نظر منتشر شده
۳۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 145022
برخی نامزدها برای انتخابات تا چقدر هزینه می کنند؟
بخش سیاسی الف، 8 اسفند 90
تاریخ انتشار : دوشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۳۲
نهمین دوره انتخابات مجلس شوراری اسلامی با ورود به مرحله تبلیغات قانونی از ۵ روز قبل وارد فضای رقابتی شده است.از توزیع آش رشته تا امید به آینده ای طلایی و... در این تبلیغات قابل ملاحظه است!

این روزها اس ام ها و ایمیلها پر از افشاگر های ! مختلف از رقبا و گروه های مختلف است که هرکدام با مورد تردید قرار دان هزینه های تبلیغات دیگری اتهاماتی را متوجه هم می کنند.از هزینه کردن از بیت المال تا اختلاس گر و غیره.

اما تبلیغات و حمایتهای مالی بحثی است که قبل و بعد از و یا در هنگامه رقابتها دستاویزی گاها برای تخریب و بد اخلاقی است و اغلب با افاشگری های تند همراه است. اما حضور نامزد انتخابات مجلس برای ورود به ساختمان بهارستان خرج دارد!اما این خرج از کجا و چگونه تامین می شود و قرار است چگونه جبران شود حکایتی دیگر است.

حمیات مایل و معنوی از ورود نامزد انتخابی شاغل در یک سازمان و یا ارگان دولتی و یا وابسته و یا مستقل از دو جهت صورت می گیرد: حمایت مالی و یا معنوی از سوی دوستان و همکارانی که در آن ارگان با وی همکاری مستقیم دارند ویا از سوی بخش خصوصی که می تواند کارخانه جات و یا اصناف را شامل شود.

حمایت مالی و یا معنوی دو بخش بالا از نامزد انتخاباتی منوط به اعطای امتیازاتی از سوی نامزد مورد نظر است که البته این مساله اجتناب ناپذیر است. اتصال به بدنه دولت و یا کمک برای دریافت مجوزهای مختلف از جمله مواردی است که کاندیدا به شرط انجام آن مورد حمایت بخش خصوصی قرار می گیرد. قول به اعطای پستهای مدیریتی نیز وسیله ای دیگر برای جذب کمکهای مادی و مالی و معنوی یک نامزد از سوی بخش های مختلف است.

جعفر شجونی عضو ارشد جامعه روحانیت مبارز و نماینده سابق مجلس معتقد است که هزینه کردن برای حفظ نظام و یا ورود نامزدهای متعهد و متخصص معتقد به برای حفظ نظام خالی از اشکال نیست.

به طور کلی می توان به این نتیجه رسید که نامزد تایید صلاحیت شده برای ورود به مجلس نیازمند مبلغی بالغ بر ۲ میلیارد ریال جهت هزینه های جاری تبلیغات است.چاپ بنر،پوستر و هدیه های تبلیغاتی ساده از جمله موتارید است که هزینه های جاری و عادی تبلیغات انتخاباتی است.

میانگین هزینه برای چاپ فقط پوستر در سه دوره انتخابات مجلس به این شرح است:
دوره نهم- ۱۵ تا ۱۶ میلیون تومان
دوره هشتم-۱۲ تا ۱۴ میلیون تومان
دوره هفتم-۹ تا ۱۰ میلیون تومان که به تناسب افزایش قیمت کاغذ و نیز سایر هزینه این مبلغ در هر دوره افزایش یافته است. شجونی معتقد است کمک دولت برای تبلیغات به نمایندگان را تا حدی از ورود فضای انتخابات به «دلال بازی» جلوگیری می کند.

با رد صلاحیت ۳۵ نماینده فعلی مجلس در حالی که پای ۵ نفر از آنها بر اساس پیگیهای مختلف برای شورای نگهبان احراز شده است شاید نمونه ای از دلال بازی های وکلای مجلس باشد که فضای سیاسی کشور را وارد فاز دیگری جز خدمت رسانی می کند.

شجونی نماینده سابق کرج در مجلس گفت که در نشستی مشخص شد که جبهه متحد اصولگرایان برای تبلیغات لیست خود نیازمند ۱۶ میلیارد تومان پول است که باید دید این مبلغ باید از کجا تهیه شود. البته وی معتقد است که برای ورود افراد صالح و نیز حفظ نظام هزینه کردن بلا اشکال است.

هزینه های تبلیغات انتخاباتی هنگامی که در قالب ضوابط قانونی و روال طبیعی باشد،کاملا معمولی و زیاد نیست اما اگر این هزینه ها از حد معمول و قانونی خارج شود، قطعا افزایش پیدا می کند که می تواند به صورت حضور نامزدها در محافل ورزشی یا هدیه دادن و ولیمه های متوالی باشد وروند تبلیغات را زیر سوال ببرد.

معاون بین الملل حزب موتلفه معتقد است هنگامی که هزینه های تبلیغات برای انتخابات از سوی نامزدها سنگین شود قطعا این سوال را ایجاد می کند که «از کجا آمده»؟ بنابراین بهتر است که این هزینه ها در حد همان پوسترهایی که قانون مشخص کرده باقی بماند.

ترقی در ادامه از پیشنهادی که بررسی و رسیدگی به آن به مجلس نهم واگذار شد نیز خبر داد که یکی از راه ها جلوگیری از خروج روند تبلیغات انتخابات با پولهای مشکوک از روند طبیعی و قانونی است. بر اساس این پیشنهاد اختیارات هیات های نظارت بیش از حد تایید نامزدها است، یعنی چنانچه هیات نظارت بر مورد مشکوک مالی در جهت تبلیغات نامزدی ایراد وارد کرد نسبت به صلاحیت آن نامزد نیز بتواند تردید ایجاد کند و تا مردم هم از رای دادن به وی خودداری کنند.

عضو ارشد موتلفه البته توضیح داد که این مطلوب است اما به شرط آنکه محلی برای تصفیه حسابهای سیاسی و جناحی نشود. با پایان حضور اصلاح طلبان در فضای سیاسی کشور رقابت این دوره برای اولین بار در تاریخ سیاسی پس ار انقلاب میان طیفهای مختلف اصولگرا برگزار می شود.
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۸ ۱۰:۵۶:۱۵
از قديم گفتند هرچقدر بول بدي همان قدر آش ميخوري
مردم ما می دانند به کی رای بدهند.کسی که این همه پول اورده برای تبلیغفاتاز کاجست؟ از پول نمایندگی؟ یا کارمندی؟ طرف میاد برش خرج می کنه. بعدسش در عوضش یه امضای واردات می گیره؟ انصافا بایدبه هر کسیب رای داد که تبلیغات کمتری داره. البته نمی گم این معیار باشه اما اولویت داره (678652) (moderator22)
 
الیار
United States
۱۳۹۰-۱۲-۰۹ ۱۰:۲۳:۵۹
با سلام و عرض ادب
سه بحث مطرح است.
اولی ، تفکر برخی افراد و گروهها و احزاب این است که میتوان مردم را با تبلیغات و ناها و شام و آبمیوه و ... قانع کرد که رایشان به نفع آنها داده شود . ولی از این نکته غافل هستند که این مردم با این مراسم قانع نمیشوند و حتی ممکن است اثرات منفی به همراه داشته باشد.
دومی ، خرج و برج زیاد برای القای این مطلب به مردم که مثلا فلان جبهه و یا فلان گروه این همه تبلیغ و قدرت دارد و شاید برنده شود که اگر این هدف برای مطلب سومی باشد ، شاید درست و موثر واقع شود .
سومی ، ورود در حوزه های قدرت و اعمال نفوذ در مراکز سرشماری و ... به واسطه صرف هزینه هایی بسیار بسیار از انچه در کوچه و خیابان شاهد هستیم . که امری بسیار خطرناک است و مورد دوم را به عنوان پیش زمینه قبول نتیجه مورد سوم توجیح میکند.
پس بهتر است گروهها و جریان های مقید و نگران و مدافع حقوق مردم ، نگران مردم و تاثیر پذیری از این هزینه ها نباشند و دنبال راهکاری برای خنثی کردن مطلب سوم باشند چرا که مسلما هدف همه گروهها و افراد پیروزی در انتخابات است . حال برخی از آنها این هدف را در راستای حفظ حقوق مردم و دفاع از آن و حفظ ارزشهای متعالی میدانند و راههای غیر مشروع و نا متعارف را پسندیده نمیدانند . ولی برخی هدفشان از پیروزی در انتخابات اهدافی مانند کسب ثروت و قدرت برای خود و گروه خود میباشد که مسلما این قبیل گروهها نظریه ماکیاولی را دنبال میکنند و خواهند کرد و رسیدن به هدف از هر مسیر و هر راهی و هر وسیله ای برایشان مهم نیست حتی اگر رسیدن به جایگاه نمایندگی مردم به واسطه حذف مردم و نادیده گرفتن حقوق مردم بیانجامد.
امیدوارم همه با هم به دور از هر گروه و هر حزب و هر رنگی ، به این باور برسیم که بار کج به منزل نخواهد رسید .
و من ا... التوفیق (680386) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۸ ۱۰:۵۷:۳۰
اموال پدری است. (678655) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۸ ۱۱:۱۰:۳۹
كي گفته راي خريدني نيست اين يك شعار است وگرنه شكم گرسنه .... (678683) (moderator22)
 
مير كيان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۸ ۱۲:۴۰:۴۴
اوني كه ميشه اسپانسر فردا مي بيني كه اومده يه بانك خصوصي مي زنه. (678885) (moderator22)
 
ميرزاي كوچك
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۸ ۱۲:۵۲:۱۱
اونچيزي كه معلومه اين پول ، پول اين آقايون نيست . اوني كه با زحمت و عرق جبين پول در آورده و در اين كشور با سختي داره زندگي مي كنه پولش كجا بود كه بياد اينجا تبليغ كنه. حتما گروههاي پر قدرت و قلدر مالي هستند كه به ازاي خدمت كردن به اين گروه حاضرند به ازاي تبليغ ، گردن فرود بيارند. قدرت و ثروت هيچ موقع از هم جدا نمي شن (678911) (moderator22)
 
نظر پي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۸ ۱۲:۵۳:۳۴
كاش مي شد بررسي كنند كه اين پول جريانهاي حاضر در انتخابات از كجا مياد. (678914) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۸ ۱۳:۰۵:۰۴
هزینهای تبلیغاتی بعضی از تامزدهای انتخابات با وعدهای انچنانی و پستهای انچنانی به افراد خاص تامین میشود و بعضی هم از خمس های 450 میلیونی و مشابع ان تامین میشود براستی این نمایندگی مجلس که بعضی ها سنگ خدمت به مردم را بهانه ان قرار میدهند ارزشش چقدر است (678943) (moderator22)
 
حمید
۱۳۹۰-۱۲-۰۸ ۱۴:۲۵:۰۴
برای این است که خیلی از این نماینده ها نماینده یک شهر یا یک حوزه انتخابیه نیستند بلکه نماینده عده ای محدود از کسانی هستند که بدکار آنها و مدیون محبتهای مالی و معنوی انها هستن و تا از این بدهکاری دربیان مدت نمایندگیشان تمام شده و به درد مردم نمی خورن. (679117) (moderator22)
 
حسین
۱۳۹۰-۱۲-۰۸ ۱۵:۴۳:۴۸
برای ملت ستم کشیده کاملا" روشن است تعداد انگشت شمار ازنماینده هاقصد خیر دارند بیشتر انان تلاش برای ورود به خانه ملت برای منفعت خودورود کرده اند ودراین راه از همه چیز خود حتی !!!!!هزینه میکنند. (679231) (moderator22)
 
حامد
۱۳۹۰-۱۲-۰۸ ۱۷:۲۳:۰۷
چرا اينقدر بدبين هستيد عده اي به طور خودجوش با كمك هاي مردم وبدون هيچ چشم داشتي اين پول ها را مي دهند ميگي نه شماره حسابت را اعلام كن؟ (679359) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۹ ۱۱:۱۲:۲۸
جان برادر حامد این عده که شما از ان میگویی به تعداد انگشت شمار دو دستتان هم نیست اگر شک داری برسی کن تا ببینی البته اگر طالب حقیقت هستی (680474) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۸ ۱۹:۰۴:۵۰
ما که دیروز شنیدیم برخی جریان ها هزینه تبلیغات را از خمس مال سران گروه شان تامین می کنند و اجازه شرعی هم برای این کار گرفته اند! و حتماً هم این هزینه را فی سبیل ا... انجام می دهند و توقعی از نمایندگان ندارند! (679518) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۹ ۱۱:۱۵:۴۹
این خمسهای انچنانی که شما میگوید میبایستی خرج مردم بدبخت و فقیر که متاسفانه کم هم نیستند شوند و نه خرج تبلیغات راستی سر به محلهای فقیر و بیمارستانها و کسانی که به خاطر فقر حاظر شده اند کلیهای خود را بفروشند بزن تا ببینی خمسی که شما میگویی کجا بایستس خرج شود (680476) (moderator22)
 
ناشناس
۱۳۹۰-۱۲-۰۸ ۱۹:۲۴:۱۹
سلام . من ریاضیم زیاد خوب نیست ولی اگر شانزده میلیارد رو تقسیم بر هفتاد میلیون نفر کنند هر نفر 22 هزار تومان میشود . و قطعا از جیب مردم رفته . چون امام میفرمودند جایی ثروت انباشته نمیشه مگر در طرف دیگر فقر و ویرانی ببار اید (679560) (moderator22)
 
صادق
۱۳۹۰-۱۲-۰۹ ۱۳:۴۴:۲۸
نقدر صریح گفتم.ریاضیت زیاد خوب نیست ؟ ریاضیت اصلا خوب نیست. از شما باهوش تر مسئولین سایت الف اند . آدم یاد آن جوک یه فرصت دیگه یه فرصت دیگه میفته.
جدای از قدرت ریاضی شما صد احسنت می گویم بر خود شما. چرا؟ چون فقط به همین دلیل که خرج های انتخاباتی برای شما ملموس است اهمیت پیدا می کند برایتان و اعتراض می کنید به آن . اما غافل از اینکه اشتباهات و بی تدبیری مدیریتی می تواند میلیاردها دلار درآمد سالانه نفت را به قهقرا ببرد. اما برای شما ملموس نیست. لذا احتمالا برای رای دادن بیشتر به این نگاه می کنید که چه کسی بیشتر به هاشمی بد و بیراه می گوید. البته می بخشید که ای (680711) (moderator18)
 
اصغر
۱۳۹۰-۱۲-۰۸ ۱۹:۴۰:۵۳
به نظر من مجلس و رئيس جمهور يك نفر هستن چون مجلس اجازه استيضاح افراد مورد نظر اون يه نفر رو نداره (679585) (moderator22)
 
عباس هشی
۱۳۹۰-۱۲-۰۸ ۲۰:۰۰:۳۳
بعد از 33 سال حالا میگوئید؟؟؟؟؟؟
جناب آقای دکتر توکلی نماینده محترم مجلس ، با سلام،
1-چرا دیگر نمایندگان مجلس که خود را مدرس مینامند از این حرفهای اساسی نمیگویند؟؟ (انها بعضا از مقام خود برای انتصاب فامیل در پست مدیریتی و یا اخذ تسهیلات برای افراد مورد نظر و دیگر رانتها استفاده میکنند)
2- در اکثر کشورهای جهان که انتخابات با خرج کردن پول دارند( و ما انهارا شیطان بزرگ و مخالف مردم مینامیم) ، یک قاعده کلی و اصلی را قبول دارند و رعایت میکنند انهم شفافیت و اطلاع رسانی بمردم در خصوص چگونگی تامین مالی و چگونگی خرج کردن ان است. در همین کشور مرگ برامریکا با اینهمه فساد اخلاقی برخی رئیس جمهورها، به شفافیت مالی برای مردم احترام دارند. برای فساد اخلا قی محاکمه نمیشوند اما برای عدم افشای هزینه انتخابات و نام تامین کننده منابع مالی و تقلب و پنهان کاری مالیاتی رسوا ومحاکمه و عزل میشوند. از بودجه دولت خرج نمیکنند زبرا جرم و جنایت در حقوق مردم است. شهردار یا دیگر دستگاهای دوللتی و مردمی از امکانات و چاپخانه های خود برای تبلیغات رئیس جمهور و نماینده مجلس و حتی شهردار اسفاده نمیکنند.
3-ایکاش مقامات کشور ما این قاعده کلی و احترام به حقوق مردم را رعایت میکردند. جای تعجب انستکه مقامات دولتی و مجلس برای انجام امور مردم لایحه میدهند اما طی این 33 سال هیچگاه پیشنهادی برای این موضوع نداده اند.؟
4- وقتی مقام وزیر با صددور یخشنامه و مصوبه و دستور ،قانون را انطور که خود میخواهد اجرا میکند و بعضا با مصوبه داخلی احاد مردم را از حقوق مکتسبه خود در قانون اساسی محروم میسازد ؟ جرا برای این امر مهم کاری انجام نمیدهد. .
عباس هشی – عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و حسابدار رسمی. (679623) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۸ ۲۰:۲۳:۵۹
ای کاش قانونی وجود داشت تا از ورود افرادی اشرافی و پولدار به مجلس جلوگیری می شد چرا که اینگونه افراد زجر کشیده نیستند و درد مردم را نمی دانند و در نتیجه نمی توانند مدافع حقوق مردم باشند و نتیجه اش آن می شود که طی این سالها که از پیروزی انقلاب می گذرد ، می بینیم . و ای کاش می شد دوره تبلیغات را طولانی تر کرد و مردم از راه های صحیح و درست از جمله با سخنرانی نامزدها و حتی با مناظره و بیان دیدگاهها و برنامه های نامزدها آشنا شوند و بتواند انتخابی درست داشته باشند . نه اینکه با یک هفته تبلیغ و صرف میلیاردها هزینه که در نهایت از جیب این مردم هزینه می شود ، بخواهند نماینده خود را انتخاب کنند . قطعا در چنین شرایطی و با این فرصت کم افرادی که مایه دارند و یا وابسه به افراد اشرافی هستند قطعا در این میدان موفق هستند . شنیده های حاکی است علنا در بعضی از حوزه هارای خرید می شود ( به ازائ هر رای 50 هزار تومان ! ) . (679651) (moderator22)
 
مسعود
۱۳۹۰-۱۲-۰۸ ۲۰:۳۱:۲۸
انشالاه همیشه انتخابات باشه این حرفی بود که از دهن بک تکدی گر شنیدم گفت که صبحانه .ناهار.شام پول..... همه چی خوب است بچه هام با شکم گرسنه نمی خوابند (679666) (moderator22)
 
یک کاندیدا
۱۳۹۰-۱۲-۰۸ ۲۱:۰۶:۳۹
سلام
فكر كنم من كم هزينه ترين نامزد انتخباتي هستم
چاپ بروشور 73 هزار تومان
پارچه نويسي ستاد انتخاباتي 10 هزار تومان
چاپ عكس روي پوستر براي ستاد 14 هزارتومان
جمعا 97 هزار تومان
ولي توي شهر ما خيلي ها هستند كه ميليوني و ميلياردي خرج مي كنند. از روزنامه زنگ زدن قطع ربع صفحه يك ميليون و دويست تومان ميگيره كه من گفتم ندارم. يك نامزد هست توي شهر ما كه توي دوتا روزنامه هر روز صفحه اول داره مي زنه . حساب كردم ميشه 15 ميليون تومان براي يك هفته، تازه توي كلي منسب دولتي هم بوده ، اخه چنين افرادي درد دل مردم و جوونا رو مي دونند. بدا به حالشون (679711) (moderator22)
 
حميد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۸ ۲۱:۱۰:۴۵
حالا كه همه گروههاي شركت كننده در انتخابات از اصولگرايان هستند. باز هم دغدغه هزينه هاي انتخاباتي و بيت المال و ... وجود دارد؟!! (679723) (moderator22)
 
حميد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۸ ۲۱:۱۹:۵۴
به قول یک نماینده ای .. ماهي دو ميليون كه بيشتر نمي گيرند.. پس براي چي هزينه هاي گزاف كنند؟! (679732) (moderator22)
 
اسی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۱۰ ۰۳:۲۳:۳۱
برای ادای فریضه شرعی برادر جان (681524) (moderator18)
 
United States
۱۳۹۰-۱۲-۰۹ ۰۰:۰۶:۵۷
ما بچه بودیم میگفتن فلان نماینده 200 میلیون هزینه کرده ! 200 میلیون آن زمان یعنی خیلی پول ... حالا کجا؟ از شهر کوچک! الان 2 میلیارد هم خرج کنند تعجب نمیکنم. عجب آنجاست که چطور جبران میشه ! (679979) (moderator18)
 
مهدی
۱۳۹۰-۱۲-۰۹ ۰۱:۰۵:۲۵
مگه تو مجلس چه خبره درآمدش چطوره؟ یکی به ما بگه یه نماینده به جز تصویب قوانین چه کارهایی میتونه بکنه که قراره این هزینه ها رو در بیاره همه نماینده ها که میگن حقوق بخور نمیر دولتی میگیرین که اصلا توجیه منطقی نداره کسی اینهمه هزینه کنه برای خدمت به مردم و خودش هم هیچی گیرش نیاد یکی خواهشا به من بگه اونجا چه چیزهایی هست شایدم ماها ببینیم اگه خوبه کاندید بشیم (680047) (moderator18)
 
حسن
۱۳۹۰-۱۲-۰۹ ۰۱:۳۹:۰۰
همه موارد بالا بعلاوه پول خمس اون آقا خیلی خیلی پولداره که از هیچ رانتی استفاده نکرده و اصلا هم اهل تغییر در نتایج انتخابات نیست و نبوده (680090) (moderator18)
 
United States
۱۳۹۰-۱۲-۰۹ ۰۲:۵۲:۴۴
برنده شدن اسکار اصغر فرهادی به خاطر فیلم جدایی نادر از سیمین رو به تمام ایرانیان تبریک می گوییم... (680119) (moderator18)
 
۱۳۹۰-۱۲-۰۹ ۰۶:۵۵:۱۸
کمک بلا عوض و قرض همثال محصولی ها است......... (680147) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۹ ۰۷:۵۹:۲۰
یک نمونه از سوئ استفاده های انتخاباتی و غیره ... یکی را از یک شهرستان بسیار دور افتاده می ارند مدیر عامل شرکتی می کنند که بودجه سالیانه اش میلیادرها دلار است وی هم چونکه نه باسواد است و نه دلسوز همشهرهایش را از همه نقاط پیش خودش به عنوان مشاور جمع می کند برای شان ماموریت خارج از کشور می گیرد به قول یکی از همکاران ساده لو که می گوید فامیلم بیشترسال را در ماموریت انگلیس و اروپا است ولی انقدر خاکی است به خانواده اش می گوید مبادا به کسی بگویید که من از 365روز 300 روزش را در ماموریت خارج از کشور هستم من دوست ندارم کسی بهفهمد من ادم بزرگی هستم بذار همه فکر کنند من یک کارمند معمولی هستم (680200) (moderator18)
 
Canada
۱۳۹۰-۱۲-۰۹ ۰۹:۵۳:۳۴
خوبی مملکت ما اینه انتخابات همیشه شکوهمند و با حضور 60-70 درصد برگزار می‌شده (680349) (moderator18)
 
فقیر
۱۳۹۰-۱۲-۰۹ ۱۱:۰۳:۵۰
این نمایندگان واقعا فقیرند لطفا اذیتشون نکنید (680455) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۲-۱۶ ۱۴:۴۲:۱۶
معمولا در ماه رمضان به فقرا و ایتام و نیازمندان افطاری میدهند (691657) (moderator18)
 
110
United States
۱۳۹۰-۱۲-۰۹ ۱۱:۰۸:۲۲
با سلام

اینکه به کاندیدا ها اشکال بگیریم که چرا با این هزینه های نجومی خرج می کنند اشتباه است. چون اگر خرج نکند ، آن کاندیدایی که خرج می کند میرود مجلس. این حرف هم که مردم به کسی رای می دهند که می شناسندش و کاری به ولخرجی هاش ندارند، یه شعار ه. مردم به کسی رای می دهند که بیشتر هدیه بده، شام بده و......
اشکال کار اینجاست که در ایران ما احزاب آزاد نداریم. اگر احزاب در ایران ( به معنای واقعی نه شعاری و نظارتی و بخشنامه ای) داشتیم مردم شناخت عمیق نسبت به عملکرد آنها داشتند و طبق عملکرد مثلا یک دوره کاری آنهابه آنها رای می دادند. اما الان در ایران فقط یک حزب وجود دارد (حزب اصولگرا ، البته موقع انتخابات بخاطر سلیقه های مختلف با چند اسم ولی اصل یکی مثل اصولگرا- متحد، اصولگرا- پایداری ، اصولگرا- حامیان دولت، اصولگرا- صدای ملت ) و افراد این حزب بخاطر مزایای مجلس می خواند برن داخل ، و الا کاری به مردم و فعالیت برای مردم ندارند( این را در 6 سال اخیر به خوبی نشان داده اند. (680467) (moderator22)
 
حميد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۹ ۱۲:۰۸:۲۸
عزيزان من کسي که شم اقتصادي نداشته باشد همان بهتر که به مجلس نرود.اگر خواستار اصلاح اقتصاد کشور هستيد بايد به کسي راي دهيد که از اقتصاد عملي(نحوه کسب در آمد) سررشته داشته باشد.
(680552) (moderator18)
 
ناشناس
۱۳۹۰-۱۲-۰۹ ۱۸:۱۳:۵۵
ما که فکر می کنیم این عزیزان از جیبشان خرج می کنند ولی امیدوارم که همون جور که ما به اخرت اعتقاد داریم اونا هم داشته باشند (681097) (moderator18)
 
سيد احمدرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۱۰ ۲۱:۴۵:۲۰
اقا بگيد يكي از بزرگواران 10،000،000 ميليون وام ازدواج به ما بده سفته و ضامن هم براش ميارم ، ماهم بريم دنبال زندگيمون بخدا پاداشش كمتر از خدمت در مجلس نيست،دعاش ميكنم... (682525) (moderator18)
 
عبدالله
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۱۶ ۱۲:۱۶:۵۸
از سه نماينده راه يافته به مجلس سوال شود كه چقدر براي اين انتخابات خرج كرديد و طبق قانون اساسي از كجا آورديد. يك شهروند از تبريز (691339) (moderator18)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.