توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 237128
راهنمای کتاب/ «آشنایی با رمز و رازهای نویسندگی»؛استیون می، ترجمه پژمان طهرانیان؛ نشر معین
نخستین گامهای نویسنده شدن
بخش فرهنگی الف،18 مرداد 93
تاریخ انتشار : شنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۱۳
آشنایی با رمز و رازهای نویسندگی
نویسنده: استیون می
ترجمه: پژمان طهرانیان
نشر معین، چاپ اول، ۱۳۹۲
۳۸۴ صفحه، ۱۷۰۰۰تومان

فروشگاه اینترنتی شهر کتاب، این کتاب را تا یک هفته پس از معرفی، با ۱۰% تخفیف ویژه عرضه می‌کند، در صورت تمایل اینجا کلیک کنید.

****

آیا شده بخواهید اطلاعاتی کلی با زبانی ساده درباره یک یا چند حوزه مشخص داشته باشد؟ و یا اینکه برای آغاز پژوهشی جدی و مفصل، ترجیح بدهید با اثری که از زبان ساده‎تر برخوردار باشد شروع کنید و پس از آگاهی از یک‎سری پیش فرض‎های لازم، به سراغ مراحل پیشرفته بروید و...

این روزها انتشار مجموعه کتاب‌هایی که با زبانی ساده و همه‌فهم برای مخاطبان غیرحرفه‎ای نوشته‌شده‌اند، رونق زیادی داشته. برخلاف تصور بسیاری از ما، ساده کردن یک بحث دشوار یا نوشتن کتابی ساده اما جامع که حق مطلب را ادا کند، آن‌قدرها هم کار ساده‎ای نیست و خیلی از کتاب‌هایی هم که چنین ادعایی دارند، نتوانسته‌اند بار خود را به منزل برسانند.

«آنچه باید بدانیم» مجموعه کتاب‌هایی است که به همت نشر معین ترجمه و منتشرشده است، کتاب‌هایی در زمینه‎های مختلف که تاکنون مجموعه متنوعی از آن‌ها منتشر شده که تعدادی از آنها به قرار زیر هستند: آشنایی با علوم سیاسی، آشنایی با کارکردهای مغز، اعتماد به نفس چیست، هوش عاطفی چیست؟....و آشنایی با رمز و رازهای نویسندگی نوشته استیون می و ترجمه پژمان طهرانیان که کتاب موردبحث ماست.

اگر فکر می‎کنید با کتابی کوچک و کم‌حجم طرفید که به‌صورت خلاصه‌شده همه‌چیز را در اختیار شما قرار دهد همین ابتدا بگوییم که سخت در اشتباهید، شما با کتابی طرفید که با حجمی نزدیک به ۴۰۰ صفحه و قرار است همه آنچه را که درباره نوشتن، نویسنده و هر آنچه به آن مربوط است، در اختیار شما قرار دهد. بنابراین با کتابی جامع طرف هستید که همه آنچه را که باید درباره نویسندگی ببدانید، در اختیارتان قرار می‎دهد و همان‌گونه از نام کتاب برمی‌آید قرار است رمز و رازهای این حوزه را با شما در میان بگذارد.

کتاب در بیست فصل نوشته شده و یک مقدمه. مقدمه به شما توضیحاتی کلی  از انواع نوشته‌ها یعنی شعر، داستان، نمایشنامه، فیلم‌نامه و زندگی‌نامه ارائه می‎کند. فصل اول با عنوان چرا می‎نویسیم از چیستی و چرایی نوشتن می‌گوید و فصل دوم ایده‎ها و الهام»، درباره شکار ایده و ایده‎های مخصوص خودتان بگویید.

داستان کوتاه، شعر، آثار مستند گونه، سفرنامه، وبلاگ نویسی، نوشتن برای کودکان و نوجوانان، نخستین گام‌ها برای نوشتن داستان کوتاه، صحنه داستان، شخصیت‌پردازی، طراحی پی‌رنگ، دیالوگ‌نویسی، دشواری‎های بازنگری و اصلاح نسخه‎های اولیه، نمایش‎نامه نویسی برای صحنه، نمایشنامه‌نویسی برای رادیو، نوشتن برای تلویزیون و سینما، صنعت نشر و ناشران و ادامه راه؛ عناوین دیگر فصول کتاب را تشکیل می دهند.

به‌این‌ترتیب همان‌گونه که از عناوین فصل‎ها می‎توان دریافت در این کتاب تقریبا به هر چیزی که به حوزه نوشتن، در زمینه‎های مختلف، از زمانی که تصمیم به نوشتن، می‌گیرید، تا ایده‎ای به ذهنتان می‌آید، چگونگی نوشتن و یا اصلاح متن و حتی چگونگی نشر، بستن قرارداد با ناشران و یا انتشار شخصی کتاب و یا حضور در جشنواره‌ها و کنفرانس‎های ادبی و حتی شیوه‎های نوتر نوشتن همانند وبلاگ نویسی در کتاب به شکلی موجز و کاربردی موردتوجه قرارگرفته و به شکلی کارآمد شرح داده‌شده‌اند.

«فرض را بر این می‌گذارم که شما می‎خواهید این کتاب را بخوانید چون عزمتان را جزم کرده‎اید که نویسنده بشوید...هدف این است که در حد توان‌تان بهترین نویسنده شوید و آن گام اساسی هم این است که تصمیم گرفته‌اید درخواست کمک کنید. آشنایی با رمز و راز نویسندگی طوری طراحی‌شده که وقتتان را بیهوده هدر نمی‌دهد، این کتاب راهنما شما برای استفاده از راه‌های میانبری ست که شاید تنها و بی راهنما سفر می‌کردید آن‌ها را نمی‌دیدید.»

نویسنده کتاب مدعی نیست که در این کتاب از نکاتی سخن گفته که خواننده خود نمی‌تواند به آن‌ها دستیابی پیدا کند، به‎خصوص اینکه رویکرد کتاب نه تخصصی که کلی نگرانه است، بلکه معتقد ا‎ست که از نکاتی سخن گفته که به دست آوردن آن‌ها، مستلزم تجربه و سعی و خطایی زمان‌بر است.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
نخستین گامهای نویسنده شدن