توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 217003
از پوپولیسم تا راستگویی
بخش تعاملی الف - محسن ممقانی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۱۱
"کار اساسی نکنید. کار اساسی خرج دارد. کاری بکنید که مردم خوششان بیاید."

نقل یکی از قول های اسفندیار رحیم مشایی، شاید نشان دهنده ی یکی از مبانی فکری و نظری دولت مهرورزی باشد: پوپولیسم؛ مبنایی که محمود احمدی نژاد، خواسته یا ناخواسته، در پیش گرفت و باعث شد که بسیاری وی را یک "عوام فریب" یا یک "دروغگو" بنامند. موارد متعددی، مصداق پوپولیسم دولت مهرورزی هستند، که از جمله می توان به چند مورد اشاره نمود:

۱. ادعای پیروی از ولایت فقیه، چندان پایدار نبود. احمدی نژاد بارها و بارها برخلاف مواضع رهبری معظم عمل نمود و گاهی تا آنجا پیش رفت که با واکنش ها و انتقادات محکم رهبری مواجه شد. دعوایی که بین او و علی لاریجانی در مجلس شواری اسلامی اتفاق افتاد و به آزردگی خاطر رهبری معظم منجر شد یا موضوع ورود گسترده ی رحیم مشایی به هیئت دولت و بی توجهی به درخواست رهبر معظم انقلاب _ یا شاید بتوان گفت دور زدن رهبری با عزل رحیم مشایی از یک سمت مهم و انتصاب در سمت مهم دیگر _ ، از جمله ی این موارد بود.

۲. در گزارش های مستقیم تلویزیونی احمدی نژاد، مصداق های بارزی از پوپولیسم دیده می شد. وی دولت خود را "برنامه محورترین دولت" می دانست و بسیاری از تصمیمات و اقدامات دولت خود را در تاریخ کشور "بی نظیر" می خواند؛ حال آن که، " آنچه عیان است، چه حاجت به بیان است" ...

۳. احمدی نژاد مدعی بود که طرحی را به نام طرح "تحول اقتصادی" به اجرا درخواهد آورد. حالا باید از وی پرسید که تورم بالا، همراه با رشد اقتصادی منفی و بیکاری فزاینده را چگونه می توان از نتایج "تحول اقتصادی" دانست؟!

۴. احمدی نژاد دولت خود را یکی از پاک ترین دولت ها می دانست. سوال اینجاست که وی چگونه دولت خود را "پاک" معرفی می کرد، حال آنکه روز به روز، مصادیق بیشتری از فساد مالی در سازمان تأمین اجتماعی در دوران ریاست مرتضوی در اخبار به گوش می رسد. آیا احمدی نژاد فراموش کرده است که تا چه حد بر ریاست مرتضوی بر سازمان تأمین اجتماعی اصرار داشت؟!

در اتفاقی جالب، در یکی از نظرسنجی های سایت "پارسینه" ، "عوام فریبی" به عنوان بدترین نقطه ی ضعف دولت احمدی نژاد انتخاب شده بود.

در مقابل پوپولیسم دولت مهرورزی، دولت "تدبیر و امید" ادعای راستگویی دارد. روحانی به صراحت گفته است که حقایق را بر مردم آشکار خواهد کرد، هر چند که ممکن است حقیقت "بسیار تلخ" باشد. برخی گزارش های روحانی، با انتقادهای وسیعی همراه بود، اما لازم است توجه شود که دانستن برخی حقایق تلخ، بهتر از شنیدن مشتی دروغ و مشتی حرف های دهن پرکن است. هر چند که این دولت، در مواردی هم بر خلاف وعده ی خود عمل کرده است، اما به نظر می رسد که هر چه باشد، از پوپولیسم بهتر است.
 
کلمات کلیدی : محسن ممقانی