نظر منتشر شده
۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 300019
نرخ سود بانکی عامل اختلاف وزرای کابینه
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۵:۳۰
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: نرخ سود بانکی عامل اختلاف وزرای اقتصاد کابینه دولت تبدیل شده است.

غلامرضا کاتب در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به نامه چهار وزیر به رئیس‌جمهور مبنی بر هشدار به بحرانی شدن رکود اقتصاد اظهار داشت: چند عامل برای رکود حاکم بر جامعه می‌توان برشمرد که از جمله آن، عدم سرمایه‌گذاری توسط مردم و خرید کالاهای مصرفی بادوام است و در این زمینه نیز هیچ اطلاع‌رسانی و شفاف‌سازی درستی از سوی مسئولان وجود ندارد و به نوعی، آینده برای خرید کالاهای بادوام مبهم است.

وی ادامه داد: مردم نگاهی دارند که منتظر ارزان شدن کالاها بوده و این عامل یکی از موضوعات مربوط به رکود است.

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تأکید بر اینکه بالا بودن نرخ سود بانکی از دیگر عوامل حاکم بر رکود جامعه است، گفت: زمانی که سرمایه بدون هزینه با کسب درآمد با سپرده‌گذاری در بانک می‌تواند صورت بگیرد، دیگر کسی به دنبال تولید پرهزینه نیست و منابع به همین علت در بانکها سپرده‌گذاری می‌شود.

این نماینده مجلس به سومین عامل اشاره کرد و یادآور شد: عدم سرمایه‌گذاری خارجی در بخش‌های بالادستی منجر به رکود شده، البته هیأت‌های مختلفی از کشورهای اروپایی در حال مذاکره هستند، اما هنوز این مباحث شروع نشده که منجر به رونق اقتصادی شود.

کاتب با بیان اینکه دولت باید با اعتمادسازی و شفاف‌سازی در زمینه اقتصاد و آینده‌نگری داشته باشد، بیان داشت: این موضوع منجر به افزایش مشارکت مردم در سرمایه‌گذاری خواهد شد.

به گفته سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، وزرای صنعت، کشاورزی و اقتصاد نظراتی متفاوت از دیدگاه بانک مرکزی برای نرخ سود بانکی دارند و معتقدند این نرخ باید کاهش یابد.

وی تأکید کرد: بانک مرکزی باید برای کاهش نرخ سود بانکی تمکین کند و معنا ندارد با تورم کنونی، نرخ سود بانکها بالا نگه داشته شود و منافع برخی بانکها بر منافع عمومی اقتصاد حاکم شود.

کاتب با اشاره به اینکه نرخ سود بانکی اختلاف در بدنه و تیم اقتصادی دولت ایجاد کرده است، یادآور شد: اعتقادمان بر این است نرخ سود متناسب با تورم تنظیم شده تا برخی از مشکلات حل شود.

وی نامه‌نگاری چهار وزیر اقتصادی به رئیس‌جمهور را طبیعی عنوان کرد و گفت: دو ماه پیش نیز وزیر صنعت پیشنهادات خود را به رئیس‌جمهور در مورد سهم تولید مطرح کرده بود و این نامه دراختیار کمیسیون نیز قرار گرفت، نیاز است دیدگاه وزرای اقتصادی در دولت جا بیفتد و از بانک مرکزی خواسته‌ایم که نسبت به این موضوع اقدام کند.

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از احتمال نشست این کمیسیون با وزرای اقتصادی و بانک مرکزی به منظور بررسی شرایط تعیین نرخ سود بانکی خبر داد و گفت: در جلسات گذشته کمیسیون، وزیر کار، اقتصاد و بانک مرکزی معضلات مربوط به رکود و شرایط حاکم بر اقتصاد را مطرح کردند، اما تاکنون شورای پول و اعتبار زیر بار کاهش نرخ سود نرفته است که در این صورت قطعاً مجلس به مسئولان اجرایی برای کاهش این موضوع فشار خواهد آورد.
 
کلمات کلیدی : نرخ سود
 
علی
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۰۷:۴۳:۴۰
من نمیدانم آیا بعضی ها واقعا نمی فهمند یا خودشان را به نفهمی می زنند. اگر بانک ها قدرت سود دهی بالا به سپرده ها را دارند مفهومش این است که باید بنحوی چند برابر آنرا بتوانند کسب کنند و پس باید اقتصاد و کسب و کار برای آنها پویا باشد. می ماند بعضی از کارخانجات در پیتی خودرو سازی داخلی که در اثر بی کیفیتی و بالا بودن قیمت محصولاتشان روی دستشان مانده و از آنطرف کار دلالان و بنگاه داران خودرو که با پیش خرید فله ای این محصولات از کارخانه بازار قیمت بالای آنرا گرم نگه میداشتند و اصولا هیچ نقش تولیدی ندارند کساد شده که امیدواریم همینطور کساد بماند. فریاد وزرای صنعت و اقتصاد هم برای اینها است. بازار بورس و ارز هم که دست خودشان است وهر زمان اراده نمایند آنرا متحول میکنند. بابا دست از سر این چندرغاز سپرده های مردم که سودش کمک خرجی برای آنها است بردارید و به فکر تغییر ساختاری و زیر بنایی اقتصاد باشید. (3243626) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۰:۰۳:۰۶
عزیزم اگر اطلاعی از اقتصاد نداری لازم نیست نظر به این مفصلی بدی!
کمی مطالعه کنی برای خودت بهتر است!

بانک ها به شیوه گلد کوئیستی اداره می شوند و شاید امروز به سپرده شما سود بدهند اما در عمل در کوتاه مدت در حال نابودی تولید و کسب و کار در کشور و در دراز مدت نابودی خودشان هستند

متاسفانه ما همواره دنبال راضی کردن مردم در کوتاه مدت بودیم اما هیچ وقت فکر نکردیم با ادامه این وضع در دراز مدت بانک ها قادر نیستند اصل سپرده را به مردم برگردانند!!

کمی فکر کن : "چطور ممکن است در حالی که تمامی صنایع در رکود است بانک 20 درصد سود برای شما داشته باشد جز اینکه ربا روی ربا باشد؟" (3243910) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۱:۵۰:۵۱
عزیز مطلع اقتصادی
بانک ها به شیوه گلد کویستی عمل نمی کنند زیرا با چنین شیوه ای در کوتاه مدت به نابودی کشیده شده و کل سرمایه و سپرده ها از دست خواهد رفت. بانک ها با جمع آوری سپرده های کوچک و تبدیل آن به سرمایه کلان در پروژه های بزرگ خصوصا در صنایع نفت و گاز با ایجاد شرکت های خصوصی و تخصصی شرکت نموده و از اینراه هم سود کافی بدست آورده هم در امر تولید سهیم هستند. نگاهی اجمالی به چند بانک خصوصی و دولتی که بصورت هلدینگ یک سری شرکت های زیر مجموعه می باشند مطلب را برای شما روشن خواهد نمود. (3244247) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۰۷:۵۶:۱۸
اولا بانکها هم با وام دادن به مردم این نرخ سودی را که به سپرده ها میدن جبران میکنن. چرا ابتدا نرخ سود تسهیلات را پایین نمی اورید تا بانکها مجبور بشن سود سپرده ها را پایین بیاورن.
یا اگر بانکها سودشونو از تولید در میارن به مردم هم بگین کدوم تولید که مردم هم اونجا سرمایه گذاری کنن.
دوم اینکه بیرون اومدن نقدینگی از بانکها باعث تورم دوباره خواهد شد کاری که چند سال قبل نیز با کم کردن نرخ سود سپرده ها اتفاق افتاد. (3243640) (alef-11)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۰۸:۰۵:۱۰
تا زمانی که بانک ها خود رقیب سایر بخش ها و مصرف کننده اعتبار باشند شرایط تغییر نخواهد کرد . بانک ها نباید فعالیت اقتصادی داشته باشند و منابع ارزان قیمت را خود در اختیار بگیرند ... (3243651) (alef-11)
 
فرامرز
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۰۹:۳۱:۳۲
به نظر من از اساس و بنیاد مطالبی که فرمودید مشکل داره

بهترین جا برای هدایت منابع مالی برای تولید همین بانک ها هستند که با جمع کردن نقدینگی و تخصیص سود بانکی از هرج و مرج و تورم در بازار جلوگیری کنند و سرمایه ها رو به سمت کارهای مولد و تولیدی هدایت کنند، حال مشکلی که بوجود می آید سوء مدیریت بانکی درتاخصیص این منابع به جایی که باید تعلق بگیرد است .
دوم هم سرمایه گذاری در صنایع و بنگاه های ضرر ده که سرمایه گذاری در آنها جز اتلاف سرمایه و منابع چیز دیگری نیست که این هم دوباره از سوء مدیریت نشات می گیرد.
نمونه بارز اینگونه صنایع هم برای همه واضح و مبرهن است (خودرو سازی) ولی باز شاهد تزریق منابع به آنها و به طبع اتلاف هرچه بیشتر از پیش منابع مالی کشور هستیم. تنها کسانی هم که در این بازار بیشترین ضرر می بیند قشر ضعیف تر جامعه می باشد. (3243823) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۷:۴۸:۵۱
اگر سود سپرده ها رو كاهش بدن مردم يا سرمايه هاشونو ميبرن در موسسه هاى غير مجاز ويا از بانكها خارج ميكنند و ميبرن توى ملك و غيره ... وبازم تورم دوباره همون سيكل معيوب ... خدا به دادمون برسه!!! (3245051) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۹:۲۱:۱۴
تعداد بانکها هم آنقدر زیاد شده که برای جذب سرمایه دست به هر کاری میزنن،اما با اینکه سودای بالا تولید وکسب و کار رو زمینگیر کردن و باعث افزایش بیکاری شدن موافقم (3245214) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.