نظر منتشر شده
۵۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 251104
مهم‌ترین مطالب اقتصادی روزنامه‌ها؛
گران کردن نان ناشی از تفکر تعدیل ساختاری در دولت است/ دلواپس‌ها و دولت قبل عامل هیجان اخیر در بازارها هستند
بخش اقتصادی الف، 11آذر 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۵۷
* آرمان
- گران کردن نان ناشی از تفکر تعدیل ساختاری در دولت است
حسین راغفر درباره گران شدن نان در روزنامه آرمان نوشته است: افزایش ۳۰ درصدی قیمت نان از تصمیمات تامل‌برانگیز دولت یازدهم است که نشان از ناموفق بودن دولت در زدودن برخی فرآیندهای غیرمعقول و روندهای ناصحیح در اقتصاد کشور دارد... در واقع در مقطعی از زمان با این منطق که به مرور با افزایش قیمت به تعادل می‌رسیم، این افزایش قیمت‌ها توجیه می‌شد در حالی که این روش به هیچ نتیجه‌ای نرسید و متاسفانه در همه دولت‌ها تکرار می‌شود. این یک زنجیره غلط است که در بیشتر دولت‌ها تکرار و باعث به وجود آمدن یک تورم مارپیچی شده است که سال‌ها است آغاز شده و افزایش قیمت نان هم یک گام دیگر از این مارپیچ تورمی است... دولت در این یک سال و اندی چند بار قیمت کالاهای اساسی و حامل‌های انرژی را افزایش داده است. در واقع تفکر دولت تعدیل ساختاری است که این رویه به سود برخی افراد خاص تمام شده و به منافع عمومی آسیب می‌زند.

* ابتکار
- دلواپس‌ها و دولت قبل عامل هیجان اخیر در بازارها هستند
این روزنامه حامی دولت یازدهم در سرمقاله‌اش، دلواپس‌ها و دولت قبل را عامل گران شدن دلار و سقوط بورس در روزهای اخیر معرفی کرده و نوشته است: تابلوهاي تالار بورس از فرداي روز تمديد مذاکرات هسته اي يکسره قرمز پوش شد و شاخص کل اين بازار، بي اعتماد به همه آورده‌هاي اقتصاد و خوش بيني هاي آشکار پيش روي توليد، فقط به گزاره هاي منفي واکنش نشان داد و از هول و هراس آن «هيچ»ِ گل درشتِ جماعت دلواپس، سقوط و افت را پيشه کرد.... در اين بين سوالي که پيش مي‌آيد اين است که راز واکنش هيجاني سه بازار اصلي سرمايه به مذاکرات وين ۸ چيست و چرا ناگهان اين بازار تثبيت يافته و تا حدودي رام شده دوباره افسار بريد و چند روزي گردو خاک کرد. براي يافتن پاسخ اين چرا لازم است کمي به عقب برگرديم و روزهاي سخت اين بازارها از پس دوره هاي پيشين مذاکرات را بازخواني کنيم. خوب که بنگريم مي‌بينيم، اين بازار از جهاتي حق دارد که به جاي خوشبيني و مقاومت دربرابر تغييرات، به استقبال خبر بد برود و به نتيجه مذاکرات از سر هيجان و نااميدي واکنش منفي نشان دهد، مگر اينکه خلاف آن ثابت شود. در طول همه سالهاي دولت‌هاي نهم و دهم و به ويژه در سه چهار سال پاياني، شکست‌ها و بن بست‌هاي مذاکرات هسته اي از ژنو و استانبول تا بغداد و مسکو و آلماتي، همه بازارها به خصوص سه بازار ارز، زر و بورس را شرطي و دست و پابسته و تاثيرپذير بار آورد. در آن دوران خاص، مذاکره کنندگان هربار که راهي شهري در اروپا يا آسيا مي‌شدند، اينجا و در قلب تهران از حافظ و خيام گرفته تا فردوسي و حتي مولوي تن بازار، از هراس محدوديت هاي جديد و تحريم هاي بيشتر، به لرزه در مي‌آمد. اين اواخر ديگر اين بازارها آنچنان به لحاظ روحي شرطي شده بودند که چونان بيمار در حال احتضاري حتي پيش از شنيدن خبر بد بعدي سکته جديدي مي‌زدند. هربار هم که ارز بالا مي‌رفت، ديگر هيچ نجات دهنده‌اي قادر به پايين آوردنش نبود و شاخص بورس از روز اولي که زمين خورد ديگر تا همين اواخر ناي بلند شدن نداشت. سکه و مسکن و باقي بازارها هم وضع بهتري نداشتند. مُسکن هاي بخشنامه‌ اي مهندسان حاکم بر اقتصاد کشور هم هربار کار را خراب تر از قبل مي‌کرد. روزي براي تسکين بازار ارز، ميليون ها دلار از خزانه راهي فردوسي مي‌شد تا بساط آدمهاي خاص به مدد رانت هاي خاص ناشي از پول خارجي سکه شود و روزي ديگر صف هاي صبحگاهي سکه مقابل بانک ها شکل مي‌گرفت، غافل از اينکه در آن سوي باجه، قرار است معدود سکه‌هاي دولتي به روش «يکي من، يکي دوست من، يکي بقيه مردم» توزيع شود. به هرحال اين بازار و اقتصاد در احتضار، از سال گذشته و با رفتن مهندس‌هاي اقتصاددان! سعي کرده است که به تدبير و شايد صرفا با اميد! دوباره روي پاي خود بايستد و حداقل صورت خود را با سيلي سرخ نگهدارد و کمتر هيجان زده شود و البته کمتر هم وعده هاي خوشبينانه را باور کند. اما واقعيت اين است که يک بيمار روحي رواني هرچقدر هم که مداوا شده باشد يا خود درماني کرده باشد، باز هم رگه هايي از شرطي شدن را با خود دارد و حق دارد باز هم در کوتاه مدت به غوره‌اي سردي‌ش شود به مويزي گرمي‌ش.

* اعتماد
- هیچ قراردادی با شرکت‌های خودروی خارجی امضا نشد
این روزنامه از این که همایش روز گذشته وزارت صنعت با شرکت‌های خودروی خارجی بی‌نتیجه بود، ابراز ناخرسندی کرده است: ديروز برج ميلاد روز خودرويي را سپري كرد. حضور هيات‌هاي متعدد اروپايي و آسيايي براي برگزاري دومين همايش خودرويي هر چند نويد‌دهنده انعقاد قراردادهايي بود كه صنعت خودرو در يك سال گذشته چشم انتظار آنها بود؛ اما باز هم انجام نشد و ابهت برج ميلاد هم نتوانست صنعت خودروي ايران را به انعقاد قرار‌داد جديدي برساند. روز گذشته دومين همايش بين‌المللي خودرو هرچند قرار بود با حضور «معاون اول رييس‌جمهور، اسحاق جهانگيري» به عنوان دومين مقام اجرايي دولتي افتتاح شود اما بدون حضور وي و تنها با حضور نعمت‌زاده، وزير صنعت، معدن و تجارت در شرايطي برگزار شد كه وي نيز در همان طول سخنراني‌اش از مدعوين به جهت ترك جلسه و حضور در جلسه هيات دولت عذرخواهي كرد، البته وي با فرانسوي‌ها به عنوان پرتعداد‌ترين هيات خارجي پاي ميز مذاكره و مباحثه نشست تا شايد فرانسوي‌هايي كه بارها به حضورشان در ايران نويد داده بودند رنگ و بويي اجرايي‌تر دهد. اما گويا اين مذاكره هم هنوز راه طولاني در پيش دارد و هنوز صنعت خودروي ايران بايد براي شريك جديد خود چشم انتظار فرا رسيدن تيرماه ١٣٩٤ باشد تا شايد بعد از توافقات نهايي گره كور قراردادهاي خارجي خودرويي امضا شود.

* جمهوری اسلامی
- گران کردن نان با هدف رفع کسری بودجه دولت بود
این روزنامه درباره علت گران شدن نان نوشته است: صدور مجوز افزايش قيمت نان توسط دولت، انتقاداتي را متوجه قوه مجريه و شخص رئيس جمهوري كرده است. وجه مشترك اين انتقادات اين است كه با افزايش متوسط ۳۰ درصدي قيمت نان، فشار اقتصادي بيشتري بر طبقه فرودست جامعه وارد مي‌شود چرا كه سهم نان در سبد خريد و سفره اين قشر بسيار بيشتر از ساير طبقات است. اين انتقاد به صورت منطقي اين نتيجه را دنبال مي‌كند كه دولت موظف است به هر شكل ممكن جلوي افزايش قيمت نان را بگيرد و از تحت فشار قرار گرفتن اقشار كم درآمد جلوگيري كند... به نظر مي‌رسد دولت مي‌توانست به شيوه ديگري كسري بودجه خود را مديريت كند كه به اقشار ضعيف فشار وارد نشود و با عدالت اجتماعي سازگار باشد. يك محاسبه ساده نشان مي‌دهد كه با توجه به اعلام تقريبي مسئولان دولتي مبني بر اينكه ۱۰ ميليون نفر نبايد يارانه نقدي دريافت كنند، حذف اين تعداد از فهرست يارانه‌بگيران بالغ بر ۵۵۰۰ ميليارد تومان صرفه‌جويي براي دولت در يك سال به دنبال دارد. به عبارت ديگر اگر كل يارانه غيرمستقيم پرداختي براي نان را ۱۰هزار ميليارد تومان در نظر بگيريم، بيش از نيمي از اين مبلغ تنها با حذف بخشي از افرادي كه نيازي به دريافت يارانه ندارند، تأمين خواهد شد. در اين صورت حتي با فرض اينكه امكان تأمين ۴۵۰۰ ميليارد تومان ديگر فراهم نباشد، نيازي به افزايش ۳۰ درصدي قيمت نان نخواهد بود و مي‌توان ۱۵درصد افزايش را اعمال كرد. به اين ترتيب درصورتي كه دولت شجاعت و قاطعيت لازم را براي اجراي عدالت به خرج دهد، مي‌تواند علاوه بر اينكه شيوه نادرست و غيرعادلانه فعلي را در توزيع يارانه تصحيح كند، جلوي فشار بيشتر بر طبقه ضعيف جامعه را نيز بگيرد... به نظر مي‌رسد دولت يازدهم بايد محافظه‌كاري را در اتخاذ تصميمات درست اقتصادي كنار بگذارد و به روند غيرعادلانه و نادرست سال‌هاي اخير در مورد پرداخت يارانه نقدي پايان دهد.

* جهان صنعت
- تجمع اعتراضی به افزایش قیمت مسکن مهر پردیس مقابل مجلس
این روزنامه با پوشش تجمع دیروز متقاضیان مسکن مهر نوشته است: متقاضیان معترض به افزایش قیمت ۱۲ میلیون تومانی فاز ۱۱ مسکن مهر در شهر پردیس روز گذشته با حضور مقابل مجلس شورای اسلامی خواستار رسیدگی نمایندگان به موضوع افزایش غیرقانونی قیمت مسکن مهر شدند. دیروز متقاضیان معترض به افزایش قیمت مسکن مهر در شهر پردیس در حالی مقابل ساختمان بهارستان تجمع کردند که متفق‌القول اعتقاد داشتند افزایش قیمت‌ها به هیچ‌وجه در راستای دستورالعمل شماره سه نیست. معترضان در مقابل مجلس پلاکاردهایی در دست داشتند که عباراتی چون «مسکن بی‌مهری» و «روحانی حمایت» نوشته شده بود در پلاکارد دیگری که در دست متقاضیان معترضان بود،نوشته شده بود: «دولت مکلف است تعهدات دولت قبلی را اجرا کند». «نماینده ما باشید نه انبوه‌سازان»، «مسکن مهر به نام ما، به کام دلالان» و «بی‌مهری به مسکن مهر آتشی به جان متقاضیان» نیز جملاتی بود که در دست حاضران که تعدادشان به ۴۰ نفر می‌رسید، دیده می‌شد. براساس این گزارش، متقاضیان فاز ۵، ۸ و ۱۱ با اظهار نارضایتی از افزایش قیمت‌ها عنوان می‌کردند که توان پرداخت بیشتر و خارج از قرارداد را نداریم. آنها می گفتند: چرا باید افزایش سه باره قیمت‌ها را در سال شاهد باشیم اما توان سرعت ساخت سه طبقه در سال را از سوی دولت نبینیم.


* جام جم
- دولت در گرانی نان، بی‌گناه است؟
این روزنامه نسبت به نحوه موضع‌گیری دولت درباره قیمت نان انتقاد کرده است: سرانجام پس از مدت‌ها سکوت، دولت دیروز از افزایش ۳۰ درصدی قیمت نان در کشور و آغاز آزادسازی قیمت این محصول خبر داد. رسانه‌ها از مدت‌ها پیش از صدور و ابلاغ مصوبه افزایش قیمت نان و اجرای آن از دهم آذرماه ـ دیروز ـ خبر داده بودند اما دولت از هرگونه اظهار نظر رسمی و شفاف در این باره خودداری می‌کرد و حتی برخی مقامات خبر از تعویق در اجرای این مصوبه می‌دادند. روز یکشنبه هفته جاری نیز با این‌که برخی رسانه‌ها به طور مبهم و بدون نام بردن از منبع معتبری از اجرای این مصوبه در روز گذشته خبر می‌دادند، تا پایان زمان چاپ روزنامه‌های معتبر کشور، اظهارنظر متقن و قابل اتکایی در این باره اعلام نشد، اما حدود ساعت ۲۲ توضیحات سخنگوی دولت دراین باره منتشر شد؛ توضیحاتی که درهمان نگاه نخست جالب و قابل توجه به نظر می‌آید. زیرا دولت در عین حال که اجازه افزایش ۳۰ درصدی قیمت نان به نانوایان را داده و نان را برای مردم گران کرده است، اما می‌گوید نقشی در گرانی قیمت نان ندارد! در همین حال دولت زوایای دیگری از برنامه را خود برای آینده قیمت نان نیز اعلام کرد، زیرا به گفته مقامات ارشد وزارت صنعت، معدن و تجارت این افزایش ۳۰ درصدی مقدمه‌ای است تا برخی نانوایی‌ها به طور کامل در قیمت‌گذاری نان تولیدی خود آزاد بوده و آرد را نیز از دولت آزاد بخرند؛ طرحی که قدرت خرید مردم، حلقه مفقوده آن است.

* دنیای اقتصاد
- معاملات پیش‌فروش مسکن، قفل شده است
این روزنامه نوشته است: : ۶ ماه بعد از ابلاغ آيين‌نامه اجرايي قانون پيش‌فروش مسكن، معاملات در «بازار دوم» آپارتمان‌هاي مسكوني نه‌تنها روان‌ نشده كه در مقايسه با روزهاي قبل از ابلاغ، منقبض‌تر نيز شده است. نواقص برخي مفاد و همچنين عدم پيش‌بيني شرايط روز بازار مسكن در مقررات پيش‌فروش، باعث واكنش كانون سراسري انبوه‌سازان شده و هشدار آنها درباره بن‌بست «عقد معامله» در بازار پيش‌فروش را به همراه داشته است. آيين‌نامه قانون پيش‌فروش ساختمان خرداد امسال بعد از سال‌ها تاخير، تصويب و ابلاغ شد. در اين آيين‌نامه، بنگاه‌ها‌ي املاك از انجام معاملات پيش‌فروش، «منع» و دفاتر اسناد رسمي به عنوان تنها مرجع صدور قرارداد پيش‌فروش معرفي شده‌اند. اما سردفتران طبق اين مقررات، براي تنظيم سند رسمي پيش‌فروش، نيازمند «برگه»‌اي هستند كه صدور آن در تهران و برخي ديگر از شهرها، سال‌ها است تعليق شده است. انبوه‌سازان در واكنش به قفل شدن معاملات در بازار دوم مسكن – خريد و فروش آپارتمان‌هاي در حال ساخت- اعلام كردند: در ۶ ماه اخير اشكالات و ابهامات آيين‌نامه قانون «پيش‌فروش ساختمان»، معاملات پيش‌فروش را به بن‌بست كشانده است. قانون، «بنگاه‌ها» را از عقد قرارداد پيش‌فروش منع كرده و «دفترخانه‌ها» را مشروط به ارائه شناسنامه ‌فني ساختمان از سوي پيش‌فروشنده، تنها مرجع تنظيم اين قرارداد معرفي كرده؛ اين در حالي است كه صدور شناسنامه فني سال‌ها است در تعليق به‌سر مي‌برد. معاملات پيش‌فروش در شرايطي گره خورده كه تمايل به اين سمت، دوطرفه شده است.

- اعتراف به کم‌تحرکی دولت در عرصه اقتصاد
محمد طبیبیان در یادداشتی نسبت به عدم تحرک دولت در عرصه اقتصاد داخلی هشدار داده و نوشته است: در مجموع مي‌توان نتيجه‌گيري كرد كه دولت نمی‌بایست ايجاد حركت‌هاي اقتصادي داخلي را از نظر دور می‌داشت كه در اين مورد نيز تحرك قابل ملاحظه‌اي براي ناظران بيرون از دولت قابل برشمردن نيست. آنچه در مدتي كه از عمر دولت گذشته است و در زمينه اقتصاد قابل توجه بوده، چنانكه بسياري از كارشناسان تاكيد كرده‌اند، را مي‌توان به حساب تغيير در انتظارات و جو آرامشي كه دولت ايجاد كرده گذاشت. رخداد‌هاي چند روز گذشته در بازار ارز و سهام نيز ناشي از شروع جا به جایی انتظارات مردم از كاركرد‌هاي اقتصادي است. با توجه به اينكه شرايط بالقوه براي تحرك‌هاي زيانبار اقتصادي وجود دارد، از جمله وجود نقدینگي حجيم، شرايط نگران‌كننده بخش توليد، نامناسب بودن شرايط سرمايه‌گذاري، كارآفريني و ... ضرورت توجه بيشتر به وجوه خرد و كلان اقتصاد را از اهميت بيشتري برخوردار مي‌كند. آخرين اطلاعات منتشر شده در مورد نقدينگي مربوط به سه ماه اول سال جاري است كه نشان مي‌دهد نسبت به سه ماه مشابه سال قبل نرخ رشد كميت‌هاي نقدينگي بزرگ‌تر است که نشان از جدی بودن فشار تورمی است. از طرف ديگر در تدارك بودجه سال آینده بحث بر سر اين است كه نرخ دلار چه ميزان بايد باشد و كسي هم مدافع اين اصل نيست كه بايد نرخ بازار ارز ملاك باشد. تعيين و تثبيت نرخ پایین‌تر از نرخ‌هاي بازار آزاد، در واقع تضمين رانت براي كساني است كه به ارز رسمي دسترسي مي‌يابند. در حالي كه كاهش درآمد ارزي و پيگيري سياست مالي انضباطي هدايت آن منابع تا ريال آخر را از رانت به سوي واريز به خزانه دولت ضروري مي‌كند.... در باب اموری که پرداختن به آنها ضروری است جای بحث بسیار است و به نظر می‌رسد دولت محترم هم راهی در پیش ندارد جز اینکه در مرحله اول اقتصاد داخلی را به نظم درآورد.

* وطن امروز
- دولت شبانه نان را گران کرد و مسؤولیت آن را هم نپذیرفت
وطن امروز نوشته است: با وجود پنهانکاری دولتی‌ها و اظهارات مبهم و متناقض، قیمت نان از دیروز در نقاط مختلف کشور افزایش یافت. در حالی که انتظار می‌رفت مسؤولان برای رویداد مهمی مانند افزایش قیمت نان بخشنامه و اطلاعیه‌ رسمی منتشر کنند و مردم را از جزئیات آن باخبر کنند، به اظهارات مبهم، پنهانکاری و تناقض‌گویی روی آوردند تا شبانه نان گران شود. این رویه با سخنان نوبخت مبنی بر اینکه دولت نان را گران نکرد بلکه تنها به نانوایان اجازه داد گران کنند، وارد فاز جدیدی شد. جالب اینکه سخنان نوبخت نه تنها ابهامات را از بین نبرد بلکه آینده قیمت‌ها را مبهم‌تر کرد. مصوبه گرانی نان ۱۴ آبان ۱۳۹۳ به تصویب هیات وزیران رسیده بود و در آن مصوبه تاکید شده بود نان از اول آذر گران شود اما هیچ خبری در این باره تا پنجم آذر منتشر نشد و با پیگیری خبرنگاران اقتصادی جزئیات این مصوبه منتشر شد اما باز هم اجرای آن به تعویق افتاد تا اینکه یکشنبه شب مشاور معاون اجرایی رئیس‌جمهور شبانه در پاسخ به یک خبرنگار زمان دقیق گرانی نان را اعلام کرد. تازه بعد از آن هم محمدباقر نوبخت گفت‌وگوی نانی خود را انجام داد و گفت: «دولت هیچ تصمیمی برای افزایش قیمت نان ندارد و یارانه خرید گندم را همانند سابق پرداخت خواهد کرد... اما این اجازه را به نانواها‌ در استان‌های مختلف نیز خواهد داد تا براساس اقتضائات هر استان به منظور جبران مابه‌التفاوت افزایش هزینه‌های جانبی، قیمت نان را تا حداکثر ۳۰ درصد افزایش دهند»!...
به نظر هیچ کس نمی‌تواند، پاسخ مناسبی برای این تناقض فاحش پیدا کند که چگونه می‌شود، همزمان دولت هیچ تصمیمی برای افزایش قیمت نان نداشته باشد ولی از سوی دیگر به نانوایی‌ها اجازه داده باشد قیمت نان را ۳۰ درصد افزایش دهند. چندین ساعت پس از انتشار اخبار پنهانی و گفت‌وگوهای مبهم تازه دولت اقدام به انتشار اطلاعیه کرد و پس از آن نانوایی‌ها نان را حتی بیش از ۳۰ درصد گران کردند. انتظار می‌رفت قبل از هرگونه اظهارات پنهانی و ندادن اطلاعات، دولت با شجاعت تمام اطلاعیه افزایش قیمت نان را منتشر می‌کرد و به جای ادای جملاتی مانند اینکه «دولت هیچ تصمیمی برای افزایش قیمت نان ندارد» شجاعانه درباره علل افزایش قیمت نان سخن می‌گفت. این سخنان ما را به یاد مخالفت با افزایش نرخ خودرو و تکدر خاطر رئیس‌جمهور انداخت و اینکه سخنگوی دولت علیه گرانی خودرو سخن گفت اما سرانجام این گرانی را پذیرفت. از طرفی مشخص نشد چرا دولت با وجود افزایش ۳۰ درصدی قیمت نان، یارانه نقدی ۵۵۰۰ تومانی نان را افزایش نمی‌دهد و هنوز هیچ کس نمی‌داند آیا همراه قیمت، کیفیت نان نیز افزایش می‌یابد یا خیر؟
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۰۹:۲۱:۳۰
سخنگوی دولت گفت: افزایش حقوق کارمندان به میزان نرخ تورم خواهد بود، ولی نگفت کدام تورم! آیا تورم اعلامی دولت ملاک می‌باشد یا تورم واقعی جامعه که مردم را رنج می‌دهد؟ با این روند بعید نیست که سال آینده اعلام کنند نرخ تورم به زیر صفر رسیده است. (2523118) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۸:۱۹:۴۲
دولت در حال اجرای مصوبه مجلس است و بس!

در ضمن کاشکی هر سال نان اندک اندک گران شود که نه حق نانواها ضایع شود و نه اینکه شوک افزایش تجمعی سه ساله باعث دلواپس شدن بعضی ها شود.

نانواها هم خدمتی ارائه میکنند که باید حقشان عادلانه متناسب با بقیه افزایش قیمت ها پرداخت شود. (2526575) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۹-۱۶ ۰۷:۵۸:۰۲
عجب!!!
پس همه چیز زیر سر دولت قبل است!!!
پس همه چیز زیر سر مجلس است!!!
بیچاره دولت گوگولی مگولی روحانی!!!

خجالت هم چیز خوبی است.
فرافکنی تا کی؟ (2532745) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۰۹:۲۱:۴۴
این چه شیوه‌ای است که دولت چند ماه به عید مانده تورم را زیر 20 درصد اعلام می‌کند به این منظور که برای سال آینده حقوق‌ها را زیر 20 درصد افزایش بدهد. (2523119) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۳ ۱۰:۳۸:۰۷
خوب شما بگید در کدوم بخش ها تورم بالای 20 درصد بوده، ما می پذیریم که با فرمول شما تعیین کنیم نرخ تورم رو. (2527586) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۰۹:۲۲:۱۴
از نان و پنیر گرفته تا قیمت بلیت قطار همه قیمت‌ها افزایش پیدا کرده ولی آقای نوبخت از دولت اعلام می‌کند تورم 45 درصدی کشور را به 17 درصد رسانده است. آخر چه‌طور بپذیریم؟ (2523121) (alef-13)
 
داوود
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۵:۰۵:۲۷
همانطور که در دولت قبل پذیرفتید که تورم 200 درصدی 20 درصد هستش الانم بپذیرید که تورم 30 درصدی 17 درصد هستش بازم خوبه انصاف اینا بیشتره!!! (2524028) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۳ ۱۰:۳۹:۱۸
مسئله اینجاست که شما معنی تورم رو نمیدونی دوست عزیز. مگه دولت اعلام کرده تورم صفر یا منفیه که انتظار دارین قیمت هیچی افزایش پیدا نکنه، یا حتی خیلی چیزا ارزون شه..؟ (2527588) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۰۹:۲۲:۳۱
در مرحله سوم طرح تحول سلامت تعرفه‌های پزشکی به طور متوسط 250 درصد افزایش یافته است. مگر درآمد مردم سالی چقدر افزایش پیدا می‌کند که درآمد پزشکان که از اقشار مرفه جامعه هستند این گونه باید اضافه شود؟ (2523122) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۶:۵۸:۴۷
فکر می کردیم این دولت با دولت قبل تفاوتی دارد خود غلط بود آنچه ما پنداشتیم (2525284) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۳ ۱۰:۴۱:۱۳
این بزرگترین اشتباه دولت یازدهمه که من هنوز امیدوارم تصحیح شه، هرچند بر عبث می پایم!
رئیس جمهور بی شک بزرگترین ضربه رو از آقای قاضی زاده هاشمی خواهند خورد، که قرابت و پیوند خونوادگیشون با تندروترین اعضای پایداری ریشه داره.
کاش میشد جای ایشون رو به یه فرد دیگه داد... (2527592) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۰۹:۲۲:۵۹
تا زماني كه اقتصاد ايران با علم روز اداره نشه، تا زماني كه روابط بين المللي اصلاح نشه، تا زماني كه توسعه همه جانبه و متعادل كشور در همه زمينه ها جايگزين گير دادن به يك تكنولوژي خاص نشه، تا زماني كه ايران وارد WTO نشه، تا زماني كه برنامه هاي اقتصادي بلند مدت جهت رشد صنايع تبيين نشه، هر دولتي بياد سعي مي كنه چهار سال رو يه جوري سر هم كنه بعدش بره!!!! اگه اين روزنامه ها جرات دارن درمورد يكي از مطالبي كه بالا نوشتم يه مقاله بنويسند! ولي هيچوقت اين اتفاق نمي افته، چون تنها درد اين روزنامه ها هم فروش روزانه هستش! (2523124) (alef-13)
 
در جواب روزنامه ابتکار
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۰۹:۴۲:۰۲
طبق نوشته روزنامه ابتکار نتیجه می گیریم نوسانات قیمت ارز و افزایش قیمت طلا و در دولت قبل کار اصلاح طلبان و کار اطرافیان اقای روحانی بوده ما که این طوری فهمیدیم (2523150) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۱:۲۱:۱۸
اصلاح طلبان بر دولت قبل فشار می آوردند که دلار از 950 تومان باید به 3000 تومان افزایش یابد تا صنایع داخلی بتوانند سرپا بی ایستند و اجناس خارجی توان فروش در کشور نداشته باشند و اقتصاد امروز کشور ناشی از همین خطاهای بزرگ اقتصادی آنها هست که البته اصولگرایان هم در 4 سال اول مقاومت کردند اما در چهار سال دوم اجرا کردند و حتی مثل اینکه زیاد از حد هم خوششان آمده بود! در صورتی که باید دلار هر چه زودتر به قیمت واقعی زیر 1000 تومان خودش برگردد و اصلاحطلبان و اصول گیران دست از مصنوعی بالا نگه داشتن قیمت دلار بکشند تا اقتصاد ایران بتواند به جریان عادی خود برگردد


کارشناسان متبحر اقتصادی در آن زمان اکیدا تاکید داشتند که قیمت واقعی دلار حتی از 950 تومان باید به قیمت واقعی آن که در زمان نفت بشکه ای 140 دلاری زیر 350 تومان هست باید کاهش یابد تا تورم مصنوعی ناشی از بالا نگه داشتن مصنوعی قیمت دلار بشدت کاهش یابد و در عوض گران نگه داشتن مصنوعی دلار تعرفه کالاهای خارجی مشابه ساخت داخل حتی تا 500 درصد افزایش یابد و بشدت باید جلوی کالاهای قاچاق گرفته شود

تنها چاره اقتصاد کشور چه با تحریم ها چه بدون تحریم ها برگشت دلار به قیمت واقعی زیر 1000 تومان آن هست چون توان خرید قدرت مردم همین هست و بیشتر از آن همین ورشکستگی اقتصادی کشور ادامه خواهد یافت (2525206) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۳ ۱۰:۴۱:۴۰
مرسی از این همه اطلاعاتتون!! (2527593) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۳ ۱۲:۰۹:۴۳
مرسی از اینکه به روشی متقن و کاملا علمی ثابت فرمودین دلار زیر 1000 است !!! احیانا حضرتعالی تصمیم نداری به کار واردات از چین اقدام کنین داداش؟؟؟ (2527754) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۰:۰۵:۲۹
اسید پاشها باید احوال 2 تیپ را بپرسند 1- شورای رفاقت 2- کسانی که قیمت نان را افزایش دادند. (2523181) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۰:۱۰:۳۹
بهتر بود بجا ي افزايش قيمت نان وزن چونه 30 مانند ساير اقلام در كم مي شد كه در اين صورت نه براي ملت ناراحتي ايجاد مي شد .ونه تاثير در قيمت هاي ديگر داشت .وهم اينكه دولت هزينه اي كم كرده بودوهم نانوايان كم فروش به نوائي ميرسيدند. (2523191) (alef-13)
 
اردبیلی
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۰:۲۰:۵۱
در استان اردبیل هم وزن چونه خمیر را کم کرده اند و هم نان 70درصد گران !!!!! ایا اردبیل جز ایران نیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2523201) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۱:۰۲:۰۴
همینه که هست. (2523334) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۱:۱۴:۴۷
من فقط این رو میدونم که مردمی خدازده تر از مردم ایران نداریم دولت هر کاری دوست داره به سر ملت میاره اگه کسی صداش دراومدمیره اونجا که.....آقای روحانی یه کارگر با ماهی 600هزار تومان با این گرانی مملکت جنابعالی باید چه خاکی به سر بریزد برا شما و امسال شما گرانی هیچ تاثیری ندارد چون اونقدرا میخورید که احساس نکنید.....صبر مردم یه روزی سر خواهد اومد.... (2523363) (alef-13)
 
اراکی
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۶:۳۳:۰۲
از ماست که بر ماست...مثلا کی صبر مردم به سر خواهد آمد؟ کدام مردم؟ همینها که می گویند افزایش قیمت نان بخاطر کیفیت اشکال نداره!!!! (2524228) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۱:۱۴:۵۱
اگر انصاف باشد طبق قانون هدفمند یا به قول بعضی از دوستان هدرمند کردن یارانه ها با افزایش قیمت نان یارانه نان نیز افزایش پیدا کند ؟؟؟؟!!!!مگر دردولت جناب احمدی نژاد یک بار فیمت نان گران شد ومن خوب خاطرم هست که جناب لاریجانی در جلسه ای که با جناب احمدی نژاد داشتند مقرر کردند یارانه یکسال نان را به حساب سرپرستان خانوار واریز کنند واین کار شد دوستان اگر سری به واریزی یارانه هایشان از 89به این طرف بزنند صحت این مطلب روشن می شود. حالا آقای نوبخت که یکبار از عدم گران شدن نان صحبت می کنند که ما به نانوایان یارانه می دهیم ودرست چند روز بعد این مطلب را به صورت دیگری و واضح تر که حاکی از گران شدن قیمت نان است بیان می کنند جای تعجب دارد؟؟؟!!!آقای نوبخت لااقل شما که مقید به اجرای صحیح قانون هستید، یارانه گرانی نان را بپردازید؟؟!!نکند باز می گویید این شیب هم مثل شیب بنزین ملایم است ؟؟؟وسوال دیگر آیا شما که می گویید تورم زیر20 درصد است با گرانی نان به میزان 30 درصد ،پس تورم که شکل دیگری پیدا خواهد کردو افزایش حقوق ها هم که از حالا به صورت پیش بینی از طریق سایت های خبری اعلام می شود که سال آینده 15 درصد است آیا با وضعیت فعلی درست محاسبه شده؟؟؟خدا کند که چنین نباشد. والسلام (2523364) (alef-13)
 
شاپور قاسمی
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۱:۴۳:۲۸
بااین اوصاف منتظر انفجار جمعیت باید باشیم چون هرروز به رفاه عمومی افزوده می شود . اینها نمی گویند در عربستان مردم وکارمندان از چه خدمات رفاهی برخوردارند فقط می گویند جمعیت عربستان چند برابر شده . متأسفم برای کسانی که فکر می کنند مردم نمی فهمند . متأسفانه مسئولان سرشان را مثل کبک زیر برف نگه داشته اند . (2523416) (alef-13)
 
ايران من
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۱:۴۵:۱۲
اي كسي كه صدايت از جاي گرم در مي آيد سفره ملت كوچك شده كوچكترش نكن گران شدن نان تصميم درستي نيست (2523418) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۱:۴۶:۳۷
ما کارمندان دولت خواهان افزایش حقوق خود براساس درصد افزایش پرمصرف ترین ماده خورکی درقشر کارمند وکارگر یعنی افزایش نان (نان -نان-نان)هستیم (2523420) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۲:۳۰:۳۶
صد رحمت به احمدی نژاد (2523481) (alef-13)
 
نازیلا
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۸:۵۲:۳۷
بخدا این احمدی نژاد به فکر مردم بود ولی متاسفانه دیر فهمیدیم و قدر نشناسیم (2525465) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۵:۰۸:۰۰
کلمات مناسبتری رو میشه در جمله شما به جای رحمت درج کرد که هر چی میکشیم از محموده (2526254) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۵:۱۰:۲۶
الان فرانسه بود مردم نون نمیخریدن تا نانواها خودشون مجبور بشن به قیمتهای پایین تر نون بپزن. ولی از طرفی میگم مردم بینوا اگه نون هم نخورن پس چی بخورن؟ (2526258) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۵:۱۲:۱۵
آقایانی که می فرمایید خوب اگر مرغ و فلان و بهمان نخورید چه میشود و برای سلامتی آنقدر هم چیز خوبی نیست، آیا مردم نان خشک و خالی هم نباید بخورند؟ (2526261) (alef-13)
 
شانیک
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۲:۳۱:۱۳
متاسفانه فقط این را بگویم که دولت مردان جمهوری اسلامی علم اقتصادی اصلا ندارند و هر رئیس جمهوری اولش با وعده و وعید سر مردم را کلاه میزارند وقتی هم خرشون از پل میگذره آنوقت فقط به فکر خودشون هستند که چهار سال بعدی هم در انتخابات رئیس جمهوری پیروز شوند . مردم بیچاره ما پاسوز ای دولت مردان بی منطق و بی سواد شده اند که در این 35 سال فقط و فقط گرانی و تورم و بدبختی را به مردم هدیه داده اند (2523482) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۲:۳۹:۴۶
واقعا که الف
چرا می گویید دولت گران کرد. مگر قانون نیست. مگر دولت نباید مجری قانون باشد؟ چرا جو علیه دولت درست می کنید؟؟ (2523524) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۹:۰۲:۵۵
واقعا که ...
چرا می گویید دولت گران کرد. مگر قانون نیست. مگر دولت دهم نباید مجری قانون باشد؟ چرا جو علیه دولت درست می کنید؟؟
خخخخخ نوبت شماها چقدر زود رسید (2524495) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۲:۵۵:۵۳
دولت مقصرنیست داره مصوبات مجلس که برگرفته ازهدفمندی یارانه هاهست رواجرامیکنه که بایدطی چندمرحله یارانه نان کاملا برذاشته بشه. (2523597) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۵:۵۲:۱۷
اره اینوکه توصددرصدراست میگی !!!!!!!!!!!!!!!
موندم چرا دولت جاهای دیگه حرف مجلسو گوش نمیده تو گرون کردنا که میرسه خودش گرون میکنه تقصیرو میندازه گردنه مجلس یا دولت قبلی ! (2524121) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۶:۳۲:۳۵
درست است دولت چه گناهی دارد دولت مجری قانون است وواقعی کردن قیمت نان مربوط به قانون هدفمندی یارانه هاست انهم بعد از تاخیر دوساله (2524226) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۷:۰۲:۴۵
خوب اگر هدفمندی رو اجرا می کنه باید با کم شدن جهانی قیمت نفت بنزین را هم ارزان کنه چر ا بکطرفه عمل می کنه ؟ (2525288) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۴:۳۶:۰۱
این خیلی بی انصافیه.چرا باید گران باشه میخوایید مردم این نونم نخورن گشنه بمونن چرا به چه قیمتی؟کسایی هست توان خریدن نون ندارن نداشتم حالا تازه گرونم شده اینم نتونن پیدا کنن دردمونو به کی بگیم؟ (2523948) (alef-13)
 
میر اعلم
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۴:۴۵:۱۸
افزایش قیمت نان باعث بالارفتن قیمت برنج هم خواهد شد.بعدش قصاب میگه چرا ما گران نکنیم ونیز مرغداری وسبزی فروش و مرده شور وقبر کن .....و حکایت همچنان باقیست.
ما زندانیان زندانیم که فقط لباس زندانبانان عوض میشود
(شهید دکتر علی شریعتی) (2523972) (alef-13)
 
هموطن
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۴:۴۸:۲۸
سلام.آقای نوبخت عزیز همانطوریکه می دانید ما ایرانی ها یک ضرب المثل داریم که می گوید دروغگو دشمن خداست.وکسی که نعوذبالله دشمن خداباشد نمی تواند دوست مردمش باشد.حالا مامردم ماندیم حرف های جنابعالی را درمورد تورم باورکنیم یا ضرب المثل را!!!انشاالله که حرف های شما درست باشد ونظرمردم... (2523980) (alef-13)
 
کارمند
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۵:۱۰:۰۲
گران شدن نان یکطرف ،تعیین نا صحیح قیمت از طرف دیگر بدلیل نبودن پول خورد موجب اختلات حرام وحلال در مال نانوا ومشتری می شودالبته گرانفروشی مضاعف نان از طریق تحمیل پاشیدن چند عدد کنجد غیر بهداشتی هندی نیز جای تامل دارد بنظر شما اگر نتوان موضوع ساده و آشکار نان را درکشور حل کرد آیا باید انتظار داشته باشیم که موضوعات پیچیده وغیر آشکار مافیائی اقتصادی ویا بحث دریافتهای غیر متعارف در حوزه درمان دردمندان علاج شود (2524040) (alef-13)
 
الف
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۶:۱۱:۳۳
متشکریم روحانی.
قیمتا بالا و بالاتر میرود اما تورم به صفر نزدیک میشود.مردم را مورد تمسخر قرار داده اند (2524179) (alef-13)
 
سیدعباس
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۶:۱۸:۵۵
دولت و مجلس باید قیمت نان را به حالت اعتدال (15 درصد) برسانند. (2524196) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۶:۵۳:۵۸
مقصر دولت نیست بلکه صنف نانوایان هستند مگه نه مگه نه ؟؟؟؟؟؟؟؟ اگر نان ندارید بیسکویت بخورید (2524267) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۹:۲۲:۰۸
برخی در این ماجرا قصد تخریب دولت دارند لذا قیمت نان راصددرصد گران کردند (2524540) (alef-13)
 
عزت ا عسکری
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۲۳:۳۱:۴۲
این چه سی درصدی که نان سیصدتومانی بربری شده ششصدتومان تو (2525077) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۲۳:۵۶:۰۶
از ماست که بر ماست حق ماست (2525113) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۱:۴۹:۲۲
سیر کی دارد از شکم گرسنه خبر .آقایان خودشان آنقدر در ناز ونعمت غرقند که خبر از حال فقرا ندارند.یکی نیست به اینها بگه آقایان شما خودتان بیایید با این حقوق کارگری یا دارمندی معمولی و یا با حقوق باز نشستگی معمو لی کارمندی یک ماه به طور آزمایشی زندگی کنید آیا می توانید .ما انقلاب کرده بودیم که قشر ضعیف جامعه با قشر ثروتمند هم سطح شده وهمه در رفاه باشند در صورتیکه هر روز بیش از پیش شکاف و فاصله طبقاتی بیشتر می شود.و کسی نیست به داد این ملت برسه . (2525218) (alef-13)
 
اباب
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۸:۴۸:۰۹
هرچی بگی ازاین نماینده بر می آید زمانی که فرزندانشان به سن خدمت رسیدند خرید دوران خدمت راتصویب کردند طوریکه همه فرزندان نماینده ها کارت پایان خدمت گرفتند این قانون ملغی شد و حالا که قیمت نفت اومده پائین و توان پرداخت خرج تحصیل فرزندان خود در کشور مرگ بر و اروپا را ندارند میخواهند باگران کردن نان خرج تحصیل فرزندان خود را بپردازند و الا اینا فکر مردم نیستند (2525455) (alef-13)
 
داداریان
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۰۹:۵۰:۲۴
این چه شیوه ناپسندی است که هر تصمیم که بر مردم فشار اقتصادی می آورد (ولو به اجبار وبعلت شرایط اقتصادی داخلی و خارجی) و یا عدم توفیق در تحقق وعده ها وشیوه غلط را به گردن دولت قبل می اندازند؟ چرا مردم را نا آگاه فرض میکنند؟ پس چرا هیچ مقامی حاضر به مسئولیت پذیری نیست؟ (2525571) (alef-13)
 
داداریان
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۱۰:۰۱:۰۵
حتما میدانید که غالبا سرمایه داران اجناس خوب و طبیعتا گران مصرف میکنند. دولت با این اقدام میخواست وعده انتخاباتی زندگی شیک برای ایرانیان را از زبان رییس جمهور عملی کند. خواهشا گرانی نان را از دید دولت نگاه کنید و ببینید نان با چه قیمتی سر سفره می آورید و چه سفره شیکی دولت برای ما درست کرده است. (2525589) (alef-13)
 
و
۱۳۹۳-۰۹-۱۲ ۲۳:۲۸:۴۰
مثل اینکه هرکس روی آن صندلی می شینه توهم برش می داره و رفتار فراعنه و دیکتاتورها را هر چند در بعد اقتصادی و فرهنگی و بعضا سیاسی در پیش می گیره
جیب اقایان خیلی پر پره اصلا نمی تونند وضع مردم را بفهمند
وقتی حداقل ماهی سه میلیون حقوق و همینقدر مزایا و هینقدر حق ماموریت و همینقدر حق دفتر داری و حق مسکن بالا ویا مسکن بالا دارند و خودشان و بچه هاشون باخیال تخت برای قرنی حداقل همه چیز دارند براشون کجا مهم که مثلا یک کارگر روز مزد که اگر چند روز مریض باشه یا دست و پاش بشکنه و هزار درد و بلا سرش بیاد بچه اش حتی ممکنه همان نان را که چند روزی مانده باشه وخشکیده باشه نداشته باشن که بخورند چه رسد با درس خواندن در دانشگاه چه رسد به تهیه یک جهیزیه هفت هشت میلیونی چه رسد به پول دارو و درمانش که برای کمر دسک پاره شده اش عمل انجام بدهد چه برسد به پول یک دست دندان پروتز تقریبا مناسب و سمعک و عینک و یا مثلا مقداری پول که بخواهد سقف بام راکه جکه می کند درست کند
مگر همه نیازمندان ، کمیته امدادی و ..هستند که چندر غاز بهشون برسه تازه مگر با چند غاز می شه همه این نیازهای لازم را بر آورده کرد ؟
باور نمی کنید که اینجور آدمها بسیار زیادند؟ اگر نه پس تو خواب آمار گرفته اید

آقایان رسانه ای ابتکار هم مثل طرفداران احمدی نژاد می نویسند که نوشته شان چند دنیا با حقایق فاصله داره و این را خوب می دونند ولی چون منافع شخص خودشان را فقط می خواهند انصاف دیگر بی انصاف یعنی خبری از انصاف و حقیقت نزدشان وجود نداره (2527189) (alef-13)
 
سرزمین پارس
۱۳۹۳-۰۹-۱۳ ۰۸:۵۲:۰۶
روحانی متشکریم!!! (2527502) (alef-3)
 
دلنواز
۱۳۹۳-۰۹-۱۳ ۱۷:۱۲:۲۴
اقای مرتضی حیدری در برنامه پایش وقتی قیمت جنسی افزایش پیدا می کنه توصیه می کنه مردم نخرید قیمت پسته افزایش یافت گفت نخرید قیمت مرغ افزایش یافت گفت نخرید حالا اقای حیدری قیمت نان این همه افزایش یافته چیکار کنیم نخریم و بمیریم تا اقای روحانی راحت بشوند خدایا از رایی که به روحانی بی تدبیر دادم پشیمانم پشیمانم پشیمان (2528279) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۵ ۰۱:۰۴:۴۲
احمدی نژاد را خراب می کردند خودشان خراب شدند.احمدی نژاد می گفت ما حرف زور قبول نمی کنیم و به غرب و آمریکا اعتماد نداریم و با وجود تحریم چه پیشرفت ها و افتخاراتی در جهان بدست آوردیم ولی این دولت با وجود این همه عقب نشین در مقابل آنان هیچ جیزی عایدشان نشده است و هر چیزی هم گران تر شده است و باز هم می گویند مذاکره و تحریم می شکند ولی هم تحریم زیاد شده است و هم قیمت ها و فقط بلدند حرف قشنگ بزنند و خودشان هم می دانند توانایش را ندارند (2530192) (alef-13)
 
مخمد
۱۳۹۳-۰۹-۱۵ ۱۰:۰۵:۳۳
ما نان می خاهیم ولی پولمان نمیرسد که شکممان را سیر کنیم .اخه سر سفره من کارگر 12 نفر می نشینند چطوری شکمشان را سیر کنم . (2530584) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۰۷:۱۸:۴۰
ما هیچ درآمدی نداریم وخودم هم پیوند کلیه کردم هزینه داروهام راندارم (2543420) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.