاد ریاضتی که مردم یونان به آن نه گفتند یعنی تحت سلطه بیشتر رفتن غرب که مردم باغیرت یونان به آن نه گفتند. غرب بجز نابودی منابغ دنیا در جهت منافع خود هیچ سودی برای هیچ کشوری ندارد. (3019725) (alef-11)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۲۳:۲۳:۰۵
محتوی بسته پیشنهادی اتحادیه اروپا ، از قبیل قطع کمک های دولتی دز بخش های آموزش و بهداشت ، بالا بردن سن بازنشستگی تا مرز ۶۷ سال ، بخوان لب گور ، به معنای سناریوی به بردگی کشیدن مردم یونان برای بازپرداخت بهره های کمرشکن بدهی های دولت های محافظه کار قبلی است (3021002) (alef-11)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۲۳:۲۷:۳۵
اتحادیه اروپا و تیوریسن هایی امثال فریدمن که برای هر بحرانی در کشورهای در حال توسعه بلافاصله نسخه خصوصی سازی و قطع هر گونه کمک دولتی به اقتصاد را می پیچند چرا در بحران بزرگ مالی ۲۰۰۸ بانک مرکزی و کنگره آمریکا تمام قد به کمک شرکتهای بیمه و بانک های در شرف ورشکستگی از طریق تزریق میلیاردها دلار به اقتصاد شتافت ؟!! (3021017) (alef-11)
 
فرزاد
۱۳۹۴-۰۴-۱۷ ۲۰:۳۸:۲۹
حالا جالبه نخست وزیر قهرمان گفته یک سوم بدهی رو ببخشید بقیه رو هم بیست ساله قسطی میدم بهتون میدم!اخه قهرمان ملی تو اگه داری مبارزه میکنی و جبهه گرفتی باید رو پای خودت و کسایی که رای منفی دادن حساب کنی و هزینه بدی بدبختی بکشن ملتت تا وضعیت درست شه در نهایت نه اینکه پشت پرده باز اروپا کمک کنه بهت (3024963) (alef-11)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۴-۲۱ ۰۹:۲۳:۱۴
بنظرمن ادامه ریاضت اقتصادی و شیوه هائی که وام دهندگان
یشنهاد میکردند، عواقب بدتری را برای یونان دربرداشت.
چون این راهیست که قبلا هم تجربه شده و الیگارشی مالی بخصوص
بانک مرکزی اروپا وعمدتا المان هرگزحاضربه کوتاه امدن نیستند و با داد ن
وام بهمان شیوه قبل یونان را دربدهکاری بیشتر فرو میبرد
رای منفی میتواند امکان قبول شیوه ی بازپرداخنت های یونان را تغییر
دهد. چنانکه فرانسه اندکی کوتاه امده است که خو د جزو وام دهندگانست.
حرفای زیادی دارم که فعلا اشاره ای شد با سپاس وپوزش (3033408) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.