توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 258143
اردن: آزادی الریشاوی منوط به رهایی خلبان ما توسط داعش است
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۲۵
مقام های اردن تاکید کردند که «ساجده الریشاوی» تروریست زندانی در این کشور را در صورتی آزاد می کنند که گروه تروریستی - تکفیری داعش، «معاذ الکساسبه» خلبان آنها را آزاد کند.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری الیوم السابع، «محمد المومنی» وزیر مشاور در امور اطلاع رسانی و سخنگوی رسمی دولت اردن چهارشنبه شب در گفت وگو با خبرگزاری «الشرق الاوسط»، خبرهای مربوط به آزادی الرشاوی تبعه عراقی زندانی در اردن و خروج وی از این کشور را تکذیب کرد. این مقام اردنی افزود: آزادی الریشاوی منوط به آزادی ستوان یکم خلبان معاذ الکساسبه است.

«موسی العبداللات» وکیل گروه های جهادی در اردن روز چهارشنبه گفته بود که براساس قراردی میان اردن و داعش، الریشاوی در حال حاضر در عراق حضور دارد و گروگان ژاپنی نیز در راه اردن است. از سوی دیگر شبکه خبری المیادین نیز گزارش داده بود که ساجده الریشاوی تروریست زندانی دربند اردن وارد سوریه شده و قرار است عناصری از داعش برای مبادله او با گروگان ژاپنی در منطقه 'الشداده' حاضر شوند.

داعش روز سه شنبه خواستار آزادی ساجده الریشاوی تروریست محکوم به اعدام در مقابل آزادی گروگان ژاپنی خود شده و تهدید کرده بود اگر در ۲۴ ساعت آینده اردن این کار را انجام ندهد، خلبان اردنی را به قتل می رساند. الریشاوی زنی است که در سال ۲۰۰۵ تلاش وی برای اجرای عملیات انتحاری اردن به شکست انجامید. داعش در بیانیه خود از وی با عنوان «خواهر اسیر» یاد و آزادی گروگان ژاپنی را به آزادی الریشاوی از زندان اردن مشروط کرده است.

الریشاوی از سال ۲۰۰۵ و از زمان آغاز حکم حبس تا امروز، ۹ سال را در یکی از زندان های اردن بوده و در همان سال برای شرح عملیات ناموفق خود به تلویزیون دعوت شد. وی در گفت وگو با تلویزیون اردن گفت: همسرم با موفقیت خود را منفجر کرد اما بسته انفجاری ام کار نکرد؛ مردم در حال فرار بودند؛ من نیز با آنان همراه شده و فرار کردم. دادگاه اردن حکم اعدام وی را در سال ۲۰۰۶ اعلام کرد اما در همان سال حکم اعدام در این کشور ممنوع شد و وی اعدام نشد.

در آن زمان همسر الریشاوی در مراسم عروسی در هتل «رادیسون»، دست به عملیات انتحاری زد که ۳۸ نفر قربانی برجا گذاشت.

در مجموع حملات تروریستی که در سه هتل اردن صورت گرفت، به کشته شدن ۳ فرد انتحاری و ۵۷ تن از غیرنظامیان اردنی منجر شد.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.