نظر منتشر شده
۳۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 298726
آمریکا باید رویکردش را تغییر دهد؛ نه ایران
مقصر جنایت های آمریکا هم سیاست های ماست؟
مرتضی رضائیان؛ 9 مهر 94
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۹ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۰۵
۱ . مذاکره و رابطه با آمریکا در چند دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی کمابیش مطرح بوده است، اما شعارهای دکتر روحانی در دوران تبلیغات انتخاباتی و به دنبال آن، انتخاب ایشان به ریاست‌جمهوری موجب شد این موضوع با تمایز بیش‌تری وارد بحث‌های سیاسی شود. این مساله هنگامی برجسته‌تر شد که دولت یازدهم با رویکرد خاص خود مذاکرات هسته‌ای شد و اجازه یافت تا در چارچوب موازین به مذاکره با دولت آمریکا بپردازد.

۲ . با روی کار آمدن دولت یازدهم، برخی صاحب‌منصبان برجسته به بزرگ‌نمایی مشکلات حاصل از تحریم‌ها پرداختند و بر این ادعا پای فشردند که رهایی از بخش عمده مشکلات داخلی در گرو تعامل با آمریکا و به عبارتی کدخدای خودخوانده است؛‌ همان مشکلاتی که تا پیش از روی کار آمدن خود، بخش عمده آن را نتیجه سوءمدیریت در داخل می‌دانستند! در این راستا حتی تامین آب‌ آشامیدنی مردم نیز به مذاکرات و رفع تحریم‌ها ارتباط یافت و بر خلاف عرف دیپلماسی، ادعای «خزانه خالی» در بوق و کرنا شد؛ ادعایی «نادرست» درست در آستانه مذاکرات هسته‌ای با دشمن!

۳ . همزمان با صاحب‌منصبان فوق، برخی رسانه‌ها و صاحب‌تریبون‌های همسو نیز در راستای بزرگنمایی نقش آمریکا در بروز مشکلات داخلی به میدان آمدند و کوشیدند تا زمینه را برای مذاکره دوجانبه در غیرموضوعات هسته‌ای و به‌تدریج برقراری احتمالی رابطه فراهم سازند. به شوق آمدن این عده از مکالمه تلفنی رئیسان جمهوری ایران و آمریکا در خلال نخستین سفر دکتر روحانی به مقر سازمان ملل و اخیرا دست‌دادن دکتر ظریف با اوباما و متعاقبا تحلیل‌های یکسونگرانه در دفاع از این رفتارهای نابجا، جلوه‌هایی از رویکرد مورد اشاره را نشان می‌دهد. نامه اخیر دکتر زیباکلام خطاب به رئیس‌جمهور پیش از سفر ایشان به سازمان ملل هم در همین راستا قابل تحلیل است. وی با این ادعا که امریکاستیزی نتیجه‌ای جز خسران برای منافع ملی‌مان نداشته است، رئیس‌جمهور را به دیدار با اوباما ترغیب و بسیاری از مردم را هم‌نظر با خود اعلام کرده‌ است: «...این غل و زنجیر بی‌حاصل آمریکاستیزی را که ۳۶ سال است بر دست وپای کشوربسته شده و به جز خسران بر منافع ملی‌مان ثمردیگری نداشته را با استعانت ازحضرت باریتعالی و با همان عزم واراده ملی بازنمایید. همان‌طورکه درجریان هسته‌ای ملتی از شما حمایت نمود، یقین بدانید در مسیر تنش‌زدایی با آمریکا هم ازهمان حمایت برخوردارهستید. به اوباما لبخند بزنید و دستش را بفشارید»!!

۴ . آقای روحانی نیز در سخنرانی اخیر خود در سازمان ملل با طرح این ادعا که «امروز، فصل جدیدی در روابط ایران با جهان آغاز شده است» گفت: «دو سال پیش، مردم ایران در یک انتخابات توأم با رقابت به برنامه‌ای رأی دادند که ضمن حفظ حقوق، منافع و امنیت ملی، خواستار تحکیم صلح، و گفت وگوی سازنده با جهان بود.» این در حالی است که ملت ایران نه فقط از دو سال پیش بلکه از همان آغاز پیروزی انقلاب اسلامی خود، خواستار تعامل سازنده با جهانیان بوده و بر خلاف برخی القائات هیچ‌گاه به دنبال تنش‌زایی با کشورهای دیگر نبوده است. درباره ایالات متحده نیز این دولت آمریکا بود که در فروردین ۵۹ اقدام به قطع یکجانبه روابط خود با ایران کرد و طی چند دهه تاکنون به شیوه‌های گوناگون به جنگ برضد ملت و نظام ایران برخاسته است؛ جنگی با صبغه حمله‌ مستقیم نظامی در حادثه طبس، حمایت مستقیم و غیرمستقیم از رژیم متجاوز بعثی در دوران هشت سال دفاع ملت ایران، پشتیبانی از گروه‌های تروریستی، إعمال تحریم‌های غیرانسانی، و نظایر آن که در این میان رخدادهایی هچون هدف قراردادن هواپیمای مسافربری نمی‌تواند از خاطر ایرانیان غیرتمند زدوده شود.

۵ . سیاست منطقی جمهوری اسلامی ایران برقراری ارتباط با تمام دولت‌های قانونی بر اساس «احترام متقابل» و قواعد شناخته‌شده بین‌المللی است. و دولت آمریکا نیز می‌تواند از این اصل مستثنا نباشد. علت‌ اصلی رابطه‌ نداشتن با دولت آمریکا را باید در رفتارهای استکباری این کشور بر ضد ملت ایران جست‌وجو کرد؛ رفتارهایی مبتنی بر باج‌خواهی و گردن‌کلفتی که گاه به جنایت‌های هولناکی برضد ملت ایران انجامیده است و این جنایت‌ها همچنان با صبغه‌های به‌ظاهر روتوش‌شده‌ و در پوشش‌های دیگر در حال انجام است. تعبیر «مشت چدنی» و «دستکش‌ مخملین» به خوبی ماهیت واقعی رفتار آمریکا در قبال ملت و نظام ایران را نشان می‌دهد. بنابراین دور از انصاف است که کسانی بدون اشاره به جنایت‌ها و باج‌خواهی‌های ایالات متحده بر ضد ایران که همچنان ادامه دارد، در تحلیل‌هایی یکسونگرانه جمهوری اسلامی ایران را به دلیل رویکرد شرافتمندانه و دفاع از عزت و منافع ملی، «مقصّر» اعلام کنند. اینان با کم‌رنگ‌ کردن بخش‌های مهمی از واقعیت روابط ایران و آمریکا و در سایه ترفند «حرکت از پله دوم»، با تحریف، بزرگنمایی و قلب واقعیت‌ها،‌ ضرورت کوتاه‌آمدن در برابر دشمن مستکبر را «تئوریزه» و باج‌دادن‌های غیرعقلانی به او را «روتوش» می‌کنند. چه بسا کسانی از این طیف ابایی نداشته باشند تا به دفاع از رویکرد پادشاهان خودباخته قاجار و قرارداد‌های شرم‌آوری از جنس «ترکمانچای» و «گلستان» هم بپردازند و حتی ایستادگی ملت ایران در هشت سال دفاع مقدس را به بهانه آسیب‌های‌ مادی و جانی ناگزیر آن، تخطئه کنند! ایستادگی ۷۲ نفر در مقابل لشکر بزرگ دشمن ... . بماند!

۶ . بر خلاف برخی توهمات، رابطه با آمریکا به گشایش «ویژه» اقتصادی در داخل نخواهد انجامید و رفاه و آسایش‌های آنچنانی را به دنبال نخواهد داشت. به عبارتی شاید به واسطه برقراری ارتباط با دولت ایالات متحده در سطوحی معدود و اندک، «ستانده‌هایی مادی» حاصل شود، اما بی‌گمان واشنگتن به واسطه روحیه استکباری و مقدم دانستن منافع «نامشروع» خود و «رژیم صهونیستی» بر منافع ملت ایران، صدها برابر بیش‌تر از آن «اندک داده‌های مادی»؛ مصالح و منافع بلندمدت ملی را مطالبه می‌کند و چنین معامله‌ای در نزد ژرف‌اندیشان، «بخردانه» نخواهد بود. نگاهی «واقع‌بینانه» به اوضاع ناگوار اقتصادی در برخی کشورهای همپیمان و حتی سرسپرده ایالات متحده این واقعیت را به خوبی آشکار می‌سازد. به تعبیر رهبر انقلاب «خیلى از کشورها هستند که وابسته‌ به امریکا و مراود با او هستند؛ سران آن‌ها، دوستان امریکا هستند و در آن کشورها، اجازه کم‌ترین اهانتى به امریکا داده نمى‌شود. امریکا، براى آن کشورها چه کار کرد؟ کدام مشکلِ آن‌ها را برطرف کرد؟ کدام نقطه کور زندگى آن‌ها را باز نمود؟ کدام ثروت را روى سرشان ریخت؟ کدام خیر را به طرف آن‌ها سرازیر کرد؟ چرا نسبت به اقتدارات امریکا مرعوب مى‌شوید؟ به‌عکس، آن کشورهایى که درِ خانه را به روى این دزد خائن باز گذاشتند، وارد شد و هرچه بود، برد. اگر اعتبارى داد، براى این داد که با آن اعتبار، به بازارهاى خود او بروند و دولاّ پهنا قیمت را حساب کنند، جنس بخرند، تا کارخانه‌هایش بچرخد. اگر وام داد، براى این داد که با آن وام بروند محصولات خودش یا همپیمانانش را بخرند. اگر سلاح داد، براى این داد که از دشمنان او – نه دشمنان خودشان – با این سلاح دفاع کنند. نمونه‌اش، رژیم گذشته‌ ماست. این‌طور نیست که اگر امریکا با کشورى بد بود، آن کشور دیگر نتواند در دنیا نفس بکشد، و اگر خوب بود، آن کشور دیگر خیالش آسوده باشد. خود امریکایی‌ها، این‌گونه تبلیغ و وانمود مى‌کنند که اگر کشورى با آن‌ها بد باشد، تمام راه‌ها به روى او بسته خواهد بود. نه، این‌طور نیست.»

۷ . رکود، بیکاری و دیگر مشکلات موجود انکارشدنی نیست؛ اما عده‌ای متعمدانه و برخی سطحی‌نگرانه، با چشم ‌بستن بر علت‌های واقعی این مشکلات،‌ حل مشکلات را به برقراری ارتباط با آمریکا گره می‌زنند و در این زمینه گاه چنان رطب و یابس به هم می‌بافند که صاحبان اندیشه را به شدت متحیر می‌کنند. این در حالی است که انصاف و میهن‌دوستی واقعی اقتضا می‌کند تا به تاثیر سوءمدیریت داخلی در بروز و استمرار مشکلات گوناگون در عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی، اداری و ... پرداخته شود و به جای «بزک کردن» آمریکا و تحقیر «داشته‌»های ملّی و آرمانی، مطالبات جامعه را به سمت اصلاح مدیریت‌های ناکارآمد و سیاست‌زده در داخل و بازخواست قوای سه‌گانه به‌ویژه قوه مجریه هدایت کنند. دنیا در صورتی برای ما عزت و کرامت قائل خواهد بود که خود، عزت و کرامتان را پاس داریم و با تکیه بر توانمندی‌های پایان ناپذیر داخلی، به شکوفایی بیش از پیش پتانسیل‌های خویش درعرصه‌های گوناگون همت گماریم؛ همچنان‌که در عرصه‌های نظامی و علمی علیرغم تحریم‌های گسترده، موفق به خلق شاهکارهایی خیره‌کننده شده‌ایم.

تاثیر کارشکنی‌های آمریکا در «تشدید» مشکلات موجود را نمی‌توان انکار کرد؛ اما باید بپذیریم که اکثر قریب به اتفاق مشکلات موجود به ویژه در عرصه اقتصادی از «سوء مدیریت»،‌ »بی‌مبالاتی»، «ترجیح منافع کوتاه‌مدت جناحی بر مصالح عالی ملی»، «اولویت ندادن به مسائل اصلی»، «فقدان نظارت‌های قوی»، « نبودِ مجازات‌های قاطع و بازدارنده» و ... سرچشمه می‌گیرد و صاحبان قلم و اندیشه به جای بزرگ‌نمایی نقش آمریکا، باید نهادها و مسئولان برجسته را به تلاشی فوق‌العاده برای اصلاح مدیریت‌ها و تسهیل حرکت انقلاب اسلامی در راه رسیدن به آرمان‌ها وادارند؛ آرمان‌هایی که می‌توانند مصالح معنوی و منافع مادی ملت را بهترین وجه تامین کنند؛ آرمان‌هایی که برای تحقق آن‌ها به مسئولانی «متعهد» و «متخصص» با روحیه «جهادی» نیاز است؛ کسانی که مسئولیت را نه فرصتی برای تقسیم غنایم قدرت و انباشت ثروت‌های چندصدمیلیاردی، بلکه «امانت»ي از سوی ملت و نظام اسلامی برای خدمتگزاری به دین و دنیای جامعه بدانند؛ کسانی که در کنار دفاع از اعدام فوری چند «زورگیر خرده‌پا»، از برخورد قاطع با دانه‌درشت‌ها و آقازادگان نیز حمایت کنند و حکم قضائی را به سخره نگیرند؛ کسانی که تنها در یک فرآیند خصوصی‌سازی در زیرمجموعه‌شان «چندصدمیلیارد تومان» حق بیت‌ا‌لمال به یغما نرود؛ کسانی که در کنار افزایش چشمگیر دریافتی‌ها و پاداش‌های خود، به معیشت کارمندان زیرمجموعه و دیگر قشرهای جامعه نیز نگاهی ویژه داشته باشند؛ کسانی که در کنار برخورداری خود و خانواده‌هاشان از خانه‌های میلیاردی و زندگی‌های آن‌چنانی، برای بهبود معیشت و زندگی طبقات متوسط و تهیدست جامعه هم تلاشی ویژه مبذول دارند و به جای زیرسؤال بردن طرح‌هایی چون «هدفمندی یارانه‌ها» و «مزخرف» خواندن امثال «مسکن مهر»، به اصلاح نواقص آن‌ها و یا ارائه طرح‌های جایگزین اقدام کنند؛ کسانی که بکوشند تا طرح رسیدگی به اموال مسئولان را پس از سال‌ها معطل‌ماندن، به سرانجام برسانند؛ کسانی که ... . و این قصه سر دراز دارد!
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۱:۱۲:۳۹
آمریکا: شیطان بزرگ (3229375) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۴:۵۷:۳۵
آقای روحانی یک روز پس از انتخاب شدن به ریاست جمهوری اعلام کردند که با عربستان روابط گرمی برقرار می‌کنم!‌ حالا پس از 2 سال از شروع کار دولت، روابط که خوب نشد هیچ، وهابیون فاجعه منا را طراحی و اجرا کردند، به وزیر دولت ویزا ندادند، و حتی وزیر خارجه آل‌سعود به خود رئیس‌جمهور هم توهین کرد (3229891) (alef-13)
 
میر سادات
۱۳۹۴-۰۷-۱۰ ۱۲:۳۰:۵۴
من یه چیزی میگم تونستی جواب بده :
- چجوریه که عراقیها با تیر مستقیم برادر من و شما را کشتند اما شدند برادر ؟؟!!
- چجوریه که موشکهای عراقی مدرسه و عروسی ما را کردند عزا اما برادرند؟!
- چجوریه که روسیه نصف خاک ما را گرفت اما مرگ بر روسیه گناهه؟؟!!
- چجوریه که صربها با همکاری همین روسیه مسلمانهای بوسنی را کشتند اما...؟
-چجوریه که دیپلماتهای ما تو هند وپاکستان شهید و کشته شدند اما اینا برادرند؟
- کل ادوات نظامی صدام در جنگ ایران , روسی بود اما مرگ بر آمریکا؟؟؟؟؟؟؟!!
اوووووووووه.....28 مرداد چند دهه قبل آمریکا این کار را کرده!!! خب غلط کرده.
خب ما هم زمان کوروش و داریوش و یزدگرد حبلی کارا کردیم , الان باید بگند:مرگ بر ایران !
25 ساله که خط لوله گاز نوباکو گره خورده به بــعــلــه روسیه و جلوشو گرفته!
قرار نیست کسی بپره تو بغل آمریکا یا غرب اما قرار نیست صبح تا شب با شعار آینده کشور و بچه هامون را به باد بدیم . 38 سال زمان کمی نبوده تا نتوانیم ارزیابی کنیم که کارهایی که کردیم محصولش کجاست و چه بوده.
عالم و آدم دارند زندگی میکنند حالا با آمریکا یا بی آمریکا ,مثل کشورهای لاتین
اما هیچکدومشون اینهمه پسرفت نداشتند.
یه نگاه بندازید به صنعت خودرو,رکود,آمار بی کاری و کسادی حاکم بر بازار و بی ارزشی پول ملی . والله با شعار و دست دادن و ندادن کاری درست نمیشه .
الف گرامی , کلی فسفر سوزوندم , منتشر کن . (3231372) (alef-1)
 
قلی خان
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۱:۲۵:۲۷
ما که متوجه نشدیم به اندازه یک کتاب نوشتی ولی استدلال بسیار ضعیف و بدون پشتوانه در دنیا امروز همه مصالحه میکنند نه انکه حرف فقط حرف ما باشد. (3229407) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۱:۳۳:۵۳
واقعیت اینه که منافع ملی باید در راس قرار بگیره. ما هشت سال جنگ داشتیم که منجر به شهادت جوانهای رشید این خاک شد. حتی اگر آمریکا و غرب حامی این جنگ بود، شاید می توانستیم با سیاست و دیپلماسی بهتر جلوی خیلی از اون ضررها رو بگیریم.

موضوع دوستی و دشمنی کور با یک کشور نیست، بلکه سیاست خارجی حاصل اندیشه و فکر است و مثل بازی شطرنج یک هنر است. (3229425) (alef-13)
 
صابری
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۱:۴۳:۲۴
با کمی بهر گیری از عقل سیاسی می توان فهمید با تنش زدایی در روابط آمریکا و غرب بهتر از هر زمانی دیگر می توان به منافع ملی حداکثری دست یافت. لجاجب برای حفظ تنش با غرب پافشاری به تبدیل فرصت ها به تهدید هاست. (3229454) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۲:۰۳:۲۸
"""درباره ایالات متحده نیز این دولت آمریکا بود که در فروردین ۵۹ اقدام به قطع یکجانبه روابط خود با ایران کرد""
ببخشید میخواستین بعد از حمله به سفارت و گروگان گرفتن کارکنان آن، باز هم کارمند بفرستن یک عده گروگان بگیرنشون؟ (3229506) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۲:۱۲:۴۸
روش آقاي روحاني در تعامل با جهان و آمريكا صحيح است! ملت ايران ايشان را تأييد نموده و مي نمايند! (3229525) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۲:۲۶:۰۹
مسئله ارتباط با آمریکا برهمه مسایل ایران مخصوصاً اقتصاد مابسیار تاثیر گذار است .در نتیجه پیشنهاد می گردد با توجه به مسئله ی به این مهمی(ارتباط با امریکا) که به تدریج افکار عمومی به پراکندگی سوق داده می شود و نظرات نسبت به اوایل انقلاب متفاوت گردیده و قبل از بروز مشکلات چند دستگی افکار عمومی این مسئله با انتخابات پیش روی مجلس به رفراندوم گذاشته شود.

ان الله مع الجماعه (3229574) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۲:۳۲:۰۹
امریکا برای مصر پاکستان هند افغانستان عراق آمریکای لاتین افریقا و ... چه کرده که برای ما بکند. این دولت امریکا هم می رود و همانهایی که مدعی می شدند مشکلات ۸۰ درصد ریشه مدیریتی دارد و حالا حرفشان را عوض کردند در اینده هم حرف خود را عوض می کنند و می گویند نباید از ارتباط با امریکا امید حل مشکلات را داشت. (3229582) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۰ ۰۲:۰۴:۵۷
عزیز دل برادر
به توجیه جنابعالی می گن: آخر مغلطه.
فرانسویا، روسها، چینیا یا انگلیسیا چه گلی به سر ملت ایران زدن؟ چرا فکر می کنی آمریکایی جماعت زمانی خوبه که بیاد به جنابعالی نون مفتی بده؟ فرانسویا توی ایران سفارت دارن و هزار برابر آمریکایی ها دستشون به خون و خاک مردم ایران آلوده س. از زمان ناپلئون که زیر قولش زد و با روسها ساخت و پاخت کرد و معاهده گلستان تو پاچه ما ملت رفت تا زمان جنگ ایران و عراق که فرانسه موشک های اگزوسه ضد کشتی، هواپیماهای شکاری میراژ و ناوچه های فوق سریع به عراق فروخت. کار به جایی رسید زمانی که ما از دیدن دیپلماتهای درجه 6 فرانسوی ذوق می کردیم و با اونا توی تهران عکس می نداختیم، اونا هواپیماهای خودشونو به عراق اجاره می دادن تا اف14 های ما رو از سی کیلومتری روی تنگه هرمز و جزیره خارک بزنن. ما سفارت خودمونو توی پاریس داریم و اونا هم هنوز سفارتشونو دارن و تا حالا نون مفتی به کسی ندادن!!!! همین داستانو می تونم درباره روسها و چینیا هم واست تعریف کنم. آقا پسر، نون خودتو باید توی تنور خودت بپزی و بخوری. دنبال مال مفت نگرد. (3230798) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۲:۴۸:۵۰
طبق اعلام موسسه ی نظر سنجی گالوپ امریکا : امریکا بزرگترین تهدید علیه صلح جهانی است. (3229630) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۳:۱۱:۴۷
نگارنده طوری قلم زده که انگار علت قطع رابطه امریکا را نمیداند.در کل ما میتوانیم هم رابطه داشته باشیم هم منافع کشور و حفظ کنیم همون کاری که همه کشورها انجام میدهند.اگر احساس میشه برقراری رابطه منافع ما رو پایمال میکنه این نشانه ضعف دیپلماسی ما و زیرکی طرف مقابله.البته الف تصمیم خودشو برای تابو نشان دادن رابطه با امریکا گرفته و بعیده نظرات غیر همسو منتشر کنه (3229691) (alef-13)
 
فرهاد
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۳:۵۴:۳۲
جناب رضاییان من نمیدانم میزان بهرمندی شما از شرایط موجود چه مقداری میباشد و ویا شغل شما چیست ولی حدس قوی میزنم که سن زیادی نباید داشته باشید!چرا که مظلومانه میفرمایید این آمریکای خبیس بود که بدون هیچ دلیلی با جمهوری اسلامی نوپا قطع رابطه نمود و اصلا" گروگانگیری چند صد روزه کارمندان و دیپلمات های انها در این خصوص بی تاثیر بوده!! حتما میفرمایید آنها که همگی از دم جاسوس بودند !،ولی اگه واقعا هم موضوع همین بود میبایست مطابق عمل جوامع مسئول و قانونمند آنها را بعنوان عنصر نامطلوب از کشور اخراج میکردید نه اینکه با آن وضع تحقیر آمیز و بی... رفتار میشد که آمریکا را از یک مخالف و منتقد رفتار انقلاب،به یک دشمن زخم خورده تبدیل کرد.(لابد یادتون هست در مورد رفتارهای کمی مشابه و خارج از عرف طالبان یا گروگانگیری دیپلماتهای جمهوری اسلامی در یمن و پاکستان و... حتی به لشکر کشی هم نزدیک شدید) .درضمن همچین از مدیرییتهای غلط و سیاستهای کلی نادرست وغیره صحبت میکنید که انگار آنها را هم دشمن نابکار در این سی و چند سال برای عقب ماندگی ما فرستاده!!! (حداقل این هشت سال آخری را نمیتوانید)برای همین تمامی نوشته شما بنظر من چیزی نیست جز فرافکنی و انداخنن تقصیرها(که متاسفانه کم هم نیستند)به گردن دیگران نبوده و نیست. (3229764) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۵:۵۲:۴۸
پاسخ به نظر شماره):3229764) (alef-13) پایگاه خبری الف در باره خبر: /مقصر جنایت های آمریکا هم سیاست های ماست؟/پنجشنبه 09/07/1394
---
دل خوش کردن به روابط با آمریکا با چه بها؟؟؟!!!
---
آقا فرهاد!!! شما خدا وکیلی بگویید مگر مشکل سوریه و لیبی و یمن و لبنان و عراق و مصر و بحرین و سایر نقاط بحرانی جهان با آمریکا گروگان گیری است که آمریکا در آن ها بنحوی نقش منفی ایفا می نماید تا شما سن آقای رضائیان را بهانه کرده قصد مقصر جلوه دادن ج.ا.ا ایران را در کشمکش با آمریکا داشته باشید؟؟؟!!!
سیاست دویست ساله ی آمریکا برای تامین و تضمین منافع خود در کشورهای دیگر استعماری و مبتنی بر قلدری و زور گویی و چپاول گری و پایمال کردن حقوق ملتها و مزدور پروری و ایجاد تنش و بحران و جنگهای داخلی و باژ گیری از راه انواع تحربمها و دخالت بیجا و غیر قانونی در امور کشورهای مستقل بوده و هنوز هم ادامه دارد.
در این دویست سال تاکنون آمریکا نمی تواند حتی یک نمونه از برقراری روابط سالم و عاری از خشونت و باژ گیری و قلدر مآبی را با هیچ کشوری به اثبات برساند تا دل شیفتگان تمدن دروغین خود را حتی با وجود یک دلیل مثبت برای طرفداری از خود خوش نماید.
آقای فرهاد !!! شما بگویید ج.ا.ا با کدام اصل از اصول الهی - انسانی نظام اسلامی خود
می تواند به داشتن روابط با آمریکا دل خوش نماید مگر این که بخواهیم اصول مذکور به فراموشی سپرده شوند و خون صده ها هزار شهید نادیده گرفته شوند و تنها پاسخگوی تن پروری و هوس بازی جمعی اندک از دل شیفتگان عیش و نوش تمدن بی ریشه ی آمریکا و غرب باشیم.
بهانه قرآن دادن گروگان گیری برای توجیه 200 سال از جنایتهای پیوسته آمریکا ترفندی است بس رسوا و مفتضح که حتی کودکان ایران را هم نمی تواند برای پاک کردن سیاهی دو قرنه ی روی آمریکا فریب دهد. (3229994) (alef-13)
 
habib
۱۳۹۴-۰۷-۱۰ ۰۶:۲۱:۲۱
سیاست دویست ساله ی آمریکا برای تامین و تضمین منافع خود؟؟؟؟
دوست عزیز، آمریکا از جنگ جهانی دوم به بعد تبدیل به ابر قدرت شد، لطفا تاریخ سازی نکنید. (3230872) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۰ ۲۱:۴۳:۲۲
از الف بخواه سیل نظرات چاپ نشده رو در اختیارت قرار بده تا جوابت رو بگیری! شما فکر میکنی نظرات بخاطر فهاشی یا عبور از خط قرمز چاپ نمیشه؟ خیلی از نظرات فقط بخاطر اینکه نویسنده امثال این مقاله را سر جایش میشونه و خیلی مستدلانه جواب میدن و تاثیر گذار هستند چاپ نمیشن!!! (3232419) (alef-1)
 
جهانی
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۴:۰۶:۴۲
این امریکا ستیزی تندروهای ایران به نفع اسرائیل وعزبستان وکشورهمسایه که خواهان توسعه ما نیستند تمام می شود تا حا لا اگر قطع رابطه با امریکا به نفع ما بود .از بعد رابطه با امر یکا وارو پا به نفع منافع ملی ماست. (3229789) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۴:۴۹:۴۳
کم گوی گزیده گوی چون دور- در رابطه با روابط با انگلیس هم چیزی میگفتید - البته محبت فرموده در رابطه با مضررات رابطه با شوروی و عهد شکنی های آنها و همچنین چین هم یک کلمه میگفتید. راستی چهار کلمه در رابطه با بلاهایی که همین کشور مسلمان عربستان به سر ما آورده هم قلم فرسایی میکردید. میدانید از موقعیکه عربها متوجه شده اند که رابطه ما با غرب در حال بهبودی است چه آتشی به . . . آنها افتاده. انصاف داشته باشید. (3229875) (alef-13)
 
میلاد
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۴:۵۶:۱۳
الف خودتو به زحمت ننداز تا هزار سال با دلیل به یه جماعتی بگی رابطه با امریکا و توافق دردی دوا نمیکنه تو گوششون نمیره که نمیره (3229889) (alef-13)
 
کیان
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۵:۱۰:۰۱
نویسنده محترم. اتفاقا این امریکا را امثال شما و همفکرانتان بزرگ کرده اند. امثال شما بودید که همیشه مشکلات این کشور را گردن استکبار و امربکاییها مینداختید. از نظر بنده هم هیچ کشوری حتی امریکا هم نمی تواند مانع پیشرفت کشوری دیگر بشود اما چه بگویم از دوست راهزن. منتها چیزی که مشخص است کاهش تنش میان یک کشور با دیگر کشورها مثلما به سود منافع ملی آن کشور است حالا میخواد امریکا باشه یا روسیه. بنده و امثال اینجانب نیز تنها نگران این هستیم که خدایی ناکرده منافع برخی دوستان راهزن در گرو دشمنی و نابودی منافع ملی باشد. اخر ما هم که نگفتیم امریکا بیاید بخورد ببرد. هر چیز در عرف دیپلماتیکش. چرا انقدر ملت ایران رو ساده فرض میکنید. چرا فکر میکنید ملت ایران منافع ملیشو دو دستی تقدیم امریکا میکنه. جالب اینکه برخی اقایون دلواپس برای گرفتن عکس با امانو سر و دست میشکونن. (3229915) (alef-13)
 
محمد علی تاجداری
۱۳۹۴-۰۷-۱۰ ۱۹:۵۰:۴۸
امروز مردم ایران به خوبی می دانند بخش بزرگی از مشکلات ایران به خاطر وجود کسانی است که مبارزه با استکبار را بهانه ای برای پر کردن جیبشان می دانند. واز سخنان مقام معظم رهبری سوءاستفاده می کنند. زیرا مبارزه با استکبار جهانی در حرف خیلی راحت است ولی به عمل کار برآید. اینکه از این طرف فریاد بزنیم مرگ بر آمریکا واز قبل آن هزاران رانت برای خود همفکرانمان ایجاد کنیم، که استکبار ستیزی نیست، استکبار ستیزی آن است که امروز برای حرفهای نتانیاهو در دنیا به همت بزرگمردانی چون دکتذر ظریف وروحانی وعراقچی وروانچی کسی تره خورد نمی کند. (3232183) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۵:۲۶:۲۶
.
سوال:
آیا دست دادن با دشمن کار خوبیست؟
.
.
قال امیرالمومنین علی(ع): صافح عدوّك وإن كره، فإنّه ممّا أمر اللَّه عزّوجلّ به عباده يقول:
ادْفَعْ بِالَّتِى هِىَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِى بَيْنَكَ وَ بَيْنَهُ و عَدَوَةٌ كَأَنَّهُ وَلِىٌّ حَمِيمٌ وَ مَا يُلَقَّلهَآ إِلَّا الَّذِينَ صَبَرُواْ وَ مَا يُلَقَّلهَآ إِلَّا ذُو حَظٍّ عَظِيمٍ.
فصّلت: 34 و 35.

با دشمنت مصافحه كن، گرچه او اکراه دارد؛ چرا كه آن، از چيزهايى است كه خداوند -عزّوجلّ- بندگانش را بدان فرمان داده است، |آن جا كه| مى فرمايد:
بدى را به آنچه بهتر است، دفع كن. آن گاه كسى كه ميان تو و ميان او دشمنی است، گويى دوستى يكدل مى گردد؛
و اين |خصلت| را جز كسانى كه شكيبا بوده اند، نمى يابند، و آن را جز صاحب بهره اى بزرگ، نخواهد يافت.

الخصال : 633 / 10
بحار الأنوار : 71 / 421 / 58 .
.
پی نوشت-یک:
حدیث خیلی واضح گفته با دشمنی که از دست دادن با تو اکراه دارد، دست بده؛ چون از چیزهاییست که خداوند به بندگان فرمان داده. قبول کردن یا قبول نکردن این موضوع بستگی داره به اینکه ما حرف صاحب نهج البلاغه رو چقدر قبول داریم. (3229942) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۴-۰۷-۱۰ ۰۹:۲۶:۰۴
این مساله در مورد دوستی و دشمنی شخصی است.در مورددشمنان خدا داریم که ولیجدوا فیکم غلظه
و نیز داریم که لن ترضی عنک الیهود و لا النصاری حتی تتبع ملتهم.
اینها جز به عدول شما از تمام موجودیتتان رضایت نمی دهند

َنْ أَبِي الْحَسَنِ الرِّضَا ع‏ أَنَّهُ سُئِلَ مَا الْعَقْلُ فَقَال‏ التَّجَرُّعُ‏ لِلْغُصَّةِ وَ مُدَاهَنَةُ الْأَعْدَاءِ وَ مُدَارَاةُ الْأَصْدِقَاءِ.

مقام معظم رهبری، در روز سه‌شنبه 5 خرداد 94، در درس خارج خود، این روایت از امام رضا علیه‌السّلام را توضیح دادند که ایشان در پاسخ به این سؤال که «عقل چیست؟» فرموده بودند: [نشانه] عقل سه چیز است:

1. فروبردن غصّه (تحمل آن و افشا نکردن آن، که منافاتی با علاج جستن ندارد)

2. مداهنه (نرمش و سازش) با دشمن

3. مدارا با دوستان

رهبر انقلاب در توضیح قسمت دوم فرمودند که در قرآن داریم: «وَدُّوا لَوْ تُدْهِنُ‏ فَيُدْهِنُونَ» [آنان دوست دارند که تو نرمش و سازش داشته باشی تا آن‌ها هم نرمش و سازش داشته باشند(9 قلم)]، اما این آیه در مقام ملامت است، حال چطور روایت را با این آیه جمع کنیم؟

در پاسخ به این سؤال فرمودند: در روایت، منظور اعدای[دشمنان] شخصی است، مثلاً یک مشکل همسایگی یا شغلی پیدا می‌کنیم، و کسی به خاطر این‌گونه مسائل با ما دشمن می‌شود، در اینجا فرموده‌اند مداهنه کنید.

این مداهنه را کسی تعمیم ندهد به دشمنان فکری و دینی که با هویت شما مقابله می‌کنند. آیات قرآن اینجا خیلی روشن معین کرده است که با این دشمنان چگونه برخورد کنید. با دشمنی که دشمنی اصولی و مبنایی دارد ممنوع است دست دوستی بدهیم:

... تُسِرُّونَ‏ إِلَيْهِمْ بِالْمَوَدَّةِ وَ أَنَا أَعْلَمُ بِما أَخْفَيْتُمْ وَ ما أَعْلَنْتُمْ وَ مَنْ يَفْعَلْهُ مِنْكُمْ فَقَدْ ضَلَّ سَواءَ السَّبيلِ (1 ممتحنه)

شما مخفيانه با آنها رابطه دوستى برقرار می كنيد در حالى كه من به آنچه پنهان يا آشكار می سازيد از همه داناترم! و هر كس از شما چنين كارى كند، از راه راست گمراه شده است! (3231024) (alef-1)
 
میلاد
۱۳۹۴-۰۷-۱۰ ۱۱:۴۱:۴۵
اگه به مصافحه با دشمن بود علی خوارج نهروان و بقیه دشمنانو از زیر تیغ نمیگذروند.الکی حدیثو تحریف نکنید (3231253) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۰ ۱۴:۴۵:۰۹
فرمايش امام علي كاملا صحيح كه دشمن منظور امام چه دشمني است ( خيلي از كشورهاي عربي اروپايي و آسياي دور. و غيره دشمن ما هستند ما با آنها ارتباط داريم مصافحه مي كنيم ) كه جاي توضيح دارد امام سؤال اينجاست خود امام علي حتي يك لحظه حاضر نشد معاويه هم صحبت شود تا چه رسد به مصافحه اطرافيانش مي گفتند اي علي حالا فعلا با معاويه كنار بيا بعدا كم كم او را كنار بزن اما امام علي معاويه يك لحظه هم نبايد در قدرت باش با عايشه و خوارج هم چنين رفتاري كرد (3231660) (alef-1)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۱۵:۴۰:۳۸
هر کشوری فکر منافع ملیش.
آمریکا هم بد.قبول
ولی اینگار بعضی از مسولینخ کاری جز مبارزه با آمریکا رو توی ذهن خودشون تعریف نکردند.ن (3229972) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۲۱:۵۴:۵۰
دشمن ما عربستان نه امریکا عمو جون (3230461) (alef-13)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۲۲:۰۱:۵۳
جناب رضائيان گرامي...تعامل با رابطه فرق دارد..چه اشكال دارد ما با دنيا تعامل داشته باشيم ولي مواظب منافع ملي خود هم باشيم..اقاي روحاني هم در سازمان ملل همين را گفته..اصلا روحاني و دولتش مشتاق مذاكره با امريكا..چرا در دولت 8ساله قبل كه بقول شما مسيولانش جهادي كار كردند و مسكن مهر را ساختند و به تمام روستاهاي ايران رفتند چرا به اوباما نامه مينوشتند و انتخابش را تبريك ميگفتند و چون جواب نميشنيدند به البرادعي گله ميكردند..باالاخره اگر حرامي حرام است بايد براي همه باشد..چرا رهبري در مسيله هسته اي اجازه مذاكره را داد..ايا رهبري مصلحت نظام را بهتر ميداند يا شما و امثال شمابله امريكا مستكبر است..غير قابل اعتماد است..ولي مصلحت انديشي هم در قاموس دين ما در كنار استكبار ستيزي امده..من به شخصه فكر ميكنم استكبار ستيزي در ايران به سه دسته تقسيم شده..1گروهي كهاز ان نفع اقتصادي ميبرند2گروهي كه از استكبار ستيزي بعنوان پست ميگردند3گروهي دلسوخته كه استكبار ستيزي انهااز روي دلسوزي است و نگران نفوذ ...گروه سوم با متانت حرفشان را منتقل ميكنند و منافع مردم را هم در نظر ميگيرندولي دو گروه اول داد و هوار راه مياندازند..فريادشان هم بلند تر از همه است چون منافع انها در خطر است..چون دكان انها بسته ميشود....مردم ايران پشت سر رهبري و گروه سوم هستند... (3230474) (alef-13)
 
جابر
۱۳۹۴-۰۷-۱۰ ۰۰:۲۲:۴۱
تا به الان بر همگان ثابت شده هر زمان ما عقب نشيني كرده ايم سگهاي هار سلطه طلب هارتر شده اند با توجه به اوضاع منطقه و تشنجي كه نوكران غرب ايجاد كرده اند و هدفشان هم فشار بر
ايران هست ديپلماسي لبخند توفيقي بدست نخواهد آورد نمونه آن شيطنتهاي ال سعود بود كه اگر نهيب رهبري نبود كار بسامان نمي رسيد آينده همه چيز مشخص مي شود عجله نكنيم وقت براي قضاوت هست (3230684) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۰ ۱۱:۴۰:۲۲
مقصر جنایتهای آمریکا سیاستهای ما نیست بلکه مقصر مشکلاتی که با آن مواجه می شویم سیاستهای ماست که کشور و مردم ایران را در برابر توان فرساینده قدرتهای بزرگ قرار داده ایم. (3231249) (alef-1)
 
محمد علی تاجداری
۱۳۹۴-۰۷-۱۰ ۱۹:۴۳:۴۵
امروز شاهدیم که همین سیاست تنش زدایی آقای روحانی و دکتر ظریف نتانیاهو را در عرصه سیاسی وبین المللی خوار وخفیف کرده البته اقتدار ایران را به همراه داشته دیگر آنها نمی توانند با بهانه های واهی مردم ایران را عامل نا امنی بین المللی اعلام کنند. بلکه امروز این رژیم صهیونیستی است که تحت فشار حامیان خود برای عقب نشینی از از سرزمین های اشغالی است، با دیپلماسی فعال دکتر ظریف امروز دیگر کسی از رفتن بشار اسد حرف نمیزند دست اعراب به عنوان بزرگترین حامیان داعش رو شده وبه امید خدا :نصر من الله وفتح غریب. (3232173) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۱ ۰۷:۰۷:۳۶
مسلماً ما مقصر جنایت های امریکا نیستیم ولی فراموش نکنیم امریکا نیز مقصر اشتباهات ما نیست.
بعنوان مثال حمایت ما از جنبش های اسلامگرای سنی مثل اخوان مصر و .... حمایت از عمرالبشیر و حماس و ..........
اشتباهات فراوان و دردسرساز در حوزه اقتصاد و مدیریت را نیز نمی توانیم به گردن امریکا بیاندازیم.
اینکه ظرف 8 سال 700 میلیارد دلار درآمد نفتی داشتیم و امروز با رکود و تورم و بیکاری دست و پنجه نرم می کنیم. (3232909) (alef-1)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.