نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 258522
وضعیت جمعیت کشور در نیم قرن اخیر/ اعدادی که از اشتغال،سواد و وضع ازدواج سخن می گویند
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۱۲
پژوهشکده آمار ایران اعلام کرد: جمعیت کشور طی ۵۵ سال اخیر همواره در حال افزایش بوده به گونه ای که از سال ۱۳۳۵ تا سال ۱۳۹۰ جمعیت کشور ۳٫۹۶ برابر شده است.

به گزارش ایرنا،از نتایج طرح پژوهشی بررسی ویژگی های اجتماعی، اقتصادی جمعیت از لحاظ جنسیت که از سوی پژوهشکده آمار ایران انتشار یافته است، در سال ۱۳۹۰ بیش از نیمی از جمعیت کشور (۵۰٫۴۴ درصد) را مردان و کمتر از نیمی از جمعیت (۴۹٫۵۶ درصد) را زنان تشکیل داده اند.

همچنین درسال ۱۳۳۵ بیش از ۴۰ درصد جمعیت زنان و مردان را افراد صفر تا ۱۴ ساله تشکیل می دادند. این رقم در سال ۱۳۹۰ به حدود ۲۳ درصد رسیده است. در فاصله سالهای یادشده نسبت جمعیت ۱۵ - ۶۴ ساله از حدود ۴۰ به ۷۰ درصد و جمعیت سالمند (۶۵ ساله و بیشتر) از حدود چهار درصد به بیش از ۵٫۸ درصد هم در بین زنان و هم در بین مردان رسیده است.

میانگین سن در نخستین ازدواج برای مردان از ۲۴٫۱ سال در سال ۱۳۵۵ به ۲۶٫۷ سال در سال ۱۳۹۰ و برای زنان از ۱۹٫۷ سال به ۲۳٫۴ سال طی این دوره رسیده است. در همین دوره در میان جمعیت زنان، درصد جمعیت بی همسر براثر طلاق از ۰٫۶۳ درصد در سال ۱۳۵۵ به ۱٫۴ درصد در سال ۱۳۹۰ افزایش یافته است. این نرخ در میان جمعیت مردان از ۰٫۳۱ درصد در سال ۱۳۵۵ به ۰٫۶۷ در سال ۱۳۹۰ رسیده است.

این گزارش می افزاید: در بین جمعیت زنان در سال ۱۳۹۰، ۷٫۳۸ درصد از زنان بی همسر براثر فوت همسر بوده اند در حالی که این نرخ در مردان حدود ۱٫۱ درصد بوده است.

مقایسه نرخ مشارکت اقتصادی زنان در سال های ۱۳۸۵ و ۱۳۹۰ نشان می دهد که این نرخ طی سال های مورد بررسی یک درصد کاهش یافته و در همین سالها نرخ مشارکت اقتصادی مردان ۱٫۱ درصد افزایش یافته است.

وضعیت اشتغال در بخش های عمده ی اقتصادی نشان می دهد سهم زنان در بخش کشاورزی و خدمات بیشتر از مردان اما در بخش صنعت سهم مردان بیشتر بوده است.

وضعیت اشتغال زنان در سال ۱۳۹۰ نشان می دهد بیشترین سهم اشتغال زنان با ۶۰٫۷ درصد متعلق به بخش خدمات و سپس با ۱۹٫۷۵ و ۱۶٫۱۲ درصد به ترتیب متعلق به بخش های کشاورزی و صنعت است.وضعیت اشتغال مردان در سال ۱۳۹۰ نشان می دهد بیشترین سهم اشتغال مردان با ۴۳٫۶۷ درصد مربوط به بخش خدمات و سپس با ۳۱٫۲۲ درصد به بخش صنعت تعلق دارد.

همچنین در سال ۱۳۹۰ از کل جمعیت باسواد، ۵۳٫۳ درصد را مردان و ۴۶٫۷ درصد را زنان تشکیل می دهند. در این سال ۲۷٫۹ درصد از زنان دانش آموخته دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در رشته علوم اجتماعی، بازرگانی و حقوق تحصیل کرده اند در حالی که مردان در رشته مهندسی، تولید و ساخت با ۳۳٫۶۷ درصد بیشترین فراوانی را در گروه های عمده رشته تحصیلی داشته اند.

همچنین در سال ۱۳۹۰ از کل دانشجویان آموزش عالی ۵۰٫۰۱ درصد زن و ۴۹٫۹۹ درصد مرد بوده اند. این گزاش می افزاید: از کل دانشجویان آموزش عالی در مقطع دکتری، بیشترین درصد مربوط به دانشجویان مرد با ۶۸ درصد و در مقطع لیسانس بیشترین درصد مربوط به زنان با ۵۴ درصد بوده است.

نسبت خانوارهای زن سرپرست در سال ۹۰ با ۲٫۶ درصد افزایش نسبت به سال ۱۳۸۵ به ۱۲٫۱ درصد رسید. در سال ۱۳۹۰ بیشترین سهم خانوارهای زن سرپرست به خانوارهای تک سرپرست (۴۰٫۷ درصد) و بیشترین سهم خانوارهای مردسرپرست به خانوارهای ۴ نفره (۲۸٫۷ درصد) مربوط می شود.

نسبت خانوارهای تک سرپرست زن در سال ۱۳۹۰ در مقایسه با سال ۱۳۸۵، ۴٫۷ درصد افزایش داشته است.
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۹:۲۷:۱۷
با این همه جمعیت موجود،اگر رشد جمعیت با همین روال ویا حتی سرعت بیشتر افزایش یابد ،وضعیت رفاه مردم روز به روز بدتر خواهد شد. (2655641) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.