نظر منتشر شده
۷۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 241808
هدر رفت سرمایه های انسانی در پارس جنوبی
علی محمدیان، 25 شهریور 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۴۵
پارس جنوبی به عنوان بزرگترین مخزن گازی جهان با نظر به مشترک بودن با کشور همسایه(قطر) و تولید حدود ۱۰ سال زودتر آن کشور همواره از لحاظ اقتصادی و سیاسی مورد توجه مسئولین کشور بوده است. حضور مقام معظم رهبری در فروردین سال ۹۰ به منظور بازدید از وضعیت پارس جنوبی و بررسی میزان پیشرفت در این میدان را مي توان شاخصه اي براي سنجش ميزان اهميت اين موضوع برشمرد.

با توجه به اهمیت موجود انتظار میرود که همه مسئولین به دور از سیاست زدگی و با دلسوزی و تلاش و همت خستگی ناپذیر تمام توان خود را در راستای استفاده از این فرصت بی نظیر جهت افزایش بهره وری در این میدان و توسعه فازها برای پیشبرد اهداف عاليه نظام مقدس جمهوري اسلامي به کار برند.

وجود سرمایه های انسانی متخصص جوان كه براي توسعه سريع اين ميدان با دارا بودن سرمایه های عظيم گازي و نفتي به كا گرفته شده اند، از ویژگی های حائز اهمیت اين پروژه عظيم اقتصادي است. سرمایه های انسانی در اکثر جوامع کشورهای پیشرفته و توسعه یافته صنعتي علی رغم عدم وجود سرمایه های زمینی و زیر زمینی بدون شک نقطه قوت و از علل اصلی پیشرفت این کشورها است.

این در حالیست که طبق آمارهای اعلام شده توسعه ۵ فاز مرزی در این میدان در یک سال گذشته (۹۲-۹۳) حدود ۱ درصد اعلام شده است و در کنار بی توجهی به سرمایه های زیرزمینی کشور، هدر رفت سرمایه های انسانی جوان متخصص با بی توجهی مواجه شده و کشور در حال فرصت سوزی گسترده و عجیب در این زمینه است. پارس جنوبی که دیر زمانی با حضور چند ده هزار نفری مهندسین و کارگران فعالیتی عظیم را به منظور ارتقای سطح اقتصادی و توان داخلی کشور به رخ همگان می کشید امروزه برخلاف حضور به نسبت کمتر از گذشته کارکنان در آن، دچار بحران مدیریت در کاریابی برای کارمندان خود شده است، آنچه امروز شرکت نفت و گاز پارس در پیش گرفته است نه تنها عدم توجه به توسعه سريع میادین و فاز¬ها بوده بلکه اعلام بي نيازي از نيروهاي متخصص كه بدون شك موتور هاي پيشرانه حركت شتابان پارس جنوبي هستند.

متخصصين جواني که در سال ۹۰ و بعد از وعده ۳۵ ماهه مهندس سوري مبني بر اتمام تمام فاز هاي پارس جنوبي با اعلام نیاز گسترده و از طریق سایت راه اندازی شده وزارت نفت ثبت نام و با طي مراحل قانوني جذب شرکت نفت و گاز پارس گردیدند، اما دیری نپایید که بعد از دو سال و با تغییر سکان مدیریت در این شرکت بسیاری از این مهندسین در کمال تعجب رسما به عنوان نیروی مازاد معرفي گرديدند. حال این سوالات در ذهن مطرح می شود که:

آیا توسعه این میدان عظیم مشترک از درجه اهمیت ساقط شده است ؟!!
یا آیا توسعه بزرگترین میدان گازی کشور بدون وجود نیروهای متخصص امکان پذیر است ؟!!
یا جذب این تعداد مهندس جوان و با انگیزه در زمان نه چندان دور (سه سال قبل) با چه هدفی انجام گرفته بود که حال با گذشت این مدت زمان کوتاه به عنوان نیروی مازاد اعلام شده اند؟

مگر نه اینکه شعار مدیران "ما می توانیم" بود و بالحق در بسیاری از صنایع با کمک نیروهای جوان و متخصص میهنمان به پیشرفت های بزرگی نائل شده ایم، پس حال مدیران جدید چه روندی را در پیش گرفته اند که در این برهه حساس به این شعار (که بهتر است بگوییم اصل )پشت کرده اند و در صدد هدر دادن سرمایه انسانی کشور بر آمده اند؟ نکته جالب توجه و تاسف بار این جاست که در بین مسئولین، کسانی که در گذشته این استخدام ها را بسیار ارزشمند عنوان کرده بودند امروز با تغییر رویه وزارت نفت از منتقدین اصلی این استخدام ها شده اند!!.

توجیه مدیران در پاسخ به این سوالات هر چه که باشد، یکی از نتایج آن بی انگیزه کردن جوانانی است که با توسعه این میدان سعی در مشارکت پشرفت کشورشان داشتند. با وجود شرایط موجود و این تغییر رویه مدیریت موجی از نا امیدی و سردرگمی در بین مهندسین به راه افتاده است که شاید بازگرداندن بسیاری از آنها به صنعت و کار به آسانی امکان پذیر نباشد که مهاجرت به کشورهای دیگر از عوامل مهم این عملکرد سیاست زده مسئولین می باشد.

با نگاهی فنی مهندسی و به دور از سیاست زدگی و تسویه حساب سیاسی میتوان دریافت که حضور جوانان در این سه سال توفیقات زیادی برای شرکت و به تبع آن برای کشور داشته است. تنها با گفتگویی اجمالی با برخی از این جوانان میتوان موارد حائز اهمیتی که نتیجه عملکرد آنهاست را اینگونه برشمرد:

- پرده برداري از کپی برداری عینی و تمام و کمال از مطالعه میدانی انجام شده شرکت پیمانکاری در یکی از فازها توسط شرکت پیمانکار دیگر در فازی دیگر که با بی دقتی شرکت ناظر نفت و گاز پارس بدلیل عدم وجود متخصصین در این زمینه هزینه زیادی پرداخت شده که در ادامه روند کار با حضور همین جوانان تا حدودی از ضرر بیشتر ممانعت به عمل آمده است.

- پي بردن به مسئله انتخاب اشتباه مکان سکو در یکی از فازها به دلیل عدم بررسی دقیق توسط شرکت ناظر با توجه به عدم وجود متخصصین فنی لازم که با وجود هزینه های فراوان چندین میلیون دلاری با عدم تولید مواجه شده است که مطالعه خواص مخزنی ساده توسط این جوانان نسبت به مفید فایده نبودن مکان در نظر گرفته شده تذکرات لازم داده شده است تا از ضرر بیشتر و بی دقتی در انتخاب مکان سکوها ممانعت به عمل آورده شود.

- واقعیت تلخ عدم نظارت دقیق بر روی تست ها و فرایندهای پرهزینه بر روی چاه ها به دلیل عدم وجود کارشناسان آگاه و دلسوز با مشکلات فراوانی مانند عدم وجود داده کافی و لازم برای تحلیل های لازم ، عدم بررسی صحت تستهای انجام شده و... که با حضور این جوانان تا حدودی برطرف شده است.

- متاسفانه در ساخت فازهای خشکی تعدادی از پیمانکاران بدون توجه به استانداردهای بین المللی اقدام به ساخت پالایشگاه ها کرده اند که با جذب همین نیروای جوان و نظارت بر عملکرد پیمانکاران ،از این هرج و مرج جلوگیری شده است که با تعدیل این نیروها این پرسش پیش خواهد آمد که روند ساخت این پالایشگاه ها چگونه پیش خواهد رفت؟و سهل انگاری پیمانکاران چگونه جبران خواهد شد؟ دغدغه ای که این نیروها به رغم تعدیل شدن،دارند.

حال با توجه به مطالب مطروحه لازم به تذكر است كه يكي از نكاتي كه جناب اقاي مهندس زنگنه وزير محترم نفت در ابتداي صدارت خود بر وزارت نفت بر آن تاكيد داشتند اين نكته بود كه مشكل پارس جنوبي نه مشكل سرمايه گذاري كه مشكل مديريت است. با توجه به مشاهدات موجود در پارس جنوبي هيچ تغيير مديريت مشهود و يا تغيير در رويه هاي مديريتي مشهودي در اين پروژه عظيم مشاهده نمي شود.

حتي اگر وزارت نفت دولت يازدهم هنوز هم چشم انتظار برگشتن شركت هاي بزرگ نفتي است كه تا به حال اين امر محقق نشده است، يكي از اصولي كه بايستي در وضعيت فعلي كشور و در جهت تحكيم و پيشبرد هر چه بيشتر استقلال صنعتي كشور و اقتصاد مقاومتي در نظر داشت، اين است كه اگر نيروهاي متخصص داخلي در جهت نظارت و همكاري با شركت هاي بزرگ نفتي وجود نداشته باشند و در اقدامي شتاب زده حذف نيروهاي متخصص جوان را در دستور كار قرار گيرد، چگونه و با چه مكانيزمي قرار است انتقال تكنولوژي و دانش در اين عرصه صورت بپذيرد؟
 
شرکت نفتی
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۰۸:۰۷:۰۹
وضعیت پارس جنوبی با سایر مناطق نفتی فرق میکنه. اونجا کارها اکثرا پروژه ای هست و پیمانکاران قوی با پرسنلی حرفه ای و با تجربه که سالیان درازی سابقه دارند مجری هستند. به نظر من استخدام نیروی جدیدالاستخدام و بی تجربه در پارس جنوبی مضحکه. باید نیروهای نخبه و رسمی نفتی با حداقل ده سال سابقه برای نظارت به اونجا منتقل بشوند. من خودم با پیمانکاران نفتی کار کردم. کوچکترین ضعف فنی و اخلاقی ناظر رسمی نفت قطعا موجب سو استفاده پیمانکار خواهد شد. اقای زنگنه حرف درستی زد. ذات پیمانکار همینه که کمترین کار رو با بیشترین پول انجام بده ولی این کارفرما است که باید زرنگ باشه و جلوش رو بگیره. البته بر خلاف تصور عموم با این حقوق و مزایا فعلی هیچ کارمند رسمی نفتی با سابقه و حرفه ای حاضر به رفتن به پارس جنوبی نیست. همچین کسی تو شرکت های خصوصی حتی داخلی چند برابر حقوق دولتی رو درمیاره (2377327) (alef-10)
 
سیاوش
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۰۹:۱۸:۰۰
من متخصص نفت و پتروشیمی تو شرکت خصوصی هستم با ۲۰ سال سابقه کار. همین الان حاضرم جامون رو با هم عوض کنیم با هر مقدار سابقه کاری که داری. امنیت شغلی که دولتی ها دارن رو کوه تکون نمیده. چی میگی آقا جون؟ (2377426) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۰۹:۲۷:۳۴
اینکه آمار کارکنان در بخشهای متخلف کشور، بیشتر از حد لازم است، نتیجه کثری بهره وری است. و این پدیده خاص بخش خاصی نیست و اغلب بخشها به آن دچارند.

اما اینکه گفته شده (( با توجه به مشاهدات موجود در پارس جنوبي هيچ تغيير مديريت مشهود و يا تغيير در رويه هاي مديريتي مشهودي در اين پروژه عظيم مشاهده نمي شود.))
مطلب صحیحی است. تغییرات در دولت جدید ، نمادین و در لایه های سطحی مثل وزیر انجام شده. اما در لایه های عمقی تر (از معاونت ها تا مدیران ارشد) همان تیم دولت قبل (که بحران آفرینی را به ایشان نسبت می دهیم) مشغول کارند.
مراکز مهمی از صنعت، بانکداری، بورس تهران، بیمه های مختلف و ... نمونه ای اسفبار از این موضوع است. (2377442) (alef-10)
 
امین
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۷:۵۶:۳۴
برای همین بود که تعدادی استخدام شدند و چندین سال توی خود پارس جنوبی و توی فازها و زیر دست با سابقه ها آموزش دیدند تا الآن هر کدومشون مثل یه نیرویی با 10-15 سال سابقه فنی رفتار کنند.

نکته اینه که حالا اونا به اندازه کافی حرفه ای شدند و مهم تر از اون خاص این نوع پروژه ها چندین سال آموزش عملی، و نه تئوری دیدند.
هر نیرویی از هر منطقه ای دیگه وارد بشه باید مدت زمان زیادی اینجا کار کنه تا مثل اونا به امور چه از لحاظ فنی و چه غیر فنی آشنا بشه.
این کار فقط باعث میشه شرکت نفت و گاز پارس بازوان قوی خودش را از دست بده و پیمانکار به هر ترتیبی می خواد کلاه سرش بزاره همون طوری که قبلا تو فاز های دیگه گذاشته و تک تکشون داره بعد از این همه سال توسط همین جوانها پیدامیشه. (2378524) (alef-10)
 
ازمابهتران
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۰۲:۱۲:۴۳
کار اصلی از عهده پیمانکاران خارجی برمیاد! پیمانکار ایرانی پول می گیره ولی کار نمی کنه یا توانایی نداره! نظارت مساله اصلی نیست. (2379110) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۰۸:۱۰:۳۳
من فاز 12 هستم تو اين يك سال از عمر وزارت زنگنه بجز خبر تعطيل شدن فلان فاز و بيكار شدن كارگراي فلا شركت نشنيدم (2377329) (alef-10)
 
مهندس اصغر آ...
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۰:۲۹:۵۹
من تو همون فاز مهندس هستم لطفا شایعه درست نکنید (2377572) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۰:۵۲:۳۲
توی هشت سال گذشته چی؟
یه کم از فاز 9 و 10 و تعطیلی سایر فازها در این چند ساله هم میگفتین بد نبود (2377642) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۲:۱۹:۱۷
ایکاش
نظرتون چیه پس کلا حرف نزنن
دارن از یه واحد کوچولوش فقط 61 نفر رو میندازن بیرون (2377837) (alef-13)
 
نيما
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۰۸:۱۱:۰۳
تو پارس جنوبي و كلا صنعت نفت بي اهميت ترين چيز نيروي انساني هست
خود مديران هم همين حرفو به ما ميزنند
همه نيروها اينجا فقط به فكر رفتن به قطر و كشورهاي حاشيه خزر هستند از بس كه بهشون بي اهميتي ميشه
بابا روزي ميلياردها تومان گاز ميسوزه و به هوا ميره و علي رغم تذكر رهبري اصلا كسي به فكر رفع اين معضل نيست (2377330) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۰۸:۲۷:۰۶
در دولت قبل که تمام عسلویه تعطیل شده بود صدا از کسی در نیامد (2377336) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۰۸:۳۰:۲۴
نصف کارمند های موجود اضافی هستند . باز شما دنبال استخدامی !!! (2377340) (alef-10)
 
4000 javan
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۰:۴۱:۲۶
وقتی بزرگترین صنعت کشور (نفت) از جذب 3000نفر نیروی تحصیل کرده و منتخب عاجز است. چه انتظاری از دیگر صنایع یا بازار آزاد می توان داشت.
وقتی آقای وزیر در برنامه زنده رو در روی مردم، پس از 18ماه معطل گذاشتن 4000جوان ، حرف از بی معنی بودن استخدام و بحران نیروی انسانی می زند، از آن جوانان چه انگیزه ای باقی می ماند.
130هزار نفر در سال91 در آزمونی بزرگ که بر اساس آگهی شرکت نفت مبنی بر نیاز فراوان به نیرو فراخوان شده بود ثبت نام کردند و حدود 4000نفر انتخاب شدند. اما در نهایت پس از تاخیرها و وعده های فراوان وزارت نفت در اقدامی ناگهانی اکثر قبولی ها را مردود اعلام کرد. (2377617) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۰۸:۳۰:۵۸
متن بالا غیر کارشناسی و با مقاصد سیاسی نوشته شده است . (2377341) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۰۸:۳۹:۵۳
مهندس اگه کاربلد باشه هیچ وقت رو زمین نمیمونه. (2377351) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۱:۰۶:۲۶
بدون پارتی مطمئنی؟! (2377673) (alef-13)
 
کارمند پارس جنوبی
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۲:۱۰:۰۴
کاملا درسته
اضافن ولی چرا مدیریت اضافه نباشه یا کارمندای واحد تهران
که با چند ماه سابقه کاری اون هم نیروی تازه خانم شده مسوول مطالعاتی بعضی از فازهای این میدون
بابا همش بازی سیاسیه
مدیریتی که این قدر ماشالله خوب و قوی هست هم فکر استعفای خودشون باشن بد نیست با این همه تجربه و تخصص تو هر شرکت خصوصی میتونن بشن بیل گیتس برا خودشون (2377818) (alef-13)
 
صدقي
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۴:۳۴:۲۲
من كه نفهميدم كارمنداي تهران جه فرقي با منطقه دارن؟
كاملا واضح است كه نگارنده اين كامنت با همكارش در تهران خصوت داشته. احتمالاً هم اون كسي كه باهاش مشكل داشته خانم بوده.
اين چه مدل كامنت گذاشتن است؟ خود نگارنده خبر گفته همه نيروها در دو سال گذشته جذب شده اند، حالا خود همين نيروهاي جديد استخدام شده به همكاري جديد استخدام شده خودشون در تهران توهين مي كند! (2378101) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۰۸:۴۰:۵۸
شرکت نفت که نیروهاشو تعدیل کنه، وای به حال بقیه (2377355) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۰۹:۰۳:۰۱
نوشته اید در پنج سال گذشته پارس جنوبی فقط 1% پیشرفت داشته، آیا به همت همین افرادی که جذب شده اند پارس جنوبی فقط 1% پیشرفت داشته ؟ اگر چنین است بهتر است این افراد به عنوان نیروهای مازاد و مزاحم اخراج شوند. (2377400) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۰۹:۲۳:۰۴
خودم نفتی هستم-در شرکت نفت به نیرو های فنی و مهندسی مثل برق-مکانیک-الکترونیک و ابزار دقیق پشیزی ارزش قائل نیستند و اکثر انها به خارج از کشور رفته اند.و فقط به رشته هایی مانند شیمی-نفت بها داده میشود غاقل از ایکه بدون رشته های دیگر نامبرده شده هیچ کاری به پیش نخواهد رفت--زیرا تمام ابزار و لوازم کشف و استخراج مربوط به همان رشته ها میباشد ولی چون مدیران نفتی همه در رشته های غیرفنی و مهندسی هستند این موضوع را ندیده میگیرند.و به خیالشان بدون اینها هم میشود نفت را تولید کرد و دیگاهشان این است که نیازی به اینها نداریم و فوقش از پیمانکار استفاده میکنیم.و چون پیمانکاران هم از خودشان هستند همین دیدگا را دارند. (2377435) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۰۹:۳۰:۳۳
اقايي كه مطلب رو بدون آگاي منتشر ميكني شركت نفت و گاز پارس يك كارفرماي بزرگه و كار اصلي را مجريان طرح ها و پتروپارس انجام ميده ارتباطي با نفت و گاز نداره و شركت نفت و گاز فقط به عنوان نماينده شركت ملي نفت نظارت عاليه انجام ميده و تامين مالي ميكنه،البته رو سكوها نيروهاي نفت و گازن كه هيچ ارتباطي به نيروهاي خشكي نداره،
در ضمن مدير عامل قبلي اين شركت اقاي سوري به قصد نابود كردن اين شركت ١٥٠٠ نفر نيروي رسمي جذب كرد كه از سال ٩٠ هيچ شغل مرتبط و غير مرتبطي براي اينها وجود نداره ،و همه تو خىابگزهشون يا محل كارشون خوابن و حقوق و مزايا و كارانه و پاداش هم دريافت ميكنند شما به جاي اينكه بيايد از هدر رفت سرمايه و پول مملكت صحبت كني و حتي چرايي استخدام اين افراد رومطرح كني اين صحبت هاي كذب رو مطرح ميكنيد،البته اينو بايد در ادامه مشكل سايت شما با دولت تعبير بشه (2377449) (alef-10)
 
تازه مسلمان
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۰۸:۳۴:۲۳
سلام
اقای محترم
من طرفدار اقای سوری ویا دشمن ایشان ویا هر کس دیگر در شرکت نفت وگاز پارس نیستم .اگر شرکت نفت وگاز پارس اینه ؟ پس ... فساد در این شرکت نهادینه شده .از تامین کننده خارجی لیست شده توسط کمیته به اصطلاح تامین کنندگان کالا و لیست مشترک منابع و... تا تامین کننده داخلی ..
اقای محترم
فساد بیداد میکنه ،توسط همین مدیران ومجریان طرح .وقتی نفر ای در همین شرکت نفت وکاز پارش با چند نفر خارجی شرکت تاسیس میکنه ومرتبط تحت عنوان یک پارچه سازی بهش کار میده با قیمت بالا وتک vendorی .باید فاتحه را خواند.
باید بسیجی عمل کرد از دست الوده کاری بر نمیاد .ما بسیجیان ای عرصه وظیفه خود میدانیم .بدون تهمت به کسی ابتدا اطلاع رسانی میکنیم وسپس با اطلاع تمام ارگان های دولتی وحراستی از ورود این افراد به مزاکز نفت وحتی شرکت های پیمانکار الوده جلوگیری خواهیم کرد (2379206) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۰۹:۳۶:۱۳
آخه من و امثال من که برنامه زندگیمون رو بر اساس استخدام در معتبرترین شرکت ایران ریختیم. درسته که بعد از 2 سال بگن که شما مازادی و باید بری. واقعا متآسفم برای خودم که اینقدر درس خوندم. (2377464) (alef-13)
 
یک عسلویه ای
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۰۹:۳۶:۳۷
آخی کاش این دلسوزی ها الف وقتی که نیروی کار عسلویه از 90 هزار تا رسید به 5 هزارتا و عسلویه رسما تعطیل شد و منحصر شد به جاده سازی قبلا بود.
الف جان رییس جمهور محبوبتان و وزرای نفتش به خصوص میرکاظمی با گندکاری هاش دیگه چیزی از عسلویه باقی نگذاشت. بهار عسلویه در دولت نهم و دهم به پاییز و زمستون رسید. (2377466) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۰۹:۵۸:۰۸
متاسفانه این دولت در هیچ زمینه ای تغییر ایجاد نکرده
تنها رکود در اقتصاد بیکار کردن 50% از نیروهای دولتی به صورت قراردادی
افزایش هزینه ها بر دوش قشر متوسط و پایین جامعه
و دروغ (2377506) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۰:۵۴:۲۱
دروغ رو تا جایی که ما میدونیم دوست دیگه ای می گفت شما اگر راست میگی دروغی که گفته شده رو بیا عنوان کن و سندت رو هم بیار بصورت دقیق نه اینکه کلی گویی بفرمایید.
نرخ رشد اقتصادی وقتی -5.8 درصد باشه یعنی رکود اقتصادی و رکود رو هم تا جایی که ما میدونیم دولت قبل ایجاد کرد. به همراه تورم
عدد معتبر بگو (2377645) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۱۴:۴۱:۲۹
یکی از شعار های ایشان ایجاد دوباره سازمان برنامه و بودجه بود چی شد معلوم دید به نفعشه (2379631) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۱:۳۸:۵۸
ببخشید با کدام درآمد و کدام موقعیت باید اقتصاد رو رونق بدهد؟ تحریم ها که هنوز پاربرجاست تو این یکساله چه میشود کرد؟ تا تحریم هست و ما هموون آدمهای قبلی که باشیم اوضاع همینه که هست. بدتر نشه (2377747) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۳:۰۴:۰۹
ان شخصی که بیکاری ایجاد میکرد رفته ولی مدیراش هنوز هستن دستشون هم بزنیم داد بیداد می کنید که اینها نمیذارن مدیریت ثبات داشته باشه (2377915) (alef-11)
 
ایمان
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۰:۰۵:۰۴
تا وقتی که وزارت نفت مدیران میانی کارازموده و شایسته رو سر کار نگذاره وضعیت درست نمیشه مشکل استخدامیها نیستند مشکل مدیران میانی هستند که بر اساس رابطه و در عین ناشایستگی برسر کار اومدند که همه جا هم هستند و همه ما هم میشناسیمشون (2377518) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۰:۰۸:۰۴
توقف توسعه پارس جنوبی از آنجا شروع شد که رئیس پاکترین دولت تاریخ ایران تحریم ها را کاعذ پاره خواند و به ماجراجویی پرداخت.
سایت وزین الف آزادی بیان رو رعایت کنید نیش و تهمت به کسی وارد نشده. (2377526) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۰۱:۱۴:۴۶
موافقم. فازی که قرار بود اولین پروژه ال ان جی ایران باشه؛ ببین به چه روزی افتاده! (2379090) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۰:۲۴:۱۰
اين هم از مهندس زنگنه كه گفته مى شد چه آش دهن سوزيه!
دكتر توكلي روز راي اعتماد راست گفت كه نبايد به اين آقا كه به راحتي دروغ مى گويد اعتماد كرد. (2377556) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۷ ۱۵:۰۱:۱۵
خود گویی و خود خندی
عجب مرد هنرمندی (2380632) (alef-3)
 
نیرو
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۱:۰۷:۴۱
سلام
مشکل نیروی جدیدالستخدام تحصیلکرده نیست ، عیب نیروهای انتقالی از دیگر شرکت ها هستن که همه دارای حقوقی چند برابر نفرات تازه استخدام شده میگیرند و. فقط ادعای ریاست دارند و اکثرا دارای تحصیلات دیپلم می باشند و راندمان بسیار پاییگنی دارند ، (2377677) (alef-13)
 
مهدی عسلو
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۱:۰۸:۳۷
برای راه اندازی و اجرای پروژه ها ، شدیدا نیاز به رفع تحریم و استفاده از شرکت های بزرگ دنیاست. باید بپذیریم که ما هنوز به این درجه از دانش و تکنولوژی نرسیده ایم که این کارها را انجام دهیم. حتی اگر دانشش هم باشد امکانات ساخت دستگاه های پیشرفته و تخصصی پالایشگاه ها را نداریم. کارخانجات ما نه چنین دقتی دارند و نه چنان مواد اولیه مناسب. لذا اولین کار، رفع تحریم ها و بازگشایی درب های صنعت به روی شرکت های بزرگ دنیاست. فراموش نکنیم که فاز 4و5 در پارس جنوبی در زمان آقای خاتمی توسط شرکت ایتالیایی با زمانی کمتر از زمان پیش بینی شده راه اندازی شد و اکنون هم یکی از بهترین پالایشگاه هاست. (2377680) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۱:۱۲:۳۶
مطالبی که عنوان شده است تا حدودی به واقعیت ها اشاره کرده است اما جامع نیست و ریشه های این واقعیت تلخ را نیافته است یا نخواسته است که بیابد. ما اگر به ریشه های یک بحران به هر دلیلی نپردازیم هیچگاه بحران حل نخواهد شد بلکه بحرانی تر هم می شود. خیلی از ندانم کاری ها و حتی میتوان گفت خیانت کاری ها در پارس جنوبی ربطی به این دولت نداشته و ندارد. اگر چه در این دولت هم نه تنها وضعیت بهتر نشده بلکه بدتر هم شده است.
واقعیت های پارس جنوبی را باید بدونه تعارف و سیاسی بازی و سانسور گفت. بنده از سال 85 کارمند شرکت نفت وگاز پارس هستم . در تمام این مدت 8 سال تماماً در عسلویه بوده ام و از نزدیک دیده ام که چه اتفاقاتی در جریان بوده و هست.حال میخواهم به مسائلی اشاره کنم که امیدوارم به دلیل سیاسی بازی و.. سانسور نشود.
در همین سایت الف بارها بحق در خصوص مضرات حضور نیروهای نظامی در اقتصاد بحث شده است که وقتی کسی عملا این موضوع را تجربه می کند به عمق این مطلب که نباید نظامیان در مسائل اقتصادی حضور داشته باشند پی می برد.همانطور که آگاهید پیمانکار اصلی خیلی از پروژهای پارس جنوبی قرارگاه سازندگی خاتم است که شرکتی است متعلق به سپاه پاسداران. شرکت با نام قدیمی "سپانیر" و نام جدید "آریا نفت شهاب" یکی از شرکت های زیرمجموعه قرارگاه خاتم است که در پروژهای پارس جنوبی فعال است. به ندرت می توان اشاره کرد که این شرکت در انجام کارهایش اهمیتی برای استاندارد و رعایت اصول فنی و مهندسی قایل باشد. شاید این موضوع مغرضانه به نظر بیاید اما یک موضوع اساسی را نباید فراموش کرد و آن این است که تعهد ناشی از تخصص است . وقتی انجام کاری را از کسی میخواهیم که تخصصی در آن ندارد حتی اگر نهایت دقت را در انجام آن داشته باشد بدونه شک پایان کار مشکلاتی خواهد داشت. حال اگر آن فرد به هر دلیلی-تاکید میکنم به هر دلیلی- دقت در انجام کار نداشته باشد پایان کار سرانجامی چون پروژهای پارس جنوبی خواهد داشت.تنها مقصر آنچه که در پارس جنوبی می گذرد و هرآنچه که در آینده به بار خواهد آمد شرکت نفت وگاز پارس و شرکت نفت نیستند-اگر چه تقصیر کمی هم ندارند- بلکه خیلی ها مقصرند از جمله نمایندگان مجلس. نمایندگانی که با نادیده گرفتن منافع ملت رای اعتماد به آقای رستم قاسمی دادند که پیمانکار این پروژها بود.ایشان به وزیری وزارت نفت رسید، یعنی همزمان هم کارفرمابود و هم پیمانکار!.قبل از رسیدن ایشان به پست وزارت ما با شرکت سپانیرکه پیمانکارشرکت ما بود مشکلات بسیاری داشتیم که عمدتاً از نادیده گرفتن مسائل فنی و عدم رعایت استاندارد در اجرای کارها بود . اما با رسیدن ایشان به این پست تیر خلاص بر پیکر استاندارد و رعایت اصول فنی و مهندسی نشست.
به نظر بنده-که عین واقعیت هم هست- مدیران عامل و مجریان طرح ها در شرکت نفت و گاز پارس هم برای بقای خود بر صندلی های ریاست در مقابل این کارها غیر اصولی و حتی خیانت آمیز سکوت اختیار کردند.
حقیقتاً هر کسی که دلش برای این خاک بسوزد و آینده این سرزمین برایش اهمیت داشته باشد و وجدانش بیدار باشد و تنها به مال دنیا و صندلی نچسبد و سیاسی بازی همه وجودش را فرا نگیرد از آنچه که در اینجا یعنی پارس جنوبی می گذرد باید نگران باشد و خیلی هم نگران باشد. بنده بارها خواسته ام برای چند تن از نمایندگان مجلس و وزیر نفت کنونی نامه بنویسم که بیایید دست از تعارف و سیاسی بازی بردارید. به نظر لازم است به مسئوولین این کشور مدام یادآور شویم که مسائل فنی با سیاسی بازی هیچ رابطه ای نداشته و نمی تواند داشته باشد . وقتی این پیوند نامشروع را ایجاد می کنید دیگر مسائل فنی جنبه طنزآلود پیدا می کند و این باعث می شود که انگیزه کاراز بین برود، فساد غوغا کند،منابع درآمدیمان را همسایگان ببلعند ،سرمایه های انسانیمان را فرای دهیم یا اینکه بمانند و بعد ازبهره برداری از این پالایشگاههای ناایمن جانشان را از دست بدهند و فرزندانشان هرگز روی آنها را نبینند.
کی می خواهید از این واقعیت های تلخ درس بگیرید؟آیا میشود روزی برسد که ما تجربه های شکست خورده ی دیگران را مدام تکرار نکنیم؟آیا میشود بخاطر منافع شخصی و گروهی منابع این ملت را به باد حراج ندهیم؟ آیا میشود دلمان برای مردمان کنونی و آیندگان این سرزمین بسوزد؟ آیا میشود خود رنگ کردن را کنار بگذاریم؟آیا میشود خود گور کن قبر خود نباشیم؟ آیا میشود سیاست دست و پایش را از داخل لباسهای ما جمع کند؟آیا میشود در این سرزمین مسلمان ،مسلمانانی هم پیدا شوند؟
تعجب برانگیز است که چرا در سرزمینی که اکثراً شیعه هستند و دایم دم از ابوذر می زنند و او را افتخار خود می دانند کسی حاضر نیست قدمی در راه این مرد بزرگ گام بردارد؟ به راستی چرا در سرزمین شیعه هیچ اثری از ابوذر نیست!
این یک کامنت نیست.این رنجنامه ی کارمند شرکت نفت هست که در پروژهای پارس جنوبی است برای مسئولان این کشور. (2377690) (alef-13)
 
دکترای فراری نفت
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۶:۳۶:۱۶
به عنوان یه ایرانی دلم درد اومد و برای حال و روز کشورم تاسف خوردم :-(
در سرزمینی که سایه آدمهای کوچک بزرگ شد. در آن سرزمین آفتاب در حال غروب است! (2378375) (alef-10)
 
کارمند یک شرکت صنعتی
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۱۱:۰۵:۱۹
با تایید از نقد این دوست عزیز متاسفانه در تمام واحدهای صنعتی کشور چنین شرایطی حکم فرماست (2381434) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۱:۱۸:۰۸
کدامیک از کارهای ما از روی حساب و کتاب هست که این یکی باشه ؟! هیچ چیز سرجای خودش نیست اگر ما توی کارهایمان برنامه می داشتیم حال روزمان بهتر از این می شد!!! (2377708) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۱:۲۱:۲۴
از آشناهاتون بیکار شده؟؟؟ (2377714) (alef-13)
 
شهیاد
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۱:۲۲:۳۶
الف چی شده که حالا دلسوز شدی؟؟؟؟!!!!!
چند وقت پیش یادمه یه مطلب گذاشتی که این منابع برای آیندگان هم هست بدونه اینکه به همین میدان مشترک اشاره کنی برداشت نفت و گاز رو میبردی زیر سوال!!!!!!!!!!!
البته فکر نمیکنم که این نظر رو منتشر کنی (2377718) (alef-13)
 
M
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۱:۵۳:۰۰
سلام به نظر من سرمايه هاي انساني هدر رفت هيچ تمام منابع ما راهم اين عرب ها خوردند به فكر كشور نيستيد حداقل به خاطر خدا فكري كاري انجام دهيد (2377782) (alef-13)
 
حسینی
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۱:۵۵:۳۴
استفاده از نیروهای جوان اصولا در طرحهای بزرگ مانند پارس جنوبی بدلیل کمبود تجربه کار صحیحی نمیباشد.این نیروها که به استخدام شرکتهای مانند pogc درامده جهت نظارت بر کار پیمانکاران به لحاظ کیفیت و کمیت و سرعت انجام پروژه ها بکار گرفته میشوند که بعضا باعث تاخیر در کار نیز میشوند این نیروها میبایست در بدو استخدام جذب واحدهای تولیدی در حال سرویس شده و کسب تجربه نمایند .دستگاه نظارت پروژه های بزرگ نفتی نیاز به نیروهای کارآمد و با تجربه بالای 15 سال داشته و بخشی از هدرفت زمان و منابع بدلیل همین نیروهای جوان و کم تجربه میباشد. (2377787) (alef-13)
 
یک انسان
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۱:۵۸:۱۴
با سلام
دو نکته را می خواهم ذکر کنم.
• نیروهایی که مازاد اعلام شده اند از مهندسان نفت و بعضا نخبه دانشگاه صنعت نفت و دانشگاههای معتبر کشور می باشند که کمترین سابقه آنها 3 سال تمام کار بر روی میدان عظیم پارس جنوبی می باشد که در این مدت با تمام خصوصیات و شرایط این مخزن گازی که منحصر به فرد می باشد آشنایی کامل پیدا کرده اند.

• با توجه به اینکه این میدان گازی حداقل تا 2 سال دیگر نیازبه حفاری دارد و از دیدگاه مهندسی بعد از حفاری یک میدان حفظ میزان تولید از چاه ها ,تعمیر و نگهداری از چاه ها و بحث افزایش میزان تولید از همین چاه ها به روشهای نوین مهندسی مخازن ازاهمیت فوق العاده ای برخوردار است و با توجه به طول عمر این مخزن و مخازن فردوسی و گلشن و پارس شمالی که هنوز حفاری آن آغاز نشده است به نظر می رسد حفظ نیروی انسانی ضروری است ,چرا که شنیده ها حاکی از آن است که درشرکت قطر پترولیوم تنها 100 مهندس نفت ایرانی مشغول به کار هستند و اگر مدیریت صحیح بر روی نیروی انسانی باشد به جرات می توان گفت که همین تعداد نیروی مهندسی نفت نیز جوابگوی آینده این میدان نخواهد بود. (2377792) (alef-13)
 
مرتضي
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۴:۴۲:۲۰
فقط پنج درصد اين افراد كه بعنوان نيروي مازاد معرفي شده اند از فارغ التحصيلان نفت مي باشند. از بين همين تعداد اندك فقط ده درصد آنها فارغ التحصيل ممتاز دانشگاهي هستند و بقيه اينقدر معدلشان پايين بوده كه به صورت نيروي رسمي نتوانسته اند جذب گردند.
با خواندن اين كامنت ياد اين جمله افتادم كه "هر كسي از ظن خود شد يار من از دورن من نجست احوال من" (2378126) (alef-10)
 
فرخ
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۲۳:۵۶:۰۶
واقعا عمق مطلب رو بیان فرمودید مهندس (2380148) (alef-10)
 
شرکت نفتیی
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۲:۰۱:۳۹
با سلام و احترام

به نظر بنده اگر مدیریت درستی باشد و مدیران لایقی انتصاب می شدند از همین نیروهای جوان و نخبه که در این مدت از چند و چون میدان و کارها سر در آورده اند استفاده بهینه می کردند بنده معتقدم نیرو زیاد که نه کم هم هست. نیروهایی هم که جذب شده اند نیروهای نخبه بوده اند و در این مدت کار در پارس جنوبی به خوبی نشان داده اند که باید به جوان نخبه اعتماد کرد و جواب این اعتماد را داده اند. (2377800) (alef-13)
 
قرتاسي
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۲:۱۰:۱۹
وقتي آقاي مطهري 8سال پيش در مجلس ضد روي سرش و فرياد مي زد كه پيمانكار با كارفرما يكي شده ، آقايون همه سكوت كرده بودن و لام تا كام حرف نزدن. واقعا كه . حالا بشينيد و حال كنيد از اون ماجرا 8سال مي گذرد .... (2377819) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۲:۱۱:۴۹
با سلام خدمت آقاي مهندس زنگنه
جناب آقاي مهندس زنگنه از انسانهاي بزرگ توقع انجام كارهاي نشدني و بزرگ ميرود.

خواهشمند است به شركت مهندسي و توسعه نفت كه هم اكنون سكاندار انجام پروژه هاي مشتركاست سري بزنيد. متاسفانه به افراد متخصص داخل شركت هيچ نيم نگاهي هم نميشود. ومديران نالايق همچنان ميتازند و نظر مدير عامل اين است كه برداشتن آنها ساده نيست!
مدير عامل با جند مشاور كه معلوم نيت تا چه حد خبره هستند كارها راجلو ميبرد.
نگذاريد كه ناداني ها به نام شما نوشته شود. شما شناخته شده، با اعتقاد و لايق هستيد.
جواني از شركت متن (2377821) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۲:۱۶:۱۴
واقعا برام جالبه
یادم میاد آقای مهندس زنگنه روزی به این افتخار میکردند که تو فازهای 4 و 5 که تو دوران ایشون در حال افتتاح بودند چند ده هزار نفر مشغول کار بودند اما الان همین آقای زنگنه در حال اخراج کردن نیرو از عسلویه هستند در حالیکه چندین فاز مرزی بدون توسعه باقی موندند
آقایان مسوول در شرکت نفت ، فقط این رو بدونین که در اثر اشتباهات فنی صورت گرفته در بحث مطالعات فازها میلیون ها دلار داره ضرر وارد میشه
مثلا در فاز 12 در اثر اشتباهات مطالعاتی صورت گرفته در مکان نامناسبی چاه ها رو حفر کردند که حداقل هفتصد میلیون دلار ضرر به کشور وارد شده
چندین و چند تست مخزنی به اشتباه انجام شده به طوریکه هیچ کدوم از نتایجشون قابل استفاده نبوده
متاسفانه عمق فاجعه فراتر از حد تصور هست
مسولان میتونند با اخراج نیرو صورت مساله رو پاک کنند اما امیدوارم روزی برسه که جواب ضررهای وارد شده به کشور رو بدن (2377830) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۶:۰۰:۱۴
با سلام خدمت شما

اگر شما به نکات و چند نمونه ذکر شده در متن توجه کنید متوجه میشوید که حضور این جوانان تا چه اندازه برای شرکت حائز اهمیت و مفید بوده است بعید میدونم شما بتونید مفید بودن انها را انکار کنید ایا حضور این جوانان زیان است برای شرکت یا حضور مدیران میانی و بعضا بسیار بی سواد و بی سابقه که این همه ضرر مالی به کشور زده اند و تمام رزومه انها فامیل بودن با این و ان است و جز این حرفی برای گفتن ندارند
اگر همین جوانان نبودند ایا خود این مدیران این مشکلات به وجود امده رو برطرف که هیچ اصلا بیان میکردند یا همچنان به پشتوانه و وابستگی خود با مسئولین افتخار میکنند
لطفا کتمان نکنید و این رو بدونید تا وقتی این مدیران بر روی کار هستند وضعیت کشور همینطور خواهد بود حالا این جوانان هر کجا که باشند (2378290) (alef-10)
 
1982
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۲:۱۸:۰۲
خبری که من دارم اینه فقط یک فاز پارس جنوبی کار میکنه اونم فازیست که توتال زده از وقتی شرکتهای چینی فازهارو گرفتن همش خرابه واز این بابات قطر عشق میکنه (2377835) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۳:۴۹:۳۹
بنده هم معتقدم که در پارس جنوبی باید مهندسین کاربلد و زبده فعالیت نمایند ولی من خود به چشم خویشتن دیدم که بسیاری از مهندسین جوان بهتر از مهندسین زبده کار میکنند و بیشتر احساس مسوولیت میکنند. یکی از همین مهندسین زبده که از قضا اکنون صاحب پست ومقام شده قبلا گفته بود که پولی که در پارس جنوبی به ما داده میشود فقط برای حضور ماست ( لازم نیست با این حقوق کار کنیم) (2378003) (alef-11)
 
سینا
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۳:۵۴:۴۲
الف جان باز دوباره چی شده؟

مثل اینکه الف هر چند وقت یک بار وجدانش بیدار میشه و در اثر عذاب وجدان اقدام

به درج مطالبی اینچنینی میکنه تا داغ دل کارشناسان نفتی رو دربیاره

ماه عسل سپاه در پارس جنوبی هم گویا نمیخواد تمام بشه.

اقای زنگنه هم که میگن وزیر خوبیه کاری نکرده که تغییری ایجاد کنه فقط نیروهای

کرمانشاهی تو شرکت نفت زیادتر شدن و هر جا که میری از نگهبان دم در گرفته تا

کارمندان با لهجه کرمانشاهی حرف میزنن. (2378009) (alef-13)
 
علي
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۴:۱۳:۰۴
با سلام و احترام به همه عزيزان
اول با همه كساني كه به خاطر اين تغيير و تحول آرامش كاري آنها بهم ريخته احساس همدردي مي كنم.
ولي در خصوص اين تغيير و تحولات چند نكته واقعي و نه احساسي را خدمتتون بيان مي كنم:
شركت نفت و گاز پارس بعنوان متولي توسعه و توليد از بزرگترين ميدان گازي كشور و دنيا عهده دار مسئوليت هاي نظارتي مهم و كليدي مي باشد. لذا بديهي است كه در اولين تحليل از شرح وظايف اين شركت با اين واقعيت مواجه مي گرديم كه كليه كارشناسان و پرسنل اين مجموعه بايستي افرادي زبده، كارآزموده و با تجربه باشند كه بتوانند در فرآيند توسعه ميدان تاثير گذار باشند. لذا بديهي است كه جذب دفعتي و ناگهاني تعداد بسيار زيادي كارشناس و آنهم بدون مصاحبه شغلي صدمات و لطوات جبران ناپذيري به اين شركت وارد نمود. ضمناً ذكر اين نكته نيز ضروري است كه تعداد زيادي از اين عزيزان (به دليل سابقه علمي و معدل دانشگاهي) شرايط جذب به صورت رسمي را نداشته و در عمل به صورت نيروي مدت معين جذب سازمان گرديده اند و اين موضوع نيز جاي تامل فراوان دارد.
با همه اين اوصاف و پذيرش اين حقيقت تلخ كه جذب گروهي و حساب نشده اين افراد كاري بسيار اشتباه بوده است، چند سوال را از نگارنده محترم اين خبر و همه عزيزاني كه كامنت هاي گلايه آميز و يا حتي توهين آميز گذاشته اند مي پرسم:
آيا همه كارمندان دولت در همان ابتداي استخدام، برگه اي را امضا نمي نمايند كه در آن متعهد به خدمت در هر جا و مكاني كه دولت براي انها تعيين نمود، مي گردند؟ حال چرا انتقال آنها به سازمان ديگر و استفاده از خدمات آنها در بخش ديگر دولت "هدر رفت سرمايه هاي انساني در پارس جنوبي" معرفي مي گردد؟
آيا كارشناس با سابقه بين دو تا سه سال سابقه كار كه بيشتر آموزش آنها مربوط به آشنايي با قوانين و مقررات و به عبارتي آموزش بدو استخدام مي باشد، بهترين گزينه براي كاريابي در مجموعه وزارت نفت نمي باشند؟ آيا اين ادعا كه آنها در طي دو سال به نيرويي كارآزموده و متخصص مبدل گرديده اند، ادعايي صحيح مي باشد؟
آيا چابك سازي سازماني به وسعت شركت نفت و گاز پارس اقدامي خيانت آميز و ناجوانمردانه مي باشد؟ و يا اينكه جبران اشتباهات گذشتگان و چابك سازي سازمان و در مقابل انتقال كاركنان بدو استخدام به ساير مجموعه هاي وزارت نفت امري هوشمندانه و خداپسندانه نيست؟
آيا شجاعت مديران شركت نفت و گاز پارس، در حل مشكل به ارث گذاشته شده از دولت قبل، را امري خائنانه و ناجوانمردانه معرفي نمودن، امري اخلاقي است؟
آيا وقت آن نرسيده است به دور از پروپاگاندا و اخبار فرافكنانه و بر اساس واقعيت هاي كشور و مشكلات به ارث گذاشته شده از دولت قبل در صدد جبران مافات در آييم و به قول معروف جلوي اشتباه را هر جا بگيريم منفعت است، قدم برداريم؟
در پايان با همه عزيزان بدواستخدامي كه در اين حركت اصلاح گونه و صحيح آرامش كاري و شغلي خود را از دست داده اند، ابراز همدردي مي نمايم و برايشان آرزوي موفقيت در وظايف جديدي كه مجموعه وزارت نفت براي آنها در نظر خواهد گرفت را دارم. (2378037) (alef-13)
 
حکیم باشی
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۷:۱۵:۵۳
واقعا جنابعالی چند سال تو این صنعت هستی که اینطور اظهار نظر می کنی
در ضمن کسانی که نیروی مازادند دردی ندارند که شما ابراز همدردی کنی
درد واقعی رو این صنعت و مدیریتش داره که نمیتونه از اونا استفاده کنه (2378449) (alef-10)
 
افسرده
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۷:۱۶:۵۷
چرا سفسطه می کنی!! نیروهای تحصیلکرده و نخبه زیادی هستن !! یا نیروهایی که چون موعد بازنشتگی.شان بوده امده اند منطقه تا بلکه حقوق و مزایای بیشتری نصیبشان شود!!!!! این نیروهای با تجربه چرا نزدیک بازنشتگی هوس عسلویه میکنن؟
ذکر این نکته بسیار مهم می باشد که ما زمانی که ازمون برگزار شد حق انتخاب داشتیم که کجا را انتخاب کنیم و الان ناعادلانه هست شرکت نیروهای اصلی را که با ازمون جذب شده را تعدیل و در عوض حقوق چند نیروی تازه نفس را به یک نیروی با تجربه که. بدهند( بعضی بیش از چهل سال سابقه دارند)که دیگر توان جسمی ندارد در ان شرایط عملیاتی کار کنند!!! الان اینجا به ازای چند ریس یک کارمند داریم چون همه مدعی ریاست هستند!!!!! (2378450) (alef-10)
 
آقای مازاد
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۴:۲۰:۵۳
با سلام
میخوام جواب کسانی رو بدم که میگن پارس جنوبی محل کار برای نیروهای کم تجربه نیست و بحق اخراج شدن: اگر در بین تمام مدیران و رئیسان و سرپرستان مدیریت مهندسی نفت و گاز که بازوی فنی شرکت نفت و گاز پارس هست کسی رو پیدا کنید که بیش از 12 سال تجربه یا سابقه داشته باشه اونوقت شما راست میگید و همه ی ما خودمون میریم از شرکت و نیازی به اخراج هم نیست. اینا مشکلشون چیز دیگه ای هست. توی همین مدیریت نیرو هم هست که 25 سال تجربه مفید داره ولی سرپرست با 5 سال سابقه رو گذاشتن بالای سرش و فقط یه کارشناس سادست. ننگ بدتر از این هست که کسی که من رو نیروی مازاد معرفی میکنه خودش بعد از من توی این صنعت اومده و تجربش کمتر از منه؟؟؟ (2378059) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۴:۴۸:۴۹
با سلام
يكي از دوستان من مهندسي مكانيك با سابقه من پس از ده سال در پرو‍ژ هاي پتروشيمي و پارس جنوبي
بعد از سال 88 به شركت نفت مالزي پترونانس رفته ماهي 10 هزار دلار حقوق ميگيره
با كسر بيمه و غيره ماهي 8 هزار دلار (يعني 24 ميليون تومان) بهش ميدن با خوابگاه و سالي يكبار بليط رفت و برگشت و بيمه بهداشتي

تو ايران حداكثر 3 ميليون تومان با 120 ساعت اضافه كاري ميگرفت
تعداي ديگر از دوستان و مهندسان نخبه با سابقه كار در پرو‍ژ هاي نفتي و پتروشيمي به عمان ، قزاقستان ، قطر، و كويت رفتن اونها هم حقوقي كم و بيش مشابه دارن
شما خودتون بقيه داستان رو بخونيد
راست و حسيني كسي حاضره (با سابقه خوب و كاربلد بودن)شش ماه سال گرما آزار دهنده و شرجي وحشتناك
و بيشتر سال آلودگي وحشتناك مواد شيميايي و گرد وخاك تحمل كنه براي 3 تا 4 ميليون تومان
اونهاي كه موندن يا بخاطر زن و بچه يا گرفتاري خانوادگي
كه اونها هم تك تك ميرن
مضاف بر علتهاي فوق وزير نفت سابق در روزهاي پاياني خرداد 92 بخشنامه اي
كرد كه انتقالي كارمندان رسمي وزارت نفت
رو از پتروشيمي هاي واگذار شده در پارس جنوبي و ماهشهر به ساير شركت هاي دولتي نفت ممنوع كرد
كه اين مه باعث شد تعداد كثيري هم كه به علت مشكلات خانوادگي و خسته شده كار در مناطق عملياتي اميد رفتن به استانهاي ديگر رو داشتن نا اميد و تا راه مهاجرت به شركتهاي نفتي خارجي در پيش بگيرن
زياده عرضي نيست
يا علي مدد
از مهندسان صنعت پتروشيمي با 12 سال سابقه (2378144) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۵:۴۹:۲۰
((پارس جنوبی به عنوان بزرگترین مخزن گازی جهان با نظر به مشترک بودن با کشور همسایه(قطر) و تولید حدود ۱۰ سال زودتر آن کشور همواره از لحاظ اقتصادی و سیاسی مورد توجه مسئولین کشور بوده است. ))
چنان نوشتين مورد توجه مسولين بوده كه خواننده گمان ميكنه ما 10 سال زودتر از قطري ها از ان بهره برداري نموديم .
تا ايران بجنبه قطر كيسه را خالي كرده و مسئولين هيچ توجهي نميكنند .
خيانت به سرمايه هاي ملي مصداقش همين پارس جنوبي است. (2378266) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۵:۵۷:۲۴
سلام
باید به عرض برسونم که عسلویه با نیروهای بی تجربه استخدام شده ساخته نشده و نظارت این نیرو ها هم به هیچ دردی نمی خوره و برای ساخت یک پالایشگاه خوب یک پیمانکار خوب نیاز است. وضعی که در پارس جنوبی پیش اومده بخاطر نبود شرکت های بزرگ نفتیه و ما هیچ وقت نتوانستیم یک فاز کاملا ایرانی داشته باشیم اگه یک سری به عسلویه بزنید که میدونم نگارنده تا حالا نرفته فرق بین شعله فلر فازهای 1 تا 8 رو با فاز 10 ایرانی میتونه بفهمه که کل گاز در فاز 9 و 10 که کپی برداری از فازهای قبلی با ساخت پیمانکار ایرانی بوده داره میسوزه و فقط اسمش پالایشگاه هست. با شروع همزمان چند فاز و بدلیل نبود توان کافی پیمانکاری نیروهای کم تخصص دارای منسبهای مهم در پروژه ها شدند و منابع تقسیم شد و در نهایت باهزینه بیشتر از پیش بینی هیچ پروژه تمام نشد. اشتباه در استخدام مهندسان جوان در شرکت نفت پارس باعث پرداخت حقوق به نفراتی شد که هیچ بازده ای نداشتن. دوست عزیز عسلویه میدان فوتبال نیست که با حضور در آن آدم با میدان گازی آشنا شود . ضعف ساخته نشدن پالایشگاه ها که باعث بیکاری نیروهای بسیار زیاد در بخش پیمانکاری است و کاهش حقوق امثال من هیچ ارتباطی به این دولت ندارد و به دولت کریمه قبل بر میگردد. اگر نفت 3000 نفر نیرو را بیکار کرد در پیمانکاری های بالای 100 هزار نفر بیکار شدند. شما دقدقه نفرات اندکی را داری که مدت 3 سال پول مفت گرفتند و کار نکردند مشابه همین وضع در پروژه NGL خارک هم اتفاق افتاده 5 سال است که نیروی بهره بردار پالایشگاه استخدام شده ولی کارخانه به دلیل ضعف شدید پیمانکار با تاخیر 4 ساله هنوز به سرانجام نرسیده و فقط یک عده وابسته از وضعیت سودهای میلیاردی میبرن. (2378283) (alef-13)
 
پارس را دریابید
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۶:۱۸:۵۹
نکته جالب برای بنده اینست که چطور میتوان با تعداد معدودی نیرو در تهران که خانومها هم بین انها کم نیست بر پارس جنوبی و تستهایی که انجام میشود برای مطالعه مخازن نظارت کرد ایا این ضعف مدیران میانی نیست که نمیتوانند نیروهای خود را سامان دهی کنند یا شاید حضور این نیروها دردسر و کار برای مدیران خسته به بار میاورند که اگر نباشند برایشان بهتر است (2378340) (alef-13)
 
نفت
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۷:۳۰:۵۹
من یه سوال از کسایی که خودشون رو قدیمی این شرکت دارن دارم میخوام بپرسم همه شما زمانی که شما در این شرکت استخدام شدین و شروع به کار کردین متخصص و باسابقه و باتجربه بودین و مثل ما باعث هدر رفت سرمایه مملکت نمیشدین؟ (لازم به ذکر هست که اون زمان شرکت تازه تاسیس شده بود و قبل از شما نیروی باسابقه ای تو شرکت نبود) مطمین باشین شرایط ما از شما خیلی بهتر هست چون مامیتونیم در کنار شما از تجربیات شما استفاده کنیم البته اگه تجربه ای داشته باشین و بخواین به ما منتقل کنین. (2378472) (alef-10)
 
خاص
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۷:۳۶:۲۷
سلام
من خودم پارس جنوبی کار میکنم
هرچی زحمت و گوگرد و سرب و گردو خاک کثیفی این منطقه ما که در حال اجرا هستیم می‌کشیم و میخوریم و اونوقت یه آقای از فلان جا تو یه آزمون استخدامی میاد میشه مهننننننندس شرکت نفت . نوبره والا .
نفرات POGC و غیره زیر نظر شرکت نفت همشون مفت خورن .
چرا ما که بیش از ده سال تو این خراب شده داریم کار میکنیم هیشکی نمیاد بگه آهای تو چکاره . چرا هرچی خدمات برای نفرات شرکت نفت ه . مگه ما که داریم کار میکنیم بوقیم .
از بیمه و خدمات درمانی رایگان گرفته تا حقوق‌های آنچنانی و سر برج.
چرا بنده نباید 6 ماه حقوق بگیرم آقایی که هیچ سابقه کاری نداره فردا تو یه آزمون میاد و میشه مهندس با حقوق و مزایای عالی
گناه ما چیست .
همش تبعیض
دیگه داره حالم از این مسئولین چه دولت قبل چه حالا بهم میخوره (2378478) (alef-10)
 
سینا
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۷:۴۰:۱۶
اصلا" موضوع کار کردن مطرح نیست که مهندسش جوان باشه و یا با تجربه.

خوب معلوم که آدم جوان فعالتره و میخواد خودش رو مطرح کنه و بیشتر تلاش میکنه.

وقتی که کار نباشه تلاش بی فایده چه ضرورتی داره؟

وقتی هدفی نباشه هر چی که میخوای توی دریا تند تر برو!

موضوع به مدیریت برمیگرده. کارآفرینی وظیفه مدیر و کار کردن وظیفه کارمنده

اگه کار نباشه تقصیر کارمند نیست, کارمند مجبوره تلفن و اینترنت بازی کنه.

مردم ما هم تنگناهای زیادی در موارد بیشماری دارند

که با مردم مثلا" اروپا آمریکا

متفاوت هستند و نمیشه بگیم که پیشرفتهای زیادی

در آمریکا توسط مردم صورت گرفته و مثلا" فیس بوک رو مردم

اختراع کردند و نه مدیران

این مقایسه خوبی نیست چون مردم ما از خیلی از امکانات آنهابی بهره

هستند و برای نون شب هم محتاج هستند چه برسه به اختراع!

مردم ما در حال حاضر مثلا" با غذاهای آلوده و بیماری سرطان روبرو هستند و با

دکتری که وسط عمل روده, بیمار رو رها میکنه و فرار میکنه و تا 8 ساعت هم

پیداش نمیشه!

این موضوه که کارفرما و پیمانکار یکی باشه به اندازه کافی خنده دار هست که

نیازی به توضیح اضافه تری نیست (2378482) (alef-10)
 
امید
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۲۰:۵۲:۰۶
دوستان از استخدام افراد غیر متخصص و بی تجربه صحبت می کنند اما نمیدانند مشکل وجود سازمانی به نام منطقه ویژه اقتصادی پارس است. سازمانی که فقط و فقط بدنبال استخدام و اشتغال نیروهای بومی است. اینجا قبل از کار در پارس جنوبی باید از منطقه ویژه نامه بیاری که اونها هم به هیچ عنوان نامه به افراد غیر بومی نمیدن. جالبه که شرکتها رو مجبور میکنند مثلا به ازای جذب یک نیروی بومی یک نفر غیر بومی نامه میگیرد. الان شخصی با لیسانس فیزیک کار بازرس NDT رو میکنه درحالی که هیچ تجربه ای نداره و در جداب این سازمان فقط میگه خودتون آموزش بدین. سوال من اینه که مگر ما که از شمال و شرق و غرب ایران اومدیم تو عسلویه کار کنیم اسرائیلی هستیم که همچین برخوردی با ما میشه؟ این وسط شرکت نفت هم هیچ کاری نمیتونه بکنه چون قدرت منطقه ویژه خیلی بیشتره (2378794) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۰۰:۱۹:۱۵
افسوس که نظام اداری این کشور متمرکز است وتمام کارمندان تهران خود را مالک کل کشور می دانند ودر وزارت نفت نیز این تفکر قدرت بیشتری دارد وتهرانی ها خود را مالک پارس جنوبی می دانند وهر کس که خواسته اند فرستاده اند به عسلویه با حقوقهای چند میلیونی و مردم استان بوشهر از فقر وبدبختی وبیکاری می نالند وکسی نیست رسیدگی کند (2379047) (alef-10)
 
دشتی
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۱۱:۳۴:۰۹
از شما خواهشمندیم به داد کارگران پیمانکاری شرکت نفت وگاز پارس برسید هروز خبر از تعطیلی هر روز خبر از اخراج هر روز استرس (2379437) (alef-10)
 
ترخیصی
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۱۴:۴۰:۵۰
من لیسانس و ارشد نفت از دانشگاه صنعت نفت با معدل بالای هفده دارم، سه سال پیش برای استخدام غیر از نفت و گاز پارس، در دو شرکت که یکی دولتی و دیگری خصوصی و مرتبط بود کاریابی شدم. با تماس منابع انسانی شرکت نفت و گاز پارس به استخدام این شرکت درآمدم و هم اکنون نیروی رسمی شرکت می باشم. در کمال تعجب اسم اینجانب در نیروهای ترخیصی بود. بعد از پیگیری های انجام شده از مدیر واحد خود متوجه شدم تنها دلیل ترخیص اینجانب رسمی بودنم می باشد!!! توجیه شان به این صورت است چون رسمی هستم کاریابی خواهم شد و نگران نباشم!!! از سایت شما خواهشمندم به عنوان اولین سلیت معتبری که این خبر را عنوان کرده پیگیر حقوق افرادی مثل بنده باشید. حق به همراهتان (2379630) (alef-10)
 
علي
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۱۵:۵۴:۰۱
احتمالا در اين موضوع هم نظر آقاي وزير اين است كه گازهاي توليد داخل سرطانزا هست و بايد از خارج وارد كنيم!! و در مورد متخصصين جوان هم چون در زمان دولت قبل استخدام شده‌اند، همه در فكر بخور بخور هستند و بايد اخراج شوند و م. ه. برايش كارسازي خواهد كرد!!! (2379720) (alef-10)
 
zzzz
۱۳۹۳-۰۶-۲۷ ۱۲:۵۳:۱۸
دوش خواب دیدم وزیر نفت قطر باده در دست و نهاده تاج بر سر
می گفت چنین به زنگنه ی نامدار: آفرین بیژن که چنان کردا ای تو کار
من نمی دانم اینهمه مدیران بی هنر ازکجا جسته ای جمله ای خوش نظر
گر مدیران نفت و گاز خودم می چیدم اینچنین عاقبت بخیر نمی گردیدم
از قدیم گفته اند چنین گرانمایه دین دارد به گردنت همسایه
دین خود را ادا کن و بیرون ریز متخصصین جوان آماده ی ستیز
بده سرمایه های انسانی را به هدر تا که دور گردد تهدیدها ز قطر
تاکه نگیرند ملت ز امثال فاز12خبر لقمه نانیست میخوریم گرچه ما بیشتر
گر ادامه دهی کار بهمین منوال یا به هم زنی چشم در یکی دوسال
در بروی جوانان شما باز کنم مخزن پارس را خالی از گاز کنم (2380522) (alef-10)
 
حامد
۱۳۹۳-۰۶-۲۸ ۰۹:۲۹:۴۶
دوستان سایت الف سلام / خواستم بگویم بخش مهمی از دلیل مشکلات برمی گردد به موضوع مدیریت . من در گزارش های آسیب شناسی مدیریت متعددی خدمت تعدادی از بزرگان موضوع اصلاح و تحول در مدیریت را مطرح کردم و راه حل نیز ارایه دادم ولی انچه به جایی نرسد فریاد است . من ۲۰ سال تجربه مدیریتی در یکی از شرکت های نفتی دارم . زیر و بم مشکلات را می دانم . راه حل مشکلات صنعتی و اقتصادی تحول واقعی و دور از شعار زدگی در مدیریت است و به نظر من شجاعت ملی نیاز دارد و این فقط از اقای روحانی بر می اید . روزی به مهندس ترکان عزیز عرض کردم برادر امثال شما بزرگان و سرمایه های ملی کشور بجای گرفتن ده ها پست و سمت اجرایی اتاق فکر برای کمک به دولت تشکیل دهید . ولی شیرینی سمت های اجرایی اجازه چنین رویکرد هایی را نمی دهد (2381370) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.