نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 240944
تحقیر آب
بخش تعاملی الف - مهرشاد منصوری
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۸ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۵۶
شاید مهم ترین چالش کشور ما در آینده بسیار نزدیک و حتی همین لحظه، چالش بسیار مهم کمبود آب باشد. تقریبا تمام مردم نگران این چالش هستند و حتی اکثر کسانی که در مصرف آن اسراف می کنند براهمیت این چالش واقفند.

تبلیغات بسیار زیاد برای صرفه جویی از یک طرف و بحث مصرف بخش کشاورزی و صنعت و هدر رفت آن در این بخش چیزی هست که به اندازه کافی در مورد آن صحبت شده و مسلما در برنامه کاری مسوولان نیز قرار دارد.

ولی نکته ای مهم و فراموش شده، قیمت عجیب و تحقیر آمیز این آب است.
قیمتی حدود ۲۰۰ تومان بر متر مکعب یا حتی کمتر در بخش خانگی و حدود ۴۰۰ تومن در بخش صنعت. یعنی ۵ بشکه آب حدود ۲۰۰ تومان. ایا این چیزی بجز تحقیر آب یا همان مایه و مایع حیات هست؟

در حالیکه یک شکلات کوچک که به عنوان پول خرد به ملت داده می شود صد تومان یا دویست تومن قیمت دارد، چنین قیمتی برای ۵ بشکه آب چه معنایی می تواند داشته باشد؟

با توجه به الگوی مصرف حدود ۲۰ متر مکعب آب در ماه یعنی هزینه آب یک خانوار باید زیر ۴۰۰۰ تومن در ماه باشد آن هم در حالیکه هزینه اجاره یک اتاق در دور افتاده ترین نقطه شهرهای بزرگ بالای ۲۰۰ هزار تومن می باشد؟

آیا نباید هزینه آب یک خانوار حتی از برق و گازی که به راحتی قابل حصول و حتی وارد کردن است بیشتر باشد؟

آیا نمی شود کسانی که بالای الگوی مذکور مصرف می کنند مثلا به ازای هر متر مکعب ۳ هزار تومن پرداخت کنند که حتی همین هم برای ۲۰ متر مکعب ۶۰ هزار تومن می شود و برای خیلی از افراد رقمی محسوب نمی شود؟

اگر یک خانواده روزی ۴ عدد نان مصرف کنند حدودا ماهی ۳۰ هزار تومان هزینه نان (معمولی و نه سنگک!) باید بکنند و چطور هزینه این مایع ارزشمند و کمیاب باید تنها ماهی ۲-۳ هزار تومن باشد؟

گرچه بنده هم اعتقاد ندارم که گران کردن بهترین راه کاهش و مدیریت مصرف است ولی مسلما و قطعا چنین تحقیر آمیزی هم باعث اسراف و بی ارزش شدن آب و در دراز مدت باعث ویرانی خواهد بود.
 
کلمات کلیدی : مهرشاد منصوری
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۰۸:۱۳:۴۳
از گفته هایتان معلوم است که از آب و فاضلاب و شرکت های مربوطه ی آن افاضه ی کلام می فرمایید البته چیزی که در سال های اخیر مد شده است بالا بردن قیمت ها در هر وزارتخانه و سازمان است و کیست نداند که قسمتی از این افزایش قیمت به خود سازمان و وزارتخانه میرسد به عبارت دیگر قیمت بیشتر برابر است با بودجه ی بیشتر به جای این سخنانی که موجبات نارضایتی عموم را فراهم می آورد فکری به حال شبکه ی فرسوده ی توزیع آب که زیاده بر 30 درصد آب را به هدر می دهد بکنید اینگونه است که از تحقیر آب جلوگیری خواهید کرد (2365934) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۹:۳۱:۱۹
جالبیش این هست که بعضی ها به اسم کارشناس نظر میدن و میگن باید آب شرب از آب مصرفی که مردم برای بهداشت خودشون استفاده میکنن جدا بشه تا اینطوری مصرف آب کم بشه!!!!!!!!
خب آخه من نمیدونم این قضیه چه فرق اساسی ای داره!؟؟
مردم ما چه با آب صددرصد خوردنی و چه با آب پر از املاح و شور، به هرحال هم کولر هاشون رو روشن میکنند و هم ماشین لباس شویی هاشون رو....جدا کردن آب به هیچ وجه باعث کم کردن این مصارف نخواهد شد.
بهتره توی توسعه کشور به شکل بی برنامه دقت کنن و روی مسائل آب کشاورزی دقت بسیار کنند و روش های آبیاری و کاشت محصولات پرآب رو اصلاح کنند. شبکه فرسوده هم که جای خود داره. (2367019) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۶:۴۳:۳۶
بسم الله باسلام.از تعداد نظری که به این مبحث بسیار مهم دادند مشخص میشه که مردم چقدر از دغدغه و بحران آب مطلعند.واقعا جنگ آینده بر سر آب خواهد بود. شیوه های مصرف بسیار اسراف آمیز آب از جمله شستشوی ماشین با شلنگ ، استحمام های طولانی با شیر آب باز، شستشوی روزانه موزاییک ها، آبیاری چمن های بیخود سطح شهر آن هم به صورت روزانه و صدها نمونه دیگه از بی مبالاتی در مصرف آب تاسف آورست.فضای سبز چمنی را به خاطر سهولت و زودسبز شدن زیاد کرده اند کشاورز بیچاره درمانده است. واقعا هم قیمت آب پایین است و بنده شرکت آبی نیستم و معتقدم گرانترین قبض باید قبض آب باشد در کنار فرهنگ سازی و آموزش روشهای صحیح مصرف آب .از رسانه ها و صدا و سیما انتظار می رود ای مبحث را بیشتر مطرح کنند و این مطلب را به یکی از اصلی ترین دغدغه های زندگی شهروندی تبدیل کنند (2369785) (alef-10)