توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 224024
بودجه تحقیقاتی وزارت بهداشت؛ ۳۰۰ میلیون تومان
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۲۰:۰۱
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: کل بودجه تحقیقاتی کشور حدود ۲ هزار و ۳۰۰ میلیون تومان است که سهم وزارت بهداشت ۳۰۰ میلیون تومان تعیین شد.

به گزارش فارس، رضا ملک‌زاده بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در بخش تحقیقات تلاش ما این است که ارتقاء سلامت افراد جامعه را فراهم کنیم. وی تصریح کرد: برنامه اساسی وزارت بهداشت تمرکز تحقیقات بر روی پیشگیری از بیماری است و این تحقیقات از چند سال قبل نیز در کشور شروع شد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام اینکه ۸۰ درصد مرگ و میر کشور ریشه در بیماری‌های غیر واگیر دارد،گفت: بیماری قلب و عروق، سرطان، بیماری مزمن کلیوی و کبدی عامل بیشتر مرگ و میر کشور را رقم می‌زند.

این مسئول یادآور شد: عوامل خطر و تقویت کننده این بیماری‌ها در کشور شناخته شد و در شمال ایران عوامل بیماری‌های غیر واگیر بیشتر از سایر نقاط کشور است. ملک‌زاده با بیان اینکه مصرف بیش از اندازه مواد غذایی بر تقویت بیماری‌ها غیر واگیر اثر می‌گذارد، گفت: مصرف تریاک در جمعیت بالای ۴۰ سال نیز بر تقویت بیماری‌های غیر واگیر نیز کمک می‌کند.

وی در ادامه با اشاره به زیان‌بار بودن مصرف چای داغ که موجب بیماری سرطان مری می‌شود، گفت: شیوع این بیماری در شمال کشور بیشتر است. معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: تلاش ما این است که آگاهی مردم افزایش پیدا کند و خود مراقیتی در کشور تقویت شود.

این مسئول در پاسخ یکی از خبرنگاران که میزان بودجه تحقیقاتی که به وزارت بهداشت اختصاص داده شد چه مقدار است، گفت: کل بودجه تحقیقاتی کشور حدود ۲ هزار و ۳۰۰ میلیون تومان است که سهم وزارت بهداشت ۳۰۰ میلیون تومان تعیین شد و رقم اختصاص داده شده کمتر از هفت دهم درصد بودجه کشور است.

ملک‌زاده بیان داشت: برای تحقق مباحث تحقیقاتی از دانشگاه‌های علوم پزشکی در خواست شد که به کمک بخش تحقیقات وزارت بهداشت بشتابند. وی اضافه کرد: دانشگاه‌ها از محل صرفه جویی در بخش هزینه‌های جاری و اختصاصی می‌توانند کمک کار وزارت بهداشت باشند.

این مسئول بهداشتی در ادامه با اشاره به تلاش‌های دانشمندان کشور در حوزه تحقیقات خارج از کشور گفت: ۴۰ درصد از مقالات برتر جهان مربوط به محققان کشور است و همین طور ۲۶ درصد از مقالات پر استناد کشور مربوط به وزارت بهداشت و درمان است. ملک‌زاده کل مقالات منتشره شده کشور را هر سال ۸ هزار مورد اعلام کردو گفت: در سال گذشته ۲ هزار مقاله کمتر از سال قبل منتشر کردیم و دلیل این کمبود بودجه کافی بود.

وی تاکید کرد: اگر روند تخصیص بودجه به همین شکل باشد شاید نتوانیم تعداد مقالات بیشتری تولید کنیم. این مسئول در پاسخ سئوال خبرنگار فارس که بودجه مورد نظر وزارت بهداشت در حوزه تحقیقات چه مبلغی است، گفت: مجلس تصویب کرد ۳ درصد از بودجه کل کشور را به امر تحقیقات اختصاص دهد و لی در حال حاضر ۷ دهم درصد بودجه در اختیار ما قرار گرفت.

وی اضافه کرد: با روند که مشکلات بودجه‌ای که داریم اقدامات تحقیقاتی در حوزه سلامت به کندی پیش می‌رود. معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پایان پر خوری را مهم‌ترین علت تقویت بیماری‌های غیرواگیر اعلام کرد.