نظر منتشر شده
۴۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 267521
بررسی تحولات آینده منطقه؛
عربستان وجه المصالحه غرب قرار گرفته است/ احتمال حذف اسرائيل از خاورميانه
بخش خارجی الف، 30 فروردین 94
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۰ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۰۰
بعد از حمله عربستان به یمن بسیاری از تحلیلگران ضمن انتقاد از اقدام سعودی ها این عمل را زمینه ساز تئوریزه کردن منطق امنیتی قدرتهای فرامنطقه ای در خاورمیانه ارزیابی و تبعات آن را برای عربستان سعودی وخیم عنوان کردند.

به‌گزارش الف، بعد از سقوط نظام بین الملل دوقطبی و با توجه به منطقِ دوره‌گذارکلونی قدرتهای بزرگ مترصد فرسایش قدرتِ کشورهای منطقه با ایجاد آشوب و بی نظمی کنترل شده هستند و طراحی بحران یمن با فرض فرسایش قدرت های منطقه ای چون ایران و عربستان قابل ارزیابی است. فارغ از آن که غرب بدون هیچ دلبستگی به دولتهای منطقه صرفا نگران برهم خوردن منطق امنیتی خود در خاومیانه است و این درحالی است که شیخ ریاض بدون در نظر گرفتن این منطق گذار دست به ریسک بازگشت ناپذیری در مورد همسایه جنوبی خود زده که به عقیده برخی از تحلیل گران ممکن است این کشور در منظومه جدید امنیتی خاورمیانه وجه المصالحه قرار گرفته و قربانی رفقای جهانی خود شود.

در همین زمینه مهدی مطهرنیا، کارشناس مسائل بین المللی، در گفتگویی با الف در تحلیل تغییر ساختار نظام بین الملل و تاثیرگذاری آن بر رفتار عربستان سعودی عنوان می کند: ریاض با نقشی که در دوره گذار در خاورمیانه برای خود تعریف کرده است در واقع اسیر منطق امنیتی غرب شده و ممکن است در فرایند بحران یمن وجه المصالحه قرار گرفته و هزینه سنگینی را پرداخت نماید.

این کارشناس مسائل بین المللی اظهار کرد: عربستان در جغرافیای سیاسی جهان در یکی از مهمترین مناطق جغرافیایی در هارتلند نو یا به تعریفی خاورمیانه قرار دارد که پس از جنگ جهانی دوم و بر اساس یک فرایند ناشی از پیامدهای دو جنگ جهانی اول و دوم در قرن بیستم میلادی شکل و محتوایی این چنینی پذیرفته است و تحرکاتی که درعربستان شکل گرفته ناظر بر پیوستگی و ورود به مرزهای وابستگی با قدرتهای فرامنطقه ای مانند انگلستان و ایالات متحده است به گونه ای که قبل از انقلاب ایران، عربستان به عنوان یکی از پایه های دکترین دو ستونی نیکسون به عنوان ستون اقتصادی این فرضیه امنیتی قرارگرفت.

وی افزود: از طرف دیگر باید به این نکته توجه داشت که با توجه به ورود نظام بین الملل به دوران گذار پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و فراز و نشیب هایی که در حدود دو دهه اتفاق افتاده است عربستان نیز به واسطه پیوستگیها و وابستگی های تعریف شده خود با کشورهای فرامنطقه ای در هارتلند نو یا خاور میانه منافع ملی جدیدی را برای خود تعریف نموده است.

مطهرنیا تصریح کرد: در منطق گذار‌، واقعیت های بحران زا و بحران زی تراکم پیدا کرده و موجب می شود زمینه های تغیر و تحول بنیادین در نگرش ها و خط مشی های اجرایی به وجود آید و هر چقدر این خط مشی ها عملیاتی تر شوند این منطق گذار میل به پایان یافتن و دست یافتن به یک منطق جدید را پس از پس از منطق کهن از خود نشان می دهد و در این زمینه به نظر می رسد در بافت موقعیتی ناشی از حل و فصل احتمالی پرونده هسته ای ایران و آنچه که در سوریه، مصر و دیگر کشورهای عرب منطقه رخ داد هم اکنون وضعیت به گونه شده است که نظام بین الملل در حال تمرین برای شکل دادن به نظم نوین جهانی در آینده و عبور از این منطق گذار است.

این کارشناس مسائل بین الملل، عملکرد ایالات متحده آمریکا به عنوان یک کنشگر فرامنطقه ای در ارتباط با عربستان را از نشانه های این منطق گذار ارزیابی کرد و گفت: آمریکا خواهان تقویت کنترل شده عربستان در خاورمیانه عربی و از طرف دیگر کنترل خاندان آل سعود در چارچوب توازن منطقه ای متکی بر توازن ضعف است به گونه ای که عربستان هم اکنون یک جغرافیای متراکم از دلارهای نفتی است فلذا خاندان آل سعود در هزینه کردن دلارهای انباشته شده نفتی جهت گیری خلاف اهدافِ هدفگذاری شده را در ایالات متحده آمریکا طی کنند که می تواندمخاطره انگیز باشد. پس از یک سو بر آن است که عربستان تقویت شود و ازسوی دیگر خاندان آل سعود تا حدود زیادی کنترل گردند. بنابراین وارد کردن عربستان در منازعات منطقه ای و تشدید منازعات فرقه ای و مذهبی تنها به هدف تضعیف ایران و هم پیمانانش صورت نمی پذیرد بلکه توازن ضعف منطقه ای را دنبال می کند.

مطهرنیا طراحی بحران یمن را دومین گام امنیتی آمریکا درخاورمیانه در راستای مدیریت توازن ضعف نامید و افزود: بعد از مدیریت ناامنی در منطقه خاورمیانه، ایالات متحده به دنبال مدیریت توازن ضعف در منطقه است و امکان دارد در سومین پروسه مدیریتِ امنیت در خاورمیانه با نام امنیت نسبی،عربستان وجه المصالحه شکل گیری نظم آینده امنیت جهانی قرار گیرد.

وی در ارتباط با منافع رژیم صهیونیستی در خصوص بحران یمن گفت: اسرائیل به دنبال به آتش کشیده شدن منطقه است چرا که این کشور نگران گذار از نظم موجود فعلی و بی نظمی های ناشی از آن به یک نظم تعریف شده بین المللی است که در آن ایران جایگاه خود را باز می یابد. زیرا حل وفصل احتمالی پرونده هسته ای نه تنها وارد شدن ایران به کلوب هسته ای بلکه وارد شدن ایران به کلوب قدرتهای بزرگ جهان را موجب خواهد شد و به همین جهت اسرائیل نگران است که این مدل ازحل وفصلِ پرونده هسته ای ایران به پروندهای ممکن آینده بین ایران و دیگر اعضای نظام بین الملل و ایالات متحده آمریکا تسری پیدا کرده و آرام آرام نه تنها ایران به عنوان یک قدرت بزرگ منطقه ای بلکه به عنوان یک بازیگر موثر بین المللی در کنار قدرتهای بزرگ جهان نقش ایفا کند.

این کارشناس مسائل بین المللی وضعیت اسرائیل را در شرایط گریزناپذیر گذار، درنظم نوین بین المللی بسیار بد ارزیابی کرد و افزود: اسرائیل با تمام چالشهایی مثل مهاجرت معکوس، بحران آب، بحران جمعیت، بحران اقتصادی و بحران مشروعیت که دارد سال آینده برایش تبدیل به سالی همراه با یک سونامی بزرگ شناسایی کشور مستقل فلسطینی می شود و اسرائیل آماده پذیرش یک شکست بسیار بزرگتر تا سر حد حذف شدن از جغرافیای خاورمیانه است فلذا اسرائیلی ها تا این اندازه نگران هستند و از تمامی راهای گریز در خاورمیانه از قبیل بحران یمن و حتی جنگ احتمالی بین ایران و عربستان استفاده کرده و آتش بیارمعرکه شده است.

این کارشناس مسائل بین المللی در مورد توان عربستان سعودی در ادامه روند حملات به یمن معتقد است: از نظر سیاسی پشتیبانی های بین المللی از عربستان با اهداف متفاوت اعمال می گردد و از نظر اقتصادی این کشور به دلارهای بادآورده نفتی که ذخیره دارد تکیه کرده اما آنچه که اهمیت دارد این است که چگونه شد که عربستان در سوریه محدود شد و با تمامی تلاشها و دلارهایی که در سوریه هزینه کرد نتوانست پیروزی حداقلی برای عربستان فراهم سازد.

مطهرنیا در پایان با تاکید بر تاثیرگذاری بافت موقعیتی خاورمیانه بر تداوم حملات عربستان در یمن، گفت:عربستان بعد از آوردگاه سوریه می بایست در آوردگاه یمن مشغول باشد و توفیق از دست رفته سوریه را در همسایه جنوبی خود جستجو کند و تا زمانی می تواند این حملات را دنبال کند که بافت موقعیتی ناشی از این وضعیت به عربستان فضای این حرکت را بدهد و زمانی که اهداف ناظمین نظم جدید منطقه ای در درگیری عربستان در یمن پایان پذیرد همانهایی که زمینه های تحریک عربستان در این معنا را فراهم کرده اند با ادله متفاوت او را در این مسیر از حرکت باز خواهند داشت. به هر تقدیر از یک سو مقاومت حوثی ها وجود دارد و از سویی حمایت های ملی از مردم یمن در منطقه و از طرف دیگر بافت موقعیتی ناشی از تغییر و تحولات ناشی از بهار عربی و تحرکاتی که در این زمینه عربستان انجام داده که در مجموع همگی در ظرفیت و توان عربستان به منظور تداوم حملات به یمن تاثیر گذارند.
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۰۷:۲۴:۵۹
متأسفانه دوستان هنوز مساله را متوجه نشدند، در منطقه خاورمیانه، مهم نیست که ضّد آمریکا باشی‌ یا دوست آمریکا، مم نیست سعودی باشی‌ یا غیر سعودی... همه چیزی که مهم است این است که کشورهای این منطقه ، از مراکش تا پاکستان همگی‌ باید درگیر باشند، درگیر جنگ ، درگیر دیکتاتوری، درگیر تحریم، در گیر، دعوای سیاسی و.... حالا یا بهانه انقلاب باشادی، یا جنگ یا جنگ داخلی‌ یا کودتا یا انرژی هسته‌ای یا... نتیجه اینکه همه باید به صورت قابل راستی‌ آزمایی ، ضعیف باشند و ضعیف بمندند، تا یک کشور بتواند برتری استرتیژیک خود را حفظ کند، بقیه داستان فقط بازی است... این سیاست به تور مشخص از ۱۹۴۸ شروع شد ون‌ به خصوص از ۱۹۷۳ با گران شدن ناگهانی قیمت نفت تقویت شد و حالا هم ادامه دارد... این منطقه نباید روی دموکراسی ، از هر نوعی، چه اسلامی چه غربی چه ملی‌ را ببیند، چون در آنصورت کشورها به راحتی‌ در گیر این بازیها نمیشوند... حالا هم نوبت عربستان است و تا آینده قابل پیشبینی‌ ادامه خواهد یافت... حالا هر کسی‌ ریس جمهوری آمریکا باشد فرقی‌ نمیکند... این سیاستی است که روسیه، آمریکا و اروپا روی آن توافق دارند چون همگی‌ تحت نفوذ لابیهی قدرتمند آن کشور و مرام هستند... (2832217) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۰۷:۴۰:۵۷
وقتی‌ از دوستان عزیز، به خصوص کسانی‌ خود را کارشناس عالم سیاست علم بین الملل می‌دانند، از امکان از بین رفتن اسرائیل و آمریکا می‌شنویم، باید در همه قانون جاذبه هم شک کنیم.... البته این به این معنی‌ نیست که اسرائیل یا آمریکا از بین نخواهند رفت... در تاریخ کدام سیستم بوده که همیشه ٔبر قرار باشد، قطعاً از بین خواهند رفت، ولی‌ باید دید در آینده قابل پیش بینی‌ این مسئله امکان دارد؟!.... مانند این میماند که ایران میتواند حالا پراید بسازد، پس قطعاً روزی همه خواهد توانست از تویوتا بهتر بسازد، ولی‌ آیا در آینده قابل پیش بینی‌ قبل تصور است.... دوستان اصولاً متوج نیستند که قبل از از بین رفتن اسرائیل، باید آمریکا و اروپا و حتی روسیه، از بین رفته باشند... و در همین ۵۰ سال آینده اگر قرار باشد آمریکا یا اروپا از بین رفته باشد، شما حتم بدانید که همه دنیا که ما می‌شناسیم، از بین خواهد رفت... فقط تصور کنید که روزی آمریکا و اقتصاد و تولیدات فکری و صنعتی آنها نباشد... آیا برای کشورهای آفریقا یا حتی چین امکان ادامه زندگی‌ عادی یا حتی درمان بیماریها وجود خواهد داشت... پس کمی‌ واقع بین باشیم...اسرائیل از بین خواهد رفت، فقط زمانیکه که آمریکا از بین رفته باشد و در آنصورت، هیچ تضمینی نیست که مثلأ خاورمیانه یا آفریقا یا هند و چین بتوانند زندگی‌ عادی خود را ادامه دهند...این به معنی‌ قدرت آمریکا نیست بلکه به معنی‌ قوانین ریاضی‌ و حساب دو دو تا چار تا است... شما هر قدر که راننده خوبی‌ هم باشید، ولی‌ در یک مسابقه سرعت نمیتوانید پراید را در برابر لامبرگینی برنده کنید، مگر اینکه در سرزمین فکری شما، سیبها به جای افتادن به پایین به هوا بروند!!!! (2832239) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۲۰:۱۱:۱۲
بعضیا از امریکایی ها وطن پرست ترند (2833977) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۰۷:۵۶:۰۷
دلارها نفتى عربستان باد آورده ولى دلارها نفتى ايران نعمت خدا داده دوما لطفا نام طراحان أصلى و شروع كننده بحران يمن را بفرماييد عربستان سعودى يا ايران است كه از سه سال پيش با مسلح كردن حوثيون إيجاد بحران كرد اقاى كارشناس بين المللى تحليل هر بحران بايد با ذكر واقعيت و بر أساس إسناد موجود بررسى كرد نه بر أساس دستور حكومتى شما كه كارشناس هستيد بايد تحليل جامع و كامل از تاريخ و چگونه بوجود آمدن بحران نظر دهيد نه بر أساس مقالات روزنامه كيهان و سخنراني ها نماز جمعه است با تشكر (2832260) (alef-13)
 
مهدی رنجوری
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۰۸:۵۷:۳۴
اسراییل در معادلات جهانی نقش ویژه ای دارد. این کشور غاصب و نامشروع در همه امور کشورها به غیر از ایران تاثیرگذار است. حتی روسای جمهور آمریکا با دوستی با لابی ایپک انتخاب می شوند. کشور عربستان هم سیاست های اسراییل را در منطقه اجرا می کند. رویای صهیونیست ها که از نیل تا فرات می باشد را محقق می کند. (2832326) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۰۹:۱۴:۱۴
انشالله مذاکرات شکست میخورد تا اسرائیل آرزوی توافق با ایران را به گور ببرد (2832360) (alef-3)
 
محمدرضا
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۰۹:۳۷:۵۸
ظاهرا شما در جریان نیستید. اسراییل آرزوی نرسیدن به توافق را دارد. (2832391) (alef-3)
 
hossein
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۰:۲۰:۲۹
امریکا با اسراییل تفاوتی نداره (2832480) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۲:۳۰:۲۵
توافق خوب ایشالا صورت میگیره و توافق بد ایشالا صورت نگیره
عربستانم در حدی نیست در مورد رابطه ایران با اروپا و امریکا دخالت کنه
ایشالا خود یمن با قدتی که داره نشون میده به عربستان که هنوز زوده که در مورد ایران حرف بزنه و حتی در حد یمن هم نیست (2832861) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۰۹:۴۶:۱۵
از خواب خرگوشی بیدار شید اساتید. حتی یک کشور از 15 کشور فعلی شورای امنیت با حمله عربستان مخالفت نکردن. ما که کاری در یمن نمیکنیم و اصولا بهتره هم اصلا نکنیم پس به زتدگی و اقتصاد خودمون برسیم و بگذارین اعراب به خودشون مشعول باشن و بهانه گرفته بشه و هی نگن جنگ شیعه و سنی هست. (2832405) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۱:۰۶:۱۰
اکثریت مسلمانان که اهل سنت هستن با عربستان هستن که ورود ایران باعث افزایش این حمایت شده است ما متاسفانه به جای واقع نگری دوست داریم احساسی باشیم (2832607) (alef-13)
 
مهران
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۴:۳۴:۴۳
بعدش چی میشه؟ (2833191) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۰۹:۱۸:۰۰
حذف اسراییل?
برای خنده بد نبود (2832365) (alef-3)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۰:۲۲:۴۱
اسرائیل قطعا اگر با جنگ از بین نرود حداقل به همان شکل که نظام نژادپرست آفریقای جنوبی از بین رفت از بین خواهد رفت یعنی روش ظالمانه امروز قادر به ادامه حیات نمی باشد تا کی می خواهد با ساکنان عرب و همسایگان خود در جنگ باشد.

راهی جز پیمودن مسیر صلح و راستی ندارد و در غیر اینصورت بنا بر قاعده کلی "ظلم پایدار نمی ماند" حذف قهری خواهد شد. (2832486) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۱:۲۲:۳۹
انشالله اسراییل حذف ونابود می شود واین واقعیت دارد وبرای خنده شما نیست (2832653) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۳:۵۵:۵۷
برای یک امر قطعی ، بکار بردن انشالله وماشالله معنی ندارد. (2833074) (alef-13)
 
جواد
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۰۹:۲۲:۲۰
اخه چجوری احتمال از بین رفتن اسراییل وجود دارد. (2832373) (alef-3)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۱:۱۰:۴۶
اگر هرمسلمان یک سطل آب بر سر اسراییل بریزد اسراییل نابود میشود (2832621) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۰۹:۴۰:۰۶
ایران بعد از توافق تبدیل به یکی از قدرت های بزرگ جهانی می شه؟ به نظرت یه مقدار اغراق نکردی؟ (2832396) (alef-3)
 
فش نیوز
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۰۹:۵۸:۳۲
اسرائیل همیشه در حال واق واق کردن است چرا ما باید به واق واق های ی شگ اهمیت بدهیم ... (2832434) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۰:۱۲:۱۳
سلام به نظر من اینها تماما بازیه.چیزهایی که به ما نشون میدن با حقیقت خیلی فاصله داره.
ولی اینطور به نظر میرسه که اسراعیل تبدیل شده به یک مهره سوخته.از قدیم گفتن سیاست پدر و مادر نداره.اینکه نتانیاهو میادبا ناراحتی برای اعضای کابینش بعد از پیشنویس توافقنامه سخنرانی میکنه و میگه میخوام برم ده دوازده روز بنشینم و به بدبختیام فکر کنم این هم هدفمنده و سیاستی پشتشه.من و شما نباید ساده باشیم. (2832459) (alef-13)
 
راستگفتار
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۰:۱۴:۳۷
من نمیدونم نگفتن این جملات واهی چه فشاری به بعضی وارد میکند. (2832464) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۰:۱۸:۳۸
لطفا كمي عاقلانه فكر كنيد و حرف بزنيد.
اسراييل يعني آمريكا و انگليس و كل اروپا.
ايران هم يعني سوريه و عراق و لبنان.
نه ما ابرقدرت خواهيم شد نه اسراييل حذف ميشه.
لطفا جوك نگين. (2832471) (alef-13)
 
حسام
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۰:۳۴:۴۲
توافق هسته اى،توافق با اسراييل است،من بشدت دلواپس اين قضيه هستم (2832523) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۰:۲۸:۱۰
یک لیوان آب خنک بخور. (2834522) (alef-13)
 
سینا
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۰:۴۰:۵۸
امکان حذف اسرائیل تقریبا غیر ممکن است !
افسار امریکا خیلی وقته که در دست سیاست های اسرائیل است.
حمایت ها در جهت منافع امریکا هم که مشخصه ...

این وسط احتمال منحل شدن عربستان میره چراکه هربار با توطئه ای که امریکا در خاورمیانه راه انداخته یکی از خنجرهای دست نشانده این ملعون جهانی از بدنه خاورمیانه بیرون کشیده میشه .

نتیجه توافقات هم که با ارسال فکت شیت و استمرار کاخ سفید روی پارامتر های اون ، کاملا مشخصه -> ( - ) (2832540) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۱:۰۶:۲۰
شوروی سابق یک ابرقدرت بود دیدید چطور تکه تکه شد اسرائیل خیلی راحتر از آن می باشد (2832608) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۲:۰۲:۳۶
کاملا موافقم (2832794) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۲:۱۵:۰۶
اگه ایران قدرت بزرگی نبود امریکای ابرقدرت باهاش سر یه میز مذاکره نمیکرد باهوش...! (2832824) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۲۱:۰۰:۲۲
کره شمالی هم مذاکره 6 جانبه داشت نتیجه اش هیچی رفتند بمبشونو داشته باشند خدا خیرت دهد تا کارخانه اسلحه ساز سیاست آفرین است این قصه به جایی نمیرسد (2834069) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۶:۳۹:۱۸
سر دبیر ارجمند الف. مگر مجبورید تحلیل بنویسید و آسمان و ریسمان را در قالب الفاظ مرسوم بهم ببافید؟ همه اش توهم است آنچه فرموده لید. روی چه مبنائی آخه حرف میزنید؟ بنظر میرسد هم شد حرف؟ بنظر کی میرسد؟ با چه منطقی؟ هوائی حرف نزنید و شان سایت وزین خود را حفظ کنید. (2833566) (alef-13)
 
خرتضي
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۷:۲۸:۳۹
تحليل منطقي و روشني بود. (2833669) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۸:۱۳:۱۵
تحلیل بسیار خوب و بجایی بود. توهم ادامه حضور اسرائیل در منطقه در حد توهم است و این زگیل به زودی پاک خواهد شد اگر عرب های مزاحم بگذارند (2833757) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۸:۵۵:۰۲
"اسرائیل به دنبال به آتش کشیده شدن منطقه است چرا که این کشور نگران گذار از نظم موجود فعلی و بی نظمی های..................."

اسراییل کشور نیست و یک رژیم است . خواهشمند است در انتخاب واژه ها دقت فرمایید . البته میدانم عمدی در کار نبوده و مفاد مقاله ، سوابق الف و اقای توکلی موید این امر است . ضمنا خسته نباشید از زحماتی که می کشید . (2833834) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۸:۵۹:۱۶
تخیلی تز ندید. هیچ نشونه علمی در خصوص حذف اسرائیل از خاورمیانه وجود نداره. (2833843) (alef-13)
 
ghadwry
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۲۳:۳۶:۰۸
دوستان مگر نمیدونید قرار است همگی ملتهای عرب مسلمان را از خواب بیدار کنیم بعد فاتحه اسرایل را بخونیم تنهایی که نمیشه مسلمانان باید به دورانهایدرخشان گذشته خود برگردند شک نکنید زیاد طول نمیکشد با این حماقت ال کفر واین بیداری مسلمانها وظیفه ما ملت بیدارایران است (2834394) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۲۳:۴۵:۱۵
نشونه عملی اش شکست هیمنه اسراییل درجنگ ۳۳روزه ۲۲روزه ۸روزه و۵۰ روزه است انهم نه ازیک کشور خاص بلکه فقط از گروه حزب الله و مردم غزه ، حالا شما برو دنبال نشونه علمی بگرد. (2834420) (alef-13)
 
علیرضا محمودی
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۲:۱۲:۰۲
امریکایی ها برای عربستان یک فرسایش تدریجی را ارزو دارند .
1_ فرسایش قدرت اقتصادی و به یغما رفتن حجم بزرگی از نقدینگی عربستان در بانک های خارجی.
2_فرسایش نظامی و تحلیل رفتن قدرت تسلیحاتی این کشور قبل از هرگونه قروپاشی یا سربرآوردن القاعده وسلفی ها (الگوی عراق و لیبی ) چون تجربه ایران را نمیخواهند در عربستان شاهد باشند.
3_فرسایش گفتمان بازدارندگی موجود بین ایران وعربستان وتبدیل آن به رویارویی مستقیم یا جنگ های نیابتی باشدت بیشتر وتوسعه این جنگ ها از مدیترانه(لبنان وسوریه وشمال عراق ) به خلیج فارس.
4_تکته تکه کردن عربستان قبل از درگیری مستقیم با ایران .
5_موج سوم دمکراسی امریکایی درست است با سقوط صدام شروع شد اما در عمل این شیخ نشین هابودند که روند این موج سوم را میخواستند با تئوری های خودشان بعد از سقوط صدام ادامه دهند.
6_فرض کنیید یک کشوری مثل عربستان بیش از 50 سال است که دارد اسلحه میخرد ایا این زراد خانه نباید به یک بهانه ای خالی شده و همچنان موج خرید تسلیحات ادامه داشته باشد.
7_فراموش نکنیم که همیشه قدرت های فرا منطقه ای بحران ها را برای بقای خودشان(هژمونی تام اعم از اقتصادی ونظامی وامنیتی ) به سمت فرسایشی شدن بازیگران بومی مدیریت می کنند. (2834669) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۹:۲۰:۳۶
ما منتظر منجي جهان هستيم ومنتظر حذف آل سعود واسراييل از جهان و....اينو گذشتگان وتاريخ ميگه نه ما .پس توهم نيست .توهم اونايي دارند كه واقعيت را قبول ندارند ولي اجنبي ها وكفار راقبول دارند. (2835027) (alef-13)
 
پرویز
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۰۴:۲۱:۲۶
تا آنجاایران که بررسی نظرات بین المللی اجازه میدهد و مطالعات کانونهای مطالاعاتی آمریکا و اصولا کانونهای مطالاعاتی غربی به آن اهمیت داده و به آن پرداخته اند ؛ عدم داشتن یک استراتژی واقع بینانه و اصولی از جانب تنها ابر قدرت باقی مانده از دوران جنگ سرد به خصوص در ضمینه دارا بودن توان وحشتناک نظامی عامل بنیادین وضعیت کنونی منطقه و از همه مهمتر موتور محرک تصادمهای ملی ؛ مذهبی ؛ فرقه ای ؛ و حتی در ادامه روند خود فرا منطقه ای می باشد . دولتین ایران وعربستان با آگاهی کامل از این نقصان و ضعف جبران ناپذیر عدم وجود استراتژی منطقه ای راه تعامل و راه تدبیر امنیتی را به سخره گرفته اند . نتیجه آن خواهد بود که دیر یا رود با تولد یک سیاست منسجم و توافق بین المللی در اطراف آن ، هردو دولت در نهایت ضرر و زیان به سالهای از دست رفته حسرت خواهند خورد . (2837404) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۰۸:۵۷:۵۶
ما که نفهمیدیم نگارنده چی گفت احتمالا خودشم نفهمیده چی گفته وقسی الیهذا ولی...از زمان جنگ عراق ما به این نتیجه رسیدیم که کارشناسای نظامی و سیاسی ما نه تنها تزاشون درست نیست بلکه وارونه هم هست این بنده خداها در واقع کارشناس نوعی از اقتصاد رانت محور هستن و معروفن به تاجر سیاه ولی اقتضای زمانه مجبورن گاهی در کسوت کارشناسای نظامی و سیاسی ظاهر بشن (2837597) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۲:۱۸:۲۶
اگر آمریکا و اسرائیل هم از بین بروند کشورهای زیادی در نوبتند برای ابرقدرت شدن و حالا حالا ها نوبت به ایران نمی رسه بی خود صابون به معده !نزنید (2838038) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۴ ۲۰:۱۰:۲۱
در راستای تحقق وعده دوم ایات 2تا7و104 سوره اسرا یا بنی اسراییل که سرنوشت و تابودی صهیونیست را پیش بینی میکند انقلاب اسلامی جهت سرکوب اسراییل متولد شد از طرف استکبار هجمه های بسیاری جهت نابودی انقلاب اسلامی به شکست انجامید مثل جنگ تحمیلی..جنگهای نیابتی 33و22و8و52وعدم سرنگونی بشار اسد وشکست داعش در عراق وهمگرایی کشورهای لبنان وسوریه وعراق ویمن با ایران تضعیف امریکا بر حسب جنگهای مستقیم در عراق وافغانستان وبحران اقتصادی در اروپاو امریکاو شکست توطیه طبس ونوژه وشکست غایله شریتمداری ومنتظری شکست فتنه 88واضمحلال کمونیست وبلوک شرق و..........وپیش بینی میگرددکه تحولات یمن به سرنگونی ال سعود منتهی وحلقه های دیگری برای پراکندگی قوم یهود از سرزمین بیت المقدس در حال تدارک میباشد این وعده سنت خداوند میباشد و قدرتی یارای مقابله با ان را ندارد متاسفانه در تحلیل تحولات منطقه خداوند را بعضی ها کنار گذاشته اند وتنها مادی تحلیل میکنند ................وعده دوم (2845009) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.