نظر منتشر شده
۳۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 301487
دوران اقرار متهمان با شکنجه به سرآمده؟
هادی شریفی، 21 مهر 94
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۱۵
در دست داشتن اعتراف و اقرار متهم به عنوان حلقه وصل كننده شواهد و قرائن و ادله اثبات جرم به كشف جرم كمك می‌کند اما اين اعتراف نبايد تحت فشارعنوان شده باشد. برخورد خشن فیریکی و کلامی ماموران پلیس با متهمان (نه تنها مجرمان) همیشه محل بحث بوده است، عده ای از کنشگران اجتماعی رفتار پلیس در قبال متهمان و استفاده از خشونت‌های فیزیکی و کلامی را امری ناپسند می‌دانند و اعتقاد دارند پلیس باید با ادله و مدرک کافی متهم را به جرم کرده وادار کند نه خشونت.

دستگاه‌هاي پليس وحتی سایر نهادهای اطلاعاتی در دنیا به بهترين وجه كار خود را انجام مي‌دهند و با استفاده از شيوه‌هاي مختلف كشف جرم، قادر هستند كه متهم را به جايي برسانند كه شخصاً اعتراف كند و اگر هم اعتراف نكرد، ادله و قرائن كافي و محكمه‌پسند براي اثبات ادعاي خود ارائه مي‌دهند.

در اين مورد بيش از اين ضروري نيست سخن گفت كه امكانات پليس جنايي و آموزش‌هاي فنون اطلاعاتي، در دنياي امروز بسيار پيشرفت كرده است. در جوامع کمتر توسعه یافته كه حوصله پيگيري‌هاي علمي را ندارند (نه بودجه دارند، نه امكانات و نه نيروي انساني و از همه مهم‌تر فرهنگ اين شيوه‌ها را هم ندارند)، معمولاً در اولين اقدام داغ و درفش را بكار مي‌برند و پس از مقداري زدن، به طور تجربي حدس مي‌زنند كه آيا متهم واقعاً مرتكب جرم شده است يا خير.

اخذ اعترافات عيني ولي كاذب و ساختگي، ويژگي نظام‌هاي پليسي ناتوان است. اين نوع اعترافات هم دو گونه است، گاه كل واقعه ساختگي است و گاه واقعه ساختگي نيست، بلكه متهم ساختگي است. اگر كسي كشته شده باشد، ولي قاتل اصلي پيدا نشود و موضوع براي پليس مهم باشد، احتمالاً يك نفر را با حيله‌هاي مختلف به عنوان قاتل معرفي مي‌كنند و اقاريري هم از او مي‌گيرند و چه بسا بعدها معلوم مي‌شود كه قاتل فرد ديگري بوده است.

اردیبهشت ماه سال جاری سرهنگ منفرد، جانشین پلیس آگاهی ناجا در نخستین گرده همایی روسای پلیس آگاهی سراسر کشور در این رابطه گفت: خشونت در پلیس آگاهی مشهودتر است. وی در پاسخ به سوالی درخصوص رفتارهای خشونت آمیز در پلیس آگاهی گفت: مبارزه با این مساله؛ امری ولایتی، شرعی و قانونی است که برخورد با آن از اولویت‌هاست که در نظارت‌های ستادی تذکر می‌دهیم البته به این معنی نیست که در پلیس‌های تخصصی دیگر چنین اتفاقاتی نیفتاده باشد اما در پلیس آگاهی به دلیل نوع ماموریتها و جرم‌ها بیشتر مشهود بوده و متهمانی که به پلیس آگاهی مراجعه می‌کنند طبعاً موضوعات تخصصی تر می‌شود که جرائم خشن، سرقت، قتل، کلاهبرداری و... از آن جمله‌اند، البته تغییر فرهنگ از سالهای گذشته آغاز شده و هم اکنون بسیار کم شده است و به هیچ عنوان پذیرفته شده نیست.

سرهنگ منفرد گفت: به سمت و سویی در حرکتیم که چنین اتفاقاتی نیفتد، با بهره برداری از کشف علمی جرم و استفاده از تجهیزات و ابزارهای فنی و اطلاعاتی در کشف جرائم چه دلیلی برای چنین رفتارهای غیر معقولی است؛ چراکه در تشخیص هویت، کارها علمی و بسیار موفقیت آمیز پیش می‌رود وتجهیز امکانات در راستای کشف علمی جرم ما را به جلو خواهد برد که از روش‌های منسوخ شده استفاده نشود.

خشونت کلامی ممکن است وجود داشته باشد اما فیزیکی نه
اخیرا اما سردار مقیمی رئیس پلیس آگاهی با حضور در برنامه پایش وجود خشونت فیزیکی را رد می‌کند و می‌گوید: بحث‌های کلامی یا بی حوصله شدن کارکنان و افزایش جرائم ممکن است باعث بی حوصلگی شود و برخورد مناسبی با مراجعه کننده نداشته باشند. متن این گفتگو در زیر می‌آید.

آیا هنوز هم متهمانی هستند به دلیل اقدامات پلیس آگاهی جرم ناکرده اعتراف کرده‌اند؟
یکی از اولویت‌های بنده، برخورد با بدرفتاری‌های پلیس است. شدیداً برخورد می‌کنیم. اصلاً گذشت نمی‌کنیم و پرسنلی که خشونت کلامی یا هر صورت دیگر خشونت داشته باشند برخورد می‌شود. از پلیس آگاهی طرد و منفک می‌شوند. بدون استثنا پرونده‌هایی داریم که برخورد می‌کنیم. امسال درصد زیادی از این مسائل را جلوگیری می‌کنیم.

بازجویی فنی یعنی چه؟
بازجویی یک فن است. در گذشته اتفاقات نابهنجاری بود که الان دیگر نداریم. آنچه در گذشته خیلی قدیم پلیس وجود داشت الان دیگر وجود ندارد. بحث‌های کلامی یا بی حوصله شدن کارکنان و افزایش جرائم ممکن است باعث بی حوصلگی شود و برخورد مناسبی با مراجعه کننده نداشته باشند که بازرسی ما مستمر رصد می‌کند. تیم‌های نامحسوس و کنترل دقیق داریم. کارکنان ما با لباس مبدل و متهم و مضمون پرونده دارند. در آگاهی‌ها می‌روند و رصد می‌کنند.

یعنی این شیوه رایجی بوده؟
الحمدولله خیلی دارد کم می‌شود و در آینده نزدیک به صفر می‌رسد. ما در پلیس آگاهی تنها مرجع پلیس تخصصی وعلمی هستیم. مجموعه بانک‌های اطلاعات جنایی ما بالاترین بهره را در کشف دارد. در بحث علمی کاملاً وضعیت علمی داریم. تشخیص هویت ما در منطقه و آسیا حرف اول را می زند و با خیلی از کشورهای ممتاز دنیا برابری می‌کنیم. تجهیزات علمی ما در تشخیص هویت ما، در دنیا حرف اول را می زند. در بحث کشف، ما بحث علمی و اطلاعاتی داریم. با ترفندهای اطلاعاتی با مجرمان برخورد می‌کنیم. مواقعی ما مظنونگیری می‌کردیم. در قانون جدید ما حق نداریم یک ساعت بیشتر کسی را نگهداریم. الان تا پرونده تکمیل نشود و مستندات کافی نداشته باشیم و نتوانیم از جهت اطلاعاتی و علمی حرف دقیق بزنیم به دستگیری اقدام نمی‌کنیم. امیدواریم در آینده با تجهیزات جدید و تکنولوژی روز تهیه و نگهداشت کنیم.
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۱۱:۲۹:۱۹
امکانات پلیس دنیا پیشرفت کرده ولی امکانات پلیس ما چی از بنز سواری الان سوار پیکان می شن (3257758) (alef-1)
 
هادی
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۱۱:۵۴:۴۴
پس چطور ممکنه یه نفر که بعد اینکه بیست سال به یه مسئله اعتقاد داشته و خودش یکی از بنیان گذاران این تفکر بوده بعد هفتاد روز بازجویی بیاد تو برنامه تلویزیونی تمامی اعتقاداتش رو انکار کنه؟
اگه دلایل بازجویان انقدر قوی که نفرات اصلی تفکر رو قانع می کنه که اشتباه می کنه و مسیر حق چیزه دیگه ایه خب اون بازجو چرا نمیاد تو تلویزیون صحبت کنه و کل ملت رو به راه راست هدایت کنه؟ (3257834) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۱۳:۵۰:۳۱
ینی خدایی منطق به این محکمی ندیده بودما. آقایون بیان به این برادر عزیز جواب بدن (3258252) (alef-1)
 
سام
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۰:۳۸:۳۰
شیر مادرت حلالت ...احسنت برادر (3260128) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۱۲:۰۲:۴۴
والا یه دزد رو جلو من اینقدر زدن هرچی دزدی کرده بود رو اعتراف کرد (3257860) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۱۳:۰۸:۴۶
خدا شاهده یه دزد رو توی شهر ما برای اعتراف اینقدر زدند که نه تنها به بیش از 20 فقره سرقت اعتراف کرد بلکه محلی رو که چند سال پیش یه بنده خدایی رو کشته بود و اونجا دفن کرده بود رو هم در لابلای اعترافاش اقرار کرد. این سو سول بازی ها برای احترام به دزد و قاتلان اصلا" بکار نمیاد. (3258081) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۱۳:۴۵:۱۰
دزد حقشه!!!! (3258233) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۱۲:۱۸:۱۶
من یک ماه پیش دیدم که یک متهم را به فلک می بستند . در اداره آگاهی شیراز شعبه قصردشت . اینو براشون بفرستید (3257909) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۲۳:۴۸:۰۵
یک نفر گفته من موضوعی رابه چشم خود دیده ام نمی دانم شماها چرا مثبت زده ایدیعنی شماهم دران زمان حضور داشته اید این یک نوع تهمت زدن است (3259570) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۱۲:۲۱:۵۱
باز جو اگر خبره و ورزيده باشه ،باچند تا سئوال از نوع زيركانه و هوشمندانه ،از مجرم اعتراف
ميگيره ،بدون اين كه طرف بفهمه كه اعتراف كرده !!
-- ببرينش ! اعتراف كرد!!
-- ولي جناب بازجو ،من كه چيزي نگفتم ٫اعترافي نكردم !! من غلط بكنم كه بخوام اعتر .....
-- با چند تا سئوالي كه جواب دادي ، خود تورا لو دادي ،اما خودت متوجه نشدي ..
واما اگر باز جو ،خبره نباشه ، صفر كيلومتر باشه ،
-- ببرينش!! اينقدر آش و لاشش بكنين كه بالاخره اعتراف بكنه !! چه خيال كرده ٫من اينجا فلك را به اعتراف وا ميدارم ، تو كه بچه هستي و بو شير از دهنت مياد ، نيم وجبي !!! (3257922) (alef-1)
 
شریف
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۱:۰۲:۳۵
فکر کنم شما فیلم خارجیه خفن!!زیاد میبینیاا (3260189) (alef-13)
 
ازادندیش
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۱۲:۲۵:۲۷
به عنوان یک وکیل دادگستری چند مطلب را باید یاداوری کنم، ابتدا اینکه در اغلب بازجویی ها و برخوردهای اولیه با مظنونین، برخورد مامورین انتظامی به خاطر تصور مجرمیت مظنون بشدت قهر امیز و اغلب همراه با تهدید کلامی و در اندک موارد با برخورد فیزی است که در نتیجه مظنونین در ابتدایی ترین لحظات اقدام به اعتراف میکنن! در حالیکه در اغلب موارد پس از این مرحله و در دادگاه اقرار خویش را انکار می نمایند!
دوم اینکه این مشکل فقط مربوط به مرجع انتظامی نیست چرا که دادگستری رویه قضایی را به نوعی تکمیل ساخته و بنیان نهاده که به جرات در بیش از 90 درصد پرونده ها احکام مبتنی بر اقرار متهمین صادر شده و تنها در کمتر از 10 درصد بر اساس شواهد و مدارک، درنتیجه مرجع انتظامی نیز تمام تلاش خویش را صرف کسب اقرار و اعتراف از مظنونین نموده به جای اینکه در پی کسب شواهد ومدارک باشد کوتاه ترین و ساده ترین راه ممکن را انتخاب می نماید.چه بسا که در بسیاری موارد دلایل و مدارک مستدل و مشهود بواسطه عدم اهمیت دادن مرجع انتظامی از بین رفته یا مورد استفاده قرار نمی گیرد! (3257940) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۱۲:۳۵:۵۶
سوال آخرت خیلی خنده دار بود ...یعنی این شیوه رایجی بوده خخخخخخ ...یعنی شما نمیدونستی
وقتی یک دزد یه 175 فقره سرقت اعتراف میکند یعنی یا آن دزد نابغه است که یادش مانده این همه دزدی را و یا...... (3257968) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۱۳:۵۶:۴۲
وقتی طرف سابقه دار است خیلی خنده دار تر است که فقط یک جرم دیگر مرتکب شده باشد. به نظر من برخورد با قاطعیت پلیس بسیار ضروری است. (3258274) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۱۳:۱۱:۱۰
بجای گرداوری شواهد و برخورد علمی نظیر انچه که در دنیا شاهد آن هستیم برخوردهای کهریزکی از متهمان خاص به کل متهمان تسری پیدا کرده و هنوز از روش های دراوغه هیا قاجار استفاده می شود برای همین ماموران انتظامی قدرتی بیش از آنچه که بایددارند! هر کسی زیر شکنجه وخشونت به هر چیزی اقرار می کند... از همه جالب تر اینکه به همین دلیل مجرمان واقعی تبرئه می شوند چون قاضی خبر دارد چطوری اعتراف کرده اند! (3258089) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۱۳:۱۲:۱۳
اصولا گفته هیا مسوولان انتظامی خیلی جالب است و نشان از دیدگاه ایشان به احاد جامعه دارد مثلا می گویند شاکی یا قربانی یک جرم یا جنایت اقرار کرد! (3258095) (alef-1)
 
ايراني
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۱۳:۴۲:۳۰
جمع كنيد اين سوسول بازي ها رو ! تا شلاق و چوب و فلك و داغ و درفش نباشه اين هيولاها اعتراف نمي كنن ! با ناز و نوازش و من بميرم و تو بميري كه طرف اعتراف نمي كنه ! (3258216) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۱۴:۲۷:۳۱
امیدوارم هیچ وقت حتی به اشتباه پات به این جور جاها با نشه. (3258367) (alef-13)
 
سجاد
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۰۵:۱۲:۰۸
دوستان بین کلمه مجرم و متهم و مظنون خیلی تفاوت هست کمی فکر کنید هر انسانی حالا مجرمم که باشه حق داره یه محاکمه منصفانه داشته باشه خیلی هارو میشناسم بیگناه زندگیشون نابود شده یکیش خوده منم که هر روز هزار بار به خودکشی فک میکنم زندگیم واسه گناه ناکرده از هم پاشید مطمئنم نه تو این دنیا عدالتی هست نه حقی نه حقیقتی یه عده هم با این روش فقط رفع تکلیف میکنن مجازات فقط واسه ادمای بدبختی مثل منه نه مجرمای دم کلفت شاید از هر 100نفری که به زور اعتراف میکنن 1شون فقط به حق بازداشت شده باشه .کاش....... (4130279) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۱۳:۵۵:۳۴
وضع جامعه را با خشونت پلیس ( البته به زعم شما) می بینیم. من نگران آن موقعی هستم که در مواجه با مجرمان سابقه دار رافت به خرج بدهند. (3258270) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۱۴:۳۱:۲۷
کسی خواهان رافت نیست، خواهان کرامت انسانیه، خواهان رعایت قانون و اجرای عذالته، متهم رو حتی مجرم رو با زور و خشونت می گیرن می برن در حالی که طبق قانون کسی حق برخورد فیزیکی تا زمان اثبات جرم توسط مرجع قضایی رو نداره.
برعکس همه جا عمل می کنید، همه دنیا قوه قضائیه کوچترین رافتی با مجرمین نداره ولی در عوض نیروهای انتطامی و پلیس کوچترین تعرضی نمی کنن، در ایران پلیس با خشونت می بره و با خشونت اعتراف می گیرن و نهایتا قاضی با یک حکم سبک مجرم رو می فرست به دل جامه تازه با سری نترس تر از قبل. (3258381) (alef-13)
 
سيدرضا
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۱۳:۵۸:۱۵
با عرض سلام واحترام
ضمن تشكر از نويسنده محترم ، در قانون اساسي گرفتن اقرار به زور مردود شناخته شده و اقرارگيرنده مستحق مجازات.
وليكن متاسفانه در عمل اينطور نبوده. براي برون رفت از اين معضل بهتر بود جناب سرهنگ راهكار ارائه ميدادن .چند نموه از اين راهكارها بشرح ذيل ارائه شده :

1- نصب دوربين مدار بسته در تمامي امكان پليس ومراكز بازجويي
2- دادن امكان ديدن اين فيلمها به وكلاي متهم
3- الزم به حضور وكيل متهم در كليه مراحل بازجويي
4- دادن شماره تلفن ويژه تماس فوري به مردم جهت گزارش نحوه برخورد بازجويان
5- آزادي عمل كامل به خبرنگاران جهت بازديد از امكان بازجويي وتهيه گزارش نحوه رفتار پليس بامردم
6- اطلاع رساني وآگاهي بيشتر به مردم درخصوص حقوق قانوني آنها
7- نصب اطلاعيه مشتمل بر حقوق قانوني متهمين ومراحل قانوني دادرسي در تمامي مراكز پليس
8- دادن اختيارت بيشتر به كانون وكلاي دادگستري جهت نظارت بر عملكرد پليس
9- نظر سنجي سالانه از مردم در خصوص رفتار مناسب پليس توسط انجمن هاي مردمي مستقل
و.............
با تشكر (3258279) (alef-1)
 
آزاد
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۱۶:۱۲:۲۲
جهت اطلاع حضرتعالی و بقیه هموطنان عزیز
-در کلیه کلانتری های تهران دوربین هست و فیلم این دوربینها به مراجع ذیصلاح قابل ارائه است.
-شماره تلفن 197 رو واقعا با چشم خودم دیدم که پیگیری شد و اقدام لازم هم بعمل آمد
-هر ننه قمری حقوق خودشو تقریبا در حد همون وکیلهای بعضا بیسواد که فقط مدرک گرفتن می دونن
-اطلاعیه های لازم هم اگر انشااله راهتون بیفتد میتونید ببینید
-کلی نظرسنجی و نظارت همگانی هم هست
البته بیشتر میتونه بشه اما خواهش میکنم با عقده و کینه چشمتون رو بر آنچه هست نبندید (3258766) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۱۷:۰۹:۲۰
امری باشه؟! (3258942) (alef-13)
 
سلمان
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۱۵:۱۶:۵۱
بعضي از دوستان عزيز نظر گذاشته بودند كه اشخاصي را سراغ دارند كه در همان مراحل اوليه شكنجه يا ضرب و شتم طرف فوري اعتراف كرد و چندين فقره دزدي ديگر را هم اقرار كرد و يا مثلا شخصي علاوه بر موارد دزديهايش يك قتل را هم اعتراف كرد.
موضوع اين نيست كه استفاده از روش شكنجه و فشارهاي فيزيكي بطور كامل يا صد در صد بد باشد. اگر چه كه روش شكنجه و فشارهاي فيزيكي يك سري مزايايي هم دارند. اما موضوع اصلي بحث يا بعبارتي موضوع اين مقاله كه در بالا نوشته شده در مورد اقرار متهمان با شكنجه است.حال ممكن است در پاره اي موارد اين اقرارها از روي واقعيت باشد. اما موضوع اين است كه اي كاش به جاي روش شكنجه با روشهاي زياد علمي و ... اعتراف را بگيريم نه با شكنجه.
اين كه بعضي وقتها شكنجه گري مشكل گشا بوده دليل بر اين نمي شود كه راهكار خوبي باشد و اين ميراث حفظ شود. (3258546) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۱۶:۲۲:۰۷
پلیس باید بیرون از اداره پلیس بیشنتر از اسلحه استفاده کنه و در تعقیب و گریز اینها رو با تیر بزنه که جرم براشون ریسکش زیاد بشه (3258796) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۱۸:۲۷:۳۴
وقتیکه کسی یه بچه را در یک قفس زندانی کرده باشه و خودش دستگیر میشه ، بازهم باید این مقررات روشنفکرانه را بکار برد و محترمانه با طرف برخورد کرد یا بایستی با زور ازش اطلاعات گرفت تا بچه زنده پیدا بشه ؟ (3259110) (alef-13)
 
ساسان
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۲۲:۲۸:۲۹
سلام،ببخشید اگه بای بچه ات رو ساکت کنی ساده ترین راه این است یکی بخوانی زیر گوشش ، چرا دیگه وقت باری و روانشناسی و این صحبت‌ها. ..ولی در دراز مدت چی نتیجه میگیریم؟ (3259494) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۰:۳۱:۰۲
مراحل دادرسى طولانى و بى نتيجه خودش يك شكنجه تمام عيار هم براى شاكى و هم براى متهم است (3259611) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۵:۵۴:۴۴
فقط بایذ قانون در رفتار همه ملاک عمل باشد. اگر قانون گرفتن شکنچه را به هر دلیلی ممنوع کرذه پس باید به آن گردن نهاد. (3259692) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۶:۴۱:۵۰
بنده شخصا هر وقت عبارت "بازجویی فنی" یا "متهم با مواجه با شواهد اعتراف کرد" رو می بینم، تا ته قضیه رو می خونم که کدام فن و کدام شواهد!!
بله کتک زدن و آزار دادن جسمی شاید آسانترین راه برای گرفتن اعتراف از مجرمان به نظر بیاید، نه تحقیق و بررسی و آزمایشگاهی لازم هست نه کارگاهان خبره ای که صحنه جرم و مصاحبه و تحقیق کنند. چند متهم و سابقه دار یا مشکوک دستگیر و با فشار اطلاعاتی از آنها گرفته می شود. بله این روش تا حدی کار می کند ولی موضوع آسیب به حقیقتی بزرگتر و آن کرامت انسانیست.
اگر ما کرامت انسانی را خدشه دار کنیم ضرر آن بیشتر از آن است که یک دزد سریعتر دستگیر شده یا یک قاتل فراری باقی بماند.
البته همین رفتار به شکل بسیار آرامتر در بخش هایی دیگر از جامعه دیده می شود، وقتی در یک مدرسه دانش آموز از طرف مدیر و ناظم تحقیر شده و توهین بشنود، وقتی که به علت مشکل خانوادگی درسش ضعیف بوده و در مدرسه هم مورد توهین واقع شود، وقتی مشکلات روحی و روانی دانش آموز به جای بررسی های عمیق و مشاوره با فحاشی درمان شوند، چه انتظاری می توان از نیروی انتظامی داشت.
در نهایت همانطور که در یکی از نظرات آمده بود، متاسفانه نیروی انتظامی به محض این که اتهامی متوجه کسی اعم از این که درست باشد یا غلط وارد می شود، با وی به شکل بسیار توهین آمیزی رفتار می کنند، یک درجه دار به خود حق می دهد که طرف حتی اگر استاد دانشگاه هم که باشد به وی به شکل یک دزد صحبت کند. اینجاست که حریم ها شکسته و غرور ها خرد می شود، وقتی هم که چنین شد، جامعه قداستش را کم کم از دست خواهد داد. (3259723) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۸:۰۴:۱۸
بنده به شخصه یکی در یک مورد یکی از بازداشت شدگان بوده ام آنقدر فشار روحی و روانی تحویلت می دهند که هزار برابر بدتر از شکنجه جسمی هست بطوریکه بعد از آزاد شدن بایست تا مدتها قرص اعصاب بخوری. (3259797) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۰۹:۲۸:۱۰
برخی از هموطنان در نظرات خود خواهان سخت گیری نسبت به مجرمین، سارقین و و تبهکاران شده اند اما این نکته را فراموش کرده اند که تنها دادگاه می باشد می باشد که حکم می دهد و جرم مجرم باید در دادگاه ثابت شود. حادثه ای که خود من شاهد آن بودم : پلیس تلاش داشت تا یک گروه از جوانان محل را که دوره هم جمع شده بودند متفرق کند، تنی چند از آنها شروع به بحث کردند که ما کاری نکردیم، و برادر نیروی انتظامی صریحا عنوان داشت: می برمتان کلانتری ، انقدر میزنمتان که اعتراف کنید که هم دزدی کردید، هم مزاحم نوامیس شدید و ... . برادری که خواهان سخت گیری نسبت به متهمین (تا زمانی که در دادگاه وقوع جرم ثابت نشده نمی توان گفت مجرم) شده اید، اگر روزی اتفاقی نیروی انتظامی به شما مشکوک شود و به همین طریق با شما رفتار کند، آستانه تحمل شما چند لگد و توگوشی و چکیده می باشد که به جرم ناکرده اعتراف نکنید. (3259972) (alef-13)
 
عبداله
۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۰:۴۷:۱۹
ما که هر موقع جهت کاری به نیروی انتظامی مراجعه کریم پشیمان شدیم به علت برخورد نامناسب وعدم حل مشکل (3260154) (alef-3)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۰ ۱۸:۱۸:۵۹
با این وضعیتی که پیش اومده قانون دست مجرم رو خیلی باز گذاشته .چرا سارقی که وارد خونه مردم میشه و صاحب خونه به دفاع از حریم خصوصی خودش میپردازه قانون از دفاع نمیکنه....چرا وقتی نیروی انتظامی این همه زحمت میکشه تا امنیت را برای مردم تامین کنه براحتی از طریق اهرم های باز دارنده قضایی وانتظامی مورد باز خواست قرار میگیره....اقای جناب سرهنگ کاملا کلیشه ای وانمود میکنن...بنظر من به مخلان امنیت خیلی داره بها داده میشه..... (3969959) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.