نظر منتشر شده
۱۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 236499
وزیر بهداشت: روغن پالم در شیر می ریزند
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۴۰
وزیر بهداشت ضمن هشدار به مردم در مورد مصرف شیرهای پرچرب گفت: وجود روغن پالم در شیر به اثبات رسیده و گزارش آن نیز به رئیس جمهور داده شده است.

به گزارش فارس، حسن قاضی‌زاده هاشمی امروز در حاشیه همایش تغذیه با شیر مادر در جمع خبرنگاران وجود روغن پالم در شیر را تائید کرد و گفت: متأسفانه این موضوع صحت دارد و ما گزارش مربوطه را به رئیس جمهور ارائه کرده‌ایم.

او گفت: در جلسه با وزیر جهاد کشاورزی این مسئله به ایشان نیز اطلاع داده شد و وزیر جهاد کشاورزی دستور داد تا استفاده از روغن پالم به ۳۰ درصد کاهش پیدا کند. وزیر بهداشت گفت: بسیاری از چربی‌هایش به خاطر روغن پالم است نه بخاطر چربی طبیعی شیر و مردم بدانند که هزینه را برای چه شیری پرداخت می‌کنند.

او به مردم توصیه کرد تا به جای استفاده از شیر پرچرب از شیر کم‌چرب استفاده کرده و گفت: باید این تخلف در صنایع لبنی به صورت تدریجی اصلاح شود چرا که نمی‌توان صنایع لبنیات را به یکباره تعطیل کرد.

هاشمی در واکنش به اینکه بخش عمده شیرهای موجود در بازار را شیرخشک تشکیل می‌دهد، گفت: نمی‌گویم شیر خشک خوب است اما روغن پالپ به مراتب بدتر از آن است. او در مورد افزایش قیمت لبنیات گفت: مجلس و دولت همت وافر داشته باشد تا لااقل در سال آینده شاهد افزایش قیمت لبنیات نباشیم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه بسیاری از مردم کمبود ویتامین D و کلسیم دارند، گفت: در حوزه تغذیه با لبنیات هرچقدر دولت و مجلس هزینه کنند در دراز مدت به نفع کشور خواهد بود چرا که موجب کاهش بیماری‌ها در آینده می‌شود.

او از برنامه وزارت بهداشت برای تأمین ویتامین D و کلسیم مردم خبر داد و گفت: افزایش قیمت موجب کاهش سرانه مصرف شیر شده است. هاشمی دوران شیرخوارگی را مهمترین دوران یک نوزاد دانست و گفت: وزارت بهداشت مشوق‌هایی را برای ترویج تغذیه با شیر مادر وضع کرده است اما همه مردم، دستگاه‌ها و مسئولان باید به ترویج تغذیه با شیر مادر بپردازند.

او با مقایسه مشوق‌های کشورهای توسعه‌ یافته با مشوق‌های ایران گفت: آنها مشوق‌های بسیاری را در نظر گرفته‌اند چرا که شیر شاخص سلامت نوزادان را بالا می‌برد. به گفته وزیر بهداشت، شاخص سلامت نوزادان ایرانی خوب است اما عالی نیست. او در این زمینه گفت: زمانی در حوزه شاخص سلامت نوزادان رتبه اول منطقه را داشتیم اما اکنون رتبه ما دورقمی است.

هاشمی گفت: در ۳ ماه اول شیرخوارگی تغذیه تنها به وسیله شیر مادر انجام می‌شود و از ماه ششم به بعد مکمل‌های غذائی نیز به شیر مادر افزوده می‌شود؛ از سال اول به بعد شیر مادر باید در کنار غذاها به کودک داده شود و سال دوم شیر مادر به ۳۰ درصد کاهش پیدا کند.

او ادامه داد: وزارت بهداشت معتقد است که دوران شیردهی مادر باید ۱۲ ماه اول نوزاد را شامل شود و هر دستگاهی که تصمیم بگیرد این امر تسهیل شود ما از آن استقبال می‌کنیم. وزیر بهداشت خطاب به مجلس و دولت گفت: می‌دانیم افزایش دوران شیردهی مادران کارمند هزینه‌بر است اما از لحاظ اقتصادی در بلند مدت حتماً به صرفه خواهد بود، اگر مادران می‌خواهند به کودک خود شیر دهند ما نباید مانع این عمل شویم و مجلس و دولت باید این امر را تسهیل کنند.

او در پاسخ به این سوال که مشخصاً دولت و مجلس باید چه کاری انجام دهند، گفت: نیازی نیست ما بگوییم چه کاری انجام دهند، بهتر است وظایف را به گردن یکدیگر نیندازند مجلس قانون بگذارد و اعتبار تخصیص دهد و دولت هم آن را اجرا کند، اینکه تنها در حرف بگوییم تغذیه با شیر مادر خوب است تاثیری در سلامت کودکان نمی‌گذارد.

قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه اجرای بسته بهداشتی قرار بود در دو ماه گذشته آغاز شود اما به علت مشکلات آغاز نشد، گفت: در جلسه دیروز تصمیماتی پیرامون نحوه اجرای بسته بهداشتی گرفته شد و مشخص شد که اعتبارات آن چگونه باید تأمین شود، نهادهای تصمیم‌گیرنده در مورد اعتبارات باید اعتبار لازم را در اختیار ما قرار دهند تا بتوانیم بسته را اجرا کنیم.

او گفت: دسته‌ای از مسئولان به ما نگاه درمانگر دارند اما باید قسم بخوریم که نگاه ما درمانگر نیست و هر آدم عاقلی می‌داند که پیشگیری بهتر از درمان است و این مسئولان بهتر است اعتبارات لازم را جهت اجرای بسته بهداشتی در اختیار ما قرار دهند.

او با ابراز امیدواری نسبت به جبران عقب‌ماندگی عدم اجرای بسته بهداشتی گفت: امیدواریم که بتوانیم در نیمه دوم سال این بسته را اجرایی کنیم. وزیر بهداشت از ارائه ریز برنامه این وزارتخانه جهت استفاده از یک درصد مالیات بر ارزش افزوده به دولت خبر داد و گفت : اگر این یک درصد را به ما اختصاص دهند بالای ۹۵ درصد مناطق محروم دارای پزشک می‌شوند.

او ادامه داد: ۸۰ میلیارد تومان نیز صرف تأمین ۵۱ قلم داروی رایگان می‌شود تا به ۲۲ میلیون روستایی داده شود همچنین مکمل‌های رایگان برای زنان باردار نیز در اختیار آنها قرار می‌گیرد. هاشمی در ادامه به عدم تزریق واکسن پنتاوالال در ایران اشاره کرد و گفت: همه کشورهای منطقه به بچه‌های خود این واکسن را تزریق می‌کنند اما در کشور ما این اتفاق رخ نمی‌دهد، ما قصد داریم از امسال تزریق این واکسن را آغاز کنیم.
 
امير
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۱۶:۵۱:۴۶
ببخشيد! جه چيزي سالم پيدا ميشه تا با اين گروني بخريم و بدونيم تازه بعدش هزينه دوا و دكتر نديم.
خدايا ادعامون اينه كه مسلمونيم. شايد يادمون رفته معاد جزو اصول دين ماست.
چند صباحي در قبر خواهيم خوابيد. به چه قيمتي وجدانها را خاموش كرديم؟؟؟؟ (2284418) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۱۶:۵۳:۲۷
روغن سوخته توش نریزن!!! (2284421) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۱۶:۵۷:۱۷
سلام درود بر وزیر بهداشت از زمان ورودش به وزارت بهداشت موجب تحول بزرگی در حوزه بهداشت و سلامت شده است . امیدواریم حقایق در خصوص تولید مواد غذایی و افزودتیها به مردم اطلاع رسانی شود تا مردم بهتر بتوانند در خصوص مصرف مواد غذایی تصمیم گیری نمایند . الان در اکثر تولیدات مواد غدایی از مواد نگهدارنده به مقدار بیش از حد مجاز دارد استفاده میشود و این مواد مضر و سرطانزا میباشد . (2284430) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۱۷:۲۹:۰۰
حتی اگر وزیر بهداشت هم این خبر را اعلام و تایید نمی کرد ذهن بخش بزرگی از جامعه به سلامت مواد غذایی تردید دارد. کسانی که مسئول هستند اوضاع آشفته را سر و سامان دهند، لطفا. (2284495) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۱۷:۴۹:۲۴
چرا اسم شرکت هایی را سر مردم کلاه می گذارند را اعلام نمی کنید؟؟ (2284538) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۱۷:۵۱:۵۶
حتماً اشتباه شده. اصولا اول باید یک کس دیگری خبر رو منتشر میکرد، بعد وزیر بهداشت تکذیب می کرد!!! حالا که وزیر بهداشت خودش خبر رو داده بعد میگه که نمیتونیم کارخانه های لبنی رو به یکباره تعطیل کنیم تکلیف چیه؟ (2284547) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۱۸:۱۹:۳۰
شیر ها که از شیر خشک و آب هستند و چربی لبنیات و شیر هم که از درخت گرفته شده و به لبنیات اضافه میشود .پس لبنیات طبیعی مستخرج از پستان گاو که در اروپا و سایر کشورها به عنوان روزانه عرضه میگردد را در این کشور از کجا باید تهیه کرد؟ (2284592) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۱۹:۱۲:۵۵
در کارخانه های لبنیات ای چنینی را ببندید خیلی بهتر است از اینکه این مسائل از توش دربیاد
با سلامت مردم بازی نکنید
اگز توان اداره زیر مجموعه های خود را ندارید موارد متخلف را پلمپ کنید که مردم حتی در اثر کمبود لبنیات لینیات مضر مصرف نکنند (2284674) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۱۹:۴۲:۲۹
خسته نباشيد (2284709) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۲۰:۵۲:۱۷
روغن پالم با افزایش کلسترول بد خون LDL و در نهایت سکته های قلبی ارتباط دارد.
روغن پالم دارای بیشترین میزان اسید چرب اشباع یعنی حدود 50 درصد است.
این روغن حتی اگر از نوع پالم اولئین وسوپر اولئین وارد کشور شود که ادعا می شود سالمتر است در حدود 30درصد اسید چرب اشباع دارد که حداقل زیان مصرف آن انسداد وتنگی عروق وبیماری های قلبی عروقی است که در حال حاضر مهمترین علت مرگ ومیر در کشور به شمار می رود.
واردات روغن پالم در سال گذشته 750 هزارتن بوده است که ما از سال 2003 به بعد، واردات  روغنهای نسبتا خوب را حذف و به واردات روغن پالم که نوعی روغن صنعتی وخطرناک برای سلامتی است روی آورده ایم.
تعرفه واردات روغن پالم 4 درصد ولی تعرفه واردات روغن زیتون ازتعرفه واردات ماشین های لوکس بالاتراست. با این بی عدالتی وتوزیع روغن پالم بر سرسفره های مردم افزایش بیماریها وسرطانها را به آنان هدیه می دهیم.
هزینه های مصرف روغن پالم در جامعه 3برابر میزان درآمدی است که ازخرید پایین این روغن ایجاد شده. این امرباعث ایجاد بیماری های زیادی از قبیل سرطانهای سینه به صورت مستقیم وهمچنین کبد چرب،سرطان روده، چاقی، ناراحتی های قلبی و یبوست مزمن شده است.
١- وزارت بهداشت بايستى مجوز واردات این روغن را که سلامت مردم را به مخاطره می اندازد متوقف كند.
٢- سازمان استاندارد باید هرچه سریعتر درج عبارت "تولید شده با روغن پالم" را روی برچسب محصولات غذایی اجباری کند.
٣- وزارت بهداشت بايستى تمام شركت هاى لبنى كه از روغن پالم استفاده نمى كنند معرفى كند.
م.م.س (2284797) (alef-13)