نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 262003
انتقادهای عسگراولادی از سوءاستفاده های شخصی از اتاق بازرگانی
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۴۱
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین معتقد است که اعضای اتاق بازرگانی باید اقتصاد را در دو زمینه ملی و منطقه ای بشناسند. اگر اتاق پویا و کارساز می خواهیم باید این اصول را رعایت کرد و در غیر این صورت عده ای اسم اتاق را برای کارهای شخصی یدک خواهند کشید.

اسدالله عسگراولادی رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در گفت و گو با نامه نیوز درباره مشکلات موجود در اتاق بازرگانی گفت: اتاق بازرگانی بازوی مشورتی سه قوه است و این موضوع وظیفه اصلی اتاق است اما در سایه این وظیفه بزرگ یک وظیفه دیگری بر دوش اتاق قرار دارد که متاسفانه در حاشیه قرار گرفته و آن هم رضایت اعضای اتاق است.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: اعضای اتاق ۵ سال قبل ۲۰ هزار نفر بودند و ۴ سال قبل اعضای صاحب کارت در اتاق به حدود ۱۸ هزار نفر رسید و هم اکنون اعضا به ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر رسیده اند. این موضوع نشاندهنده این است که در طی ۴ سال ۳۰ درصد ریزش نیرو در اتاق وجود دارد که دلیل اصلی آن نارضایتی اعضا است و متاسفانه اتاق بازرگانی این موضوع را بررسی نکرده است.

عسگراولادی تصریح کرد: یکی از مسائلی که اتاق باید به آن توجه کند این است که در دوره های زمانی مشخص با گروه های مختلف و صنایع و تجارت های همگن جلسه داشته باشد و مشکلات را بررسی کند. اما این اتفاق آنچنان که باید رخ نداده و بر همین اساس افراد کارت بازرگانی خود را تمدید نمی کنند.

وی با بیان این که مشکلات اتاق را در چهار موضوع اساسی می توان تعریف کرد، افزود: وجود مشکل با «شهرداری»، «بیمه های اجتماعی»، «وزارت اقتصاد» و «اجازه ها و ورود کالا و بانک ها» این چهار محور اساسی است که اعضای اتاق چالش های فراوانی را در این زمینه ها دارند. به طور مثال در زمینه وزارت امور اقتصادی و دارایی دو موضوع مالیات و ارزش افزوده هشت درصد تعریف می شود که اعضا با آنها مشکل دارند اما اتاق برای برطرف شدن این مشکلات اقدام موثری را انجام نداده است.

عسگراولادی با بیان این که افرادی که برای حضور در انتخابات تبلیغ می کنند معتقدند ساختار اتاق اشتباه است، تاکید کرد: به نظر بنده ساختار اتاق صحیح است اما مدیریت اتاق وقت لازم برای مدیریت مشکلات نداشته است.

این فعال اقتصادی ادامه داد: اولین موضوعی که باید برای توسعه اتاق بازرگانی در نظر گرفت این است که اعضای اتاق باید وقت برای حضور در اتاق را داشته باشند و اگر به دنبال ژست اقتصادی هستند نباید در اتاق حاضر شوند. اگر اعضا وقت لازم را نداشته باشند نمی توانند انچنان که باید به قوای سه گانه مشورت های لازم را ارائه کنند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین تصریح کرد: زمانی که لایحه ای از سوی دولت به مجلس می رود نسخه ای از آن به اتاق ارسال می شود اما فردی در اتاق وقت ندارد لایحه را بررسی کند. این موضوع یکی از مشکلات اساسی موجود در اتاق بازرگانی است.

وی افزود: دومین موضوعی که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که افراد برای خودشان نباید به اتاق بیایند و باید به فکر منافع ملی باشند. این در شرایطی است که عده ای در اتاق حاضر می شوند تا مشکلات شخصی خود را برطرف کنند. به طور مثال فردی از یک بانک درخواست تسهیلات کرده و بانک با آن مخالفت کرده است و فکر می کند اگر در اتاق باشد با تقاضای تسهیلات موافقت می شود. اما اتاق بازرگانی جای امور شخصی نیست.

عسگراولادی ادامه داد: سومین موضوع این است که اعضای اتاق بازرگانی باید اقتصاد را در دو زمینه ملی و منطقه ای بشناسند. اگر اتاق پویا و کارساز می خواهیم باید این اصول را رعایت کرد و در غیر این صورت عده ای اسم اتاق را برای کارهای شخصی یدک خواهند کشید.

وی درباره حضور چهره های نزدیک به سیاسیون در انتخابات اتاق بازرگانی گفت: سیاسی کاری ذره ای وارد اتاق شده است که مخالف این موضوع هستم. عضو اتاق باید سیاست را بداند اما درگیر آن نشود. اگر فردی سیاست را نداند نمی تواند به دولت مشورت بدهد اما سیاست بازی و سیاسی کاری نباید در اتاق انجام شود.

عسگراولادی با تاکید بر این که در اتاق بازرگانی نباید سیاسی و کاری و سیاست بازی کرد، تصریح کرد: نمی توان جلوی ورود این افراد را گرفت اما توصیه می کنم سیاسی کاری نکنند. البته هیات رئیسه های اتاق باید جلوی این کار را بگیرند.
 
mahdi
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۱۳:۵۱:۱۸
مطالب خوبی است اگرهمه رعایت کنند

خود کم شدن اعضا نشان ناکارآمدی این اطاق است

وقتی ما نفت به چین میدهیم کالا وارد می کنبم دیگر اطاق ایران و چین یعنی چه؟


عملا اتاق از حیض انتفاع افتاده و حق هم دارند دیگر رغبتی به ادامه عضویت نداشته باشند (2716366) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.