توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 249612
دفاع سیف از آمارهای بانک مرکزی
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۱۷
رییس کل بانک مرکزی گفت: آمارهای اعلامی از سوی بانک مرکزی به سرمایه گذار علامت داده و به آنها امکان سرمایه گذاری را می دهد تا با دیدن روند کاهنده تورم و افزایش نقدینگی پیش بینی های لازم را برای سرمایه گذاری کرده و با استفاده از این ابزارها کار خود را پیش ببرد.
رییس کل بانک مرکزی گفت: هیچکس نمی تواند در آمار بانک مرکزی تشکیک ایجاد کند.

به گزارش ایرنا، 'ولی الله سیف' روز چهارشنبه درهمایش بین المللی سرمایه گذاری همدان با رویکرد اقتصاد مقاومتی،افزود: برخی مواقع تشکیک هایی در آمارهای رسمی اعلامی از سوی بانک مرکزی ایجاد می کنند که با این امر مشکل اجتماعی به وجود آورده و باعث بی اعتمادی مردم می شوند.

وی یادآوری کرد: متاسفانه در برهه ای اتفاقاتی رخ داده که منجر به تداوم بدبینی مردم به آمارها شده است ولی قاطعانه می گویم آماری که بانک مرکزی اعلام می کند هیچ کس نمی تواند به آن ایراد داشته باشد. وی بیان کرد: همه آمارها بر اساس فرمول ها و روش های بین المللی است و برای کاهش شبهه بعد از تولید آمار بلافاصله بر روی سایت بانک مرکزی قرار می گیرد. رییس کل بانک مرکزی گفت: آمارهای اعلامی از سوی بانک مرکزی به سرمایه گذار علامت داده و به آنها امکان سرمایه گذاری را می دهد تا با دیدن روند کاهنده تورم و افزایش نقدینگی پیش بینی های لازم را برای سرمایه گذاری کرده و با استفاده از این ابزارها کار خود را پیش ببرد.

وی بیان کرد: کنترل تورم باعث ارزانی نمی شود بلکه این امر افزایش قیمت ها را کنترل می کند بر این اساس بسیاری از اقدامات صورت گرفته تا رسیدن تورم به صفر محسوس نیست. سیف افزود: یکی از پیش نیازهای سرمایه گذاری ایجاد زمینه و انگیزه برای سرمایه گذاری و رشد و ایجاد ثبات سرمایه گذاری است. وی اظهار کرد: به هر میزان در هر اقتصادی ثبات و آرامش بیشتر باشد افق دید سرمایه گذار و برنامه ریزی های بلند مدت وسیع تر می شود و امکان تحلیل اتفاقات آینده این جرات را به سرمایه گذار می دهد که ریسک های سرمایه گذاری را بپذیرد.

وی یادآوری کرد: دولت یازدهم در آغاز به کار با شرایط اقتصادی بسیار ملتهبی مواجه بود چرا که نرخ ارز روز به روز افزایش می یافت و نوسانات شدید نرخ ارز جرات سرمایه گذاری را از هر فعال اقتصادی گرفته بود. رییس کل بانک مرکزی اضافه کرد: بی ثباتی در حوزه اقتصاد امکان پیش بینی، تحلیل و برنامه ریزی برای آینده را از سرمایه گذاران سلب کرده بود و اغلب عملیات اقتصادی و تجاری سفته بازی، کارهای کوتاه مدت و بازرگانی و تولید بود.

وی با ذکر اینکه در گذشته ایران با رکود مزمن بسیار شدید مواجه بود، بیان کرد: رکود منفی شش و هشت دهم درصدی سال ۹۱ باعث تعطیلی واحدها شد و این امر بیکاری فراوانی را به همراه داشت. سیف اضافه کرد: استمرار رکود، مشکلاتی را در سال ۹۲ به همراه داشت که با وجود تلاش های زیاد رکود منفی شش و هشت دهم درصد را به منفی یک و ۹ دهم درصد رسید که امید می رود در سال ۹۳ شاهد رشداقتصادی و خروج کامل از رکود باشیم.

وی اظهار کرد: طلیعه اول رشد اقتصادی در افزایش چهار و شش دهمی تولید و رشد اقتصادی در سه ماهه نخست سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ مشخص شد. وی با بیان اینکه دولت با نوسانات شدید در بازار و تورم مزمن و رکود ریشه دار مواجه بوده است، افزود: علمای اقتصاد برای خروج از هر یک از پدیده ها، راهکارها و سیاست های پولی متفاوتی ترسیم کردند. رییس بانک مرکزی با ذکر اینکه بسیاری از استان ها در حمایت از سرمایه گذار فعالانه عمل کرده ولی در مواردی موفق نبوده اند علت این امر را بی توجهی به مطالعه دقیق طرح ها و انطباق آن با شرایط مکانی، بازار، میزان تقاضا، عرضه و قیمت تمام شده محصول است.

سیف تاکید کرد: گرچه مطالعات اولیه برای اجرای طرح هزینه بر و زمان بر است ولی تاثیرش برای موفقیت های بلند مدت یک پروژه بسیار با اهمیت بوده و مانع از هدر رفت امکانات محدود کشور می شود.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.