توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 381452
خوشحال نباشید؛ این آشتی موقتی است!
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۱:۴۱
کارشناسان سیاسی پس از ملاقات پوتین و اردوغان اعلام کردند آشتی کنونی روسیه و ترکیه ماهیت "ناخواسته" و "موقعیتی" داشته و به احتمال قوی "عمر کوتاهی خواهد داشت".

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ایوان استارودوبتسف، تحلیلگر و کارشناس روسی درباره دیدار اخیر پوتین و اردوغان پس از یک دوره شدید تنش و بحران سیاسی برای روزنامه مسکوفسکی کمسمولتس، نوشته است: چندان خوشحال نباشید این آشتی موقتی است و عمر درازی نخواهد داشت.

او در این یادداشت می نویسد: با این همه مي‌شود بخش سیاسی روابط را به کنار گذاشته و به امور اقتصادی توجه کرد.

به ظاهر در بخش اقتصادی موضوع تازه‌ای نیست: دوباره همان نیروگاه اتمی آق قویو، جریان ترکی، بخش ساختمانی ترکیه، محصولات کشاورزی و گردشگری مطرح شد. روابط بتدریج، در چارچوب برنامه سه ساله، احیا مي‌شود. طرفین اینک باید برنامه مذکور را تهیه کنند.

ضمناً اولویت امور اقتصادی در سخنان پوتین هم نمایان شد که در کنفرانس مطبوعاتی فقط از امور اقتصادی سخن راند و امور سیاسی را به بعد (برای بررسی پشت درهای بسته) موکول کرد.

در مورد نیروگاه اتمی آق قویو ترکیه آماده است امتیازهایی به مسکو بدهد که می‌تواند هزینه‌های آن را ۵ میلیارد دلار کاهش دهد. اما شرکت ترکیه در تأمین مالی پروژه هم می‌تواند ۷ میلیارد دلار مخارج روسيه را کاهش دهد. برای کشوری که در آن "پول نیست" (اشاره به پاسخ نخست وزیر مدودف به بازنشستگان-م) این صرفه جویی خیلی بجا خواهد بود.

مقامات ترک علاقه‌مندی به از سر گرفتن هر چه زودتر صادرات میوه و سبزیجات به روسيه را بیان کردند. ولی واقعیت این است که طی ۸ ماه غیبت ترکیه از بازار روسیه، بازیگران جدیدی جای خالی آنها را پر کردند. این کار بی هزینه نبود و هزینه آن هم توسط خریدار نهایی پرداخت شد. حالا ترکیه به بازار برمی‌گردد و باید امیدوار باشیم علاوه بر افزایش تنوع در بازار، قیمت‌ها هم پایین برود.

در بخش گردشگری فرصت برای سال جاری از دست رفته و هتلداران ترک این واقعیت را درک کرده اند و هم اکنون برای پذیرایی از گردشگران روس طی سال ۲۰۱۷، سال ۲۰۱۸ و حتی سال ۲۰۱۹ آماده می‌شوند. اما مناطق گردشگری روسيه باید از فرصت سالجاری استفاده کرده و شرایط مناسبی برای گردشگران پیشنهاد کنند که بتواند با شرایط پیشنهادی ترکیه رقابت کند.

در بخش صادرات روسيه به ترکیه هیچ تغییر رخ نمی‌دهد زیرا ترکیه محدودیتی نسبت به روسيه اعمال نکرده بود. هرچند بازار ترکیه یک بازار رقابتی است اما صادر کنندگان روسيه به رقابت در چنین محیطی عادت نکرده‌اند. سقوط حجم صادرات روسيه به ترکیه (از ۱۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۲ تا ۴ میلیارد دلار در نیمه اول سال ۲۰۱۶) دو علت دارد. یکی سقوط محسوس قیمت نفت و گاز می‌باشد. علت دوم این است که ترکیه برای متنوع کردن منابع تأمین انرژی تلاش می‌کند. به همین دلیل طرف ترک به صراحت می‌گوید: جریان ترکی فقط یک خط می‌تواند داشته باشد.

روسيه همچنین می‌تواند از ترکیه در بخش اقتصادی در مورد راه انجام اصلاحات لیبرال درس بگیرد که به تولید کنندگان ترکیه اجازه داد وارد بخش رقابتی بازار جهانی شوند.
 
کلمات کلیدی : پوتین+اردوغان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.