نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 235067
اعلام رقم صادرات آلمان به ایران پس از توافق ژنو
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۵۴
صنعت آلمان با دقت به نظاره مذاکرات هسته ای میان ایران و قدرت‌های غربی نشسته و شرکت‌های آلمانی همانند شرکت‌های خارجی دیگر فرصت‌های اقتصادی خوبی را در صورت کاهش تحریم‌ها می‌بینند.

به گزارش ایسنا، پایگاه اینترنتی شبکه بین المللی دویچه وله در گزارشی نوشت: آی پد، آی پاد یا مک بوک – محصولات غول فناوری آمریکای اپل – از اواسط سال ۲۰۱۳ آزادانه در ایران موجود بودند و به رغم تحریم‌های موجود از موافقت رسمی دولت آمریکا برخوردار بودند.

هلن رانگ، مدیر عامل انجمن آلمانی خاورمیانه و خاور نزدیک می‌گوید: اگر یک شرکت آلمانی بخواهد چنین تجهیزاتی را بفروشد با استناد به مفهوم "کاربرد دو گانه"، مورد موافقت قرار نخواهد گرفت. واژه "کاربرد دو گانه" برای دستگاه‌هایی مانند تلفن‌های همراه و رایانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد که می‌توانند کاربرد نظامی و غیرنظامی داشته باشند.

بر اساس این گزارش، جامعه بین المللی از سال ۲۰۰۶ بر سر برنامه هسته ای، تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کرده است و این تحریم‌ها عمدتا صادرات نفت و مبادلات مالی را هدف گرفتند. بعلاوه انتقال ماشین آلات و تجهیزات دارای کاربرد دو گانه به ایران ممنوع شد. از آن زمان صادرات آلمان به ایران باید از سوی مقامات کنترل صادرات این کشور تایید شود.

دانیل برنبک، یکی از مقامات اتاق صنعت و بازرگانی آلمان- ایران توضیح می‌دهد: صنعت آلمان از بسیاری جهات فراتر از تحریم‌های وضع شده پیش رفته و فعالیتش در ایران را محدودتر کرده است. روابط نزدیک میان آلمان و رژیم صهیونیستی یکی از دلایل اصلی این امر بوده است.

پیش از وضع تحریم‌ها تجارت میان آلمان و ایران رونق داشت و بویژه شرکت‌های کوچک و متوسط آلمانی ماشین آلات و تجهیزاتی به ایران می‌فروختند که در صنایعی مانند ساخت و ساز، پتروشیمی و معدنی مورد استفاده قرار می‌گرفت.

طبق اعلام اتاق بازرگانی تهران، آلمان دومین شریک تجاری مهم ایران در سال ۲۰۰۶ بود. با اینهمه این تصویر هشت سال بعد کاملا تغییر کرد. به عنوان مثال در سه سال گذشته صادرات آلمان به ایران حدود ۲۰ درصد کاهش داشته است.

در این میان کشوری که بیشترین سود را از تحریم‌های غربی علیه ایران برده است، چین بوده که با افزایش قابل توجه صادراتش به ایران، به یکی از بزرگ‌ترین شرکای تجاری کشور تبدیل شده است. علیرضا شیخ عطار، سفیر ایران در آلمان به دویچه وله اظهار کرد: بدیهی است که تحریم‌ها بر اقتصاد ما تاثیر گذاشته اند اما کشور را به بن بست نکشانده اند. وی در ادامه به این موضوع اشاره کرد که چینی‌ها، روس‌ها و ترک‌ها از شکاف به وجود آمده از غیبت شرکت‌های غربی بهره برده اند.

ایران یکی از کشورهای برخوردار از منابع غنی جهان است که ذخایر عظیم نفت و گاز دارد. با اینهمه شرکت‌های ایرانی در نتیجه تحریم‌ای همه جانبه از فناوری قدیمی استفاده می‌کنند. مدیر عامل انجمن آلمانی خاورمیانه و خاور نزدیک برآورد می‌کند اگر صادرات نفت و گاز ایران به نرخ معمولی بازگردد و ایران به سیستم بانکی بین المللی دسترسی پیدا کند، حجم سالانه صادرات آلمانی به ایران می‌تواند در میان مدت به سه تا شش میلیارد یورو برسد.

انجمن آلمانی خاورمیانه و خاور نزدیک حامی روابط اقتصادی نزدیک‌تر با ایران بویژه در صورت کاهش بیشتر تحریم‌ها است با اینهمه مدیر عامل این انجمن خاطرنشان می‌کند شرکت‌ها با وجود علاقمندی به فعالیت در ایران تحت فشار آمریکا و نگرانی از مجازات‌های آمریکایی این علاقه را آشکارا ابراز نمی‌کنند.

با وجود این بسیاری از شرکت‌ها سرگرم کار روی طرح‌هایی هستند تا به‌محض کاهش تحریم‌ها سریعا وارد بازار ایران شوند. هیات‌های تجاری کشورهای خارجی از جمله شرکت‌های اروپایی به طور مرتب از ایران دیدار می‌کنند. کارشناسان می‌گویند حتی صحبت‌هایی در مورد ایجاد اتاق بازرگانی ایران-آمریکا وجود دارد.

هلن رانگ معتقد است شرکت‌های آلمانی باید سرعت عمل داشته و فرصت‌های پرسود بازار ایران را به دست بیاورند. وی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد از ماشین آلات و تجهیزات موجود در ایران ساخت آلمان است، تاکید کرد تقاضای بالایی برای محصولات ساخت شرکت‌های کوچک و متوسط آلمانی وجود دارد.

رانگ خاطرنشان کرد پس از پایان تحریم‌ها تقاضای بالایی برای قطعات یدکی وجود خواهد داشت و دسترسی کامل ایران به پول نفت، هزینه برای چنین سرمایه گذاری‌هایی را امکان پذیر می‌کند.
 
مسعود اسعدی
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۲۱:۲۳:۴۳
المان خودش را تحریم کرد نه ایران را و این احمقانه ترین کار المانها درتاریخ تجارت خودشان بود (2263975) (alef-10)
 
ابراهيم
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۲۳:۰۳:۵۷
آلمان از شركا ي ارزشمند تجاري ايران بوده است. (2264145) (alef-10)