نظر منتشر شده
۱۶۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 41476
با اين دولت چه بايد كرد؟
تاریخ انتشار : دوشنبه ۵ اسفند ۱۳۸۷ ساعت ۱۴:۱۲
مجلس شوراي اسلامي در آستانه بررسي و تصويب دو لايحه سرنوشت ساز قرار دارد: بودجه 88 و هدفمند كردن يارانه‌ها. درباره اين دو لايحه و حواشي پيش آمده درباره آنها، يادآوري چند نكته خالي از فايده نيست:



طي سه سال گذشته دولت نهم همواره خواستار افزايش نسبتا شديد بودجه‌هاي عمراني بوده است. طبيعي است كه دولت محترم به قصد خدمت به ملت و ايجاد عمران و آبادي در كشور، مي‌خواهد و مي‌خواسته مازاد درآمدهاي ارزي را به ريال تبديل و صرف پروژه‌هاي عمراني نمايد.



در هر سه سال گذشته، اقتصاددانان ميهن‌دوست و خيرخواه به دولت محترم تذكر داده بودند كه افزايش شديد بودجه‌هاي عمراني از محل ارزهاي نفتي باعث رشد نقدينگي، افزايش تورم، افزايش واردات كالا و ايجاد فشار بيشتر بر توليد كنندگان داخلي مي‌شود (همان عوارض بيماري هلندي كه بارها به دولت محترم يادآوري شد و بارها نشنيده گرفته شد)



دولت محترم در هر 3 سال گذشته به هنگام تدوين لايحه بودجه، بطور غيرمستقيم از نمايندگان مجلس خواسته بطور چشم و گوش بسته به ايده‌ها و طرح‌هاي رييس جمهور محترم اعتماد كنند و به ايشان چك سفيد دهند تا به صلاحديد خود، براي امور مالي، طرح‌هاي عمراني و هزينه‌هاي كشور اتخاذ تصميم‌ كند.



اگر ايده‌ها و سياستهاي اقتصادي دولت محترم منسجم ، منطقي و درست هم بود ، توقع دولت براي دريافت چك سفيد از مجلس، توقعي بي‌جا و مخالف قانون اساسي بود، حال آنكه نه فقط دولت محترم فاقد تئوري اقتصادي منسجم و درستي است ، بلكه تجربه سالهاي 84 و 85 نشان داد كه اعتماد به ايده اشتباه دولت در «افزايش شديد طرح‌هاي عمراني از محل ارزهاي نفتي» ، چطور تورم سركش اقتصاد ايران را بيدار كرد، چطور بازارهاي داخلي را مملو از خودرو، كالاهاي لوكس، لوازم خانگي و حتي غذايي و ميوه‌خام از اقصي نقاط جهان كرد و متناسبا چطور صنعتگر و كشاورز و باغدار ايراني را تحت فشار مضاعف قرار داد.



در لايحه بودجه سال 88 دولت محترم علاوه بر ادامه تدوين بودجه بر اساس ساختاري غير قانوني (تخصيص بودجه بر مبناي 39 دستگاه برخلاف مصوبه مجلس)، بودجه‌اي به ظاهر انقباضي و در عمل با افزايشي بسيار شديد ( 44 درصد رشد اعتبارات عمراني نسبت به عملكرد سال 87 ) با برداشت هايي كم سابقه از حساب ذخيره ارزي ( 12 ميليارد و پانصد هزار دلار) و كسري بودجه حقيقتا بي سابقه (به صورت تخمینی حدود 44 هزار ميليارد تومان در عمل) به مجلس شوراي اسلامي ارايه داده است.



دولت محترم با اين نوع تنظيم و ارايه لايحه بودجه؛ از يك سو توقع دارد كه نمايندگان مطيع باشند و به هر دو لايحه هدفمند كردن يارانه‌ها و بودجه 88 راي مثبت دهند و از سوي ديگر ، ارايه حقايق در پس اين دو لايحه را تحمل نمي‌كند و انتقادهاي خيرخواهانه را با تندي و بعضا تهمت پاسخ مي‌دهد.



در اين شرايط، اقتصاددانان ميهن دوست و نمايندگان محترم مجلس هشتم، وظيفه‌اي سخت و دردناك به عهده دارند وظيفه‌اي كه جز با روحيه ايثارگري قادر به انجام كامل و صحيح آن نخواهند بود.



به فرموده رهبر انقلاب ، مجلس بايد ريل گذار مسير حركت دولت باشد. چنانچه نمايندگان محترم به اين نكته عنايت كنند و تمايلات منطقه‌اي خود (كه باعث ميل به خرج تراشي براي بودجه كشور با نيت خيرعمران و آبادي در حوزه انتخابيه مي‌شود) را فراموش كنند، تكليف نمايندگي ايجاب مي‌كند با هدف اجبار دولت محترم به انضباط مالي مهار كسر بودجه و تورم هاي آتي ، تا حد ممكن ميل سيري ناپذير مديران و بوروكراتهاي دولتي را به گسترش بودجه سازماني خود مهار كنند. لازمه اين امر، چشم‌پوشي از منافع ظاهري طرح‌هاي عمراني جديد، حذف بسياري از رديف‌هاي زايد ولي به ظاهر ضروري هزينه‌اي و نگاه واقع‌بينانه به رديف‌هاي درآمدي است.



البته اين كار، خوش‌آيند دولت محترم نيست اما حتما به نفع دولت و ملت خواهد بود. تجربه سه سال گذشته و سالهاي پيش از آن بخصوص در دوره سازندگي پيش روي ماست: افزايش هزينه‌هاي عمراني از محل ارزهاي نفتي و ايجاد كسر بودجه‌هاي هنگفت، هم تخصيص بودجه به كل پروژه‌ها را كند مي‌كند و هم بلاي نقدينگي و تورم را بر سر ملت (اعم از توليد كننده و مصرف كننده) نازل مي‌گرداند. آن ايثارگري كه از نمايندگان محترم انتظار مي‌رود اين است كه امروز اعتراض و تهمت و حتي توهين دولتمردان محترم را نشنيده گرفته و به تكليف خود بر اساس منافع كشور عمل كنند. امروز خيرخواهان واقعي دولت، نه آن چاپلوسان مواجب بگير و نه سكوت كنندگان در برابر اشتباه هات دولت در ريل‌گذاري‌اند.



حكايت دولت فعلي، حكايت آن خودرويي است كه موتوري بسيار قوي دارد اما فاقد فرمان است امروز وظيفه نمايندگان است كه ترش‌رويي دولتمردان را به جان خريده و با تعبيه فرمان درست در اين خودروي پرقدرت، اقتصاد ايران را از حركات اعوحاج گونه، غير قابل پيش بيني و بعضا رو به سراشيبي نجات دهند.

 

 
 
ب
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۴:۲۷:۵۲
بدبختها! شما فکری به حال خودتان بکنید . خدا پشت و پناه این دولت است (105875)
 
محسن
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۲۰:۵۸:۰۵
گاهی نیتها خیر است ، انسانها خوبند ، اما آنچه که در عمل مشاهده میشود موید چیز دیگری است. معیار دیگری باید برای سنجش عملکردها در نظر گرفته شود. برای اندازه گیری میزان مفید به فایده بودن آدمها ، هیچ ترازویی بهتر از خود آدمها نیست. (105989)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۷ ۲۲:۰۹:۱۱
برای ارزیابی دیگران عمل آنها ملاک است دوست گرامی (106351)
 
حامد
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۲۰:۳۲:۳۸
همین بدبختها با تمام قدرت از لوایح دولت فخیمه دفاع کردند که اکنون شما با گستاخی تمام آنها را بدبخت می خوانید. (106134)
 
محمد
۱۳۸۷-۱۲-۰۷ ۰۸:۱۹:۲۰
خدا رحمت كند دكتر شريعتي را كه ميفرمود : براي نابود كردن يك مكتب لازم نيست آنرا كوبيد بلكه كافي است از آن بد دفاع كرد(البته محتواي كلام اين است) (106173)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۷ ۰۸:۳۶:۴۴
اگر همين حضرات هر لايحه دولت را چشم بسته تصويب نميكردند ، كار بجائي نميرسيد كه اين آقايان آنها بدبخت خطاب كنند. (106194)
 
فرهاد
۱۳۸۷-۱۲-۰۸ ۰۰:۱۲:۵۶
بد دهن نباش هنوز هیچی نشده عصبانیت واسه چی (106369)
 
محمد
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۰۱:۲۸:۲۹
اقاي ب اين چه ادبيات است که بکار ميبريد شما هم مثل دولتيان با مردم دعوا و ستيز داريد انها هم مثل شمايند با اين ادبيات(سخنراني در زنجان و تبريز يادمان نرفته)ببين نظريه هاي مردم که تا کنون501رايمخالف به کامنت تو دادند يادت باشد خدا با صابران است و پشت و پناه انان (106794)
 
احد اسدی
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۰۴:۳۳:۳۸
البته ما ملت ایران هستیم که باید به حال شما اقای ب و دیگران باید رای بدهیم نه؟
خداهم پشت و پناه همه مردم ایران باشد انشاالله و اما
چند مدتی است دارم فکر می کنم نظر بنویسم یا نه؟
ولی از تیتر نوشته خیلی خوشم امد حیف است نظرننویسم دست همه کسانی که نظر دادند درد نکند.( دخالت در کار الف می بخشید)
دوستان عزیزم:
جمله ای را که اقای خاتمی در زمان انتخابات ریاست جمهوری گفتند : که ( در شان ملت ایران رئیس جمهور انتخاب کنید ) جمله بجایی بود که بعد از سه سال من فهمیدم که ایشان درست می گفتند و چون من رئیس جمهور فعلی را نمی شناختم اما با برنامه و با عملکرد و دوباره امدن اقای خاتمی موافق نیستم.
به نظر من هم زمان اقای احمدی نژاد و هم زمان اقای خاتمی گذشته است.
و اقایان وزرا هم زمانشان دارد می گذرد البته این نظرمن است ولی اگر حقیقت را بگوییم تا زمانی که مسئله مجمع مصلحت و شورای نگهبان و قسمتی از اختیارت اصل 110 و مسئله مجلس خبرگان حل نشود هر کس بیاید به نظرمن مشکلات اساسی کشور حل شدنی نیست.توضیح نمی دهم که شاید دچار مشکل شویم از من اشاره ..... (107002)
 
احد
۱۳۸۷-۱۲-۱۳ ۲۱:۴۴:۱۶
با سلام:
قسمت سمت راست نظرات بطور کامل مشاهده نمی شود در مانیوتر البته بعضی نظرات لطفا رسیده گی کنید.
گاها ان یاتفاق می افتد اگر کامپیوتر من مشکل نداشته باشد. (107357)
 
۱۳۸۷-۱۲-۱۴ ۱۱:۵۹:۱۸
ازاین مطلب و ادبیاتی که این آقا نوشته پیداست که خدا پشت و پناه کیست. خدا با هیچ کس عقد اخوت نبسته و اگر به سنن الهی توجه نشود تعارف ندارد به این شخص و آن شخص هم در هر مرتبه اجتماعی هم هستند کار ندارد قومی را میاورد که یحبهم و یحبونه آیات روشن الهی در قرآن مجید را رها کرده ایم به تعصبات کور قومی و قبیله ای حیدری و صفدری چنگ زده ایم. (107413)
 
مجتبي
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۴:۳۰:۲۹
اصولا دولت محترم هر تصميمي كه بگيرند برايشان وحي منزل است و كوچكترين تغيير و اصلاحي را بر نمي تابند. من هم موافقم كه بايست بدون هيچگونه واهمه اي هرآنچه را كه مصلحت است تصويب نمايند. خدا به دولتمردان ما هم ذره اي روحيه انتقاد طلبي عنايت بفرمايد. بلند بگو آمين (105878)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۲۲:۴۶:۳۵
بحث انتقاد پذیر بودن با نبودن دولت نیست.
اتفاقا بحث گلایه گیری بی فکرانه مخافان دولت است.
دولت خیلی واضح می گیود که ده هادرصد بودجه یارانه را کم کرده اید و در مقابل (مثلا در مورد بنزین) قیمت تنها 12و5 درصد کاهش یافته است!
خود شما بگویید که کسانی که خود طرح دولت را مشکل زا می دانند، چگونه این طرح مشکل زاتر مجلس را مناسب می دانند?!
به نطر می رسد در مقابل دولت نقدپذیر و کارشناس، این مخالفین دولت هستند که چشم خود را بسته اند و ترجیح می دهند جز سیاهی مورد علاقه خودشان چیز دیگری نبینند! (106009)
 
Hamid
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۴:۳۱:۵۹
jaye tajob ke alaragh agahai namayandegan az natije chek sefid dadan vali moteasafean inkar ra be dalaiel siasi kardnnd va natije an tavarom balaye 22% ast hal khodeshan ah va faghan rah anadkhteannd...... (105879)
 
محمد
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۴:۴۲:۲۱
دولت مثل خودرویی می ماند که موتور قوی دارد ولی فرمان ندارد. پساز این خودرو بدونه فرمان به علت تصادفات شدید فقط یک بدنه ی اسقاطی باقی مانده وبرای مردم خسارات ناشی از این تصادفات. (105881)
 
امير
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۴:۴۶:۴۹
با سلام

بنظر ميرسد كه دولت خدمتگزار تصور مي كند با ايجاد پروژه هاي عمراني گامي بسيار بلند و سودمند براي كشور برداشته و باعث آباداني مي گردد. اما فارغ از دستاوردهاي اين پروژه ها فشار مضاعفي بر گرده مردم وارد كرده كه يكي از آنها تورم افسار گسيخته است و آثار ثانويه زيادي به دنبال دارد كه هگي ناشي فقير شدن بيش از پيش اكثريت مردم است كه تبعات فرهنگي و ناگوار زيادي براي جامعه بدنبال دارد كه حداقل آن نبود امنيت اقتصادي در جامعه است و ديگر در مورد عواقب فساد انگيز آن بحثي نمي كنم. كافي است كه به رشد بي بندو باري و فساد در جامعه نظري بياندازيد و يا آمار 11 ميليون معتاد را مورد توجه قرار دهيد و يا رواج روسپيگري كه خود داستان ديگري است.

بهرحال آنكه برنده اصلي چنين پروژه هاي عمراني است كساني نيستند جز پيمانكاران و سرمايه داران كه روز بروز فربه تر مي شوند و شاهد آن نيز حركت اتومبيلهاي صد ميليون به بالا در خيابانهاي شر است كه خود زمينه ساز ديگري براي فساد است.

اما براي مردم چه مي ماند، بجز فقر و نداري. فقرايي كه انواع پروژه هاي عمراني در كشورشان اجرا ميشود ولي تواني ندارند كه از اين پروژه ها استفاده برند.

از طرف ديگر بسياري از اين پروژه ها واقعا دردي از مردم دوا نمي كند. براي مثال كم نيستند ادارات و سازمانهايي كه از كنار همين پروژه ها دستگاههاي عريض و طيلي براي خود بهم زده اند و به ريش ارباب رجوع خود پوزخند ميزنند. كافي است كه به شهرستانهاي مختلف كشور سفر شود و ليست اداراتي كه با استفاده از همين پروژه هاي عمراني ساختمانهاي قصر مانند ساخته اند را بررسي كنيد. براي مثال در شهرستان سمنان ساختمانهاي اداري قوه قضائيه، ادارات برق، مخابرات، دانشگاه و... همه و همه در حال دوباره سازي است.

پس مشخص است كه حتي بسياري از اين پروژه ها نيز كارايي موثري در ارائه خدمات ندارند بلكه باعث بزرگ تر شدن دولت شده و خود هزينه هاي مضاعفي را بر دولت و درنتيجه بر مردم وارد ميكند. (105882)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۰۰:۳۶:۲۴
با منطق قوی جنابعالی باید سازندگی تعطیل بشه تا فساد نشه.
مبارزه با فساد جای خودش،طرح های عمرانی هم جای خودش. (106031)
 
رضا
۱۳۸۷-۱۲-۱۵ ۱۰:۵۳:۰۹
ساختمان قوه قضاییه چه ربطی به دولت (قوه مجریه) داره؟ (107493)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۴:۵۴:۰۷
امام اول شیعیان می فرمایند:
از دو دسته بپرهیز:1- نادان پرکار و 2- دانای تنبل. (105885)
 
سلام
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۹:۲۴:۰۷
سلام
من قطعا وظیفه‌ی خودم می‌دانم که با سخن مولایم موافقت کنم،
امّا موافق اطلاق کامل آن نیز به دولت نهم نیستم،
خدمات این دولت زیاد بوده که هیچ‌گاهِ دیگر تحقق نیافته و همه می‌دانیم،
امّا،
اشتباهاتی هم داشته و همه دیده‌اند،
در هر حال به نظر من نباید از انتقاد آقای توکّلی برداشت تند کرد، این یک تذّکر است. (105972)
 
محمد
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۲۱:۳۰:۲۶
خیلی جالب بود. ممنون (105992)
 
جعفر
۱۳۸۷-۱۲-۰۷ ۱۴:۰۹:۵۲
بادرود خدمت دوست عزيز

با اين حديث دلم را شاد كردي مثال براي اين حديث

زيادسراغ دارم من تلاش ميكنم در تابلوهاي شهرداري

اصفهان كه جهت درج سخن بزرگان فراهم شده

اين حديث زيبا را ثبت كنم خواهشمندم چنانچه منبع

اين حديث را ميدانيد برايم بفرستيد0

پيروزباشد0 (106286)
 
فرهاد
۱۳۸۷-۱۲-۰۸ ۰۰:۲۷:۱۹
1)اونایی که نظر دادن موافق ومخالف چی بودن
2)دانای تنبل و نادان پر کار کیان. خدایش دانای تنبل به خاتمی میاد ایشون به قول رفقای خودشون بیشتر یه تئوریسین بودن ولی خداییش لفظ نادان یه کم واسه این دولت بی انصافیه حداقل من این طوری فکر میکنم (106372)
 
.....
۱۳۸۷-۱۲-۱۱ ۰۹:۵۳:۵۰
اتفاقا علي (ع) در مقام شناسئي عملكرد فرمانداران خود ميگويد :اگر ثروتمندان دادشان به هوابود و ضعفا ساكت بودند كه هيچ،هيهات از زماني كه ثروتمندان ساكت باشند.در ايران ضعفا هميشه دادشان به هواست.اما در دولت نهم اتفاقي كه افتاده اينست كه غير از ضعفا،اينبار قطبهاي قدرت هم صدايشان در آمده و اين نكته حساس و مهمي است.چرا تمام قدرت طلبان و زورمداران در حال اعتراض هستند؟بنده خدا ها خيلي فكر مردم و ايران هستند.ببينيد مردم را رنگ نكنيد.يا دولت ، دولت متخلف و قانون شكني است كه شوخي نداريم ، شكايت كنيد و دولت را به دادگاه بكشيد يا رئيس جمهور را مورد باز خواست قرار دهيد.شما كه در استيضاح يد طولا داريد.اما اگر بدون نتيجه دولت را تهريب كنيد،نشانگر اينست كه شما دروغ پردازي ميكنيد و مردم آگاه و بصير هستند. (106822)
 
جعفري
۱۳۸۷-۱۲-۱۴ ۱۲:۲۷:۱۶
بسيار زيبا بود (107420)
 
milad
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۴:۵۸:۱۹
ba shoma kamelan movafegham dolate feli faghede teorie eqtesadist dar sale aval rabeteye beyne nerkhte tavarom va sude banki az suye shakhse reis jumhur dar sokhan rani haye safar haye ostani bar ha rad shod sepas rabeteye nerkhe tavarom ba nerkhe naghdinegi ham enkar shod ama dar amal didim ke tavarom az 11 darsad ba 24darsad reside va dar hali ke naghdinegi shadidan roshd karde bazar haye keshvar ba rukude shadid movajeh shode hal dar in vaziyate na be saman tarhe tahavole eqtesadi matrah shode ke benazar tarhi besiyar ajulane va gheyre manteghi benazar mirese chon dasmozd haye ma hich kodam jahani nist ke nerkhe abo barghe ma jahani bashad be shakhse tanha omide mane namayandegane majles hastand ke in bar ro farmayeshi va enfeaali amal nakonand va az dadane cheke sefid be dolat khod dari konand chon tajrobeye in chand sale akhir neshan dade dolat va dast gahaye zir majmue hamegi siri napazirand va eqtesade ma tavanaiee jazbe manabe jadid ro nadare va har cheghadr ham ke be in eqtesad shoma pool tazrigh konid baz ham be tolid komaki nemikone va sarfe varedate benzo bmw ya lavazeme khanegi khahad shod va dar nahayat tolid konandeye dakheli bayad in feshar ro tahamo konad ba sepas az site khube shoma be omide ghaleb shodane tafakorate manteghi bejaye tasmimate shakhsil (105888)
 
حقي
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۵:۰۴:۲۳
مجلس هشتم تاكنون توان نظارتي و آگاهي علمي خود را به خوبي ثابت كرده است لذا اگر دولت پيش از اقدامات، مشورت بيشتري از مجلس بگيرد نتيجه كار بهتر بوده و منافع ملي بيشتر تامين مي شود. كاشكي در كنار آقاي احمدي نژاد مشاوراني كه هر سه ويژگي تعهد، تخصص و دانايي را داشته باشند، بيشتر بود تا اين آزمون و خطاها كمتر بود. (105890)
 
احسان
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۵:۰۹:۴۶
من به عنوان یک فعال بخش خصوصی باید اعتراف کنم که دو سال گذشته بهترین سالها در زمینه انجام پروژه های علمی و صنعتی در کشور بود. آن نقدینگی که شما کوته فکران فقط اتومبیل و پرتغال خارجی اش را می بیند در عمل خون حیات بخش صنعت و تحقیقات در این کشور بود که لا اقل من در بسایری صحنه و ها و پروژه آن را بهعینه دیدم و حال که در این چند ماه اوضاع نقدینگی کمی سخت شده یاد سالهای سخت قبل از این دولت می افتم که چگونه صنعتگر و پژوهشگر تحت فشار بودند.
ان شا الله خدا شر شما کوته فکران میهن دوست را از سر مملکت بردارد
یا علی (105893)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۸:۱۱:۴۸
با سلام
لطفا آمار و ارقام واقعي را ارائه نماييد. (105955)
 
حبیب
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۹:۲۱:۴۰
دوست عزیز، شرایط آنقدر واضح است که چنین اظهار نظر شما، ذهن را متوجه به مسایل دیگری می‌کند. (105970)
 
محمد
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۲۱:۳۱:۵۱
! (105993)
 
ایرانی
۱۳۸۷-۱۲-۰۷ ۰۰:۲۶:۰۰
کاش ایشان میفرمودند که در کدام بخش خصوصی فعالیت میفرمایند؟ کدام صنعت تا این حد وابسته به رانت است که ما تا امروز نمیدیدیم و کدام صنعت میتواند با وجود چنین فعالی در آن، هنوز آنقدر توان مالی داشته باشد که هزینه اینترنت ایشان را پرداخت کنند (106153)
 
.....
۱۳۸۷-۱۲-۱۱ ۱۰:۵۷:۴۰
تو در كدام بخش فعالي كه هر كه طرفداري دولت را ميكند،زود ميري سراغ رانت.بگذار تا من جوابت را بدهم.من يك پسر خاله دارم كه استاد تراشكاري بود با 15 سال سابقه و فوق ديپلم ماشين افزار.او در كارخانه ماشين سازي پدرش كار ميكرد.پدرش غقايد خاصي داشت و علي رغم پول فراوان به پسر هايش كمك مالي نميكرد و ميگفت آنها خودشان بايد بارشان را ببندند.اين وضع باعث شده بود كه آقاي پيمان فتحي يعني پسر خاله من(آدرس دقيق بهت ميدهم تا بهانه اي نباشد)مشكلات خيلي زيلدي پيدا كرد،در حدي كه نزديك بود از همسرش با 2 تا بچه جدا شود.سالها دنبال وام ميدويد و ميگفت بابا من 15 ساله تراشكارم و بهترين كارها را انجام ميدهم.كمكي از طرف دولت بصورت وام به من داده شود تا يك كارگاه كوچك براي خودم را بياندازنم.اين وضع ادامه داشت تا بحث بنگاههاي منحرف و تورم زا و نابود كننده ايران پيش آمد.رفت از طريق اداره كار اصفهان و وزارت صنايع اقدام كرد و در كمال ناباوري يك روز او را احضار كردند و بعد رفت بانك و يك روز ما ديديم رفت تبريز ماشين تراش و پرس خريد.فقط تنها نبود.5 نفر شدند و يك كارگاه در خيابان كهندژ اصفهان كرايه كردند و كارگاه را راه انداختند و پول وام را هم بانك به ماشين سازي تبريز پرداخت كرد و شروع بكار كردند.چندين نفر ديگر را هم به عنوان شاگرد تراشكار از افراد متاهل به كار گرفتند و استخدام كردند.اوائل امسال هم براي خريد كره قوس الكتريكي ميخواستند وام بگيرند و از آلمان كوره را وارد كنند كه با قفلهاي بانك آقاي مظاهري روبرو شدندونشد.حالا الحمدالله وضعش بد نيست از آن حالت مخرب خارج شده است.كارگاه استيجاري آنها هم به رهنون منتقل شده و در تلاش انتقال خود به شهرك صنعتي هستند.حالا در زمان كدام دولت چنين شرايطي براي جوانها فراهم بود.كلي از جوانهاي كاري و بدون پول از اين فرصت استفاده كردند.آيا اين شكستن دايره بسته كارخانه داران نيست.آيا نبايد به همه افراد به يك اندازه امكانات داد.آيا جوانهائي فعالتر و سالمتر و با افكار بروز و جديد و با تحصيلات بهتر در ايران وجود ندارند كه عملكرد آنها از صنعتگران قديمي بهتر باشد و بدليل عدم وجود ميدان كار حق آنها ضايع شود.چه ايرادي در بنگاههاي زود بازده بود كه آنرا اينقدر تخريب كرديد كه اين روزنه كوچك هم بعد از بيست سال بسته شد.چرا نبايد وامهاي كلان بانكي بجاي تزريق به يكسري كارخانه پكيده انرژي خور قديمي با مديريت سنتي و نا كارآمد كه حتي توانائي اصلاح خطوط توليد خود را ندارند و از طرح تحول و آزاد شدن قيمت حاملهاي انرژي لرزه بر اندام آنها افتاده ،در اختيار يك عده از جوانان تحصيل كرده ، بروز و فهيم و پرجنب و جوش و جوياي نام و ثروت و متفكر قرار گيرد؟شايد آنها بهتر از اب در بيايند؟آيا فكر نميكني در اينجا رانتي استفاده شده است؟يكي ديگر از دوستان نزديك من محمد ضيائي بود كه مهندس عمران بود و از همين طريق كارگاه توليد يونوليتهاي سقف ساختمان را احداث كرد و كارخانه توليد مسكن پيش ساخته او و 3 نفر از شركايش كه دوستان هم دانشگاهيش بودند با كار شكني بانك مواجه شده است.چند تا مثال ديگر برايت بزنم.عزيزم هميشه آدمها تن پرور و تنبل از هر بهانه اي براي توجيه كاستي هاي خود استفاده ميكنند.تو هم اگر كمي بخود زحمت ميدادي حتما ميتوانستي كاري بكني.اين حرفها بهانه است. (106845)
 
فرهاد
۱۳۸۷-۱۲-۰۸ ۰۰:۳۵:۰۲
اقای روشن فکر که خدا واسه مملکت حفظت کنه.خوبه ادم استدلال بیاره وقانع کنه نه اینکه فحش بده.فکر کنم خوبه 2واحد تربیت خانوادگی پاس کنی (106374)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۵:۱۳:۵۸
سمند دولت اگر چند سرکشيده رود ****ز همرهان به سر تازيانه ياد آريد (105896)
 
vahd
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۵:۱۶:۲۳
وقتي متاسفانه تئوري دولت در همه امورش فقط و فقط لجبازي و مقابله و هماورد طلبي است واقعا جاي تاسف دارد که شما هنوز هم ميخواهيد حرفهاي منطقي بزنيد
اين دولت شايد (خداي نکرده) موجوديت نظام را با اين برنامه ريزي خود به چالش بکشد
وضعيت افتضاح درآمدي و هزينه‌هاي متورم شايد سال آينده را به سالي بسيار پرتنش و حتي پر شورش در کشور تبديل نمايد
هزينه ها و حقوق را 35 درصد افزايش دهند و حامل هاي انرژي را چند برابر کنند آنگاه تورم را هم کنترل؟
کلي پروژه هاي عمراني هم به دليل نبود پول نيمه کاره مي ماند
آن وقت هي بيايند به دولت سازندگي فحش بدهند و کارهاي بد آنها را تکرار کنند
رييس خصوصي سازي هم که گفته 25 هزار ميليارد تومان بايد از خصوصي سازي براي سال آينده درآمد کسب کند
رکود تورمي وحشتناکي در راه است (105900)
 
جواد
۱۳۸۷-۱۲-۰۷ ۰۷:۴۸:۳۴
دوست عزیز شایسته است بدانید که لازمه بدست اوردن هر پیروزی کشیدن سختی هایی است هیچگاه در هیچ جایگاهی منتظر این نباشید که بدون سختی و هزینه موفقیتی بدست آورید.
اعتقاد من آن است که چون دولت مسمم است به نظرات خود آن رابه لجبازی تلقی نکنیم .
جالب این که نظر دولت کاملا خلاف این مقاله است زیرا در بودجه امسال دولت قائل به کسری بودجه به هیچ مبلغی نیست ـ
عددهای این مقاله از کجا که واقعیت است؟ (106176)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۹ ۲۳:۵۳:۱۵
آقا شما اول برو مدرسه! مصمم با ص نه با س! بعداً بیا اظهار نظر کن (106575)
 
.....
۱۳۸۷-۱۲-۱۱ ۱۱:۱۱:۱۲
شازده مدرسه رفته،س و ص روي كيبورد در يك محل قرار دارند.بجاي اين چرنديات ، جواب بده.وقتي تند تايپ ميكني ممكن است از اين قبيل اشتباهات تايپي پيدا كني. (106851)
 
.....
۱۳۸۷-۱۲-۱۱ ۱۱:۰۸:۵۵
در مورد سهميه بندي بنزين هم همين را ميگفتيد.آزاد سازي سيمان هم همينطور.اگر طرح تحول باعث سرنگوني احمدي نژاد ميشه و باعث خوشحالي شما، چرا در مجلس مثل اينهمه طرح ديگه اجرا آزمايشي آنرا تصويب نميكنيد ؟اينهمه سال چك سفيد امضا به هاشمي و خاتمي داديد.يكبار هم به احمدي نژاد بدهيد.مگر اينهمه طرح ها را در مجلس بصورت آزمايشي تصويب نميكنيد؟اين هم يكي از آنها باشد.براي 6 ماه آزمايشي تصويب كنيد.اما مشكل شما در جاي ديگريست.خودتان هم خوب ميدانيد كه طرح جامع و نسبتا كامل است.شما از استحكام بيش از حد احمدي نژاد ميترسيد نه از طرح تحول.بقيه همه شعر و حرف بودن مدرك و سند است.اينهمه جواب ميدهند .اينهمه متن و مقاله مينوسي ولي هيچكدهم پشتوانه مستند ندارد.ميگوئي دولت تخلف هاي وحشتناك كرده است ولي قادر به كشاندن دولت به محكمه نيستيد.آيا اين معنائي غير از تخريب و نشر اكاذيب دارد؟اگر واقعا تخلفات دولت اينقدر فاحش و بزرگ است چرا اقدام حقوقي نميكنيد.اما معلوم است كه دولت شما را له خواهد كرد و به همين علت فقط در حد سايت شما محصور شده و به مراجع بالاتر راه 1يدا نميكند. (106849)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۵:۱۸:۴۵
ایران یکی از معدود کشورهایی است که با پایین نگاه داشتن بهای ارزهای خارجی به وارادات یارانه می‌دهد که این خود به ورشکستگی تولیدکنندگان داخلی دامن می‌زند.

اینجانب بر این نظر است که کاهش ارزش برابری ریال تنها راه واقعی برای تأمین کسری بودجه، کاهش واردات و کمک به تولیدکنندگان داخلی است. (105902)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۵:۲۲:۳۳
پس از چهار بودجه يادتان افتاده كه اين دولت فرمان ندارد. هر چند مي دانم در نهايت همان كه دولت مي خواهد مي شود اما ملاحظات سياسي تا كي؟ (105905)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۵:۲۵:۳۶
تنها كاري كه مي تونيد بكنيد اينه كه قابش بگيريد بزنيد به ديوار تاريخ. (105906)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۵:۲۷:۱۹
با سلام و تشکر از تذکر به موقع
چندی پیش ریس جمهور گفتند که هدفمند کردن یارانه حتی یک روز هم به عقب بیافتد به ضرر جامعه است.حال سوال این است که چرا بایستی این امر مهم در لایحه نیاید.آیا این نکته به ذهن مردم خطور نمی کند که مهمترین هدف دولت توزیع پول بین فقرا بود و حالا که این نیت خیر تحقق نمی یابد بایستی همه طرح بازگدانده شود .پس نتیجه اخلاقی این است که مهمترین هدف دولت توزیع پول با هدف عدالت و تلطیف قلوب است نه هدفمند کردن یارانه ها. (105907)
 
.....
۱۳۸۷-۱۲-۱۱ ۱۱:۲۹:۴۹
مغزت را باز كن.در جواب يكي ديگر از علما گفته بودم كه نامه رئيس جمهور به رئيس مجلس اين بوده كه طرح يك بسته همه جانبه است و نميتوان يك قسمت آنرا تصويب و بخشهاي ديگر را رها كرد.فارسي كه بلدي بخوني؟وقتي طرحي از نظر ساختاري عوض ميشه ديگر نميتوان به اجرا صحيح آن اميدوار بود.دولت ميگويد يا همش را بررسي كنيد يا برگردانيد.حالا تو دانشمند چطور به اين نتيجه رسيدي كه هدف دولت توزيع پول بين مردم است.البته شك نكن كه هدف دولت گرفتن پولهاي مفت و باد آورده از مشتي مفت خور و تقسيم آن بين اقشار مردم است.در اروپا هم از پولدارها ميگيرند و ميدهند به فقرا.مثلا باباي من كه 75 سال سن داره و ماهانه كمتر از 100 ليتر بنزين مصرف ميكنه چرا بايد تاوان پسر فلان كارخانه دار را بدهد كه روزي 100 ليتر بنزين فقط خرج دختر....تو خيابانهاي اوست.هر كسي ميداند كه هدفمند كردن يارانه ها به امري واجب براي ايران تبديل شده،غير از مجلس اصولگرا كه واقعا به فكر مردم و مملكت است.شازده،در بعضي كشورهاي اروپائي دو نوع كنتور برق وجود دارد.دبي جريان درلوله هاي گاز خانگي در موتور خانه هاكنترل ميشود نه توسط ريگلاتور بخاري.آيا قبض هاي تلفن و تلويزيونهاي آنها را ديده اي.آيا متوسط حقوق يك مهندس آي تي با سابقه را ميداني چقدر است.آيا ميداني زن ها و مردها دو شيفت كار ميكنند و شايد در طول هفته همديگر را نبينند؟ميداني بر اساس وزن و تعداد سيلندر ماشين هايشان ماليات ميدهند.ميداني قيمت بنزين در اروپا گالني چند است.هي شلوغ كنيد و چرند بگوئيد.هي ميگوئيد حقوق در ايران پائين است.كي گفته.در هلند يك مهندس آي تي با 10 سال سايقه كه مدير بخش هم هست،در ماه 4000 يورو حقوق ميگيرد كه قريب 1000يورو ماليات و بيمه خدمات پزشكي است.اما يك بليط اتوبوس 1.6 يورواست،يعني نزديك 2500 تومان.كرايه بيست ساله يك آپارتمان متوسط پائين 600 يورواست.قبض هاي برق (2 تا قبض)وآب و گاز و تلفن و تلويزيون متوط حدود همينمبلغ ميشود.پس حرف الكي و بدون پشتوانه نزنيد. (106854)
 
هادي
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۵:۲۷:۲۷
اگر همين رفتاري كه توضيح داده ايد از يك دولت اصلاح طلب سر زده بود شما را به حقيقت قسم همين مجلس چه رفتاري از خود نشان مي داد ؟ آيا چيزي كمتر از استيضاح هاي مكرر و رفتن به سمت عدم صلاحيت انجام مي شد؟ پس چرا نمايندگان ساكتند؟ (105908)
 
جواد
۱۳۸۷-۱۲-۰۷ ۰۷:۵۵:۲۹
دوست عزیز! این دولت پاک را به اصلاحات نچسبانید . این کجا و آن کجا
قابل مقایسه است اخلاص . همت . پشتکار . شجاعت .غیرت و استواری این دولت با دوره های سازندگی و اصلاحات
دور از این تنش ها و بی انصافی ها کمی گذشته را مرور کنید. (106178)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۷ ۰۸:۵۷:۲۶
خود گویی و خود خندی / به به چه هنرمندی (106204)
 
.....
۱۳۸۷-۱۲-۱۱ ۱۱:۳۱:۲۸
ببين اقاي الف اصولگرا.مردم را به چه سمتي سوق ميدهي؟خجالت....اسم خودت را نگذار اصولگرا.تو از اصلاح صلبها هم بدتر هستي. (106855)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۵:۲۸:۵۶
بنظر ميرسد دمكراسي براي كشوري مانند كشور ما گزينه مناسبي نيست چون مردم دچار مشكلات شديد اقتصادي هستند و اشخاص و گروهها براي بدست گرفتن دولت هر چهار سال وعده هاي توخالي بسيار ميدهند و بعضا هم مانند دولت نهم در ازاي از دست دادن منابع بسيار ارزشمند و كمياب ارزهاي حاصل از افزايش شديد قيمت نفت بجاي سرمايه گذاري اين ارزها در صنعت وكشاورزي ( كه زمان بر و پر دردسراست ) خيلي راحت با واردات كالاها ( با ارز يارانه اي بسيار ارزان قيمت )و خرج كردن معادل ريالي آن نظر مردم را براي دور بعدي جلب مي نمايد و در اين ميان صنعت داخلي بشدت متضرر ميشود و امكان توسعه صنعتي هم بعلت محدويت سرمايه گذاري امكانپذيرنميگردد. تنها راه ايجاد دو حزب بزرگ با هدفها وبرنامه هاي تقريبا مشترك ( مانند پرسپو ليس واستقلال) است كه هم نجبگان را براي پستهاي مهم پرورش دهد و هم گردش سياستمداران را ممكن ميسازد و هم براي منافع بلند مدت كشور فرقي نمي كند كدام حزب سر كار بيايد. (105909)
 
مسعود
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۵:۵۰:۴۶
متاسفانه اين چاپلوسي كه نويسنده محترم متن به آن اشاره كرده اند درتمامي شئون زندگي ما ريشه دوانده است
دراداراتمان كارمندان به جاي اينكه به فكررضايت ارباب رجوع باشند بيشتر درفكر جلب رضايت رييس هستندو.....
واقعا آياما كه دم ازانسانيت و دينداري ميزنيم دين ما ازما خواسته اين چنين باشيم؟ (105918)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۵:۵۲:۵۹
سلام، خدمت نگارنده مطلب فوق عرض می شود:
1- در مطالب شما چند بار گفته شده((تهمت وتوهین دولتمردان به...) آخر چطور هر روزپنج، شش وزیر جهت پاسخ به سئوالات شما بزرگواران حاضر می شوند و جهت کوچکترین کارهای خودپاسخ می دهند .حال نفهمیدم ترش رویی شما به دولت خدمتگزار یا برعکس
2- از ابتدا انقلاب تا کنون همه اقتصادان به دو نکته به عنوان آرمان اشاره می نمودند الف)هدفمند كردن يارانه‌ها ب)حذف یارانه انرژی
ولی آیا کسی تاکنون جرات ورود به این حوزه ها را داشته ،پس چه خوب است حال که کسی پیدا شده جهت تحقق بخشیدن به آرمان فوق الذکر، دیگر چوب لای چرخش نگذاریم
3- به نظر این حقیر اگر کسی نظر و ایده کارگشایی جهت پیشبرد اهداف دارد، مطرح نمائید و گرنه با هیاهوی مطبوعاتی (که ای مردم بودجه 88 چنین و چنان) دلسردی جهت دولتمردان ایجاد ننماید
4- انشاء الله بنده اشتباه کنم زیرا در مطالب گفته شده اینچنین بر می آید نمایندگان مجلس طی سه سال گذشته چشم و گوش بسته،ماشین اقتصادی بی فرمان تحویل موکلان خود داده اند
5- نکته آخر اینکه شما حتما باید مخالف بودجه طرح های عمرانی باشید زیراحضرت اجل شمادرتهران زندگی می کنیدکه امکانات موج می زند، و گرنه به همت دولتهای قبلی ، سایر نقاط کشور دور از شان نظام اسلامی با 30سسال قدمت می باشد، حال که دولتی جهت تقسیم عادلانه ثروت در کل کشور اقدام نموده ، خدا داند که چه تهمت ها نصیبش شده است (105919)
 
محمدرضا
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۹:۰۹:۴۸
این دولت چه گلی به سر شهرستانها زده که دولتهای قبل نزدند؟
خوب است که ما هم شهرستانی هستیمو داریم می بینیم اوضاع هیچ فرقی نکرده که هیچ وضعیت معیشت مردم بدتر هم شده. هر چه باشد در دولتهای قبل آمارهای دروغین به خورد مردم داده نمی شد که اگر اینگونه بود اصولگرایان چه ها که نمی کردند ولی الان آنقدر آمارها غیرواقعیست که داد دوستانشان نیز در آمده. (105963)
 
.....
۱۳۸۷-۱۲-۱۱ ۱۱:۳۳:۵۰
آقي الف جواب بده. (106857)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۶:۱۰:۳۱
گل گفتي (105925)
 
علی
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۶:۳۴:۲۳
دولت نهم در ابتدا برنامه های را ارائه نمود که باعث افزایش تورم می شد ودر مجلس هفتم نیز تعدادی از نمابندگان با آن مخالفت نمودند ولی در پایان طرح های تورم زا به تصویب رسید ودر این با توجه اینکه مجلس بودجه سالهای 85،86 و87 را تصویب نمود در افزایش تورم مقصر است.اما نمایندگان مجلس در این مورد بیشتر مقصر هستند چون از عواقب مساله با خبر بودند.وامیدواریم امروز با برنامه های تورم زابه صورتی مخالفت کند که مانع اجرای این گونه بر نامه ها گردد.
وبا نوجه به اینکه دولت در صدد انجام کار هایی که در فکر وذهن هست عواقب اقدامات خود را به دقت بررسی نمی کند.وهر چند هدف آن کمک به مردم است اما در نهایت باعث ایجاد سختی ها ومشقاتی برای مردم را سبب می شود.
وامروز دولت اصرار بر انجام طرح تحول اقتصادی را دارد که مقام معظم رهبری نیز در این مورد هم در هفته دولت در عدم شتاب در این مورد به دولت تذکر دادند ودر برنامه اقتصادی توسعه پنجم بند (ب)در ردیف 34 اعلام نموده اند که به صورت تدریجی اجرا گردد. لذا مجلس ودولت بحث انرژی را در بودجه همان سال مورد بررسی قرار دهند تا کشور ومردم دچار مشکل اقتصادی ، اجتماعی وسیاسی نگردد. (105933)
 
محمد
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۶:۴۰:۴۲
فكر ميكنم متن بالا كمي تند نوشته شده و اين شماييد كه داري تهمت ميزنيد (105935)
 
عابدي
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۶:۵۷:۵۵
حكايت دولت فعلي، حكايت آن خودرويي است كه موتوري بسيار قوي دارد اما فاقد فرمان و ترمز است بر نمايندگان مجلس فرض است كه با تعبيه فرمان و ترمز در اين خودروي پرقدرت، اقتصاد ايران از حركات اعوجاج گونه، غير قابل پيش بيني و رو به سراشيبي نجات دهند. (105940)
 
محسن باقرزاده
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۷:۲۴:۱۵
چونکه بیرنگی اسیر رنگ شد موسوی با عیسوی در جنگ شد
با سلام؛
اگر در جامعه ای حاکمیت قانون ساری و جاری گردد و مشکلات جامعه پس از احصاء با قوانین هماهنگ و به هم پیوسته مترفع گردد و مجریان نیز تمام اهتمام خود را به اجرای صحیح قانون و پیشنهادات لازم برای رفع خلائ و تنگناهای قانونی مصروف کنند و تشکیلات قضایی نیز بی هیچ درنگی حساب قا نون گریزان را بر کف بی کفایتشان بگذارد،در آنصورت شاهد شکل گیری عدالت پایدار خواهیم بود.
همانطور که می بینید بر روی کاغذ طراحی مدل شفاف و سالم بسیار راحت است و اشکال در حوزه عمل با بیماری خود شیفتگی-احساس فراقانونی-نگاه کم عمق به حقیقت حکومت و مدیریت- رنگ تعلق پذیری به امور ظاهری-حس تمامیت خواهی و افراطی گری و...ایجاد میشود.
تنها راه چاره تربیت نفس به قانون پذیری-تربیت فکر به تدوین قوانین شفاف و فراگیر و اصولی-تربیت جامعه به احترام به قانون و قانون پذیری و تربیت قضات و نیروی نظامی و انتظامی به برخورد قاطع و مدبرانه با تخلف در رفتار انسانی واشکال اداری و ماهیتی آن با تمام قوا. در آنصورت خودروی فرضی ما با تمام قدرت-در جهت رسیدن به مقصد-در جاده چند بانده آسفالته و دارای تابلوهای راهنمای لازم در هر نقطه از مسیر با خودرویی دارای موتور و بدنه قوی و سالم در فراخور جاده و مقصد و سرعت خواهد بود و عدالت در سایه التزام عملی به تبعیت از قانون و مقررات شفاف و مترقی حاصل خواهد شد. (105943)
 
علی
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۷:۲۸:۰۹
بسمه تعالی
امید که این تذکر شجاعانه مورد توجه نمایندگان محترم قرار گیرد. (105944)
 
شقایق
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۷:۳۰:۴۷
«تعبیه فرمان درست» عبارت بسیار جالبی است . و خودتان هم میدانید خودروی بدون فرمان آنقدر از جاده منحرف میشود تا خود و سرنشینانش را به ورطه هلاک افکند.

بدون شک تنها راه رفع معایب ذکرشده در این مقال ، تعویض خودرو و راننده خودرو است.

امیدوارم آقایان منتقد در این مبارزه با نفس اماره پیروز شوند و حقیقتگرایی را جایگزین گروهگرایی نمایند و به این واقعیت تن در دهند که جناب احمدی نژاد و تیم همراهشان واقعا صلاحیت ادامه طی این راه پرپیچ و خم را با این خودروی معیوبشان ندارند.

انشاءالله این مطلب حذف نشود. (105891)
 
۱۳۸۷-۱۲-۱۰ ۰۷:۲۹:۱۰
كسي كه دم از نفس اماره و مبارزه با آن مي زند اول بايد با نفس اماره خودش مبارزه كند
و نظري ندهد كه در دار بقاء گرفتارش كند (106605)
 
شقایق
۱۳۸۷-۱۲-۱۰ ۲۳:۱۶:۳۰
با سخن شما کاملا موافقم . (106775)
 
حسن
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۷:۳۸:۴۳
با سلام
شما را به خدا دست از لجبازی بردارید
---
شما که استاد اقتصاد هستید بفرمائید
1- اگر کار عمرانی با نسبت دولتهای قبلی ادامه یابد چند سال مناطق محروم کشور باید صبر کنند تا یک بیمارستان ،یک راه مناسب و....بدست آورند
2- اگر کار عمرانی کمتر انجام شود و تورم کاهش یابد چه تضمینی هست که باز با کار عمرانی بیشتر دوباره تورم افزایش نیابد
3-چند درصد تورم ایران ناشی از بودجه عمرانی،چند درصد ناشی از عملکرد بانکها در تسهیلات دهی غیر مناسب ، چند درصد ناشی از تورم جهانی و....است تا خواننده بتواند قضاوت درستی از مقاله شما بنماید و آنرا یک مقاله سیاسی نداند در حالیکه عبارات وتیتر بکار رفته در آن ظن سیاسی بودن آنرا نسبت به یک مقاله اقتصادی علمی افزایش میدهد
4- راهکار عملی خودرا برای آباد کردن ایران بدون ایجاد تورم بفرمائید
5- تیتر این مقاله را در صورتیکه محتوای آنرا قبول کنیم باید به \"با این مجلس باید چکار کرد \"تقییر دهیم زیرا در هر حال تصویب کننده نهائی لوایح مجلس است و صرف درخواستهای دولت ولو به ظن نویسنده مقاله خواستار چک سفید باشد نافی مسئولیت مجلس نیست و تورم فعلی را باید بیشتر به حساب آقای توکلی و دیگر نمایندگان دانست تا دولت چون دولت میتواند ادعا کند که مجلس هر سال بودجه را زیرو رو کرده و سپس لایحه جدیدی تصویب میکند پس مسئول مجلس است وگرنه بودجه اولیه ما اگر تصویب میشد حالا این تورم را نداشتیم

تعبیر بالا مطمئنا نظر دولت نیست ولی اگر لجبازی و بی انصافی باب شود بهانه محکمه پسندی است .

میدانم که چاپ نمیکنید (105941)
 
غلامرضا عباسي
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۸:۱۹:۱۳
با سلام
بنده به تازگي با سايت الف آشنا شده ام و به عنوان يك كارشناس تمامي اظهار نظرهايم (به جز يك مورد) منتشر شده است. (105956)
 
محمدرضا
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۹:۱۴:۱۱
راهکار عملی دادن چه فایده دارد وقتی دولت در پی لجبازیست و بدان عمل نمی کند؟ (105965)
 
شهروند
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۲۲:۴۶:۲۶
دوست عزیز ، برای پیشبرد کارهای عمرانی بودجه حتماً لازم است اما کافی نیست. هرکار عمرانی به مواد اولیه ، ماشین آلات ، نظارت و مهندسی قوی نیاز دارد. آیا همه اینها در کشور به اندازه کافی فراهم است؟ تورم منحصراً از افزایش نقدینگی ایجاد نمی شود . کمبود کالا و خدمات نیز به همان اندازه تورم زاست. متأسفانه در کشور ما هردو حالت تورم زا وجود دارد. این موضوع به اصطلاح یک دور باطل ایجاد می کند . بنابراین هر کوششی برای خارج شدن از این دور با شکست مواجه می شود. اگر بخواهیم کمبود کالاو خدمات را جبران کنیم با افزایش نقدینگی چه کنیم و اگر بخواهیم نقدینگی را کاهش دهیم کالا و خدمات را از کجا تأمین کنیم؟ تنهاراه برون رفت از این قضیه سرمایه گذاری خارجی در امور زیربنایی و به اصطلاح زیر ساخت هاست. این هم میسر نمی شود مگربا پیش گرفتن اعتدال در سیاست خارجی و وجودامنیت و خیلی مسائل دیگر که از حوزه اقتصاد خارج است . پس می بینیم راه برای اینکه بخواهیم ایران را بدون تورم آباد کرد وجود دارد. در ضمن از آقای توکلی هم بابت این مطلب باید تشکر کرد. مجلس باید این گونه باشد. شعار و کارهای عامه پسند مشکلی را حل نمی کند. (106008)
 
.....
۱۳۸۷-۱۲-۱۱ ۱۱:۳۶:۰۵
آقي الف جواب بده. (106859)
 
جعفر رحيمي
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۷:۳۹:۱۷
به خدا قسم از بس گفته شد و دولت نشنيد ه گرفت خسته شديم. از اين همه بي قانوني و بي تفاوتي ، شكايت به كه بريم.
كاش مي آورد مستي هر حرامي چون شراب
آن زمان معلوم در جهان هشيار كيست (105948)
 
.....
۱۳۸۷-۱۲-۱۱ ۱۱:۳۹:۴۳
سلوغش نكن.خوابي؟سي ساله دولتها جواب نميدند.تازه يادت افتاده؟. (106860)
 
دوست
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۷:۴۱:۰۴
سلام بر خوانندگان منصف و بصیر
----
دوست عزیز آخر این قلم اشکالاتی که شما می گیرید در کدام دولت وجود نداشته است و در کدام بودجه این قبیل اشکالات وجود نداشته است. از نظر یک اقتصاددان مطلع، به شما عرض می کنم که بنده و هر شخص دیگری که توانایی اشکال کردن داشته باشد، به هر نوع بودجه ای که شما بنویسید می توانیم اشکال بگیریم و از این اشکالات نیش قولی هیچ بهره ای نه عاید مملکت می شود و نه شما. یادمان نرفته است که این مدل اشکال کردن را شما از دوران هاشمی داشتید و بعد به خاتمی هم داشتید اما انگار فقط در دوره احمدی نژاد خود را موفق می دانید. چرا که احمدی نژاد تیم های ژورنالیستی ندارد تا از او دفاع کنند. محاسبه کنید که این رویه تان را تا کی می خواهید ادامه دهید. اگر برنامه ای که در پی گرفته اید شما را به خدا نزدیک می کند ادامه دهید و اگر مضر به کمال شما و یا بی اثر است آن را رها کنید. (105898)
 
محمدرضا
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۸:۴۹:۳۳
بی انصاف احمدی نژاد تیمهای ژورنالیستی ندارد؟ هر چه روزنامه و هفته نامه و ماهنامه که هست با او هستند و صدا و سیما هم که دیگر گفتن ندارد چند روزنامه مخالف هم که پیدا میشود یا درشان تخته می شود یا بایکوت می شوند. دیگر چه می خواهید؟ نکند می خواهید رسانه های اروپا و آمریکا هم شروع کنند به تمجید از ایشان؟ به خدا انصاف هم خوی چیزیست. شاید چشم و گوشتان مشکلی دارد که بهتر است به یک پزشک متخصص مراجعه بفرمایید. (105959)
 
فرهاد
۱۳۸۷-۱۲-۰۸ ۰۰:۴۴:۲۶
خداییش شما 4 تا نشریه موافق نام ببر منم 4 تا مخالف بسته نشده معرفی میکنم البته گل اقا بازی نباشه .
ضمنا صدا و سیما همیشه از همه رییس جمهورها حمایت میکنه. (106376)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۰۴:۱۹:۱۷
آقای احمدی نژاد اگر تیم ژورنالیستی ندارد (که خوبش را هم دارد) خود یک ژورنالیست و پوپولیست حرفه ای است. مگر ندیدید که جواب خبرنگاران را همیشه با سوال جواب می دهد. اتفاقا رمز موفقیت ایشان در بردن انتخابات همین ویژگی منحصفر به فرد است. (106052)
 
.....
۱۳۸۷-۱۲-۱۱ ۱۱:۰۱:۰۱
آقاي الف ،متن شماره 106052به نظر شما كمي با بند 2ذيل مطابقت ندارد؟هرچه كه موافقت است منتشر ميكني. (106846)
 
منتقد دوستدار نظام
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۸:۰۵:۴۸
توكلي پاك ، تنهاست.مجلس به دولت محتاج است و لذا نمايندگان در نهايت زد و بند و با نگاه به منافع آني نظرات دولت را مدنظر خواهند داشت.سالهاي گذشته هم هميطور شده بود و در نهايت مجلس مغلوب شد.

بدتر از همه اينكه مجلسيان در طول سال هم هيچ پيگير مصوبات خود نيستد.مثل تعداد رديف هاي بودجه كه بر خلاف مجلس انجام شد و در طول يكسال گذشته كاري به آن نداشتند،اما حالا تازه به ياد حرفشان افتادند و دو زاري شان افتاد.

چقدر بد است كه در نظام مدعي عدل علوي، فردي اصول گرايي چون توكلي تنهاست.او يك عيب اساسي دارد:اصول گرايي را باور كرده است و به آن اعتقاد دارد.چون خوش چهره ،نوباوه،افروغ و مطهري.اما احمدي نژاد خود را فقط مترادف اصول گرايي مي داند و بدتر از همه اينكه كارش را بهر حال پيش مي برد.
او با ياراني چون كردان و رحيمي رمز تسلط بر مجلس را مي داند.
ما هم نميدانيم چه بايد كرد با اين دولت.
...فقط مي دانيم بايد كاري كرد!

با همه اين كژيها ايا اصول گرايان كشور را فراموش كرده و باز هم به خود فكر خواهند كرد؟
راستي اجماع بر قاليباف بهتر نيست؟ توكلي بيايد بهتر نيست؟

نااميديم اما در خدمتيم.
آقاي توكلي بيشتر انديشه كنيد.و تصميمي بگيريد.ما مامور به وظيفه ايم نه نتيجه.

دوستان واقعي تفكر اصول گرايانه (105954)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۸:۳۱:۵۳
به این سایت فقط این حدیث جواب میده


فی تقلب الاحوال علم جواهر الرجال


در گذر زمان مردم ( افکار و نیت هایشان ) آشکار میشود



امید وارم سیاسیون کشورمان نان به نرخ روز نخورند و حسینی عزت و افتخار داشته باشند (105957)
 
رضا
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۸:۴۵:۴۳
د رسفر سال گذشته ریاست جمهوری به شهرکوچک ما علیرغم بیکاری ، تورم و مشکلت اقتصای فراوان در حالی که چند سالن وزشی بلااستفاده وجود داشت مصوب شد سا لن دیگری ساخته شد که عملا هیچ استفاده بهینه ا ی از آنها نمی شود و سرمایه ملی را با توجه به محدودیت اعتبارات مالی درجایی هزینه نمود ه که استفاده نمی گر .حال اگر محاسبه نمایید در هرشهر کوچک دیگر از این دست مصوبات خلق الساعه انجام گرفته شده باشد چقدر منابع نادرست استفاده شده است . (105958)
 
.....
۱۳۸۷-۱۲-۱۱ ۱۱:۴۴:۰۸
اسم شهر كوچيكت را ميبردي تا من مداركم را ارائه ميكردم.خالي نبند من به 32 شهرستان و رو ستا مسافرت كرده ام و فيلم و عكس و مصاحبه دارم.دروغگوئي كار خوبي نيست.اگر منظورت ايذه و مسجد سليمان است حق داري.چون سالي كه به ايذه آمد ماشينش را با سنگ زدند.در هيچ شهرستان و بخشي كه داراي ورزشگاه بوده ورزشگاه جديدي احداث نشده است.مگر اينكه سرانه سالنهاي ورزشي مناسبتي با جمعيت آنجا نداشته است.نترس اسم شهر كوچكت را بگو.از اين جفنگياتي كه در اين سايت درج ميشه كه بدتر نيست.ولي دروغت لااقل معلوم ميشه. (106862)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۸:۵۲:۲۸
بايدهرطورشه تا4سال ديگرحفظش كرد بعد هم مادام العمرش كرد شما همين را مي خواهيد نه......... (105961)
 
مهدوی
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۱۹:۱۵:۱۰
با نویسنده محتم مقاله کاملا موافق هستم (105966)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۲۰:۳۵:۱۸
امیدوارم که گفته نشود شما مطالب نامشروع می نویسید (105981)
 
مرتضي
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۲۰:۴۰:۵۷
باسلام
اقاي دكتر كاش اين خودرو فقط فرمان نداشت انوقت ميشد يك فكري براش كرد . اين ماشين ترمزش هم بريده افتاده تو سرازيري انهم بدون دنده خلاصه خلاص غدا اخر وعاقبت مسافرين اين خودرو راكه مردم باشند.هرچه زودتر ختم به خيركند (105984)
 
Sasan
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۲۰:۴۱:۵۴
سلام

1) اینکه دولت ها مجالس را وادار به تبعیت از خود می کنند کاملا طبیعی است. آقای اوباما هم بابت تصویب طرح خود مجلیسین امریکا تحت فشار گذاشت. اما نکته این است که یک مجلس کارآمد و آزاده نباید خود را تسلیم جاه طلبی و خودکشی های اقتصادی سیاسی و اقتصادی یک فرد خاص بکند.

2) راخ حل این مشکل سه سال است که عقب افتاده است. نمایندگان باید جمعا و مقتدرانه جلوی رئیس جمهور را بگیرند. باید از مجلس اول یاد گرفت که چگونه با بنی صدر برخورد کرد. حق استیضاح رئیس جمهور، همچنان پابرجاست.

3) ظاهرا آقای احمدی نژاد که یکی از مسببین این سونامی ویرانگر است و دیگر هیچ شانسی برای پیروزی در انتخابات نمی بیند ، می خواهد زهر خود را بپاشد.

4) مجلسیان به جای ذکر مصیبت ، راحلهایی که در دل پنهان کرده اند باید شجاعانه و وطن پرستانه عرضه کنند. فراموش نباید کرد که مجلس شریک جرم دولت نهم در این جنایت و ضربه تاریخی به ایران هستند. توجیه اینکه ما تحت فشار بودیم قابل پذیرش نیست. اینجاست که تفاوت مصدق با خوش نشینان مجلس امروز قابل مقایسه است.

5)اکنون یک فرصت تاریخی است برای یک آموزش اجتماعی است. علاوه بر یافتن راحل برای امروز ، باید همه افرادی را که به سبب منافع و یا جهل ، چشم ها را بسته و دهان را باز کردند و بی خردانه از دولت نهم دفاع کردند و این دولت را به امام زمان چسباندند ، امروز باید به خاطر این حمایت ها به ملت پاسخگو باشند. سوای از رهبری که همیشه باید در نقش حامی دولت قانونی جاری باشد ، بقیه افراد و حامیان دولت را باید در معرض افکار عمومی و در دادگاه صالح رسانه ها بازخواست کرد.

6) باز هم جبران اشتباه ، بهتر از سرپوش گذاشتن بر آن است. موضوع رای اعتماد و سلب اعتماد آقای کردان ، تنها دستاورد شجاعانه مجلس فعلی است. استفاده ار این الگو اکنون می تواند کاملا چاره ساز باشد. (105985)
 
.....
۱۳۸۷-۱۲-۱۱ ۱۱:۴۵:۳۱
ما كه سونامي نميبينيم.شما با چشم دل نگاه ميكنيد؟ (106864)
 
زماني
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۲۰:۴۶:۳۰
سلام.
جناب آقاي توكلي
مطمئنم كه اين نظر را نمايش نخواهيد داد اما...
شما را به هركس كه مي پرستيد اگر انصاف نداريد لا اقل صداقت داشته باشيد .به ازاي هر يك موافق يا مخالف كه به نفع دولت است را كليك ميكني خود به خود 4موافق يا مخالف به ضرر دولت ثبت مي شود.دوستان مي توانند امتحان كنند.
شما كه اين همه اهل ترس از قيامت هستيد واهل حلاليت طلبي ... براي اين اطلاع رساني نادرست هم به قيامت فكر مي كنيد... (105987)
 
بخش فنی الف
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۰۸:۱۷:۱۰
جناب آقای زمانی و دیگر خوانندگان محترم که سوال فوق رادارند:

در مطالب پرخواننده که درهر لحظه دهها و شاید صدها نفر در حال خواندن یک صفحه خاص هستند؛ از زمان باز کردن صفحه توسط یک کاربر تا زمان رای دادن به یک نظر، معمولا تعداد دیگری از خوانندگان به آن نظر رای مثبت یا منفی می دهند و با اعلام یک رای توسط یک کاربر، صفحه روزآمد (reload) شده و چندین رای له یا علیه رای وی، نمایش داده می شود.

ضمنا گاهی برخی کاربران گلایه می کنند که با وجودی که قبلا به یک نظر رای نداده اند، هنگام رای دادن برای اولین بار رایشان ثبت نمی شود. دلیل این است که خدمات دهنده اینترنتی (ISP) این کاربران محترم قبلا آی پی مورد استفاده ایشانرا بهکاربردیگری واگذار کردهاستو از استفاده کننده قبلی با آی پی قبلا رای داده است و از آنجا که سیستم فنی الف برای هر نظر فقط یکبار رای دادن را می پذیرد و مبنای شناخت کاربر را آی پی میداند، گاهی چنین اتفاقی روی می دهد که کاربری ظاهرا برای اولین بار به نظری در الف رای می دهد ولی رای وی نمایش داده نمی شود.

بخش فنی الف (106058)
 
مسعود
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۱۱:۰۸:۲۹
خدايييش اين كه گفتيد بهانه اي بيشتر نيست
علت:چندروز پيش ساعت 3صبح(خلوت ترين ساعت استفاده ازاينترنت) بحثي كه چند روز ازانتشارش ميگذشت راميديدم روي يك نظرمخالف دولت كليك كردم وديدم 4تا به موافقين اضافه شد ويكي به مخالفين درحالي كه 4روزازانتشار نظر مي گذشت وتنها 150موافقت با آن نظر وجودداشت اما اگر در 10دقيقه مراجعه من 4نفر راي موافق داده باشند قاعدتا تا آن موقع بايد هزاران نظر موافق براي آن نظر ثبت مي شد
با خودگفتم شايد الآن استثنائا اينطور شده ولي بعدا هم درهرزمان وهربحثي به همين نتيجه رسيدم
لطفا به شعور مخاطبين احترام بگذاريد وبيش ازاين آبروي خودتان رانبريد
كم كم دارم به اين نتيجه ميرسم كه مخالفت شما با احمدي نژاد هم كمي بوداراست (106071)
 
.....
۱۳۸۷-۱۲-۱۱ ۱۱:۵۰:۰۵
درسته مثل همين امروز كه چند روز از اين خبر ميگذره.سري زدم ببينم آيا نظري از ما را منتشر كرده و متاسفانه هيچي. (106866)
 
.....
۱۳۸۷-۱۲-۱۱ ۱۱:۴۸:۴۷
متون ما را چاپ نميكني.اصلا سايتت بيطرف نيست.تخرب هم خيلي ميكنيد.يه مثل تو لرها هست كه ميگه:مارادونا را ول بيس.محد عليو گرش به خومون گل نزنه.يعني مارادونا را ولش كن.محمد علي را بگيرش به خودمون گل نزنه.آقاي الف به خودمان گل ميزني.يا خودي نيستي. (106865)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۷ ۰۸:۴۸:۲۹
من به عنوان یک برنامه نویس وب به شما میگویم که اصولا حرف شما امکان ندارد. چون با دانش کنونی بشر، فعلا غیر ممکن است که برنامه ای بنویسیم که کامنت های موافقین و مخالفین احمدی نژاد را از هم تشخیص دهد. (106200)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۸ ۱۳:۰۳:۳۰
این موضوع به خاطر فعال شدن صفحه هنگام کلیک کردنه که تعداد آرای نمایش داده نشده از کلیک قبل تا بعد را پس از کلیک کردن شما با هم نمایش می دهد. (106423)
 
عبدالله
۱۳۸۷-۱۲-۰۹ ۰۵:۵۱:۱۲
----اگر کاربر حرفه ای سایت باشید پاسخ این شبهه شما قبلا داده شده کمی بگرد پیدا میکنی . (106233)
 
جواد
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۲۱:۱۹:۴۳
آخ آخ الاناست كه ديگه سايت الف به جرم تشويش اذهان عمومي و تخريب چهره دولت خدمتگذار در آزادترين كشور دنيا فيلتر شود. (105991)
 
جلیل
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۲۱:۵۹:۱۴
در آستانه ی انتخابات اصولگرایان محترم به هر نحو ممکن سعی در جذب ارای مردم دارند. هدفمنمد کردن یارانه ها -اگر چه اقدام شایسته ای است اما بد زمانی دارد اتفاق می افتد-حیف! (106001)
 
.....
۱۳۸۷-۱۲-۱۱ ۱۱:۵۳:۲۱
اگر زود اجرا كند،ميگوئيد غير كارشناسيه.اگر دير اجرا كند ميگين انتخاباتيه.بابا مملكت داري فوتبال استقلال و پرسپوليس نيست.مثل ديگه ايندفعه گ....را شنيدي.شما آينه تمام قد اين مثل هستيد.هر كاري بكند يك انگي در ميآوريد.مگر ميشه طرح به اين بزرگي را بسرعت اجرا كرد.مگر دولت از سال قبل نگفت ما داريم شديدا روي اين طرح كار ميكنيم.پس چرا حالا ميگين انتخاباتيه؟ (106867)
 
احمد مطهری منش
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۲۲:۰۲:۴۲
اتفاقا این دولت فرماندار خوبی داره منتها به مذاق بعضیها خوش نمیاید چون فرمان را نتوانستند از دست فرماندار لایقش بگیرند (106002)
 
روح الله
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۲۲:۰۷:۳۹
متاسفانه دراكثر دوره ها نگراني هاي مجلس از عملكرد بخشهاي اصلي نظام درجامعه انعكاس نمي يابدومردم از بسياري مسايل اصلي بي خبرند.رسانه ملي هم كه شده رسانه دولتي .مجلس بايد به فكر تاسيس يك شبكه تلويزيوني باشد تا اخبار ودغدغه هاي خودرا بامردم درميان بگذارد. شوخي كه نيست دولت با سرنوشت وذخاير ملي ما بازي ميكند.مجلس درقانون درراس امور است ودررسانه درته امور.من خودم اصلاح طلبم اما بحث جناح نيست بحث شان مجلس است كه توسط رييس جمهور به بازي گرفته شده است. (106004)
 
.....
۱۳۸۷-۱۲-۱۱ ۱۹:۲۱:۱۳
سي ساله دارن با منافعت بازي ميكنند و حالا چون جو باز شده و امكان انتقاد بوجود آمده متوجه شدي.ميداني سال 83 مبلغ 6.5 ميليارد دلار از منافعت را بردند.اصلا فهميدي؟ولي امسال 1 ميلياردت را فهميدي. (106869)
 
امیر
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۲۲:۲۲:۲۸
دولت محترمی که حتی این مجلس نسبتا محترم زیر بار فرمایشاتش نمی رود.

این هم تشت اصولگرایی بود که از بام افتاد

بنظر شما دولتی که از درک بدیهیات اقتصاد و سیاست و ... عاجز است محترمانه تر نیست که استعفا دهد تا اینکه با تبدیل کشور به آزمایشگاه تئوریهای خلق الساعه آش اصولگرایی را اینقدر شور کند. (106006)
 
.....
۱۳۸۷-۱۲-۱۱ ۱۱:۵۷:۴۰
استعفا بدهد و امور را به نالايقهاي قبلي بدهد؟ (106870)
 
جواد كازر
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۲۳:۰۶:۴۲
وقتي افراد كارشناس وآشنا به علوم مربوطه در دولت محترم نيست وحرف افراد كارشناس رو نيز قبول ندارند وروي دشمني ميگذارند بايد عملكردشان بهتر ازاين نباشد . دلسوز هستند ولي دلسوزي كه نميدانند چه بايد بكنند . ميخواهند كاري بكنند ولي طرز انرا نميدانند. بودجه هاي صرف شده در اين چند ساله را بايد بهتر بگوئيم حدر رفته دانست درحال حاضر وضعيت بودجه هاي وطرحهاي عمراني معلوم نيست چندسال آينده مشخص خواهد شد پس مجلس با تدبير بايد به موضوعات فكر كند وكاربه حرف اين وآن را نداشته باشد چرا كه نمايندگان منخب مردم هستند وبايد به فكر مردم ومملكت باشندواين را در نظر داشته باشند كه فردا سئوال وجوابي خواهد بود (106015)
 
.....
۱۳۸۷-۱۲-۱۱ ۱۲:۵۵:۱۱
شما يا كور هستيد يا خودتان را به كوري ميزنيد.يا جواب من را ميدهي يا ثابت ميشود كه انسان ناداني هستي.
توليدات ذيل در سال 83 و در سال 87
توليد گنله ،سيمان.فولاد .آلومنيوم.مس.كنستانتره هاي فلزي.كك.تلفن همراه و ثابت.پوشش تلويزيوني.جاده آسفالت و شوسه روستائي و شهري و بين شهري.پل و معبر و زير و رو گذر.سد و بند و سيلابي و كانال انتقال آب.توليد برق.صادرات غير نفتي.طادرات خدمات فني و مهندسي.توليد گازشيرين و ترش تزريقي.توليد ميعانات گازي.توليد مواد پتروشيمي.توليد و صادرات خودرو و لوازم يدكي.خطوط گاز شهري.تعداد تخت هاي بيمارستاني و خانه هاي بهداشت روستائي.توليد مسكن.طول خطوط ريلي.تعداد صنليهاي هوائي و تعداد هواپيما ها.ثبت اختراعات و مقاله هاي علمي.ميزان استخراج و توليد نفت.تعداد سكوهاي حفاري.تعداد حلقه چاههاي حفاري شده.تعداد اتوبوس تاكسي و ون تحويلي به شهر داريها.تعداد واگنها و طول خط مترو و بودجه هاي تخصيص يافته.تعداد شهركهاي صنعتي و تعداد بنگاهها و كارگاههاي زود بازده و كارخانجات احداث شده.توليد محصولات باغي.توليد صيفي.توليد خشكبار.توليد فرش وگليم.توليد گوشت قرمز و سفيد.حجم توليد ماهي هاي سردابي.سطح زمينهاي زير كشت.توليد تراكتور و ماسين آلات كشاورزي.تعداد پروژه هاي صنعتي در حال احداث در كشورهاي خارجي.تعداد تعامنيها.توليد مواد لبني.تعدا جايگاهها سوخت.طول شبكه گازرساني ملي.تعداد مدارس تازه احداث و تعدا بازسازي شده ها.تعداد مدارس كپري.ايستگاههاي اسكان موقت عشاير.طرحهاي واكسيناسيون عمومي(فرق نميكند).درصد پوشش بيمه.ميانگين مستمري مدد جويان.متوسط حقوق بازنشستگان كشوري و لشكري و تامين اجتماعي.تعداد پاركهاي فنآوري.مراكز پژوهشي و بودجه مربوطه.ظرفيت دانشگاههاي دولتي و پيام نور در مقاطع مختلف.سوختگيري كشتيها در خليج فارس.تعداد ورزشگاهها و سالنهاي ورزشي.تعداد فرهنگسراها و كتابخانه ها.كابل فيبر نوري.حجم خصوصي سازي.تعداد دستگاههاي ساتريفيوژ.انجام پروژه هاي علمي مثل توليد راديو داروها،توليدات بخش نانو،توليدات بخش مهنسي ژنتيك،توليدات هوا فضا از قبيل پرتاب ماهواره و ساخت آنها،توليدات دفاعي آنبخش كه اطلاعرساني شده است.پلتفرمهاي جديد ساخت خودرو سبك و سنگين و ميني بوس.كارخانجات تهيه نان صنعتي.حجم واردات نه قيمت آن(چون دو سال در اوج گراني خريد كرده اند.).بازسازي خانه هاي روستائي و اصلاح بافت روستا ها.حجم سيلوي نگهداري گندم .حجم آب انتقالي به شهرها.تعداد ايستگاههاي مخابراتي و دكلهاي تلفن همراه اول و دوم و سوم .دستگاههاي دياليز و سي تي اسكن و ام آر آي وآي سي يو در ايران.تعداد شعب پست بانك و شعبه هاي اينتر نت روستائي(حتما دانشجوئي كه در روستا زندگي ميكندحق استفاده از آنها را دارد.).تعداد تصفيه خانه هاي فاظلاب شهري و صنعتي و طول شبكه آبرساني شهري و روستائي.تعداد نمك زدا ها و تصفيه خانه هاي آب.تعداد مجتمع هاي پرورش ماهي و طيور.(احداث مجتمع يك بحث است و بهسازي واحد هاي موجود و افزايش ظرفيت يك بحث ديگر.تعداد كشتارگاههاي صنعتي و نيمه صنعتي.تعداد كار گاههاي صنايع تبديلي بخش كشاورزي و بسته بندي.تعداد فرودگاههاي قابل استفاده(قابل استفاده.يعني فرودگاه شهر كرد يا گچساران كه بوده و بدليل فقدان سيستم ناوبري قابل استفاده ملي نبوده ويا شبكه ILNA رشت قابل محاسبه براي دولتهاي قبلي نميباشد.)حجم بنادر كانتينري و تعداد بنادر و تعداد وتناژ كشتيهاي ايراني.تعداد ثبت ميراث ملي و فرهنگي وجهاني.تعداد كاروانسراهاي بين راهي.تعداد اقلام خريد تضميني.تعداد سدهاي زير زميني.تعداد نيروگاهها و كارخانجاتي كه به شبكه گاز و نفت متصل شده اند.تعداد مغازه هاي تعطيل شده بدليل گرانفروشي و كم فروشي.حجم بدهي خارجي.تعداد طرحهاي ساماندهي مثل كد رهگيري و مسافربرهاي شخصي و سيگار فروشها و....تعداد خودروهاي فرسوده ازرده خارج شده.حجم معاملات بورس.تعداد زندانيان ديه ازاد شده.حجم ذخاير ارزي.بسياري از اين رديفها رشد فزاينده اي دارند.برخي از آنها بدون تغيير هستند و برخي رشد نزولي داشته.اينطوري ميتواني بفهمي كه عملكرد يك دولت چگونه است نه با دو تاخط ،در چند ده ثانيه و احساساتي و تند و بي منطق.بهانه آمارهاي ساختگي هم فايدهاي ندارد.4 ساله ميگين و هيچ مدركي رو نكردين و مستند ترين سندتان هم گزارش تقريغ است كه هنوز نه تحقيقي شده و پا در هواست و شبهه سياسي داره وبه هيچ جا بند نيست.ما شتر را گم كرديم دنبال مهرش ميگرديم.آخه از ديواني كه 20 ساله صداش در نمياد و مصالحه و سازش ميكنه كه همه مذدم ديگه ميدونن،ميشود انتظار داشت كه به يكباره از پوسته پنهان و سياسي خودسش بيرون بياد.هر وقت با ديوان كار سياسي داشته اند او را علم كرده تخريب خود را ميكنند و بعد از يكسال هم بپرسي آقا نتيجه چي شد؟ خدا ميدونه؟آخه اين چه جور بازرسييه؟شما كه چاپ نميكنيد،لااقل جواب كلي گوئيهاي نويسنده را بدهم. (106877)
 
خ-س
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۲۳:۳۳:۳۱
اين دولت موتور قوي دارد و فرمان هم دارد متاسفانه راننده ندارد به اميد ظهور امام زمان تا راننده بيايد (106020)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۷ ۰۹:۲۸:۱۹
مشك آن است كه خود نبويد -------- لازم است عطار بگويد (106211)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۲۳:۳۹:۱۰
با کمال تاسف باید گفت علیرغم افزایش شدید بودجه های عمرانی در سال های اخیر پروژه قابل توجهی در این سه - چهارسال آغاز نشده . مصوبات استانی که می گویند مثلا 90% محقق شده در حد تلاش های محلی برای تاسیس یک درمانگاه یا آسفالت راه روستایی یا تاسیس سی تی اسکن و از این قبیل بوده که سابقا در دفاتر برنامه ریزی استانداری ها انجام می شد. راست گفته اند که آدم های کوچک کارهای بزرگ نمی توانند انجام دهند. (106022)
 
حامد
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۲۳:۴۸:۱۶
چرا شما كه از اقتصاد چيزي نمي دانيد
حرف ميزنيد.
اينكه بگوييد چرا اين كار را كردند آسان است بگوييد چه بكنند.
همه ي بودجه عمراني كه صرف جاده نمي شه بخش عظيمي از بودجه صرف طرح هاي عظيم پتروشيمي مي شود كه به مهار تورم كمك مي كند
دوم اينكه شايد نيمي از كارهاي تكميل شده دولت صرف تمام كردن پروژه هاي نيمه شده است. (106023)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۱۵:۵۵:۰۲
طرحهای پتروشیمی توسط دولت انجام نمی شوند بلکه توسط بخش خصوصی، بانکها و شرکتهای سرمایه گذاری انجام می شوند.
تنها نقش دولت نهم در طرحهای پتروشیمی آن بود که با جلوگیری از اعطای وام به پروژه های بزرگ و تاکید بر پروژه های به اصطلاح زودبازده، زمان راه اندازی طرحهای پتروشیمی را به عقب انداخت و طرحههایی که طبق برنامه قبلی باید در سالهای 84 و 85 به بهره برداری می رسیدند و بیشتر کارهایشان در دولت قبلی انجام شده بود با تاخیری دو سه ساله در سالهای 86 و 87 و 88 به بهر برداری رسیدند.
همین تاخیر نزدیک به 10 میلیارد دلار به کشور ضرر زد زیرا قیمت مواد پتروشیمی که در سالهای مزبور 1500 تا 2000 دلار بود حالا به 600 دلار رسیده است و شرکتهایی که جدیدا به بهره برداری می رسند با این قیمتها نزدیک به زیان دهی هستند. (106111)
 
.....
۱۳۸۷-۱۲-۱۱ ۱۳:۰۵:۳۹
شما اين اطلاعات اشتباه را از كجا مياوريد.من در يكي از پروژه هاي بخش خصوصي در منطقه ويژه ماهشهر كار ميكنم.در دولت نهم خود ما كه يكي از سه پتروشيمي خصوصي هستيم ،جهت افزايش ظرفيت حمايت مالي شديم و گرچه با مشكلاتي از سوي بانكها مواجه شد،ولي با فشار دولت،الحمدالله فاز 2 پلي پروپيلن ما در شرف راه اندازي است.در ضمن شركت ما مالكيت و مديريت 5 كارخانه پائين دستي را نيز بعهده داشته و در آينده يكي از قطبهاي پتروشيمي بخش خصوصي خواهيم شد.پتروشيمي نويد زر شيمي و شيمي بافت نيز روال خوبي دارند.در ثاني چه كسي گفته پروژه هاي پتروشيمي را بانكها اجرا ميكنند.پسز جان بانكها منابع مالي تامين ميكنند.متولي اجرا پروژههاي عظيمي همچون مارون كه يكي از بزرگترين الفين ها است و يا اروند و غيره توسط صنايع پتروشيمي پيگيري ميشود كه بله بهتر است به بخش خصوصي واگذار شوند كه اين روند در حال پيگيري است و بسياري از واحد ها مثل قدير،مردم در آنها سهامدار هستند.در ضمن پروژه هائي از قبيل پتروشيمي نياز به زماني بيشتر از 4 سال رياست جمهوري دارند.در اين بخش ميزان حمايت و تشويق و كمك دولتها و ميزان سرمايه گذاري آنها مهم است.ضمنا 3 كارخانه خصوصي در حال احداث در خارج نيز نبايد فراموش شود. (106880)
 
محمد
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۰۰:۰۸:۵۴
خدا را شکر که رکود اقتصاد در کشور شیطان بزرگ و همچنین در سراسر دنیا حکم فرما شد تا شاید خداوند از صدقه سر شیطان بزرگ به ما هم رحمی نماید. (106027)
 
خطیر
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۰۰:۳۱:۱۴
برادرمحترم جناب آقای توکلی لطفا به اعضاء تحریریه متذکرشوید قدری منصفانه وخداپسندانه نظرات خودراارئه نمایند.بیان این جمله ( دولت محترم فاقد تئوري اقتصادي منسجم و درستي است )واقعا بی انصافی است .متاسفانه تجربه سایت شما ثابت کرده دربیان نظرات نگرش اعتقادی نداشته و باحب وبغض نظرات خودتان راارئه می نمائید. بردارمن هیچ کس ارادت شمابه آقای قالیباف واطلاعیه ای که به حمایت از ایشان به نگارش درآورده اید را فراموش نمی نماید. درست که شما مخالف احمدی نژاد بوده اید وخواهید بودامادرارائه نظرات لطفا خدامحور باشید ونه فردمحور وگروه محور. اززمانیکه سایت شمارامطالعه می نمایم یک تعریف وتمجید خداپسندانه دراین سایت ندیده ام واگر تعریفی بوده باایماء واشاره ودرلفافه و درهمان متن اقدام به بیان ضعفهای ساختگی دولت نمودید. برادرمن نمونه عینی این تخریب ها که خیلی روی اون مانورکردیدبحث یک میلیارددلار معروف بوده که گمرک اظهارات جناب رئیس جمهورراتائیدنموده اند. و شما چه گردوخاکی دراینخصوص کردید خداعالم است.یااظهاراتی که دردوبرنامه تلویزیونی که اخیراداشته اید اگر کسی شمارانمی شناخت وبه صحبتهای شما گوش فرامی داد فکر می کرد شما نماینده اصلاح طلبان هستید. (سفارش دوستانه خدارادرهمه کارهامدنظرقراردهید) (106030)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۰۴:۴۴:۲۵
برادر مسلمان مگر اصلاح طلبان نجوسند که شما می خواهید با این انگ ایشان را خفه کنید! اصلاح طلبان نیز برآمده از تفکر انقلابند که نگاهشان مردم گرا و علمی تر است. حال آقای توکلی حرف حساب بزنند یا قالیباف یا احمدی نژاد اصلاح طلب محسوب می شوند. خدا را شکر همه اتهاماتی که طی 8 سال به اصلاح طلبان می زدید دهها برابر شدید تر در این دوران رخ می دهد (فساد فحشا دزدی جنایت و از همه مهتر اقتصادی که همه ملت را فقیر کرده و مشتی از خدا بی خبر را پول دارتر و پو ل دارتر می کند). (106054)
 
مسعود
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۱۱:۱۹:۲۱
عزيزم مجوس درسته نه نجوس (106075)
 
.....
۱۳۸۷-۱۲-۱۱ ۱۳:۲۲:۵۸
دوست من ، ايشان بد گفتند.ما همه ايراني هستيم.منظورشان اين نبود كه خداي ناكرده شمانج....هستيد.نه!منظورشان از نقطه نظر مبارزات انتخاباتيه.والا خود من دوستان و همكاران اصلاح طلب زياد دارم.تا وقتي منافع ملي آسيب نبينه و مسائل احمقانه اي مثل شبستري و انجمن اسلامي پيش نيايد،هيچ مشكلي نيست ولي اگر مسائل ملي تحت شعاع قرار گيرند آنوقت چه اصولگرا و چه اصلاح طلب .... فرقي ندارد.ما بايد فقط به فكر منافع ملي باشيم و هر كس كه بيشتر به اين مقوله اهميت بدهد بايد حمايت شود و فرقي ندارد از كدام طرف باشد.در ضمن نبايد هم بترسيم چون قرار نيست اتفاق خاصي بيافته هم ما و هم انها ميدانيم كه كار مهمي نميتوانيم بكنيم و دو طرف در تلاش براي استفاده از حداكثر برگهاي برنده خود هستيم.نبايد در اين مقطع حساس كاري بكنبم كه برگهاي برنده ايران را بسوزانيم چه خبر است در آينده نزديك تو ايران جنگ قدرته.فرق نميكنه.اگر ماندن 4 سال ديگر احمدي نژاد به نفع ايرانه، احساساتي فكر نكنيم و او را 4 سال ديگر نگه داريم اينقدر هم الكي شلوغش نكنيم و بقول دوستمان گرد و خاك نكنيم.خوب ميدونيم كه كارش بدكي نيست.جرات هم داره و كارهائي را كه همه ازش ميترسيدند داره انجام ميده.وقتي حد اكثر استفاده را از دولت نهم كرديم و رابطمون هم با آمريكا بر اساس عزت برقرار شدآنوقت ميتوان به اصلاحات سياسي فكر كرد.فعلا اصلاحات اقتصادي مهمتره كه اين داره خوب پيش ميره با اين سرعت،اگه اين اقاي دكتر توكلي بزاره،طرح هم با برخي اصلاحات انشالله تصويب ميشه و سال آينده ميره بطرف اصل 44.او هنوز روي اصل 44 درست متمركز نشده يعني گير طرح تحول و آقاي توكلييه.كارش خوبه اينقدر سم پاشي نكنين.اينم مثل خاتمي نكنين.همون بلائي كه سر او آورديد سر اين يكي نيارين.چون از طرف شما طرد شد رفت طرف مشاركت و الا او معمم بود. (106883)
 
امیر
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۱۰:۳۹:۴۸
سلام برادر، شما که می فرمایید دولت تئوری منسجم دارد، بفرمایید این تئوری چیست؟ چطور ممکن است دولتی که تئوری دارد، یک روز به دنبال هدف مند سازی یارانه ها باشد و وقتی فقط با بخشی از آن موافقت شود، کلاً زیر همه چیز بزند و بگوید اصلاً نخواستیم!؟ با چه منطقی باید ادعا داشته باشیم که دولت تئوری دارد، در حالی که به راحتی (و حتی عامدانه) از دست یابی تدریجی به اهداف معرفی شده توسط خودش دست می کشد؟ اصلاً شما بفرمایید که بر اساس کدام تئوری، دولت معتقد است همین هدف مند سازی ناگهانی یارانه ها شوک تورم ایجاد نخواهد کرد؟! من خودم از جمله کسانی هستم که به ایشان رای دادم چون احساس می کردم رییس جمهور حتماً باید اصولگرا باشد، اما حالا می فهمم که این موضوع شرط کافی که نبوده هیچ، ممکن است شرط لازم هم نبوده باشد. ان شاء الله خداوند همه ما را هدایت کند. (106068)
 
.....
۱۳۸۷-۱۲-۱۱ ۱۹:۱۸:۳۱
پسر جان اگر دولت غير اين عمل ميكرد،آنوقت ميشد گفت تو هوا كار ميكنه.اين كه بخشي از طرح را تصويب ميكنند و بعد ميگه نه يا همش يا هيچيش،يعني برنامه داره.. (106884)
 
مسعود
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۱۱:۱۷:۱۱
اگر من راهم به بي انصافي متهم نكنيد بايدبگويم پاسخ گمرك مربوط به واردات بنزين بوده و چيزي درمورد يك ميليارددلار نگفته واصولا گم شدن يك ميليارد ربطي به كار گمرك ندارد (106074)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۰۰:۴۹:۰۳
مهم اکثریت مجلس است. نه چهارتا اقتصاددان سیاسی کار.
کل اگر طبیب بودی سر خود دوا نمودی. اگه علم اقتصاد شما مفید بود ،امروز غول های اقتصادی (آمریکا و اروپا)به این وضع نمی افتادند. (106035)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۰۴:۵۶:۴۷
شما هم دلتان خوش باشد که غولهای ا اقتصادی دنیا شرایط بدی دارند. ما هم از خدا شاکریم که خرابی اوضاع اقتصادی در غرب باعث شد دولت از درآمدهای سرشار نفتی محروم شود تا نتوانند با توضیع آن به گدا پروری و رای خریدن و واردات و نابود کردن اقتصاد صرف کند. اگر دولت توان فقط یک مشکل آنهم ترافیک راداشت می شد بهش می شد امیدوار بود. حال که این مجلس توان دادن رای عدم صلاحیت به دولت را ندارد. انشالله مردم در خرداد با رای قاطع خود وظیفه نا تمام مجلسیان را تمام می کنند. درست مانند اصلاحیه ای که مجلس با رای عدم صلاحیت به آقای کردان انجام داد مردم ایران یک پارچه صرف نظر از گرایش سیاسی وظیفه شرعی خود را انجام می دهند. . (106055)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۱۶:۳۶:۵۰
shoma age mantegh dari dorost gavab bede.man migam age elme eghtesad khob bod be darde khodeshon kikhord.

dar zemn to harf az taklife sharii nazan .

nakone taklife shariie to ro aghagari . shabestari taiin mikoonan.
dar zemn ma ham montazere rooze entekhabatim. (106119)
 
.....
۱۳۸۷-۱۲-۱۱ ۱۳:۲۷:۴۲
ترافيك مربوط به شهرداريه و شوراي شهر پسر.همه چيز را گردن دولت نيانداز. (106885)
 
مسعود
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۱۱:۲۱:۳۰
حتما مفيد بوده كه توانسته غولشون كنه (106076)
 
جواد
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۰۱:۲۸:۱۴
دوست ناشناس که از قرار معلوم خیلی هم مهم هستی،افتخارات این دولت 1 ) مهار تورم 2)طرح های برتر و موثرتر3)صداقت درامار4)تواضع وپند شنوی و... است که انگار امیخته با وجود دولته به قدری که هیچ کس جز دولتی ها واحتمالا شما اون ونمی بینه.حالاشما با فرا فکنی میخوای چی رو ثابت کنی من نمی فهمم. (106776)
 
سینا صفوی
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۰۱:۱۷:۱۸
اگر تا به حال تونستید کاری بکنید از این به بعد هم می تونید.
تمام طرح های دولت تایید خواهد شد. حتی اگر در جایی مخالفتی باشد مطمئن باشید نظر دولت رای نیاوردن آن بوده و می خواسته بگه نگذاشتند کار کنیم. چون مطمئنا بیشتر مردم به محتوی طرح و عواقب آن آشنا نیستند و به دولت حق می دهند.
با این دولت که کاری نمی تونید بکنید ولی دعا کنید در انتخابات هم رای بیاورند والا باید دعا کنیم کاری بتونیم برای دولت بدبخت بعدی بکنیم! (106040)
 
جوزي
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۲۲:۲۸:۴۶
كمي واقع بيني ضرورت اظهار نظر است زمانيكه تداخل در افعال و اكان و مسووليتها در اثر عملكرد فرا قانوني و وراي حوزه اختيارات هم از تمامي اركان اين نظام عمدا و يا سهوا بروز مي كند نتيجه آن اين مي شود كه هيچ كس پاسخگو نخواهد بود (106146)
 
مجيد
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۰۲:۰۰:۰۵
به مناسبت نزديك شدن به نيمه اول سال88
دولتي كه مجلس حتي اجازه تغيير ندادن ساعت را به او نميدهد بايد چه كند (106041)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۰۳:۱۶:۳۴
بنام خدا
1- لطفا با شاخصهای آماری مطالبتان را عرضه کنید.
2-اینکه شاخص رشد اقتصادی افزایش چشمگیری داشته است قابل انکار است؟
3-اینکه پروژه های عمرانی چند ده ساله در مملکت داشتیم وهمه اینها در این مدت کوتاه به نتیجه رسیده قابل انکار است؟
4-اینکه سوخت در مملکت مدیریت گردیدقابل انکار است؟
5- اینکه شاخصهای رشدعلمی مملکت افزایش یافته قابل انکار است!برای نخبگان ارزش ویژه قائل شده وحتی شخص رییس جمهور و دولت با آنها جلسه هیات دولت برگزار میکند بی نظیر نیست!توجهی که در این 3 ساله اخیر به پژوهش و ارتباط پژوهش با مراکز صنعتی و تولیدی شده بهتر نشده است؟
6-اینکه شاخص بیکاری در کشور تک رقمی شده قابل انکار است؟
7-اینکه ما از گرفتاری و باتلاق مذاکرات هسته ای اینچنین پیروزمندانه بیرون آمده ایم قابل انکار است؟
8-اینکه سیاست درست خارجی کشورمان سبب حفظ منافع اسلام در سراسر جهان از یکسو و منزوی شدن وگرفتار گردیدن دشمنان تاریخیمان در منطقه ، آمریکای جنوبی و ...شده است قابل انکار است؟
9-لطفا شما که استاد اقتصاد ما هستید از میزان سرمایه گذاریهای خارجی، میزان صادرات غیرنفتی و... آمار بدهید و ما دانشگاهیان غیر اقتصادی را آشنا کنید.
10- یک روز اگر کسی قرار بود در همین مملکت بعد از انقلاب یک نفر مسئول کنار رییس جمهور بنشیند میبایست آموزش ببیند! اما امروز رییس جمهور با مردم می نشیند و به میان آنها میرود و تمام زندگیش وقف شده است
11- یک روز شعارهای اساسی مملکتمان غیر اقتصادی و تماما مسائل غیر عینی و مبهم ودر عین حال تقریبا شعارهای انقلابمان فراموش شده بود اما امروز همه آنها تغییر شیوه داده وحیاتشان را نیز در آن میبینند . آیا این از دستاوردهای این دولت نیست؟
12-اما فکر میکنم این دولت نیاز به نظم ، هماهنگی و اطلاع رسانی بموقع دارد. نباید همه مسائل از زبان رییس جمهور بیان شود وباید ایشان از زیر این فشارهای بی جهت خود را خارج کنند.ارتباطش را با نخبگان بطور سیستماتیک بیشتر کند. نخبگان از افراد عامه مردمند بی غرض و دردمند هستند.و منافع مردم را بر منافع حزبی ترجیح میدهند.
13-اما فکر میکنم بعضی از ماها نیاز به تقوای بیشتری داریم. اگر کار درست را میبینیم ولو توسط گروه ما فراکسیون ما حزب ما و .. نباشد آنرا با صدای رسا تایید کنیم .طبیعی است دستاوردهای بزرگ هزینه هم دارد.
14- فکر میکنم عمل دولت با ژستی که از آن درست میکنیم متفاوت باشد. اینهمه هجمه که بر علیه آنها میشود منصفانه نیست.درست که ایشان حزبی نیست وبا درآمدهای حاصل از بازار و ورود غیر قانونی اجناس و حزب خاصی رییس جمهور نشدندو با کمترین هزینه تبلیغاتی رییس جمهور شدند اما مردم هزینه زیادی پرداخته اند و اثر این هزینه ها در تاریخ میماند. همه مسئولین ، احزاب ،ابر و باد و مه و ...گفتند نه ولی مردم گفتند آری !انصاف داشته باشید آیا ماشین بیفرمان اینهمه دستاورد دارد؟
آیا ماشین بیفرمان با این همه توهین ها و .... میتوانست شاداب و با روحیه باشد؟
میتوانست اینهمه مورد تقدیر رهبری قرار گیرد ؟
منصف باشیم و در نقد هایمان ابتدا نکات مثبث و سپس نکات منفی را بگوییم.مثلا این لایحه بودجه یا لایحه هدفمند کردن یارانه نکات مثبت اقتصادی نداشت؟ شما بعنوان یک اقتصاددان چقدر به آن پرداخته اید.لطفااینقدر مسبب بر هم زدن روابط دو قوه مقننه و مجریه نشوید. (106047)
 
سید امیر
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۱۱:۳۷:۴۷
به نام خدا
سلام،

1- شاخص های آماری در اخبار مندرج است، مطالعه کنید لطفاً!
مثل این، http://alef.ir/index.php?option=com_content&task=view&id=39216&Itemid=83
یا دهها خبر دیگر.

2- شاخص رشد اقتصادی در دولتهای قبلی هم پیشرفت داشته، و جهت اطلاع، در اغلب کشورهای در حال توسعه نیز مداوماً پیشرفت دارد. بحث این است که چقدر در توان داشته ایم و چقدر عمل کرده ایم! اگر شما بتوانید یک شیء متوسط (مثل یک میز یا صندلی) را بلند و جابجا کنید خیلی هنر نکرده اید. در حالی که برای یک کودک، جابجایی یک صندلی ممکن است خیلی مشکل و در حد شاهکار باشد. از یک فرد بزرگسال انتظار می رود توانایی هایی بیشتر از حداقل ها داشته باشد؛ بحث ما تماماً این است که آیا دستاوردهای ما (با توجه به رخدادهایی مثل افزایش قیمت نفت) به اندازه حداکثر توان ما بوده، یا بخشی از انرژی خود را هم بیهوده تلف کرده ایم؟

3- پروژه های نیمه کاره باید هر چه زودتر تمام شوند، اما نباید هزاران پروژه نیمه کاره دیگر به آن افزود، چرا که تورم زاست. متاسفانه این کار در زمان این دولت و تا حدی نیز دولت قبلی (با برداشتهای متوالی از صندوق ذخیره ارزی) صورت گرفت.

4- مدیریت سوخت مصوبه مجلس و «وظیفه» دولت بود.

5- به عنوان کسی که دهها مقاله بین المللی دارم، به جرات می گویم در زمینه علمی به هیچ وجه پیشرفت های جهشی نداشته ایم. البته منکر پیشرفتهای صنعتی نظیر ماهواره امید و غیره نیستم و به آنها افتخار هم می کنم. اینها مسائلی هستند که ما شاید پنجاه سال از آنها محروم بوده ایم، و تازه داریم به نقطه شروع کشورهای صنعتی نزدیک می شویم. اما باید توجه داشت شاخص «های» رشد علمی فقط یک شاخص و آن هم تعداد مقالات آی اس آی نیست. مجدداً تاکید می کنم که در کشورهای دیگر چندین شاخص نظیر ارتباط صنعت و دانشگاه، تعداد اختراعات بین المللی ثبت شده (و نه اختراعات داخلی!)، ارتباط های بین المللی و غیره را هم در نظر می گیرند. این شاخص ها متاسفانه در ایران بسیار پایین هستند. تا جایی که اطلاع دارم دولتهای قبلی نیز کمابیش از حضور نخبگان و کارشناسان در جلسات هیات دولت بهره می برده اند. مهم تر از حضور، میزان اثر گذاری نخبگان در تصمیمان کلان کشوری است، و اینکه چقدر نظر افرادی که خارج از حلقه محدود اطرافیان رییس جمهور هستند، مورد توجه قرار می گیرد.

6- در مورد شاخص بیکاری و شاخص های دیگر، باید توجه داشت که در هنگام تهیه آمار، از چه ملاکهایی استفاده شده است. آیا این ملاکها دقیقاً همانهایی هستند که در دولت قبلی مورد استفاده بوده است؟ مثال: اگر بخواهیم راجع به تعداد بیماران موجود در یک جامعه صحبت کنیم، یکی از راهها شمارش تعداد افرادی است که به پزشک مراجعه می کنند. حال، اگر کسی بگوید ما فقط افرادی را به عنوان بیمار شمارش می کنیم که در بیمارستان بستری هستند .با توجه به اینکه اغلب بیماران نیازی به بستری شدن ندارند، آیا می توان گفت «ایشان» نرخ بیماری را در جامعه کاهش داده است؟! متاسفانه در آمارهای رسمی دولت اخیر، افرادی که تنها چند ساعت در هفته مشغول به کار هستند نیز در زمره افراد شاغل به حساب آورده است، که چنین ملاکی در دولتهای قبلی معمول نبوده. به این ترتیب، مشخص نیست نرخ بیکاری در مقایسه با دولتهای قبلی چه تغییری کرده است.

7- این یکی کاملا حق با شماست!

8- سیاست خارجی یکی از نقاط قوت این دولت است. هرچند شاید بهتر می بود روابط خود را با همسایگان مسلمان بهتر می کردیم، تا اینکه چند کشور ضعیف با اقتصاد بسته کمونیستی، با موقعیت ژئوپولیتیک نامربوط به ایران هم پیمانان ما محسوب شوند.

9- آمارها همه موجود هستند. همان طور که گفتم آمارهای خام مفید نیستند. بلکه دستیابی به اهداف و ایده ال ها اهمیت دارند. (ر.ک. جوابهای 1-3)

10- این هم از دستاوردهای دولت است. هر چند معتقدم شاید می شد بهینه تر عمل کرد.

11- مجدداً معتقدم می شد بهتر عمل کرد. هر چند این دستاورد را هم نباید نادیده گرفت.

12- کاملا موافقم.

13- لکوموتیو قطار هم فرمان ندارد. در حرکت قطار، مهم ترین نکته ریل گذاری صحیح است.

تقدیرهای رهبری در مورد نکات مثبت دولت است. دلیلی ندارد رهبر در جمع های عمومی اشتباهات دولت ها را به رخ آنها بکشد و آنها را تخریب کند. رهبر، مکرراً در دیدار با نمایندگان مجلس، راهکارهای مورد نظرشان را در زمینه نظارت بر کار دولت اعلام کرده اند. به آنها هم مراجعه کنید.

در مجموع، این را هم در نظر بگیرید که کسانی که دست اندر کار مسائل هستند (نظیر اعضای محترم کمیسیون های مختلف) ممکن است (و ان شاء الله هم همین طور است) که از مسائل مختلف اطلاع کامل داشته و بر اساس اشراف بر موضوع اظهار نظر کنند و قصد خیرخواهی داشته باشند، و نه تخریب. این را هم بدانید که مجلسی که همه چیز یک دولت، یعنی خوب و بدش را، همزمان تایید کند مجلس خوبی نیست، بلکه مجلسی است که باندی و جناحی عمل می کند. همه باید در راستای اعتلای کشور تلاش کنند، و منافع ملی نباید بازیچه مسائل سیاسی قرار بگیرد، حتی اگر به قیمت ایجاد کدورت میان دو قوه تمام شود. (106079)
 
عمو
۱۳۸۷-۱۲-۰۸ ۰۸:۰۲:۵۱
بنام خدا
آيا مقالات شما كه
\"به عنوان کسی که دهها مقاله بین المللی دارم\" و به آن افتخار مي كنيد و سند مي آوريد
از نوع \"
مقالات آی اس آی نیست؟\"
مثل معروفي است
قربان برم خدا را
يك بام و دو هوا را
باز مثل ديگري است :
مممن هم هههستم مممثل تتتو
تتتو هم هههستي مممثل مممن
حق نگه دار (106398)
 
.....
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۰۱:۲۱:۰۴
ما كه در اين سايت شما چيزي به اسم آمار نديديم.

*رشد اقتصادي در دولتهاي قبلي قابل مقايسه با دولت نهم نيست.اتفاقا آندسته از پروژه هاي ميان برد كه قبلا در مدت متوسط 5 سال اجرا ميشدند در دولت نهم به سه و حتي دو سال تقليل پيدا كرده اند.مثل كارخانجات سيمان.پروژه هاي بالادستي نيز بجاي اينكه مثل فاز 6 عسلويه بعد از 3 سال 20% پيشرفت فيزيكي داشته باشند و آنهم و خريد و حمل بين 30 تا 40 درصد پيشرفت فيزيكي دارند مثل فاز 15 و 16 كه مخازن آن در حال ساخت است.در صورتيكه فاز 9 و 10 بعد از سه سال كار در سال 85 كه من شروع بكار كردم تازه سيويل شروع شده بود.اي آقا، همين فاز 9 و 10 اگر قراربود با سرعت و شيب قبل اجرا شود سال ديگر هم به بهره برداري نميرسيد در حاليكه در اثر فشارهاي وارده در ديماه امسال 50 ميليون متر مكعب گاز شيرين به شبكه تزريق ميكرد.فكر ميكني الكي بود امسال نه قطع گاز داشتيم و نه صنايع و نيروگاهها گازشان قطع شد. بيا داخل پروژه ها تا متوجه بشي فشار دولت يعني چه؟ اگه هر روز رئيس جمهور وزير نفت را به هم بماله و هرماه وزير را راهي كارگاه كنه و او هم مدير سايت اس پي جي سي را تحت فشار بگذاره و او مدير سايت و او مدير عامل ما را و مدير عامل ما مارا بلهونه نتيجه آن كار در 2 شيفت در زمان construction شب و روز و راه اندازي ميشه.نميشه كنترل از راه دور مديريت اينهمه منابع و پول و سرمايه را كرد.
*بله حتما سهميه بندي بنزين مصوبه مجلس بود.چند سال بود ميخواستيد اينكار را بكنيد؟ دست برداريد مجلس كه قابليت اجرا ندارد.اگر دولت ها همت نكنند.مجلس هي تصويب كند.
*ميداني توي همين چند ساله ايران چه پيشرفتهائي كرده است. دستگاه تستر هواپيما دستگاهي است كه ديگر ابزارهاي كاليبراسيون ابزارهاي دقيق هواپيما را تست سلامت ميكند. 4 تا كشور اين تكنولوژي را دارند. تعداد پروژه هاي مهندسي ژنتيك و تحقيقات سلولي رشد 60 درصدي داشته است. اينهمه دستاورد علمي را قابل ديدن نيست؟ بله مسلما نسبت به كشورهاي پيشرفته ثبت اختراع در خارج هيچ است ولي ما بايد با زمان قبلي بسنجيم كه در همان زمان قبل زير ساخت هاي زمان حال را ميگذاشتيم. پس به اين نتيجه ميرسيم كه اين نگرش و رويكرد در تحليل ها اساساً اشتباه است .
*در مورد حضور نخبگان اصلا با نظرت موافق نيستم. در دولتهاي قبلي در جريان جلسات هيئت دولت نه خبري از نمايندگان بود و نه نخبگان جوان.حتي خيلي وقتها رئيس بانك مركزي هم حضور نداشت.كي گفته در دولت آقاي خاتمي نخبگان جوان در هيئت دولت حضور داشته اند.البته در برخي موارد هيچ كسي غير از دولتيها نبايد در جلسه حضور داشته باشد.ولي حضور دائمي رياست محترم بانك مركزي و حضور فعال نخبگان جوان در مشاوره ها ( در حقيقت احمدي نژاد آنها را به عنوان كار آموز داخل سيستم كرده و فردا همين نخبگان هستند كه جاي ما تكنوكراتهارا ميگيرند و حضور آنها در جلسات دولت پررنگ است.تمام مشاوران وزرا هم جوان شده اند و اين نكته خيلي مثبتي است.نسل سياست مداران ايران دچار پيري و فرسودگي شده و نياز مبرمي به جوان گرائي دارد.خود من علي رغم اينكه آمدن آنها جاي ما مسن ها را تنگ ميكند ولي بدليل درستي مسير گردن ميگذاريم.
*در مورد نرخ بيكاري قرار بود يكسري تغييرات داده شود كه داده نشد.مسئله بيمارستان هم بخاطر مشكلات مالي بين وزارت بهداشت و تامين اجتماعي بود و اين چيزي نبود كه شما گفتيد.هيچ تغييري در ملاك آمار براي نرخ بيكاري صورت نگرفته است و بي جهت انحرافي نرويد و نرخ بيكاري را به بيمارستانهاي تحت پوشش وزارت بهداشت ربط ندهيد.البته اگر بنگاههاي زود بازده به نتيجه ميرسيد حتما نرخ بيكاري سقوط چشمگيري پيدا ميكرد.
*اتفاقا موقعيت آنها خيلي به ما مربوط است.آمريكاي لاتين بيخ گوش آمريكاست و حياط خلوت آنهاست.ما بايد برگهاي برنده ماه را زياد كنيم.هماكاري كه شوروي در كوبا كرد.چرا فكر ميكني نامانوس است.اتفاقا خوب جائي دست گذاشتند.البته حرف شما در مورد همسايه هاي مسلمان را قبول دارم.
*صادرات غير نفتي رشد فوق العاده اي داشت كه فكر كنم متاسفانه بحران جهاني در بخشي از اين صادراتتاثير منفي بگذارد.ولي خوشبختانه ما در بسياري اقلام مزيت داريم.مثلا خشكبار و ....كه اينها زياد تاثير نميپذيرند ولي مثلا زماني كه يخچالهاي ال جي در بازار افغانستان باد كرده ديگه كسي هيماليا نميخره.صادرات غير نفتي ما از 7 ميليارد دلار به 54 ميليارد رسيده كه اين رشد فزاينده اي را نشان ميدهد و از برنامه نيز جلوتر است.ديگه چي بايد باشه تا قبول كنيم دولت نهم در امر صادرات غير نفتي موفق بوده.درصد ميعانات گازي را هم كه از 60 به 45 رسونده.ديگه چي؟
*نه به نظر من اين بهترين راهه.ببين به زبون ساده ميگم اگه بالا سر ساختمانت نيايستي ، معماره دوغ آب جا سيمان ميريزه تو ستونهاي خونت.
در ثاني ديدن مشكلات مردم از نزديك يك چيز ديگست.مملكتي به اين يزرگي را با اين فرهنگ و اوضاع به هم ريخته كه غفلت كني زدند و بردند نميشه كنترل از راه دور مديريت كرد و بايد به كار نزديك شد.من هميشه بالا سر كارهايم هستم. (106902)
 
gama
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۰۳:۲۳:۴۶
با اين دولت هيچ كاري نميشود كرد . چون با هر احضار نظري . رييسش سريع ميگه يا بزغاله اي و يا نفهم يا غرض ورز . هيچ كس هيچي نمي فهمه جز دولت و دولتيان .
آقا از دولتي كه با خطا و آزمون كشور و اداره ميكنه و وزير دواتي تو چشم 250 نماينده مردم واميسته ميگه من دكترا دارم ! به خدا قسم آقا امام زمان به كشور نظر دارند و خون شهداس كه مملكت داره ميچرخه . قضاوت با شما (106049)
 
جوزي
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۲۲:۲۶:۰۸
زمانيكه بحثي در چهارچوب منطق و با ادله مطرح مي شود( هرچند از نظر ما مقبول نباشد) شايسته است پاسخي منطقي داده شود آنگونه كه شايسته پاسخ دهند باشد وگرنه تفاوت ماهوي بين شماي منتقد با آنچه بر زبان رانده ايد نخواهد بود (106145)
 
کیوان -تهران
۱۳۸۷-۱۲-۰۹ ۱۲:۳۷:۰۷
بخدا راست میگی. ایول (106477)
 
عمو
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۰۸:۴۳:۳۷
بنام خدا
نوشتن مطالبي كه شبيه انشا باشد ياتعدادي شعار را بخاطر بياورد بحث علمي نيست حتي عنوان مطلب بيشتر به غر زدن شبيه است تا مطلب علمي آنهم راجع به اقتصاد
براي خودداري از اين قبيل گله گذاري هاكه منجر به واكنش هاي احساسي مي شود بايد سئوال كرد كه آيا كشور فقط 150 نفر اقتصاد دان وطن دوست دارد؟ آيا اين اقتصاد دانان وطن دوست جز در بخش دولتي هرگز نشاني از توفيق در كار خصوصي داشته اند؟ آيا هيچكدام كتابي يا مقاله اي راجع به روند ساختار اقصاد كشور در قرن حاضر با توجه به مولفه هاي سياسي، اجتماعي و اقتصادي ملي و جهاني تاليف كرده اند؟
آيا نظريه اقتصادي مبتني برامكانات كشور ارائه كرده اند؟
آيا مناسب تر نيست كه با ارائه الگوي تحليلي از وضعيت موجود مبتني بر ساختار كلي اقتصادي كشور، روند پيشين طي سال هاي پس از جنگ تحميلي و در مقاطع برنامه اي و بودجه اي نشان داد كه وضعيت اقتصادي به كدام سو مي رود و بر اساس همان داده هاي قبلي الگو ارائه كرد؟
اين بزرگواران هنگامي كه 13 ميليرد دلار در آمد نفتي يك ساله كشور روي پيشخوان باجه هاي بانك ملي به فروش رسيد چه نامه اي نوشتند؟ در 20 سال گذشته سمت هاي دولتي خود را را چه در ساختار حقوق بگيري ، چه مشاوره به شركت ها و موسسات وابسته به دولت اعلام كرده اند؟
اگر اين سئوالات بي جواب است احتياج به سايت و اينترنت نيست چون مي توان براي سزگرمي در تاكس اين حرف ها را شنيد (106059)
 
.....
۱۳۸۷-۱۲-۱۱ ۱۴:۵۹:۱۰
به به ،شما چقدر علمي برخورد كرده ايد.ما هم موافقيم كه در اين 20 ساله دولتها خواب بوده اند.اما دويت عزيز هزاران اقتصاد دان در ايران هست نميشود با همه مشورت كرد.پانيا،اشتباه ما در همين جاست كه فكر ميكنيم يك وزير حتما بايد كتاب تاليف كرده باشد.در حقيقت مثلي هست كه ميگويد.نظارت و طراحي ،ميداند ولي نميتواند بكند.مجري ،نميداند،ولي ميتواند بكندو كارفرما نه ميداند و نه ميتواند بكند.مجري بايد بيشتر بر مسائل اجرائي اشراف داشته باشد.آقاي حسيني يكي از دانشجويان ممتاز زمان خود است.چطور عدم تاليف يك كتاب را دليلي بر عدم لياقت يك وزير ميداني.يعني در دنيا همه وزيرا مولف هستند.بگذار چيزي بهت بگم ،كسي مولف و اهل كتاب است ذاتش با سياست همخواني ندارد.نظر شما بيشتر يك نظريه ايده آليستي است.دوباره قلمبه و سلمبه حرف زديد.13 ميليارد نبود 130 ميليارد بود.اين ارقام را از كجا ميآوريد كه در پيشخوان بانك ملي بفروش رفته است. (106905)
 
عم
۱۳۸۷-۱۲-۱۴ ۰۸:۲۱:۴۷
بنام خدا
قرار نيست وزرا كتاب تاليف كنند( البته اگر آنقدر صاحبنظر و نظريه پرداز و ضمنا توانمتد باشند كه ديگر مثال زدني مي شود). قرار است كتاب را صاحبنظران محترم منتقد تاليف كرده باشند و بر اساس الگوي مشخصي اظهار نظر كنند .
گله گذاري و بدون الگوي راهبر صحبت كردن همان دردل هاي توي تاكسي و اتوبوس و به نوعي تخليه رواني گوينده است. اگر فردي بدليل اشراف بر اشتباه در حال وقوع، اظهار نظر مي كند بايد در مقابل اشتباه موجود (كه آن را ثابت كرده باشد) با ابزار موجود و در شرايط حاضر راه بهتري ارائه كند.
براي اينكه مطلب به فرمايش شما قلبمه و سلبمه نباشد و ايده اليستي هم نشود(ضمنا اين فرمايشات حضرتعالي اصلا قلبمبه و سلمبه نيستند!) مثالي مي زنم : اگر مسافراني وسط سرماي زمستان گرفتار شده باشند آيا تكرار اينكه : عجب هواي سردي است، دردي را دوا مي كند يا روحيه ها را خراب تر مي كند؟ در مقابل اگر كسي بگويد كه از نشستن و بي حركتي خودداري كنيد كه يخ نزنيد كار بهتري انجام نداده است؟ فرد اول دارد غر مي زند و فرد دوم آدم مطلعي است كه بدليل آگاهي از خطرات سرما از وقوع حادثه پيشگيري مي كند.
اگر كسي راجع به مشكلات اقتصادي بحث مي كند بايد اشراف خود بر اقتصاد مورد نظر، زمينه ها و ساختارها، راهبرد ها و روشهاي منجر به وضع فعلي را به اثبات برساند( كه نياز مند دانش، تحقيق و شناخت علم اقتصاد و اقصاد ملي است و طبعا چنين فردي اهل نوشتن هم هست،) و در مقابل الگوي اصلاح را هم ارائه كند.حالا اگر وزير شود چه بهتر. ضمنا به ياد داشته باشيم كه در سطح وزارت توقع مي رود مدير چيزي فراتر از يك كارمند پشت گيشه باشد و بايد بتواند بر حسب شرايط موجود وظايف قانوني را با درايت و آگاهي به اجرا بگذارد و بهمين دليل پيشنهاد قوانين و بخصوص قانون بودجه به عهده دولت است ( يعني وزرا و بدنه كارشناسي دولت داراي توانايي نظري براي پيشنهاد و اجراي برنامه ها هستند) و مجلس بر اساس مردم سالاري و كارشناسي، بودجه پيشنهادي دولت را تعديل و تصويب مي كند. نمايندگان مجلس گاهي طرح قانوني براي بررسي و تصويب مطرح مي كنند. البته توقع مي رود كه گروه تصويب كننده هم درجه بسيار بالايي از آگاهي و كارشناسي داشته باسد
راجع به فروش همان 13 ميليارد دلار در پيشخوان بانك ملي بايد راجع به تاريخ سالهاي 1368 تا 1376 قدري اطلاع كسب كرد.
ضمنا اين مطالب را از اين ساده تر نميتوان گفت
با آرزوي توفيق جنابعالي
عمو (107388)
 
علی
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۱۰:۰۶:۰۷
لطفا چوب لای چرخ دولت نگذارید . من به شخصه قبلا از مخالفان سرسخت آقای احمدی نژاد بودم بودم اما به تازگی با مشاهده ی اعتماد به نفس فوق العاده ی ایشان و شخصیت منحصر به فرد و قدرت ریسک پذیری ایشان در طول این چند سال نظرم تغییر کرد و مطمئن شدم که از ایشان بهتر در راس امر اجرایی با وجود(کاندیدا شدن) افراد ناکار آمدی چون خاتمی و کروبی سراغ نداریم. حداقلش اینست که دیگران روی او چندان تاثیری ندارند اما خ... . (106064)
 
مجيد
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۱۱:۰۲:۳۰
هر وقت كه فرمان را به دست شما ندهند مي گوييد اصلا فرماني دركار نيست (106070)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۱۲:۲۳:۳۷
برای بار چندم این سیستم رای دادن مثبت و منفی به نظرات را شرح دهید. مثلا در یکی از نظرات یک رای مثبت و یک رای منفی داشت. بنده روی رای مثبت کلیک کردم که ناگهان تعداد رای مثبت شد 14 و رای منفی 83! (106084)
 
ع - ش
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۱۶:۱۳:۱۱
به نظر من موتور قوی است ، فرمان هم دارد . مشکل این است که هر کسی که این فرمان را می گیرد می خواهد این خودرو را به هرجایی که خودش یا همفکرانش دلشان می خواهد ببرد .

از طرفی ، شاید در برخی موارد نقص اصلی از قانون است که افراد می توانند از آن سو استفاده کنند . یعنی نگارش قانون به گونه ایست که می توان برای هر کار نادرست توجیه قانونی آورد . (106113)
 
ایران
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۱۶:۱۷:۱۰
لایحه هدفمند کردن یارانه ها اگر هم کارشناسی شده باشد به نظر می رسد مربوط به دوران 140 دلاری نفت باشد و پس از بحرانهای اقتصادی غرب و ایران هیچگونه اصلاحیه ای روی آن صورت نگرفته است.
در حالیکه کشورهای غربی برای کاهش مضرات رکود اقتصادی ، روی به کاهش مالیات و تغییر سیاستهای شوک برانگیز کرده اند ولی این دولت رویکردی متفاوت دارد.
طرح تحول اقتصادی دولت نهم بیشتر از اینکه به حمایت تولید کننده و مصرف کننده و در نهایت اقتصاد کشور باشد ، حمایت بودجه جاری دولت است.
تحول در اقتصاد ایران کاری بسیار بزرگ و پسندیده است اما هر طرحی زمان مطلوب اجرا دارد که به نظر نمی رسد در آخرین سال حکومت دولت فعلی و در آستانه انتخابات بعدی و با توجه به رکود اقتصادی جهان و کاهش قیمت نفت ، زمان مناسبی برای این شوک ها باشد.
در ضمن تا زمانیکه سهم شرکت های دولتی و شبه خصوصی در اقتصاد ایران پررنگ تر از بانکهای خصوصی و شرکت های خصوصی باشد اینگونه طرح ها با نتیجه ای کاملا متفاوت روبرو خواهند شد.
به نظر می رسد شرایط فعلی امنیتی ایران به سکون قابل قبولی رسیده است لطفا با انداختن چنین سنگهای بزرگی در آن ، شرایط را غیر قابل مهار نکنیم.
به این ترتیب احتیاجی هم به بودجه های سنگین امنیت داخلی برای نیروی انتظامی و سپاه نمی باشد .
خدا قوت (106114)
 
علی
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۲۱:۱۱:۴۱
نویسنده این مطلب یک آدم دوم خردادی است کاش کمی از موفقیت های این دولت خدمتگزار را میگفت (106139)
 
علیرضا
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۲۱:۳۷:۱۹
تنها راه نظارت مجلس به صورت عالی ودر حد بسیار بالا بدونملاحظات گروهی و غیره چرا که مصلحت ملکومملکت در رضایت مردم است حتی رضایت خدا هم در رضایت مردم است هرگز رضایت عده ای خاص را فدای مصلحت مردم وکلیت نظام نکنید واقعا دیگر در بین مردم ااستیضاح وزرا معنی انچنانی ندارد و هربار استیضاحی اعلام وصول می شود مردم می گویند اخرش استیضاح کننده ها پس می گیرند چرا چنین شده است؟ (106140)
 
جوزي
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۲۲:۲۴:۱۱
فارق از همه اين مباحث اگر ملاك عمل قانون و از طرفي كار كارشناسي است بايد اين واقعيت را پذيرف كه دو نكته را نمايندگان محترم فارغ از وظيفه نكمايندگي خود بايد بپذيرند اول اينكه به لحاظ قانوني آنچه كه قانون مقيد نموده در مورد تدوين(نه تصويب) بودجه بر عهده دولت است و در مورد تصويب( نه تدوين) بودجه حيطه وظايف مجلس از سوي ديگر زمانيكه قوه مجريه اعم از دولتهاي قبل و يا دولتهاي آينده پس از در نظر گرفتن واقعيتهاي اجرايي در چهارچوب قوانيني كه همين مجلس تصويب نموده و با در نظر گرفتن برنامه هاي دولت اقدام به تدوين بودجه مي كند اصل جامعيت ايجاب مي كند كه حداقل دخل و تصرف در آن صورت بگيرد به نحوي كه جامعيت اين برنامه از دست نرود اگر بنا براين باشد كه بودجه اي نو تدوين شود آن هنگام مسوليت آثار ناشي از آنرا نيز مسببان آن با هر نيتي كه به اينكار اقدام نموده اند بايد برعهده بگيرند در عين حاليكه در صورتيكه بودجه مد نظر شرايط قانوني مدنظر مجلس محترم را نيز برآورده نكند مجلس از اين حق قانوني برخوردار است كه به جاي تدوين بودجه جديد از تصويب آن سر باز زده و براي اصلاحات دوباره به دولت بازگرداند (106144)
 
محسن
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۲۳:۰۹:۱۶
كاملا زدي به هدف (106147)
 
علی
۱۳۸۷-۱۲-۰۶ ۲۳:۱۸:۳۶
حكايت دولت فعلي، حكايت آن خودرويي است كه موتوري ضعیف دارد که بسيار قوي می نماید .با این همه فاقد فرمان است امروز وظيفه نمايندگان است كه ترش‌رويي دولتمردان را به جان خريده و بانشان دادن واقیتها و تعبيه فرمان درست در اين خودرو ، اقتصاد ايران را از حركات اعوحاج گونه، غير قابل پيش بيني و رو به سراشيبي نجات دهند. (106148)
 
جواد
۱۳۸۷-۱۲-۰۷ ۰۸:۱۹:۴۹
انتقاد شما در همه عرصه های این دولت بسی اعجاب آور است . آخر یکم انصاف هم خوب است . شما هرکس که بدون احتساب شرایط سیاسی دست به آبادانی این مملکت بزند این طور به باد انتقاد می گیرید.
اگر تصور می کنید این دولت ماشین بی فرمان است خواهش می کنم به خودش واگذارید چون ما بهاصطلاح این بی فرمانی را به کنترل از راه دور شما ترجیح می دهیم
نظر دولت را شنیده اید که اصلا به کسری اعتقاد ندارد_با توجه به مصاحبه رئیس جمهور_پس خواهشا عدد و ارقام های بدست اورده خود را با ذکر دلیل انشا کنید (106186)
 
سعيد
۱۳۸۷-۱۲-۰۷ ۰۸:۴۳:۱۵
«بدبختها! شما فکری به حال خودتان بکنید . خدا پشت و پناه این دولت است»
چرا به پيام هايي از اين نوع راي داده مي شود؟
اين پيام چرا و با چه معياري قابل نشر تشخيص داده شده است؟ اينكه بدبخت ها بروند و فكري به حال خود بكنند، چون خدا پشت و پناه اين دولت است يا اينكه چون خدا پشت و پناه اين دولت است، بدبخت ها بروند و فكري براي خود بكنند؟
به نظر مي رسد بد نيست معيارهاي فرهنگي و ادبي نيز در نشر نظرات لحاظ شود. (106198)
 
حمید
۱۳۸۷-۱۲-۰۷ ۰۹:۰۰:۳۱
ما مردم هنوز نتوانسته ایم خواسته هایمان را در حد توان و ظرفیت طرف مقابل مطرح کنیم. همه ما میدونیم که از این دولت چیز هایی رو طلبکاریم چیزهایی که قولش رو داده بود و نتونست. یعنی فقط حرف، یه جورایی شبیه دولت اصلاحات، خیلی از ما به آقای احمدی نژاد رای داده ایم اما باید توجه کنیم که: 1- مملکت را نمیتوان با تصمیمات لحظه ای اداره کرد 2- با یکدندگی و لجبازی تا حالا چیزی درست نشده 3- گاهی اوقات باید مصلحت 70 میلیون نه 7 میلیون را بر امیال شخصی ارجح دانست البته گاهی.4- همیشه باید سعی کرد درصد خیلی ناچیزی را حتی به اندازه یک اپسیلوم به مخالف داد البته این مخالف با دشمن خلط نشود.5- چون پای رییس جمهور در میان است و رایی که داده ایم پس لطفا\" اینقدر تو خاکی نزنید. (106205)
 
هرچی
۱۳۸۷-۱۲-۰۷ ۰۹:۱۷:۵۸
خدا به داد این ملت برسد.شاید هم خودشان به داد خودشان برسند. (106210)
 
افشین
۱۳۸۷-۱۲-۰۷ ۰۹:۴۴:۰۲
شما نمایند گان محترم در ابتدای دولت نهم به به و چه چه راه انداخته بودید. چه شد!
اگر شما در برابر این دولت درمانده شده اید وای به حال مردم! (106217)
 
نظاره گر
۱۳۸۷-۱۲-۰۷ ۱۶:۲۰:۳۲
با سلام و عرض ادب

متاسفانه با مطالعه مطالب فوق و بسياري از اين قبيل مقاله و اظهار نظر هاي هموطنان گرامي نتايج يكساني را در اين مورد و ساير موارد مشابه ميتوان برداشت كرد،آنچه بديهي به نظر ميرسد از نظر اينجانب به شرح زير است:

1.روشن و مشخص نبودن هدفگذاريها و عدم رصد نتايج و مسئوليت اجرايي.

دولت در مسير برنامه توسعه بايستي دستيابي به اهداف را مشخص نمايد يعني با بودجه اي كه سالانه درخواست ميكند، معين نمايد در پايان دوره ساليانه با صرف آن بودجه به هدف تعيين شده رسيده است يا خير.
در پايان هر دوره هيات خبره اي از مجلس با ارزيابي عملكرد دولت پرداخته و انحرافات را پيگيري و بررسي نمايد و دولت بايستي به نتايج مميزي اين هيات پاسخگو باشد.

2.متناسب نبودن راهكارهاي ميل به هدف.

تصميمات كلان،راهكارهاي متناسب و تجربه شده ميخواهد و بايستي از همه جوانب ارزيابي شود و با دقت بسيار اخذ گردد،چراكه لحاظ ننمودن حالت هاي پيش بيني نشده باعث آسيب هاي غير قابل جبران به آحاد جامعه مي گردد.

3.مشخص نبودن معيار هاي سنجش استاندارد.

بايستي معيار هاي قوي و يكسان و شناخته شده اي در حوزه هاي اقتصادي مشخص گردد و اين معيار بايستي براي تمامي ذينفعان شناخته شده باشد و هدفگذاري ها بر اساس رشد يا كاهش اين معيار هاي سنجش صورت پذيرد تا جاي هرگونه شك وشبه از بين رفته و از اظهار نظر هاي غيركارشناسي و تفسير و تعبير جلوگيري گردد.

4.نبودن يك سيستم گزارش دهي استاندارد.

عدم وجود يك سيستم گزارش دهي يا گزارش گيري استاندارد ، كه شك و شبه اي در آن وجود نداشته باشد نيز از ديگر معضلات ارزيابي است.
بارها گزارشاتي را از سازمانهاي مختلف ميشنويم كه افراد مورد ارزيابي صحت وسقم گزارشات را زير سوال ميبرند و در ارزيابي نتايج شك و شبهه ايجاد مينمايند.

با توجه به عدم وجود موارد فوق ما قسم ها را بايستي باور كنيم يا پرهاي خروس را
پس اگر چيزي نگوييم از عدل به خطا نرفته ايم.

فقط دعا ميكنيم كه رييس جمهور و نمايندگاني كه ما به مجلس فرستاده ايم با استفاده از نقطه نظرات اهالي فن و كارشناسان خبره و اقتصاد دانان معتبر به اجماع نظر رسيده و كاستي ها و سختي هايي كه بر دوش اين ملت آزاده و شهيد پرور سنگيني مينمايد را درك كرده ، گام هاي موثري جهت رفع اين مشكلات بردارند.
آمين يا رب العالمين (106303)
 
حسین
۱۳۸۷-۱۲-۰۷ ۱۶:۲۸:۱۸
اگر قراره بودجه رو مجلس بنویسه دیگه دولت رو چرا علاف نوشتن لایحه می کنید .. خودتون تخیلات خود رو می نویسید بعد هم میگید دولت یالا اجرا کن؟! خوب کاندیدا بشید و خودتون اگه جرات دارین تخیلاتتون رو به واقعیت برسونین (106305)
 
حسن
۱۳۸۷-۱۲-۰۷ ۲۲:۰۲:۲۶
با سلام
دوستان سایت الف همانگونه که مشاهده میکنید نظرات اکثر مخالفین مقالات شما کم رنگ است و با توجه به اینکه بنده خود از بینند کان دائمی سایت شما بوده و چندین بار نیز در ذیل مقالات نظر داده ام و با اینکه تمام نظرات را میخوانم هر گز دز صدد کلیک کردن روی آیکون موافق / مخالف نبوده ام و فکر میکنم اکثر خوانند گان نیز مانند بنده هستند
با این توضیح اگر بنده بخواهم تمام نظرات محالف خود را کلیک کنم و امتیاز منفی بدهم و سپس آی-پی خود را بازیابی کرده و مجددا اینکار را بکنم میتوانم پس از چندین بار نظرات مخالف خود را کمرنگ کنم و کسانیکه اطلاعات شبکه داشته باشند میدانند که اینکار امکانپذیر است
حتی اگر سایت الف نظرات را بر اساس مک آدرس کارت شبکه انجام دهد نیز تغییر مک آدرس در کامپیوتر نیز امکانپذیر است
حتی اگر این حالات را رد کنیم امکان هماهنگی چندین کاربر با هم برای کمرنگ کردن نظرات مخالفین با کلیک بر آیکون مخالف را نمیتوان رد کرد هرچند شاید بگوئید دچار توهم طوطئه هستم
در انتها بنظر بنده حذف پارامتر کمرنگ شدن نظر بر اساس نظرات مخالف بهترین راه حل است زیرا این پارامتر در حقیقت خاموش کردن نظر مخالف است و مخاطب را ترغیب میکند که تنها نظراتی را مطالعه کند که با مقاله موافق باشد که بنظر بنده نوعی خفقان رسانه ای است (106350)
 
فرج
۱۳۸۷-۱۲-۰۸ ۰۹:۲۵:۰۲
اين همه سوال ازريس جمهور ووزرا و اين هه استيضاخ وزرا به معناي اينه كه دولت بي فرمانه واقعا كه خيلي بي انصافيه يادمه براي انتخاب وزير نفت چقدر زمان را رييس جمهور گرفتند چون رييس جمهور نمي خواست تحت فشار سرمايه دارهاي بعد انقلاب تصميم بگيره تو بحث انرژي هستهاي هم كه والله خوب فرمانداري كرد تو بحث بين الملل ه كه همه جا حرف ايرانه بعدش هم يامان نرود كه كشور ما كشوري در حال توسعه است و يه مقدار اقتضاي كار اينه كه خيلي بههم كمك نمي كنيم همديگر ر همايت نمي كنيم فقط بلديم انتقاد كنيم اون هم در هرموضوعي (106400)
 
۱۳۸۷-۱۲-۰۸ ۱۰:۱۸:۲۱
طرح تحول اقتصادی با رویکرد عدالت است و به اندازه لازم روی آن کار کارشناسی شده است.حال که دولت محترم شهامت اجرای آن را دارد مجلس محترم نیز از وسواسی و احیانا برخوردسیاسی با آن پرهیز و دولت را در اجرای هرچه دقیقترآن یاری نماید.فراموش نکنیم که هرتحولی نیازمندشهامت و جسارت است.دولت اهل تهمت نیست.این توکلی و امثالهم هستند که جلوی دوربین زنده تلویزیون علیه دولت هوچی گری کردند. (106410)
 
محمد
۱۳۸۷-۱۲-۰۸ ۱۴:۱۹:۳۳
وقتی دولتی تحمل کوچکترین انتقادی را ندارد
وقتی اصولگرایان نیز در دولتی که خود را اصولگرا می داند تحمل نمی شوند
وقتی دولتی به جای توجه به دیدگاههای کارشناسی؛ فرد محور شده است
وقتی دولتی مدام از روش دوربرگردان بهره می جوید !
وقتی در دولتی شخصیت بزرگان نظام از تعرض و اهانت در امان نمی ماند
وقتی دولتی خارج از روال قانونی و بدون هرگونه سند و مدرکی درآمدهای نفتی را خرج سفرهای استانی می کند
وقتی دولتی به هر قیمت و با هر وسیله مشروع و غیرمشروع برای حفظ قدرتش تلاش می کند
وقتی دولتی گوشش به انتقادهای دلسوزانه بدهکار نیست
تنها کاری که می توان با این دولت کرد این است که تا دهمین انتخابات ریاست جمهوری صبر کنیم و رییس دولتی منطقی و متخصص و فهیم که باور عملی به قانون و برنامه های توسعه و چشم انداز داشته باشد را برگزینیم. (106429)
 
حزب پيشرفت وسعادت ايران
۱۳۸۷-۱۲-۱۰ ۰۹:۱۶:۵۶
مجلس محبوب و مطلوب مردمي مجلسي است كه با اقتدار و شجاعت در برابر
بي برنامگي و قانون گريزي دولتها ابراز وجود نمايد. (106622)
 
حمدالله
۱۳۸۷-۱۲-۱۱ ۱۰:۰۰:۱۵
اقايان الف با اين دولت نبايد کاري کرد بلکه در انتخابات اينده بايد يک رئيس دولت کار بلد بدون شعار واقعا\"مهر ورز و عدالت گستر داراي شمع قوي مديريتي مدبر کا کشته که بتواند مملکت را از بحران فعلي خارج کند انتخاب بکنيم تمام (106824)
 
کاوه فریدونشهری
۱۳۸۷-۱۲-۱۱ ۲۲:۵۰:۳۱
همه چیز وارونه شده ایهالناس ببینید چه کسانی دم از قانون و برنامه میزنن هنوز خاطره دولت هشتم و مجاس ششم از ذهن مردم پاک نشده رفقای به اصطلاح اصلاح طلب...! (106975)
 
syedail
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۰۶:۲۵:۰۸
با سلام جناب دکتر توکلی شما دیدید که با اولین انتقاد سزنده وکشیدن آژیر خطر نسبت به عملکرد دولت وخرج کردن از ملت درمقابل موارد نابه حق ودروغ واصرار درآنها از مشائی گرفته تا کردان از محصولی گرفته تا میلیاردرها با شما وسایت منتسب به شما چکار کردن به قولی از ماست که برماست بنابراین همین بس که ملت تاوان انتخاب غلط خود را دادند ومیدهند بنابراین کردان ها زیادند وامیدواریم با انتخاب میرحسین موسوی که برای نسلهای دوران جنگ چهراه ای مقبول وفردی کاری بدون شعار که در اختلاف سلیقه در زمان صدارت خود با رئیس جمهور وقت شخص امام خمینی وارد صحنه شد واز او خواست فکر استعفاء را از خود دور کند وبدنبال ادامه خدمت به جامعه باشد که هر دو طرف اختلاف سلایق خود را کنار گذاشتند وموضوع فیصله پیدا کرد راستی اکنون که چنین است آیا تدبیر امام وپذیرش آن در دولت مردان وجود دارد یا اینکه همه گویند انا رجل واین وظیفه خطیر افرادی است که میر حسین را به سیاست برگرداند ند که برای ملت نعمتی است گرانبها لیک باید نسل های جوان بدانند ومتوجه خدمات ارزنده میرحسین در طول جنگ شوند اطلاع رسانی برگزاری میتینگ وحضور در اجتماعات عمومی وآگاه کردن مردم برگ برنده ای است به نفع مردم وبرای نجات مردم از این کشتی طوفان زده ای که سوخت خود را تمام کرده ودر اعماق اقیانوس ناآرام گیر کرده موفق باشیدنند ومتوجه خدمات ارزنده میرحسین در طول جنگ شوند اطلاع رسانی برگزاری میتینگ وحضور در اجتماعات عمومی وآگاه کردن مردم برگ برنده ای است به نفع مردم وبرای نجات مردم از این کشتی طوفان زده ای که سوخت خود را تمام کرده ودر اعماق اقیانوس ناآرام گیر کرده موفق باشید (107006)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.