نظر منتشر شده
۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 248801
نامه ای به نمایندگان مجلس:
موجبات رانت‌خواری گروه های خاص را در صنعت پتروشیمی فراهم نکنید
بخش خبری الف، 21 آبان 93
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۳۶
بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف با انتشار نامه ای خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی، خواستار عدم تصویب یا اصلاح فرمول موجود در طرح الحاق موادی به قانون تنظیم مقررات مالی دولت برای قیمت گذاری خوراک گاز واحدهای پتروشیمی شد و تاکید کرد که در صورتی که احساس کنیم مجلس مشغول اتخاذ تصمیمات غلط در این موضوع است، سکوت نخواهیم کرد.
*****
باسمه تعالی
نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام

پس از رد کلیات لایحه الحاق موادی به قانون تنظیم مقررات مالی دولت در اواخر مهرماه، این لایحه به صورت طرح توسط کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بار دیگر در هفته جاری در صحن علنی مجلس مطرح شده و کلیات آن نیز به تصویب رسیده است. با توجه به مشکلات متعدد موجود در این طرح، بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف بر خود واجب دیده است که با نمایندگان مجلس پیرامون رانت‌خواری ناشی از تصویب این طرح اتمام حجت نماید.

در ابتدای امر لازم است که نمایندگان مجلس به این موضوع توجه ویژه داشته باشند که بسیج دانشجویی دانشگاه شریف تا نهایی شدن نرخ خوراک و اتخاذ تصمیمات صحیح توسط نمایندگان، پیگیر این موضوع خواهد بود و تلاش خواهد کرد عموم مردم را در جریان این موضوع قرار دهد.

در ادامه نکات و سوالاتی به تفکیک مطرح می‌شود:
۱. در سال گذشته، مجلس شورای اسلامی اقدامات مثبت و قابل تقدیری در خصوص تعیین میزان نرخ خوراک پتروشیمی‌های گازی داشت، اقداماتی که ریشه در هوشیاری نمایندگان مجلس به ویژه نمایندگان کمیسیون صنایع مجلس داشت. اما انتظار می‌رفت این روند مثبت ادامه داشته باشد و در مسئله تصویب فرمول بلند مدت برای خوراک نیز ادامه یابد، اما با تصویب کلیات طرح الحاق موادی به قانون تنظیم مقررات مالی دولت این سوال به صورت جدی ایجاد شده است که مجلسی که یکبار در تصویب قانون بودجه سال ۹۳ و بار دیگر در رد لایحه الحاق موادی به قانون تنظیم مقررات مالی دولت با کاهش نرخ خوراک گاز پتروشیمی‌ها مخالفت کرده است، چرا اینبار به کلیات این طرح رای مثبت داده است؟ آیا مجلس قصد دارد که در تصمیم صحیح گذشته خود تجدید نظر کند؟

۲. آنچه در سال گذشته مشهود بود، حضور فعالانه کمیسیون‌های تخصصی مرتبط با موضوع پتروشیمی‌ها همچون کمیسیون صنایع و معادن و کمیسیون انرژی بود ولی متاسفانه امسال حرکت قابل توجهی از این دو کمیسیون مجلس دیده نشده است که خود محل سوال است که به چه علت تاکنون در مسئله تعیین بلند مدت نرخ خوراک این دو کمیسیون نقش فعالی ایفا نکرده‌اند؟ بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف از نمایندگان این کمیسیون‌های تخصصی انتظار دارد تا مانند سال گذشته مواضع اصولی خود پیرامون این موضوع را اتخاذ کند.

۳. بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف، یکبار دیگر به صورت مختصر مشکلات اصلی این طرح را اعلام می‌کند:

الف: همانطور که در نامه پیشین ذکر کردیم، تعیین نرخ خوراک گاز پتروشیمی ها به نحوی که حداقل سود برای آن‌ها تضمین شود تصمیمی اشتباه است، چرا که در این صورت صنایع پتروشیمی دچار تن‌پروری شده و به دلیل اینکه حداقلی برای نرخ سود آن‌ها تضمین شده است، انگیزه‌ای برای حرکت در جهت افزایش بهره‌وری خود نخواهند داشت.

ب: همچنین ارتباط پیدا کردن نرخ خوراک گاز پتروشیمی‌ها با قیمت محصولات نهایی موجب لختی بیشتر صنایع پتروشیمی می‌شود، چرا که بخش خصوصی در وهله اول به دنبال سود خود است و زمانی که می‌تواند با زحمت کم ، سود مناسب بدست آورد، به خود زحمت تلاش برای توسعه صنایع میان دستی و پایین دستی را نخواهد داد. لذا می‌توان پیش بینی کرد که در صورت تصویب این طرح، امید‌ها برای اصلاح خام فروشی در صنعت پتروشیمی کم‌فروغ‌تر خواهد شد.

بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف به نمایندگی از قشر آگاه دانشجویی از مجلس شورای اسلامی انتظار دارد رویه سال‌ گذشته خود را در موضوع قیمت گذاری خوراک پتروشیمی تکرار کند و با کمک گرفتن از کمیسیون‌های تخصصی مربوطه، موجبات رانت‌خواری را برای گروه های خاص فراهم نکند. همچنین باید به این نکته توجه شود که تلاش‌های پیشین مجلس سبب افزایش نرخ خوراک پتروشیمی تا ۱۳ سنت شده است و اگر نرخ جدید به پایین تر از ۱۳ سنت برگردد، این موضوع باعث بروز مجدد رانت‌خواری در صنایع پتروشیمی می‌شود و خیانت به منابع ملی تلقی می‌شود.

امیدواریم نمایندگان مجلس شورای اسلامی، از این امتحان تاریخی سربلند بیرون آیند و در پایان یادآور می‌شویم همچون گذشته پیگیر مسئله هستیم و در صورتی که احساس کنیم مجلس مشغول اتخاذ تصمیمات غلط در این موضوع است، سکوت نخواهیم کرد.

والسلام علی من اتبع الهدی
بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف
 
مهر
۱۳۹۳-۰۸-۲۱ ۲۱:۰۲:۱۰
با سلام وخسته نباشید به بسیجیان دانشگاه شریف
من از این دوستان سوالی داشتم ایا تابحال یک واحد پتروشیمی را از نزدیک دیده ای یا حتی یک مطلب در مورد طراحی .ساخت وراه اندازی یک واحد پتروشیمی مطالعه کرده اید ایا دوستان میدانند صنایع پایین دستی پتروشیمی ها چه صنایعی هست که به این راحتی در مورد این مسائل اظهار نظر می کنند ایا از خطرات ومشکلات زیست محیطی این صنایع اگاه هستند در کشوری که از بی ابی محیط زیست ان در حال مرگ است از توسعه صنعتی حرف زده میشود که بیشتری میزان مصرف اب را دارد
دوستان عزیز ایا می دانستید دو سه سالی است که زمستانها خوراک پتروشیمی ها سه چهار ماه قطع می شود وتولید ندارند واین به دلیل کم کاری دولت نهم ودهم برای تکمیل وساخت پالایشگاههای گازی است
مردم از دوستان بسیجی انتظار دارند که درتمام مواردی که ورود می کنند بامطالعه ومستند صحبت کنند نه کلیشه ای واستفاده از کلمات درشت .تن پروری .رانتخواری... این حرف ها خریداری ندارد
با ارزوی سربلندی ایران عزیز (2483914) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۱ ۲۱:۴۸:۲۰
توزیع نامناسب و برداشتن سقف قیمت الکل از سوی پتروشیمی اراک، سبب بالا رفتن شدید قیمت و پایین آمدن صادرات کفش و تعطیلی تعدادی از واحدهای تولید کفش استان قم گردیده است. انتظار می‌رود برای جلوگیری از وارد آمدن لطمه به واحدهای تولیدی ضمن تهیه گزارش مسئولین امر تدبیری نمایند. (2483993) (alef-10)
 
قافی
۱۳۹۳-۰۸-۲۲ ۰۰:۰۸:۰۶
پیگیری های مجلس هیچگاه مشکلی از مشکلات ملت را بجز مواردی اندک حل نکرده است مجلس اگر توانمند است اقتصاد را از چنگ نظامیان خارج کند حرف تنها وژست گرفتن تنها که کافی نیست ملت بر امورات بیش از شما اشراف دارد ضعف تا به کی وکجا ؟ (2484236) (alef-10)
 
اندیشه
۱۳۹۳-۰۸-۲۲ ۰۲:۱۴:۵۹
سلام:نرخ خوراک پتروشیمی لازمست با تضمین سود قابل توجه و برای مدت زمان مناسبی ثابت باشدتا بخشی قابل توجه از چرخه اقتصاد فعال و کمک موثر به صنعت بورس باشد در مقابل پتروشیمی ها موظف به گسترش برنامه تولیدی کارحانه ها و گشترش طرحهای خود باشند.هر کمک به خود کفا کردن این صنعت و بالا بردن بنیه مالی نهایتا نفع منافع ملی مملکت بدنبال دارد. (2484338) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۲ ۰۷:۵۱:۴۸
رانتخواران مثل بختك روى اىن كشور افتادند و اقتصاد داغان اىران اىن فرصت را به همه دزدان اقتصادى مى دهد (2484471) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۸-۲۲ ۰۷:۵۷:۴۱
نمی دانم برادران بسیجی. که این نامه را منتشر کرده اند با چه مستندات و دلالیلی حکم به رانت خواری داده اند؟ اوالا نرخ گاز ۱۳ سنت بالاترین نرخ گاز منطقه وحتی دنیاست ، لطفا در یک جدول نرخ گاز ی که کشورهای مختلف منطقه به واحدهای تولیدی خو د می دهند را منتشر کنند ثانیا به فرض محال ، این نرخ نرخ پایینی است ایا منشر کنندگان نامه سری به ترکیب سهماداری واحدهای پتروشیمی زده اند ، این ترکیب سهمامداری حداقال در سایت رسمی سازمان بورس اوراق بهادار قابل دست رسی است وبه این ترتیب است : ۴۰ درصد شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی ، ۲۵ درصد شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوریً، ۲۰ درصدصندوق بازنشستگی نیروهای مسلح ( ساتا)۸ درصد سایر صندوقهای بازنشستگی مثل کارکنان نفت ، صندوق باز نشتگی بانکها و..... غیره و ۷ درصد باقی مانده نیز ۴ میلیون سهمادار خرد شرکتهای بورسی است. لطفا واژه رانت را با توجه به ترکیب سهامداری ۷۰ میلیونی توضیح دهند؟؟؟؟؟؟!!!!!! (2484480) (alef-10)
 
یک شریفی
۱۳۹۳-۰۸-۲۲ ۲۱:۱۷:۲۶
سلام.
فکر می کنم شما از قیمت جهانی گاز مطلع نیستید ، قیمت جهانی گاز حدود 45 سنت بر هر متر مکعب است. در ضمن باید به یاد داشته باشید که قیمت گاز تحویلی به پتروشیمی ها تا سال گذشته 3 سنت بوده است که می توان گفت یکی از ارزانترین گاز های جهان بوده است ، علی ای حال مشغول تهیه جدولی هستیم برای قیمت جهانی گاز ، ولی خوب بود شما برای ادعای غیر معقول خود جدولی ارایه می کردید.
در مورد سهامداران هم ، با فرض بر صحت ادعا شما که دور از انتظار هم نیست ، با شما موافقیم.
در ضمن این نامه توسط دانشجویان دانشکده م شیمی و نفت نگارش یافته و در نگارش آن از اساتید دانشکده و کارشناسان امر کمک گرفته شده است. فکر می کنیم که بهتر است در لحن خود در مورد نخبگان کشور تجدید نظر نمایید. با تشکر (2485834) (alef-10)
 
یکی
۱۳۹۳-۰۸-۲۲ ۰۹:۰۶:۱۷
آقایان بسیج از ورود نقدینگی بجز بورس که موتور محرکه برای جذب سرمایه های سرگردان است به بازارهای دیگر خبر دارند؟؟ و آیا می دانند که سرگردانی سرمایه جز ضرر برای کشور چیز دیگری ندارد من موافق ارزانی بیش از حد نرخ خوراک نیستم ولی باید برای جذب سرمایه گذار نرخ خوراک برای چند سال ثابت و معقول شود (2484549) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۸-۲۲ ۱۰:۱۰:۰۲
من به عنوان یک ایرانی از حق خودم نمی گذرم و تمام نمایندگان در آخرت باید پاسخگو باشند به خصوص افرادی مثل آقای توکلی
چطور وقتی کهبه مردم می رسد باید همه چیز از گاز و آب و برق گران شود و به قیمت اصلی برگردد ولی وقتی که به دولت می رسد باید شیب کم شود. آهای خائنین به ملت همگی گوش دهید گاز جزئ انفال است یعنی مال همه ی مردم پس من از حق خود نمی گذرم و گاز من را به بعضی از کارخانه ها به قیمت ارزان بدهید تا ان ها با ران ایجاد شده خود و کارکنانشان را به کشورهای خارجی بفرستند. و هر کدام چندتا خانه بخرند حتی کارگر رسمی آنها از یک مدیرکل بیشتر حقوق می گیرد. (2484651) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.