نظر منتشر شده
۳۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 293487
جلیلی: جمهوری اسلامی از حدود ۱۰۰ حق مسلم خود در برجام صرف نظر کرده
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۶ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۰۷
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه هفتمین جلسه هفتم کمیسیون ویژه برجام امروز صبح تکشیل شد گفت: سعید جلیلی در بخشی از صحبت های خود گفت جمهوری اسلامی از حدود ۱۰۰ حق مسلم خود از برجام و اسناد ضمیمه صرف نظر کرده است.

به گزارش خانه ملت، سید حسین نقوی حسینی با بیان اینکه میهمانان جلسه امروز آقایان جلیلی (دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی و رئیس تیم مذاکره کننده قبلی)، عباسی (رئیس سابق سازمان انرژی اتمی) و باقری بودند، اظهار داشت: پیرو جلسه قبلی که تاریخچه مذاکرات از نگاه جلیلی و همکارانش بررسی شد، در جلسه امروز محتوای برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ دنبال شد.

نماینده مردم ورامین و پیشوا در مجلس شورای اسلامی با استناد به صحبت های جلیلی ادامه داد: وی در ابتدا عنوان کرد شاخصه قضاوت و ارزیابی ما در برجام بر این اساس محدودیت ها و امتیازهای داده شده است. به این معنا که هر چه محدودیت‌ها کمتر شود، تحریم ها بیشتر لغو شود، قطعنامه‌های شورای امنیت بیشتر لغو شود، محدودیت‌های تحقیق و توسعه کمتر شود، از ذیل ماده ۴۱ خارج شویم، بازرسی‌های ما کمتر شود نشان دهنده آن است که ما گامی به جلو برداشته‌ایم.

شرایط تحویل پرونده از جلیلی به ظریف

به گفته نقوی حسینی جلیلی با طرح این سوال که اما باید دید آورده‌‌های ما چه بود؟ ادامه داده:جلیلی اشاره کرد که آیا تعداد سانتریفیوژها، راه‌اندازی فردو، پیشرفت ۷۶% آب سنگین اراک، تبدیل راکتور تهران به تولید، ۴۵۰ کیلو مواد با غنای ۲۰%، تکمیل و بهره‌برداری از نیروگاه بوشهر، صد تن آب سنگین، تبدیل قرص‌های سوخت به میله‌های سوخت و .... از جمله آورده‌ها و سرمایه‌های هسته ای تیم قبلی بود و ما در چنین شرایطی پرونده را تحویل دادیم.

به گفته این رئیس سابق تیم مذاکره کننده از سوی دیگر داشته‌های راهبردی داشتیم که عبارت بودند از بی‌اعتبار کردن به کارگیری گزینه نظامی، ناامید سازی دشمن از تحریم‌ها، شکل گیری اقتصاد مقاومتی، ناامید سازی دشمن از فتنه ۸۸، ثبات جایگاه منطقه‌ای ایران از جمله آورده‌های ما در این دوران بود و در چنین شرایطی پرونده را تحویل دادیم.

جلیلی همچنین عنوان کرده است که آورده‌های سیاسی ما در زمان تحویل پرونده پذیرش حق هسته‌ای ایران مطابق NPT، وادارسازی طرف مقابل مبنی بر کنار گذاشتن پس شرط‌ها در مذاکرات، عدم استثناء شدن فعالیت‌های هسته‌ای ایران، پذیرش مولفه‌های توافق خوب از طرف مقابل، حمایت به اتفاق کشورهای عدم تعهد از حق هسته‌ای، وادار کردن طرف مقابل به ویژه آمریکایی‌ها مبنی بر پذیرش حق غنی سازی ایران و ... بود.

۱۰۰ حقوقی که ایران از آن صرف نظر کرد

نقوی حسینی گفت: جلیلی معتقد است برای بررسی دقیق باید برجام، قطعنامه ۲۲۳۱ ، متن کامل برنامه بلند مدت و پیوست نقشه راه همکاری با آژانس باید مورد بررسی قرار گرفته شود. وی گفت مطابق بررسی که آنها داشتند، جمهوری اسلامی از حدود ۱۰۰ حق مسلم خود از برجام و اسناد ضمیمه صرف نظر کرده است، مبنای نادرستی از برجام پذیرفته شده که قابل قبول نیست. از جمله استثناء شدن ایران، جایگزین شدن«اجازه» به جای «حق» ایران که در NPTتصریح شده است و پذیرش معیارهای غیر متعارف و بالاخره اینکه در برجام حتی از حقوق تصریح شده از توافق ژنو هم عقب نشینی می‌شود.
 
کلمات کلیدی : کمیسیون ویژه برجام
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۱۵:۳۳:۴۲
آقای جلیلی زمان شما ایران از همه حقوقش صرف نظر کرده بود (3169989) (alef-3)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۱۶:۴۵:۴۰
شب این دولت هم دراز است و جوجه های برجام را چند سال دیگر باید شمرد!! (3170227) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۱۹:۱۳:۱۹
نتایج این بر جام دقیقا مثل هدفمندی یارانه ها چند وفت دبگه دودش به چشم ملت می رود شب دراز وقلندر بیدار (3170680) (alef-3)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۰۹:۴۰:۵۸
در برجام فقط از برخی مسائل هسته ای کوتاه آمده ایم که بود و نبودشان سود و زیانی برای ملت ندارد. (3171849) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۰۷:۵۴:۰۶
صحبتهای جلیلی رو باید آقای ظریف و عراقچی پاسخ بدهند نه شما . آقای عراقچی در جلسه همه صحبتهای جلیلی رو تایید کرده . (3171615) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۸ ۱۰:۰۸:۲۰
تا الان فكر ميكردم آقاي عراقچي در تيم جديد هم حضور داشته و در تصويب برجام نقش داشته ولي ظاهرا اطلاعات شما از من بيشتر هست! (3174231) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۸ ۱۱:۲۳:۱۳
آره خوب شما راست می گویی این امتیازاتی که تیم فعلی بذل وبخشش کرد همین جوری از راه هوا آمده بود حقوق نبود در ضمن رهبری معظم فرمودند تیم فعلی با دست پر وارد مذاکرات شد این دست پر را حتما شما مجاهدان پای رایانه ایجاد کرده بودید نه مقاومت های تیم قبلی راستی رهبری فرمودند پذیرش حق غنی سازی را هم آمریکایی ها در دولت قبلی پذیرفتند این را هم حتما سیاست لبخند و بخشش تیم فعلی موجباتش را فراهم آورده بود (3174368) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۱۵:۳۹:۱۶
ايشان بهتر است اول گزارشي از نتيجه چندين سال مذاكره خود بدهد (3170006) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۱۵:۴۶:۰۸
ایشان گزارش رو دادند، در همین متن بالا هم هست، متاسفانه کسی که خودشو به خواب زده نمیشه بیدار کرد... (3170041) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۲۲:۲۱:۰۵
مذاکراتی که میلیون ها نفر رو بیکار و فقیر کرد (3171126) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۱۵:۴۷:۳۰
شما اگر بلد بودید فرصت چند ین ساله داشتید که بهترش را انجام دهید . چرا کاری نکردید؟ (3170045) (alef-3)
 
طاها
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۱۹:۴۰:۳۰
دکتر جلیلی شما بلد نیستی نقش بازی کنی....پس برو کنار و بزار آقایان بازیگر نقش خود را بازی کنند و مردم از فیلمشان لذت ببرند. (3170758) (alef-3)
 
پدرام
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۱۹:۴۳:۲۹
دکتر جلیلی شما نه مصدقی نه امیرکبیر...شما خودت واسه من اسطوره ای.اسطوره رعایت اخلاق.رعایت منافع ملی.مقاومت.و ساده زیستی (3170765) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۱۵:۵۲:۰۵
گزارش بد چرا قبل کردی اورانیوم از ایران خارج شود (3170065) (alef-3)
 
هادی
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۱۹:۳۵:۵۲
دکتر جلیلی دوست دارم به خاطر موج سوار نبودنت.بخاطر ایستادگیت.بخاطر راست گوئیت.بخاطر اینکه تربیت شده دانشگاه مرحوم آیت الله مهدوی کنی بودی. (3170751) (alef-3)
 
سید
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۱۹:۴۸:۴۱
حقوق مسلم مردم یا کاسبان تحریم ؟ (3170774) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۲۰:۵۹:۰۸
به عنوان یک شهروند درجه دو ایران من هیچ حقی از این انرژی به اصطلاح هسته ای نمی خواهم. (3170933) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۲۲:۲۲:۱۹
ما انرژی هسته رو به دلواپسان بخشیدیم کلا مال خودتون !! (3171132) (alef-3)
 
بنده خدا -اصل
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۲۱:۰۸:۳۴
اگر این صد مورد ادعایی اقای جلیلی صحت داشته باشد که ندارد. بازهم این شرایط بهتر از وضیعت قبلی است که ایران هم تحریم شده بود هم تهدید. (3170959) (alef-3)
 
حبیب
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۰۰:۲۱:۳۶
جلیلی خیلی عزییییییزی. (3171355) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۸ ۱۱:۲۹:۲۲
نه اینکه الان هر روز تحقیر نمی شنیوم و مرود تهدید نیستیم؟؟ شما سرت را زیر کدام برف کرده ای که سخنان کری و اوباما را نیم خوانی ویا تبلیغات نامزدهای ریاست جمهوری امریکا در خصوص حمله به ایران را نمی شنوی مثل اینکه در این تابستانی برف سنگینی در ناحیه شما آمده است (3174392) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۲۱:۵۰:۲۲
من تا ديروز نسبت به آقاي جليلي ارادتي داشتم و ايشان رو صادق مي دانستم ولي باور نمي كنم كه اين حرفها رو جليلي زده. واقعا بدور از أنصاف بود! (3171057) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۰۹:۱۶:۳۹
من تا جایی که یادمه تحریم و تحقیر و فشار قبل از تیم جدید مذاکرات صد برابر بیشتر بوده! (3171770) (alef-3)
 
رمضانی
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۰۹:۲۱:۱۵
آقای جلیلی در آن زمان که شما مسئول پرونده بودید هر موقع که برای مذاکره می رفتید برگشتتان مساوی بود با یک تحریم جدید. (3171778) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۸ ۰۱:۱۱:۵۷
دوره جلیلی تموم شده (3173808) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۰۹:۴۹:۰۱
سلام دوستان عزیر- خوانندگان محترم
به راستی اگر این همه امتیاز نمی دادیم باز هم توافق انجام میشد؟
حالا هی ما بگوئیم ظریف مسلط تر از جلیلی بود. (3171878) (alef-3)
 
محمدمهدی
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۱۲:۱۳:۳۹
کسانی که جانشان را برای وطن داده اند با گذشت زمان خائن محسوب میشوند
وکسانی که در زمان خطر خانه دشمن را جای امن میدانند دلسوز (3172294) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۱۳:۵۲:۲۲
اول: اگر هیچ کس نداند مذاکرات هسته ای با 6 کشور تا چه حد دشوار است سعید جلیلی بهتر ازهر کس می داند زیرا خود از نزدیک و طی 6 سال در جریان بوده و تمام دشواری های آن را لمس کرده است. بنا بر این از او بیش از دیگران انتظار می رود که در قضاوت ها جانب انصاف را رعایت کند و محظورات تیم مذاکره کننده را یادآور شود. با تاسف باید گفت در این اظهارات چنین ملاحظه ای دیده نمی شود.

دوم: بعد از توافق های هسته ای برخی از منتقدان گفته اند و می گویند در وین میوه مذاکرات آلماتی را چیدند. منظورشان این است که پایه کار در دوره سعید جلیلی گذاشته شده بود و ظریف و همکاران به محصول رسیدند نه این که خود کشت کرده باشند. اگر این طور است چرا آقای جلیلی از این ثمره ابراز نارضایتی می کند؟

سوم: سعید جلیلی در حالی در مجلس انتقادات و نظرات خود را مطرح کرده که در دولت قبل دست نمایندگان از او کوتاه بود. اگر ارتباطی بود رابطه نماینده مجلس با مسوول مذاکرات نبود بلکه نزدیکی ها و همفکری های سیاسی این امکان را فراهم می ساخت. حال آن که در دولت روحانی پرونده از شورای عالی امنیت ملی به وزیر امور خارجه تحویل شد و وزیر خارجه از مجلس رای اعتماد گرفته و امکان سوال و حتی استیضاح او برای نمایندگان فراهم است.

خبرنگاران رسانه ها نیز می توانند گواهی دهند که در نشست های خبری شورای عالی امنیت ملی چه اتفاقی رخ می داد. یک بیانیه را ایشان از روی کاغذ می خواندند و تمام. در بیرون نیز کارشناسانی مانند آقای علی خرم که زبان به انتقاد می گشودند با محدودیت هایی رو به رو می شدند. این که مذاکرات در بستری از فضای امنیتی و بدون توضیح به نمایندگان مجلس پیش برود- که البته در واقع پیش هم نمی رفت- بهتر بود یا این که وزیر امور خارجه مورد اعتماد نمایندگان مجلس این کار را جلو ببرد و افکار عمومی هم در جریان است و حمایت می کند.

چهارم: سخنان آقای جلیلی از این حیث هم جای تعجب است که انگار ایشان فراموش کرده مرد شماره دو تیم مذاکرات – عباس عراقچی- در دوران او نیز عضو تیم مذاکرات بوده و همه تغییر نکرده اند. آیا آقای عراقچی در تیم قبلی به گونه ای عمل می کرده و اکنون به شیوه ای دیگر یا از همان تجربه ناکام بهره گرفته و تیم را برای رسیدن به این نقطه هدایت کرده است؟همین آقای عراقچی گفته است که به جایی رسیده بودیم که منتظر جنگ بودیم و رییس جمهوری به همین استناد گفت سایه جنگ را با توافق و برجام دور کردیم.

پنجم: آقای جلیلی مشخص نمی کند که تحریم ها را تهدید و خطر جدی می داند یا نه. اگر تحریم ها امنیت ملی ایران را تهدید نمی کرد و نمی کند چرا ایشان اصرار بر برچیدن کامل آنها دارد و اگر تحریم ها تهدید بود چرا دور شدن آن را کم اهمیت تلقی می کند؟

ششم: مشکل آقای جلیلی با تیم کنونی را می توان در عمق تفاوت دو نوع نگاه دانست. مذاکره کننده سابق آمریکایی – آینهورن- گفته بود: « جلیلی برای ما از تاریخ اسلام می گفت و نطق می کرد». معلوم است که در نگاه سعید جلیلی مذاکرات نه فرصتی برای توافق که مجالی برای «ابلاغ» بوده و احساس می کرده وظیفه و رسالتی دارد تا گمراهان را به راه راست هدایت کند. این در حالی است که ظریف و تیم کنونی از اصطلاح «رقیب» استفاده می کنند و در پی نقاط مشترک بودند.

هفتم: مسوول سابق تیم مذاکرات هسته‌ای در این سخنان بارها از واژه «صنعت هسته‌ای» استفاده کرده است. این یعنی تقدس خاصی ندارد و یک صنعت است. اما اگر تنها یک صنعت است آیا می ارزد و می صرفد که به خاطر پیشر فت آن صنایع دیگر با تحریم و فرسودگی و از کار افتادگی دست و پنجه نرم کنند؟ اگر یک صنعت است و نه بیشتر آیا رواست که بهای پیشرفت در آن عقب ماندن از قافله توسعه جهانی باشد؟

هشتم: فرض را بر این می گذاریم که آقای سعید جلیلی تمام توان و استعداد خود را در 6 سال مسوولیت به کار گرفت و انصاف باید داد حساب او از شماری دیگر از مدیران عصر احمدی نژاد دست کم جداست. اما این کار را برای نظام و مردم انجام داد و نظام اجازه داد شیوه مواجهه هسته ای او و حسن روحانی در 24 خرداد 92 در بوته رای مردم گذاشته شود و چنین بود که انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری درعمل به همه پرسی بدل شد و سعید جلیلی از مجموع آرای 50 میلیون ایرانی واجد شرایط تنها موفق به کسب 4 میلیون رای شد که چنانچه رای دهندگان نیز منظور شوند باز کمتر از10 درصد است.

مردم ایران با چه زبانی به آقای سعید جلیلی و سیاست های او باید «نه» می گفتند که نگفتند؟ وقتی قرار است مردم هزینه تصمیماتی را بپردازند حق دارند نظر بدهند و خوش بختانه این امکان فراهم آمد که دو تفکر در برابر هم قرار بگیرند و حاصل روشن بود. آقای جلیلی البته همچنان می تواند به نمایندگی از آن 8 درصد سخن بگوید ولی سخن گفتن از جانب نظام و مردم مستلزم پشتوانه ای از آرای اجتماعی است که او ندارد.

نهم: جواد ظریف و همراهان او رفته بودند این غائله را ختم کنند و سنگ هایی را که دیگران به چاه انداخته بودند به در آورند و حتی الامکان و در حدی که می توانستند موفق شدند. سعید جلیلی و همکاران او اما به این نیت نمی رفتند. کافی است بسته پیشنهادی او را در نظر آوریم یا اگر این شایعه درست باشد که نامه های بی پاسخ احمدی نژاد به جرج بوش و خانم مرکل به قلم یا پیش نویس او بوده باشد، با حال و هوای فکری و منظومه دیپلماسی او بیشتر آشنا می شویم.

دهم: شاید دقیق ترین عبارات را دکتر ولایتی در مناظره های انتخاباتی به کار برده باشد. از این رو یادآوری دوباره آن سخنان خالی از لطف نیست:

« در آخرین صحبتی که آقای جلیلی در آلماتی داشتند، پیشنهاداتی کردند که براساس آن می‌شد جلو برویم و آن پیشنهادات را ایشان نپذیرفتند. 1+5 گفتند که شما اگر غنی‌سازی 20 درصد را متوقف کنید و حرکت فوردو را قدری کند کنید، ما این سه تحریم را از روی شما برمی‌داریم.

معلوم است که هرکاری قرار است انجام بشود، قدم به قدم است. در پاسخ آنها گفته شد ما فلان کار را می‌کنیم شما کل تحریم‌ها را بردارید. اینکه می‌گویم به شهادت معاون وزارت امور خارجه در جلسه است. مثل این است که شما بخواهید لیوانی بخرید که طرف بگوید 100 تومان است. شما بگویید دو تومن می‌دهید؟ او می‌گوید اگر نمی‌خواهی معامله کنی، چرا وقت ما را گرفتی. وقتی طرف حاضر است سه قدم بردارد بعد شما می‌خواهید یک قدم بردارید، معلوم است نمی‌خواهید کار را پیش ببرید.

دیپلماسی این نیست که در داخل کشور خودمان طوری وانمود کنیم که ما اصول گرا هستیم اما اصول گرایی این نیست که انسان انعطاف‌ناپذیر باشد. در رابطه با مصالح ملی باید بتوانیم از دیپلماسی به نحو احسن استفاده کنیم. دیپلماسی فقط خشونت نشان دادن و سرسختی نشان دادن نیست، بلکه یک معامله و تعامل است. ما باید با همه دنیا تعامل کنیم. قضیه بده و بستان است. نمی‌شود هرچه ما از آنها می‌خواهیم آنها به ما بدهند و متقابلا حاضر نباشیم کاری بکنیم. هنر دیپلماسی بیانیه صادر کردن و خواندن بیانیه پشت میز مذاکره نیست، حتما راه فعلی مذاکرات هسته‌ ای اشکال دارد و اگر این طور نبود،وضع ما به اینجا نمی‌رسید.

بینید جناب آقای جلیلی! بحث دیپلماسی کلاس فلسفه نیست، آنچه مردم مي‌بینند این است که شما چند سال است مسوول پرونده هسته‌اي هستید، یک قدم هم پیش نرفته‌ایم، تحریم ها بیشتر شده و هر روز فشارش بر روی مردم مي‌آید. هنر دیپلماسی این است که حق هسته‌ ای را حفظ کنید و در عین حال تحریم ها کاهش پیدا کند و بر آن اضافه نشود». (3172564) (alef-13)
 
خشایار
۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۱۴:۴۳:۰۷
اقای جلیلی عزیز:(با سه میلیون رای) رزومه کاری حضرتعالی 6قطعنامه شورای امنیت طی 5سال،تحریمهای متعدد اروپا و تحریمهای متعدد کاخ سفید،کنگره و ایالتهای متعدد آمریکا،سقوط ارزش پاسپورت ایرانی،رکود و تورم مفرط،بیکاری جوانان و مردم و .... بود. اگر به فقه خودتان برسید و ادامه تحصیل بدهید بهتر از ورود به مسائل سیاسی است.
تشکر دارم از شما (3172683) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۸ ۱۴:۰۰:۰۹
آقای جلیلی انگیزه های خویش را با وفاداری به نظام و میهن هماهنگ کنند
---
سخن شما را جناب آقای جلیلی که با دیبلماسی خشک که ایران را به ناکجا آباد سوق می داد و بحایی مثبت نمی رسید متاسفانه نمی توان با انگیزه هایی همچون وفاداری به نظام و میهن تفسیر نمود مگر با توضیحاتی قانونی و منطقی و رسا و پذیرفتنی برای مردم در باره ی این 100 مورد صرف نظر که حق مسلم می نامید از خود دفاع کنید و مردم را به سر در گمی دچار نسازید؟؟؟!!! (3174873) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.