نظر منتشر شده
۱۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 268593
دلواپسان در زمان دولت محمود احمدی نژاد
تاریخ انتشار : يکشنبه ۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۲۴
تقریبا همزمان با آغاز مذاکرات هسته ای در دولت یازدهم صف منتقدان دولت هم شکلی منسجم تر به خود گرفتند و پس از یک همایش در تهران لقب دلواپسان را به خود اختصاص دادند.

به گزارش خبرآنلاین،در واقع واژه "دلواپس" از آنجايي وارد ادبيات سياسي مردم ما شد که منتقدان دولت يازدهم خود را دلواپسان برنامه هسته اي خواندند. اما اين روزها وقتي سخن از "دلواپسان" مي آيد منظور همان منتقدان دولت يازدهم هستند. اما موضوع اين گزارش، "دلواپسان" دولت قبلي است. در حقيقت در ادامه خواهيم ديد که در دولت قبلي چه کساني "دلواپس" بودند و علت "دلواپسي" آن ها چه بود.

دلواپسان دسته اول: اصلاح طلبان

نيروهاي اصلاح طلب، نخستين دلواپسان دولت احمدي نژاد بودند. اين مسئله کاملا طبيعي بود. اصلاح طلبان درمقابل اصولگرايان قرار دارند و به صورت سنتي منتقد سياست هاي آنان هستند.آن ها در رقابت هاي انتخاباتي در سال ۸۴ دولت را از دست داده بودند و طبيعي بود که منتقد سياست هاي دولت نهم و دهم باشند.

اصلي ترين مايه دلواپسي اصلاح طلبان به زعم آنها، برکناری وسیع مديران دولت قبل بود. يک نمونه آن در وزارت خارجه بيکاري محمدجواد ظريف بود که در آن روزها سمت سفير ايران در سازمان ملل را داشت. طبعا همه افرادي که مانند ظريف از دولت خارج مي شدند در صف منتقدان دولت قرار مي گرفتند.

اما اين تنها يک جنبه از ناکارآمدي اي بود که اصلاح طلبان در انتقاد از دولت مطرح مي کردند. تصميمات خلق الساعه، سياست خارجه هيجاني و به دور از عقلانيت و تنش آفريني در منطقه ، ازجمله ديگر مواردي بود که اصلاح طلبان مطرح مي کردند.

دلواپسان دسته دوم: اصولگرايان منتقد دولت

دولت محمود احمدي نژاد در انتخابات مورد حمايت اکثريت اصولگرايان نبود. در حقيقت بخشي از اصولگرايان بودند که نامزد ديگري در انتخابات داشتند. اما اين دليل اصلي براي انتقاد از دولت و دلواپسي نبود. به هرحال احمدي نژاد با پرچم اصولگرايي برنده انتخابات شده بود و مورد حمايت اصولگرايان بود. اما نکته و بهانه اي که اصولگرايان به انتقاد از دولت پرداختند، مسئله قانون گريزي بود. اکثريت مجلس هشتم و نهم که همزمان با دو دولت محمود احمدي نژاد بود، از اصولگراياني تشکيل شده بود که با دولت زاويه داشتند.

چهره هايي مانند علي لاريجاني که در اين دو دوره رياست مجلس را در اختيار داشت، به مسئله قانون گريزي دولت و عدم پايبندي به قانون توجه کردند و سعي مي کردند با ابزار قانوني که مجلس به آن ها داده بود جلوي اين رويه احمدي نژاد را بگيرند. در اين دوره بدترين سال ها از نظر رابطه قوه مقننه و مجريه در تاريخ بعد از انقلاب رقم خورد. اوج اين تنش ها نيز در روز يکشنبه سياه مجلس عيان شد.

دلواپسان دسته سوم: اصولگرايان حامي دولت

دولت احمدي نژاد مانند هر دولت ديگري از روز اول تعدادي حامي پروپا قرص داشت. آن هايي که اين روزها با نام جبهه پايداري مي شناسيم و نيز آن هايي که اين روزها در مجلس جزو دلواپسان مذاکرات هسته اي هستند، روزگاري از جمله طرفداران درجه اول دولت احمدي نژاد بودند. اما نکته عجيب اين است که دولت احمدي نژاد حتي با اين طرفداران اصلي خود نيز زاويه پيدا کرد و آن ها هم در دوره اي به صف منتقدان و دلواپسان دولت قبل پيوستند.

بهانه اين دسته از اصولگرايان نيز مسئله ولايتمداري احمدي نژاد بود و نقطه آغاز اين جدايي نيز خانه نشيني يازده روزه رئيس دولت. احمدي نژاد حمايت کامل و همه جانبه اي از اسفنديار رحيم مشايي مي کرد. قرابت او به رحيم مشايي تا جايي بود که فرزندانشان با هم ازدواج کردند. او رحيم مشايي را به معاون اولي خود منصوب کرد. اين مسئله با مخالفت رهبر معظم انقلاب رو برو شد و او با اکراه رحيم مشايي را از آن سمت عزل کرد.

او بلافاصله مشايي را به سمت رئيس دفتري خود منصوب کرد. او از سوي ديگر مي خواست حيدرعلي مصلحي را از سمت خود در وزارت اطلاعات عزل کند که با مخالفت رهبري ، مصلحي تا پايان دولت در وزارت اطلاعات باقي ماند. مجموعه اين مسايل باعث شد که حاميان پروپاقرص احمدي نژاد در سال آخر حضور او در پاستور از او روي گردان شوند. آنها اعلام کردند که تا زماني که جريان انحرافي ( يعني اسفنديار رحيم مشايي و کساني که از او حمايت مي کردند) در دولت هستند نمي توانند از اين دولت حمايت کنند.

به اين ترتيب طيف بزرگي از نيروهاي نظام در صف دلواپسان دولت احمدي نژاد قرار گرفتند. دلواپساني که موضوع دلواپسي آن ها ناکارآمدي دولت، قانون گريزي دولت و ولايت ناپذيري دولت احمدي نژاد بود.
 
امیر
۱۳۹۴-۰۲-۰۶ ۱۰:۳۷:۴۹
با عرض معذرت تحلیتان کاملا اشتباهه
دلواپسان دولت تدبیر و امید همان کسانی هستند که در برابر انواع و اقسام بی قانونی و هرج و مرج اقتصادی و حیف و میل میلیاردها دلار پول نفت و کاهش ارزش پول ملی و سیل بسته شدن کارخانه ها و بیکاری میلیونها جوان جویای کار و .....دوران آقای احمدی نژاد بخاطر حفظ منافع گروهی سکوت کرده بودند.در سیره فکری این جریان دلواپس مردم و مشکلات مردم کوچکترین جایگاهی ندارد و اقلیت بر اکثریت ترجیح داده میشود. (2848444) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۶ ۱۲:۲۱:۰۲
خیلی میترسید که دوباره برگرده ؟ به نظرم رای نمیاره اما اونقدر بزرگش کنید تا رای بیاره (2848756) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۶ ۱۲:۳۱:۳۳
بله باید هم ترسید.دفعه قبل که اقتصاد و سیاست خارجی این کشور رو کاملا شخم زد.این دفعه خاکش رو به توبره میکشه. (2848783) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۶ ۱۶:۳۰:۲۶
مردم نه به اصوالگرا رای می دهند نه به اصلاح طلب اینکه چند نفر در بالا خودشان را در کفه ترازو می گذارند و سبک و سنگین می کنند مردم به این چیزها توجه نمی کنند مردم از دولتی به تنگ می آیند سعی دارند دولتی روی کار بیاید که مشکل شان را حل کند و الا این بازیها سرگرمی بیش نیست
فلان آقا که از فلانی حمایت می کند خودش بیاید ببین مردم به ایشان رای می دهند یا نه ؟
شما هم فکر تان را خراب تکنید (2849396) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۶ ۱۴:۳۰:۱۷
شعار هرچی مرده
احمدی برمیگرده (2849116) (alef-13)
 
بچه مهرجرد
۱۳۹۴-۰۲-۰۶ ۱۴:۴۸:۵۲
یاد اقای خاتمی به خیر ایکاش یکبار دیگر مملکت ما کسی مثل ایشان را به عنوان رئیس جمهور خود می دید -ترا خدا حذف نکنید تا تعداد مخالفان و موافقان من مشخص شود (2849152) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۶ ۱۵:۱۷:۳۷
هر چقدرهم بزرگش کنند احمدی نژادرای بیارنیست (2849207) (alef-13)
 
بیژنگ
۱۳۹۴-۰۲-۰۶ ۲۳:۵۲:۵۲
احمدی نژاد تأیید صلاحیت نمی شود چه برسد به اینکه رأی بیاورد یا یاورد. مگر یک مملکت چقدر باید هزینه این آقا را پرداخت کند. احمدی نژاد ثابت کرد که نه با اصول گرا و نه با اصلاح طلب و نه با هیچ تفکری غیر از تفکرخودش نمی تواند کنار بیاید و اصولاً این آدم حاشیه هایش به قدری زیاد است که عرصه ای برای متن باقی نمی ماند (2850336) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۶ ۱۵:۲۷:۱۹
یادمان نرود ، جریان انحرافی ، پس بدانید که انحراف از فتنه بدتر است . (2849228) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۶ ۱۵:۴۰:۱۹
خودش سبب دلهره و هراس است. چون هیچ موجودی در دوران معاصر اینقدر برای ایران و ایرانی خسارت و حقارت نیافرید. پس انداز بانکی ات که برای خرید مسکن مانده؛ یکشبه به اندازه یک سوم تا یک چهارم کاهش یابد؟ یعنی دزدی بزرگ بدون حضور شخص دزد! (2849278) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.