نظر منتشر شده
۲۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 258297
فروش کارتی آب شرب در کشور کلید خورد
تاریخ انتشار : جمعه ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۳۰
با ایجاد ایستگاه‌های توزیع آب آشامیدنی در شهر بجستان خراسان رضوی و آغاز فروش کارتی آب، پروژه جداسازی آب بهداشتی و آشامیدنی در کشور عملیاتی شد.

به گزارش تسنیم، جداسازی شبکه آب بهداشتی و آب شرب در کشور به منظور صرفه جویی در هزینه های تصفیه آب، ارتقای کیفی آب شرب با جداسازی مصارف غیرشرب از شرب و ارتقای تصفیه خانه های آب شرب با محدودسازی حجم تصفیه و همچنین صرفه جویی در مصرف آب با حذف مصارف شرب از سیستم لوله کشی خانگی (هدررفت های تجمعی بازگذاشتن شیرآب در زمان مصرف شرب و خوراکی) در برنامه وزارت نیرو قرار گرفت.

اگرچه در برخی نقاط کشور، کیفیت آب لوله کشی منازل مسکونی برای شرب مطلوب نیست و مردم سالهاست از دستگاههای تصفیه خانگی و یا بطری های آب معدنی برای شرب استفاده می کنند اما در این نقاط نیز استفاده از آب لوله کشی با جوشاندن یا تصفیه خانگی آب به مصرف خوراکی و شرب می رسد و در واقع تاکنون هیچ نقطه ای از کشور شبکه ای مجزا برای آب تصفیه شده با استانداردهای بهداشتی و آب تصفیه شده برای شرب نداشته است.

اولین نقطه کشور که برای اجرای پایلوت جداسازی شبکه آب بهداشتی و آشامیدنی مورد توجه قرار گرفت، بخشی از شهر مشهد به نام منطقه ثامن بود که قرار بود با جداسازی شبکه آب بهداشتی و تأمین آب بسته بندی برای شرب در این منطقه، این پروژه آغاز شود. اما تا امروز با وجود بسترسازی های سخت افزاری این طرح، خبری از اجرای آن نیست.

اما به تازگی در شهرستان بجستان استان خراسان رضوی که در فاصله ۲۷۸ کیلومتری جنوب شهر مشهد قرار دارد، پروژه جداسازی شبکه آب شرب و آب بهداشتی آغاز شده است.
این پروژه که به منظور پایلوت استانی طرح جداسازی آب شرب از آب بهداشتی کلید خورده، در واقع نخستین نمونه اجرایی شده در کشور است.

در این طرح با احداث ۱۴ کیلومتر شبکه انتقال و توزیع آب، ایجاد ۲۰ ایستگاه برداشت آب در سطح بجستان و احداث تصفیه خانه ای به ظرفیت ۳۵۰ مترمکعب در شبانه روز (تصفیه آب به روش R.O) آب تصفیه شده برای شرب در اختیار شهروندان قرار می گیرد و آب لوله کشی منازل آنها تنها در حد استانداردهای آشامیدنی تصفیه می شود.

نکته قابل توجه در اجرای این پروژه، فروش کارتی آب به مصرف کنندگان است. به طوری که هر ایستگاه توزیع آب شرب در سطح شهر، مجهز به یک دستگاه شارژ و فروش کارتی آب است که شهروندان با خرید کارت قابل شارژ مشابه کارت اعتباری مترو و اتوبوس، و قراردادن این کارت اعتباری در دستگاه خرید آب همانند سوختگیری با کارت سوخت، اقدام به پُر کردن ظروف خود از آب تصفیه شده با استانداردهای شرب می کنند.

پیگیری تسنیم حاکی از این است که هم اکنون قیمت خرید هر لیتر آب شرب برای مصرف کنندگان ۱۰ تومان است در حالی که به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی، کیفیت این آب از کیفیت بطری های آب معدنی نیز بیشتر است.

حسین اسماعیلیان - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خراسان رضوی - در خصوص این پروژه اظهار داشت: ۱۰۰ درصد آب مورد نیاز شهرهای استان خراسان رضوی (به جز مشهد) از طریق برداشت از سفره های آب زیرزمینی تأمین می شود، در حالی که سطح آبهای زیرزمینی در این استان به شدت در حال افت است.

وی با بیان اینکه هر ساله سطح آبهای زیرزمینی استان یک متر افت می کند، گفت: با افت سطح چاههای آب، علاوه بر مشکل کمیت آب با مشکل کیفیت آب هم مواجه هستیم که با اجرای طرح های جداسازی شبکه آب بهداشتی و آب شرب بهتر می توانیم در رساندن آب با کیفیت مطلوب برای شرب به مردم عمل کنیم.

اسماعیلیان اذعان داشت: طرح اجرایی شده در بجستان، جمعیتی ۱۲ هزار نفری را تحت پوشش قرار می دهد و هر ایستگاه توزیع آب به گونه ای استقرار یافته که فاصله ای حداکثر ۲۵۰ متر با واحدهای مسکونی مشترکان دارد و با هزینه اندک، آب شرب با کیفیت مطلوب در اختیار مردم قرار می گیرد.
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۱۶:۳۷:۰۳
خدا رحم کنه (2650578) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۲۰:۱۳:۴۶
آقا من از رای دادن به روحانی پشیمون شدم بابا این چ وضعیه بدترین اوضاع اقتصادی و عملکرد دستگاه ها رو توی این چند ماه دیدیم از دولت روحانی (2650871) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۱ ۰۶:۲۰:۱۳
فقط براي اطلاع خبرگزاري نسيم بابت اين خبر ،اينكه چنين طرحي اولين بار نيست كه در كشور اجرا مي شود بلكه بيش از ١٠ (ده) سال است كه شهر ميليون نفري قم از اين سيستم استفاده مي كند.البته اين سيستم از لحاظ ملي هزينه بر است به اينصورت كه اگر در منزلي ٣ نفره ١٠ ليتر آب ( معروف به شيرين) مصرف شود ،روزي يك سفر چند كيلومتري با خودرو براي تهيه اين آب بايد انجام شود كه هزينه كل رساندن هر ليتر آب با توجه به مصرف يك ليتر بنزين براي اين سفر ،خيلي بالا خواهد بود.يعني چيزي برابر با ٣٦٥ ليتر بنزين يا ٣٦٥ دلار.بنابراين به نظر مي بايست فكر بهتري براي اين مشكل بشود. (2651326) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۱۷:۲۸:۱۸
به به هر دم از این باغ بری میرسد! نان با افزایش 250 درصدی در مدت سه ماه و اینک آب بطری بجای آب لوله کشی! اول لیتری 10 تومن و وقتی برای مردم عادی شد میشه......! آب و نان مردم رو ازشون نگیرید! مردم فقیر با همین ها زندگی میکردند (2650642) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۱۹:۴۹:۲۱
کار کاملا درست و به جایی هست این کار جداسازی اب شرب از بهداشتی حتما باید انجام بشه (2650847) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۲۰:۵۴:۳۵
بی آبی می کشه برادر فقیر و غنی هم نمی شناسه. (2650929) (alef-3)
 
ابوالفضل
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۲۳:۲۲:۴۱
وقتی آب نیست و بارندگی نداریم،آب از کجا براشون بیاریم؟ (2651155) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۱۷:۳۸:۵۴
احتمالا بزودی نفس کشیدن هم کارتی میشه (2650655) (alef-3)
 
حسین
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۱۹:۱۲:۳۷
از کجا معلوم که اب توی بطریها بهداشتی است (2650775) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۱۹:۱۳:۲۵
مردم فقیر دیگه حق زندگی ندارند (2650776) (alef-3)
 
حبيب
۱۳۹۳-۱۱-۱۱ ۰۰:۰۹:۲۹
مردم فقير هيچ وقت حق زندگي نداشته اند نه الان
مردم فقير تنها زنده اند
زنده بودن كجا و زندگي كجا ؟ (2651208) (alef-3)
 
اهل کویر
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۱۹:۴۳:۲۳
موافقم (2650831) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۲۰:۰۵:۳۴
خوبه یه سوزن هم به خودمون بزنیم... مصرف آب چقدر زیاد شده که مجبور شدن آب رو پولی بفروشن. ولی یه جوالدوز به دولتی ها و مجلسی ها، یعنی انقدر قضیه پیچیده است که نمیشه قانونی تهیه کنید برای مصرف بی رویه آب تا مجبور نشین آب رو پولی به مردم بدید... اگه به قول هموطن عزیزمون یه روز قیمت پولی آب مثل نون و بقیه چیزها هر سال زیاد بشه، به زمانی میرسیم که یه فقیر بگه تشنه هستم و پولی ندارم آب بخرم؟؟؟ (2650862) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۲۰:۲۹:۵۸
تا زمانی که اینطوری در مصرف آب اصراف میکنیم باید کارتی بشه (2650895) (alef-3)
 
محسن
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۲۰:۵۵:۴۳
لطفا از حالا به فکر علاج بیماریهایی که از اب الوده سرایت می کنندباشید که اقلا علاج واقعه قبل از وقوع کنیم... (2650932) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۲۰:۵۶:۰۰
مبارکه یک رکورد دیگه (2650933) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۲۱:۲۳:۴۹
مثل سهمیه بنزین می‌شه !
طرف که سنش از 50 سال رد کنه کارت آبش را به دلیل فرسوده (پیر) بودن می‌سوزونند ! (2650976) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۲۲:۲۹:۲۰
بگو ...روحانى مچكريم ! (2651072) (alef-3)
 
حسين
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۲۲:۳۵:۲۷
جداسازي اب شرب از اب ساير مصارف در كشورهاي پيشرفته سالهاست انجام ميشود و با توجه به شرايط بسيار وخيم اب در ايران و همچنين عدم فرهنگ سازي در صرفه جويي اين كار بسيار صحيح و اصولي است به شرط اجراي صحيح و تامين اب شرب مناسب براي مردم اين كار خيلي بزرگي است كه مي بايست سال ها پيش انجام ميشد (2651082) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۲۳:۳۴:۳۸
کشورهای دیگه همه چیز دیگه شون هم درسته: اقتصادشون. درآمد سرانه شون. رفاهشون. مبارزه واقعی با فساد. و نهایتا اینکه اگر در جایی صرفه جویی شد نتیجه ش بهبود رفاه در جای دیگر برای افراد جامعه هستش نه پر شدن جیب افرادی .... (2651168) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۲۳:۲۷:۵۲
من موافقم آب تصفیه شده برای آشامیدن نباید صرف شستن حیاط و ماشین و وو شود. دست یا نادرست اجرا نشدن یک طرح توسط یک دستگاه نباید اصل ضروری بودن طرحی را زیر سوال ببرد. (2651161) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۱ ۰۱:۱۱:۴۷
در همه جهان آب شرب از آب مصرفی جداست و قیمتش هم گرانتر. ولی از کجا باید مطمئن شد این آب همان آب لوله کشی نیست؟ یا حتی بدتر؟و فقط هدف گرفتن پول باشد و بس؟ (2651251) (alef-11)
 
شهرام
۱۳۹۳-۱۱-۱۱ ۰۴:۱۲:۰۸
نگران نباشید با تغییر مسئول مربوط داستان جدیدی علم خواهد شد و مثل پارکبانها که در کنار پارکومترها هستند اب را نقدی هم خواهند فروخت (2651301) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۱ ۰۷:۰۹:۲۶
کجاي کار هستيد؟.... اين اقدام حداقل 7، 8 ساله که در شهر قم اجرايي شده!!! (2651342) (alef-11)