توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 241655
آخرین وضعیت نوسان ارزش شاخص بورس
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۲۲:۰۰
روند ریزش شاخص بورس اوراق بهادار تهران گویا پایانی ندارد؛ امری که دیروز نیز با افت شدید ۴۴۰ واحدی شاخص کل ادامه یافت.

به گزارش دنیای اقتصاد، دیروز شاخص کل با ۶۱/۰درصد کاهش به رقم ۷۱هزار و ۴۸۶واحد رسید تا زیان معامله‌گران در سال جاری و در نزدیکی پایان نیمه نخست سال به نزدیک ۱۰ درصد برسد؛ نگرانی از تحولات سیاسی به ویژه روند مذاکرات هسته‌ای و کاهش نقدینگی فعال در بازار و همچنین عرضه‌های سنگین برخی از سهامداران موجب زمین‌گیر شدن شاخص شده است.
در بازار دیروز نگاه‌ها در تحولات سیاسی به سوی مساله مذاکرات هسته‌ای بود كه با توجه به حضور رئیس‌جمهوری در نیویورک در خلال دو هفته آینده مذاکرات سیاسی و حواشی آن در حال نزدیک شدن به اوج خود است.

به هر حال، باید منتظر ماند و دید سرانجام در نشست خصوصی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران با رئیس‌جمهور چین در حاشیه اجلاس شانگهای در تاجیکستان در این باره چه گذشته است و آیا حسن روحانی در این باره موضع‌گیری خواهد کرد؟

در تحولات اقتصادی همچنین بحث کاهش واریزی دولت به صندوق توسعه نیز دیروز مورد توجه رسانه‌ها بود.
جعفر قادری در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، درخصوص لایحه ۳۰ ماده‌ای خروج از رکود دولت اظهار کرد: کل مواد این لایحه بررسی شد اما جمع‌بندی در این باره صورت نگرفته است.

سخنگوی کمیسیون ویژه اقتصادی با بیان اینکه هفته آینده نیز در بعدازظهر روزهای یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه جلسه‌ کمیسیون برای رسیدگی به این لایحه برگزار می‌شود، گفت: همچنین نمایندگان الحاقیه‌هایی برای این لایحه آماده کرده‌اند که فرصت برای رسیدگی به آن فراهم نشده است. وی درخصوص ماده ۲۴ لایحه مبنی بر پرداخت بدهی‌‌های دولت به بانک مرکزی از محل تسعیر نرخ ارز بیان کرد: در این خصوص تصمیمات مقدماتی گرفته شده و بخش تسویه تعهدات بانک مرکزی برای واردات کالاهای اساسی مورد موافقت اولیه نمایندگان قرار گرفت.

قادری با تاکید بر اینکه اکثر نمایندگان مخالف ماده ۳۰ لایحه مبنی بر کاهش درآمدهای صندوق توسعه ملی هستند، عنوان کرد: اگر مشکلی در این بخش وجود دارد باید موانع استفاده از منابع صندوق حل شود. به گفته سخنگوی کمیسیون ویژه اقتصادی برخی اصلاحات در مواد لایحه صورت گرفته که شامل پرداخت بدهی‌های دولت، چگونگی واگذاری بنگاه‌های بانک‌ها را شامل می‌شود. در همین حال دیروز سازمان خصوصی‌سازی در مصوبه هیات واگذاری فروش نزدیک به ۲۰درصد سهام بیمه آسیا را اعلام کرد؛ در جلسه هیات عالی واگذاری درخصوص قیمت و شرایط واگذاری شرکت‌های حوزه وزارت نیرو، نفت و صنعت و معدن و تجارت بحث و بررسی شد.

براساس این گزارش بررسی و تصویب قیمت پایه و شرایط واگذاری ۱۸/۳۶درصد سهام شرکت «مقره‌سازی ایران»، ۳۱ درصد شرکت «بهره‌برداری از کانال‌های آبیاری و زهکشی میناب‌رود» و ۵۲/۱۹درصد سهام شرکت «بیمه آسیا» از سوی اعضای این هیات انجام شد.

این گزارش می‌افزاید، بررسی و تصویب قیمت پایه و شرایط واگذاری ۱۰۰ درصد سهام شرکت «پتروشیمی دماوند» جهت واگذاری از طریق فرابورس و بررسی و تصویب قیمت ۱۰ درصد سهام شرکت «پتروشیمی شهید تندگویان» جهت واگذاری بابت طرح توزیع سهام عدالت از دیگر موارد مورد بررسی در این جلسه بود.

همچنین موضوعاتی چون تصویب قیمت پایه و شرایط واگذاری ۳۰ درصد سهام شرکت «گسترش ایلیا صنعت شفق»، ۱۰۰ درصد سهام شرکت «نوسازی صنایع ایران» و ۵/۱ درصد سهام شرکت «سرمایه‌گذاری رنا» به ترتیب جهت واگذاری از طریق مزایده، فرابورس و بورس از دیگر موارد دستور جلسه ديروز هیات عالی واگذاری بود.
در بازار دیروز در گروه خودرویی ثبت افزایش سرمایه پارس خودرو به تشکیل صف فروش سنگین برای این نماد منجر شد. در همین حال دیروز به گزارش ایکو پرس، این فراخوان بر اساس رویکرد جدید گروه صنعتی ایران خودرو در جهت نهادینه کردن فرهنگ مشتری‌مداری و ارائه خدمات مطلوب به آنان صورت می‌گیرد. در گروه تصفیه نفت با گذشت ۶ ماه از شروع سال همچنان نمادهای پالایشگاهی متوقف و وضعیت آنها نامشخص است. همین امر نیز نگرانی جدی را برای سهامداران این گروه ایجاد کرده است.

اکثر سهامداران معتقدند در صورت تداوم توقف نمادهای پالایشگاهی امکان ریزش شدید قیمتی این نمادها تحت تاثیر شرایط نامناسب بازار وجود دارد و توقف درازمدت این نمادها پتانسیل واکنش‌های احساسی در بازگشایی این نمادها را بالا خواهد برد. در گروه دارویی دیروز برخی نمادهای این گروه تحت تاثیر شایعه افزایش نرخ دارو و انتظار برای انتشار گزارش‌های ۶ ماهه مطلوب این نمادها با صف خرید روبه‌رو‌ شدند. در گروه بیمه‌ای، رئیس کل بیمه مرکزی ایران با اعلام اینکه تعیین قیمت بیمه شخص ثالث توسط شرکت‌های بیمه بر اساس قیمت خودرو خلاف است و قوانین و مقررات این اجازه را به ما نمی‌دهد، گفت: تمام تلاشمان را برای حذف مالیات بر ارزش افزوده بیمه شخص ثالث انجام می‌دهیم. در گروه فلزی با توجه به کمبود رخ‌داده در حوزه آلومینیوم دیروز اعلام شد فرمول نرخ‌گذاری این محصول تغییر یافته است. در معاملات هفته گذشته بورس کالا، فرمول قیمت‌گذاری انواع محصولات آلومینیوم به‌صورت تبدیل ارز ریالی تغییر کرد.

در بازار جهانی نیز همچنان قیمت فلزات تحت فشار کاهشی قرار دارد. در مجموع بازار دیروز بازاری کاهشی بود که در آن ارزش معاملات در بورس به ۱۰۳میلیارد تومان و فرابورس به ۵۵میلیارد تومان رسید.