نظر منتشر شده
۴۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 287015
تجربه های جهانی برای مدیریت مشکل کم آبی در کشور
محسن دانشمند، 13 مرداد 94
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۳۰
آب یکی از کالاهای اساسی زندگی روزمره مردم است و در فصل تابستان کمبود منابع آب بیشتر مورد توجه واقع می شود.

با وجود نزدیک شدن به نیمه های فصل تابستان همچنان مسئولین وزارت نیرو نگران هستند که با توجه به وضعیت نامناسب منابع آبی کشور مجبور به ایجاد جیره بندی آب در برخی از شهرهای کشور شوند. به همین دلیل نیز این مسئولین به صورت مستمر از مشترکین بخش خانگی درخواست می‌کنند تا در مصرف آب صرفه جویی کنند. با این وجود، همچنان هیئت دولت و شورای اقتصاد از تصویب دو طرح وزارت نیرو برای «قطع آب مشترکین پرمصرف» و «افزایش محسوس تعرفه آب مشترکین پرمصرف و اعمال جریمه بر آن ها» خودداری کرده اند.

اما می توان مقایسه ای بین این دو طرح وزارت نیرو انجام داد تا راهکار بهینه برای کنترل مصرف آب در بخش خانگی مشخص شود:
۱- تجربیات جهانی: در کشورهای صنعتی از افزایش تعرفه آب صرفا برای مشترکین پرمصرف با نام روش تعرفه گذاری پلکانی افزایشی (IBT) یاد می شود و این روش یکی از راهکارهای مرسوم کنترل مصرف آب در بخش خانگی است. تجربیات این کشورها نشان می دهد که اجرای این طرح منجر به تشویق مشترکین پرمصرف به صرفه جویی می‌شود و می تواند مصرف آب را در طول سال تا ۱۵ درصد و در تابستان تا ۳۰ درصد کاهش دهد. این موضوعی است که در حال حاضر برای مدیریت خشک‌سالی بی سابقه در شهر لس آنجلس در ایالت کالیفرنیا آمریکا در حال اجرا است و نقش موثری در کاهش ۱۳.۵ درصدی مصرف آب در ماه آوریل امسال نسبت به دوره مشابه در سال ۲۰۱۳ داشته است. این در حالی است که سابقه ای از قطع آب مشترکین پرمصرف در کشورهای صنعتی دیده نشده است.

۲- حقوقی و اجتماعی: تعرفه های آب در بخش خانگی پلکانی است و زمینه قانونی لازم برای افزایش تعرفه آب صرفا برای مشترکین پرمصرف در کشور فراهم است. همچنین این اقدام امری پذیرفته شده در جامعه است. اما قطع آب مشترکین پرمصرف نه تنها تاکنون در کشور اجرایی نشده است بلکه تاکنون حتی مجوز قانونی آن نیز صادر نشده است و ابهاماتی هم درباره منطق اجرای آن در بین کارشناسان و در سطح جامعه وجود دارد زیرا می‌توان از مشترکین پرمصرف هزینه مصرف بی رویه آب را اخذ کرد و در این صورت، نیازی به قطع آب آن‌ها نیست. همچنین در صورت قطع آب مشترکین پرمصرف احتمال ایجاد نارضایتی های اجتماعی وجود دارد.

۳- توسعه فناوری: با افزایش تعرفه آب صرفا برای مشترکین پرمصرف، تقاضای این مشترکین برای استفاده از فناوری های کم مصرف مانند دستگاه های فشارشکن افزایش می یابد. در این حالت بدون نیاز به تخصیص یارانه از سوی وزارت نیرو، بازار استفاده از این فناوری ها در کشور توسعه می یابد. در حال حاضر، این موضوع نیز برای مدیریت خشک‌سالی بی سابقه در شهر لس آنجلس در حال اجرا است.

اما قطع آب مشترکین پرمصرف چنین تقاضای گسترده ای را برای توسعه فناوری های کم مصرف ایجاد نمی‌کند. به خصوص آن‌که حتی در صورت تصویب مجوز قطع آب مشترکین پرمصرف نیز احتمالا وزارت نیرو مجبور به تعیین مرز بسیار بالایی برای پرمصرف بودن خواهد شد تا ایجاد نارضایتی اجتماعی احتمالی را به حداقل برساند اما این محدودیت درباره افزایش تعرفه آب صرفا برای مشترکین پرمصرف وجود ندارد. به عبارت دیگر، جامعه هدف (مشترکین پرمصرف) تحت تاثیر افزایش تعرفه آب به مراتب بیشتر از جامعه هدف تحت تاثیر قطع آب است.
در مجموع، افزایش محسوس تعرفه آب مشترکین پرمصرف به مراتب موثرتر و کم هزینه تر از قطع آب پرمصرف‌ها است و ضرورت دارد وزارت نیرو تمرکز خود را بر اخذ این مصوبه از شورای اقتصاد و هیئت دولت بگذارد.
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۰۹:۳۸:۱۲
چرا در ایران همیشه مسائل را از واقعیت منحرف می‌کنیم و آن را لوث؟!... ۹۰ درصد آب مصرفی کشور در بخش کشاورزی است، و هرگز دولت هیچ اراده‌ای برای سر و سامان دادن به آبیاری بخش کشاورزی ندارد و حتی توان بستن یک چاه غیر مجاز را ندارد... پس همه کاری که می‌ماند، تبلیغ آب مصرفی در شهرها و آنهم در تعدادی خانوار است!!!!....اینجور هر روز بد تر از دیروز خواهد بود!... متاسفانه!! (3092510) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۳:۲۹:۳۲
عزیز جان سالها سال پیش یک کار کارشناسی شد بین یک دانشگاه ایرانی و یک دانشگاه آمریکایی که تنیجه آن این شد که ایران به هیچ عنوان کشوری مناسب کشاورزی در ابعاد گسترده نیست متاسفانه بازخوردش این شد که گفتند آمریکایی ها نمیخواهند ما پیشرفت کنیم....تاسف (3093174) (alef-3)
 
ناسر رهیمی
United States
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۰۱:۳۴:۴۹
یعنی میفرمائید ما تا هزار سال دیگر باید برای خرید گندم و نان باید محتاح دشمنان ایران باشیم؟ وای بر ما و وارد کنندان نیاز های حیاتی میهنمان. (3695934) (alef-11)
 
محمدرضا
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۱۰:۱۲:۳۲
آقاي دانشمند! متوسط مصرف سرانه آب خانگي آمريكا در سال 2014 ، 575/5 ليتر در روز بوده است و از آن ايران 228 ليتر كه 25 درصد آن در شبكه تلف ميشود كه اگر آنرا از مصرف متوسط كشور كم كنيم ميشود حدود 171 ليتر . كاهش 13/5 درصدي در آمريكا مصرف سرانه را ميرساند به حدود 498 ليتر كه بازهم نزديك به 3 برابر ايران است . در منطقه ما ، همين شاخص براي بحرين 407.7 ، عراق 369/3 كويت 314/4 تركيه 217/5 عربستان 198/7 قطر 193/7 و...ايران بدون در نظر گرفته تلفات شبكه كشور 49 و باكاهش تلفات كشور هشتادم است (آمار بانك جهاني). براي همراهي با مديريت ناتوان لطفا اينگونه سيگنال به جامعه ندهيد و آمار هاي غلط وزارت نيرو را كه تشكيلات پر خرج و ناتوان در بخش آب و برق است تكرار نكنيد . ضعف مديريت اصل ضعف بخش آب است . درصد بسيار محدودي از مصرف كنندگان بخش آب نميتواند شاخصي برمصرف بالاي آب در ايران باشد . اضافه كنم كه متوسط مصرف جهاني نيز 179/9 ليتر در روز است كه از 163 كشور موجود دراين آمار كه بعد از مصرف واقعي ما قرار دارند اكثرا كشور هاي فقير آفريقايي ، آسيايي و آمريكاي لاتين است . دست برداريد و ضعف مديريت بر آب و برق كشور را بچسبيد . وزارت نيرو همه زورش براي دريافت پول بيشتر جهت جبران هزينه هاي تشكيلات بي مورد و ولخرجش ميباشد و گرنه بدانيد كه فشار بركاهش مصرف حدود 6 ميليارد مترمكعب آب شرب و بهداشتي مردم كه 25 درصد آن نيز تلفات است جز نارضايتي جامعه مشكلي را حل نميكند .البته اين بحث طولانيست و دراين جند سطر نميگنجد . (3094831) (alef-3)
 
کاوه
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۱۱:۵۰:۱۸
آمار دادن هم در مملکت ما شده اینکه طرف دهانش را یاز کند و در جهت اثبات نظریاتش ، همینطوری عدد و رقم از خود در کند. حق با محمد رضا است - من نمیدانم این آماری که می دهند از کجا در می آورند. ما که اصلا آماری نداریم که به آن استناد کنیم اما کشورهای پیشرفته جهان آمار دارند و همه چیز تحت کنترل شان است. می گویند مصرف اب در ایران ف هشتاد برابر متوسط جهانی، مصرف برق در ایران پانصد برابر متوسط مصرف جهانی و مصرف گاز هزار برابر متوسط جهانی و ... پس عجب فراوانی ای در مملکت داریم و خودمان نمیدانستیم!!!! و شاید هم این چند صد برابر بودن ما در قیاس با بورکینافاسو و ساحل عاج و اتیوپی است که نه کشاورزی دارند و نه برق و نه گاز و نه صنعت و نه بهداشت!!!
هیچکس توضیح نمیدهد چرا در طول این سالها برای جلوگیری از هدر رفت آب در بخش کشاورزی اقدام موثری صورت نگرفت و چرا از برداشتهای بی رویه از منابع آب زیر زمینی و حفر چاه های غیر قانونی ممانعتی صورت نپذیرفت و همچنین کسی توضیح نمی دهد چرا از شبکه توزیع و انتقال آب نوسازی نگردید که 30% اب در شبکه هرز نرود؟ ملت باید تاوان نا لایقی و ناتوانی دولتمردان را بدهند؟
لطفا نظام پاسخ دهد. (3095159) (alef-13)
 
ناسر رهیمی
United States
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۲۱:۱۳:۳۸
برای من مهم نیست در آمریکا چی میگذرد. ایران میهن من هست. در ضمن من دانشمند نیستم. من یک بیسوادم، که زور میزنم میهنم از این مشکل نجات پیدا بکند. میدانید دو سوم میهنمان کویر و بی آب هست؟ این تعصبات را کنار بگذاریم (3695511) (alef-11)
 
مجید
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۰۸:۳۶:۳۷
دمت گرم، گل گفتی. (3117880) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۰۹:۳۹:۰۲
مشکل آب در ایران، به آب کشاورزی مربوط می شود نه آب خانگی. (3092511) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۷:۵۰:۳۷
تنها راه اعلام وضعیت اضطراری و ملی کردن کلیه زمینهای کشاورزی است چون بدنه کشاورزی ثابت کرده توان تولید محصول سالم با مصرف بهینه آب ندارد و هر روز یک خبر از نا سالم بودن محصولات کشاورزی یا مصرف زیاد آب می شنویم . (3093803) (alef-3)
 
ناسر رهیمی
United States
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۰۱:۳۶:۲۷
درست هست (3695939) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۰۹:۴۲:۲۵
تنها راه مبارزه با مصرف بی رویه در کشاورزیه.سری به دشت بین دهگلان وسنندج بزنید ببینید چه جوری ثروت ملی داره هدر میره توسط یک عده کشاورز بیسواد سودجو... (3092517) (alef-13)
 
کشاورز بیسواد سودجو
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۴:۳۵:۳۹
آقای محترم
کشاورز بیچاره به خاطر کم شدن بارش در سالهای اخیر برای امرار معاش مجبور به اینکار است. اولا کسی روشهای آبیاری نوین را به وی آموزش نداده دوما اگر هم از این روشها اطلاع داشته باشد بودجه لازم را ندارد متاسفانه طی دو دهه گذشته دولت بخش کشاورزی را به حال خود رها نموده و به شکل روزمره اداره کرده است. شما لطف بفرمایید بودجه سالانه کشور را مطالعه کنید ببینید چه تعداد ارگانها و سازمانهای غیر تولیدی و چه مبالغ هنگفتی بودجه دریافت می کنند و در پایان سال نیز هیچ نتیجه خاصی حاصل نمیشود در حالیکه بخش کشاورزی نیازمند برنامه ریزی و تخصیص اعتبار برای یکپارچه سازی، تسطیح و کاربرد روشهای علمی نوین آبیاری است. (3093396) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۷:۴۸:۱۸
متاسفانه همین کشورزان بی سواد و احیانا" سودجو باعث باز شدن پای کود و سم چینی به کشاورزی ایران شدند .
و جالبه که در گوشه ای از مزرعه برای مصرف خودشان اختصاصی کشت می کنند البته نه دیگه با کود و سمی که برای بقیه مزرعه استفاده شده ! (3093794) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۸:۴۱:۱۹
کشاورز بیسواد هست اما سودجو نیست !
عمریست که حاصل دسترنجشان را دلالها غارت میکنن!
وقتی سرمایه ای برای خرید تجهیزات ندارن، وقتی حمایتی از طرف دولت نمیبینن چکار کنن؟! انتظار داری کشاورزی رو رها کنن! دوست دارن اما تکلیف شکمشون چی میشه؟ (3093906) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۰۹:۲۱:۴۰
در اينكه كشاورزي در كشور ما بيشترين مصرف و هدر دهي آبهاي زير زميني را دارد شكي نيست. اما اينكه شما اين موضوع را به سودجويي يا بي سوادي كشاورزها ربط بدهيد اشتباه و بي انصافي است. اين موضوع را بايد دولت ساماندهي كند كه
1- از چاههاي غير مجاز بهره برداري نشود
2- درآمد كشاورزها در راستاي عدالت اقتصادي كشور باشد.
نه اينكه يك كشاورز چندين سال تن خود و خانواده اش را براي امرار معاش رنجور كند.
در حالي كه عده اي امثال دلال ها با حرف زدن و دو تا قسم دروغ چندين برابر يك كشاورز درآمد كسب كند. (3094742) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۰۹:۴۷:۰۷
ای آقا
بیشتر از یک ماه است که لوله آب در خیابان شهید عراقی ترکیده طوری که آب از آسفالت به روی خیابان می آید. من شخصا چند بار با سازمان آب و شهرداری تماس گرفتم. هر کدوم کار رو به اون یکی پاس می دهند و هیچ کدوم کاری نکردند. شماره پیگیری هم دارم. (3092521) (alef-13)
 
ناسر رهیمی
United States
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۰۱:۲۴:۴۶
به جناب قالیباف بفرمائید شهرداری تنها گلکاری نیست . من روی طرح
دیگری کار میکنم که شاید نذاریم آب ها فنا برود. (3695925) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۰:۰۲:۱۶
گران کردن بهترینو شیرینترین گزینه وزارت نیرو هست.
توجه بفرمایید ک 70%هدررفت آب در حوزه کشاورزی اتفاق می افته ضمنا10%حداقل هدررفت آب,ب مستهلک بودن سیستم آب و فاضلاب مربوطه .حالاپیداکنید پرتقال فروش رااااااااااا (3092555) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۰:۰۵:۲۰
تا زمانیکه کاروتشهای ایجاد شده توسط شهرداری در مناطق مسکونی وزمینهای بیت المال برای اسراف در شستشوی خودروهای لوکس وایجاد مزاحمت برای ساکنین همجوار کارواشها انتظار از مردم برای کاستن وصرفه جوئی در مصرف آب بیمورد است و تاثیر نخواهد داشت. (3092559) (alef-13)
 
بنده خدا
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۰:۱۳:۰۳
به گفته خود وزارت نيرو بخش قابل ملاحظه اي از آب به علت فرسودگي شبكه به هدر مي رود
آيا هزينه اين اهمال را بايد مردم و مشتركين بدهند و وزارت نيرو نبايد شبكه را ترميم كند تا هم آب به هدر نرود و هم توجيه گران كردن آب به دليل كم آبي قابل دفاع باشد

ضمنا با توجه به اهميت موضوع آيا صدا و سيما و دولت برنامه جدي و مستمر هدفمند براي صرفه جوئي و مصرف بهينه دارد؟
يا فقط به فكر جذب و پخش آگهي هاي بي مورد و همچنين تبليغ تجملات و زندگي مرفهين است

چرا به فكير نيستيم و زماني كه بحران از حد گذشت وارد كار مي شويم ؟؟

فقط ساده ترين گزينه را انتخاب مي كنيم و و السلام
آيا زماني كه بنزين از 80 تومان به 1000 تومان رسيد آيا واقعا در دراز مدت مصرف كم شد؟
نه برادار محترم نشد
لطفا راهكار بهتري ارائه كنيد (3092578) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۰:۳۸:۱۹
صد در صد موافقم.مصرف بی رویه آب ربطی به جایگاه درامدی خانوارها ندارد. متاسفانه بسیاری از اقشار کم درامد بعلل گوناگون از جمله اعتقادات نا درست ,وسواس و عدم آگاهی به جدی بودن خطر کم آبی در هدر دادن آب گوی سبقت از مرفهین جامعه ربوده اند.من جمعه گذشته در همسایگی خودمان شاهد بودم که پیرمرد محترمی با شلنگ آب ماشین و در و دیوار حیاط و کوچه را می شست وحتی در بین این شستشوها شلنگ آب را همینطور باز رها می کرد در صورتیکه دو واحد آنطرفتر ما در طبقه چهارم به زور پمپ ,کمی آب داشتیم.محترمانه موضوع را به ایشان گفتم و مشخص بود که ایشان با دلخوری شیر آب را بست.
ضروری است که بهای مصرف بیش از استاندارد بطور چشمگیری افزایش داشته باشد که مانعی جدی برای هدر دادن آب باشد. (3092643) (alef-13)
 
میلاد حمیدی
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۳:۰۸:۰۰
اقشار کم در آمد همین الان هم با وجود مصرف استاندارد در پرداخت قبوض آب و برق خود موفق نیستند. مثل اینکه شکم سیری داری صحبت می کنی!!! (3093116) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۷:۵۱:۵۷
چطور پول دارند ماهواره بخرند یا سیگار بکشند یا بنزین بخرند ؟ آب که اولویت زندگی است . (3093812) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۱:۲۶:۱۵
اداره آب و فاضلاب خواهشا یک سر به کارواش ها بزند چون اکثرا اب اشامیدنی استفاده می کنند و کنتور ها هم دستکاری می کنند (3092790) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۲:۰۴:۲۷
پدر جان راه را عوضی اومدی, وقتی می دونیم 85 تا 90 درصد منابع آب کشور برای یک کشاورزی غیر کارآمد مبتنی بر روش های غرق آبی زمان هخامنشیان داره تلف می شه بهتره اول برای جای دیگه نسخه بپیچی (3092935) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۲:۱۲:۲۲
یعنی سطحی نگری تا کجا؟؟؟؟؟ این همه در مورد بخش خانگی نوشتید، چند درصد آب در کشور ما در بخش کشاورزی هدر می رود؟ بهره وری بخش کشاورزی چقدر است؟ چه تعداد چاه کشاورزی غیر مجاز در دولت گذشته مجوز گرفتند؟ یکی از همسایگان باجناق بنده صاحب 3 خودرو است که جمعاً بالای 1 میلیارد تومان ارزش دارد؛ می دانید شغلش چیست؟ چاه عمیق دارد!! با صرفه جویی در بخش خانگی مثلاً تا چند سال بحران را می توانید عقب بیندازید؟ (3092958) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۲:۴۲:۰۹
وقتی در شهری مانند تهران بخاطر پول میایند دریاچه مصنوعی میزنند تا برجسازی کنند و گران بفروشند یا در شهری مانند مشهد که مشکل کم آبی دارد، استخرهای سرپوشیده آبی و پارک آبی احداث میکنند و وقتی که در ادرات دولتی بیشتر از هرجایی آب مصرف میشود و شهرداریها مجوز تخریب باغ و قطع درختان را صادر میکنند، چگونه انتظار دارند مردم هم صرفه جویی کنند. بهتر از صرفه جویی در آب از خود مسئولانی که مجوز این تخرینها و حیف و میل شدن آب را میدهند، شروع شود. (3093052) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۴:۲۹:۱۴
اگر همتی باشد باید کشاورزی درست شود نه اینکه من به فرض روزی صد لیوان اب کمتر مصرف کنم وقتی هر کجا که رسیدند هرچه خواستند کاشتند بدون توجه به موقعیت جغرافیایی و اب و هوایی کشور و هیچ نظارتی هم نیست متاسفانه نه اینکه کشاورزی نشود اموزش استفاده صحیح از اب داده شود به اجبار نه با خواهش و التماس و من بمیرم تو بمیری اجبار شود این سرمایه ملی است نه خصوصی که بدون هدف هدر رود (3093380) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۴:۵۳:۲۲
سلام
تغییر دیدگاه مدیران این حوزه (که بیشتر آنها به ساخت و ایجاد فکر می کنند تا رومانی قیچی کنند و بهره وری مفهومی ندارد) بایستی انجام گیرد وگرنه هیچ کاری نمی شود. همچنین 92% آب های زیزمینی و ... در حوزه کشاورزی با راندمان 35% مصرف می شود که باید فکری به حال آنها کرد .
مدیر دفتر مدیریت مصرف و نظارت بر کاهش هدررفت ...- آب و فاضلاب استان ... (3093447) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۵:۱۶:۰۱
در ایالت کالیفرنیا آمریکا از امسال اجازه کاشتن چمن ندادن چونکه گفتن چمن آب زیادی مصرف میکنه ولی در تهران و بیشتر شهرهای ایران که با مشکل آب روبرو هستند شهرداری به جای درخت کاری ، چمن میکارد و آب زیادی مصرف میکند (3093503) (alef-3)
 
ناسر رهیمی
United States
۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۲۱:۲۳:۰۳
بله درست میفرمائید. ما آب چمن ها بستیم. و بجایش گوجه فرنگی کاشتیم. من دوست ندارم از دشمنان تعریف کنم. ولی از اینها درس انسانیت یاد گرفت (3695534) (alef-11)
 
ناسر رهیمی
United States
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۰۱:۴۵:۴۶
اجازه که نبود. به مردم گوفتند در مصرف آب صرفه جویی بکنید. ما بجای چمن، گوجه فرنگی و فلفل کاشتیم. (3695950) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۵:۵۴:۵۶
مصرف اب خانگی۶درصد مصرف اب کشوره که ۱ درصدش بابت فرسودگی شبکه داره هدر میره.اگه ما از همین فردا بتونیم معجزه کنیم و یه دفعه۵۰درصد تو بخش خانگی صرفه جویی کنیم،۵۰درصد۶درصد میشه ۳ درصد مصرف کل اب کشور.حالا اگه بتونیم تو بخش کشاورزی که ۹۰ درصد اب کشور رو مصرف میکنه،فقط۱۰درصد صرفه جویی کنیم"که میتونیم"، ۱۰ درصد۹۰درصد میشه۹ درصد یعنی تقریبا دو برابر مصرف اب خانگی یا به عبارت دیگه اب دوسال جمعیت ایران ذخیره میشه، یا اینکه حق ابه تالاب ها داده میشه (3093593) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۶:۰۹:۳۷
اگر مشکلتون کمبود آب کشور است که باید کشاورزی و صنعت را هدف قرار بدهید
اگر مشکل کمبود آب تصفیه شده یه علت کمبود تجهیزات تصفیه است که اولین راهکارش بهبود شبکه آب رسانی و تعویض خطوط معیوب برای هدر رفت کمتر آب است.
چیزی که من میبینیم مردم ما الان به میزان فرهنگی رسیدند که آب را هدر ندهند و اندازه خودشون مصرف می کنند. این فرهنگ هم هر روز در حال بهتر شدن است و نیازی به این روشهای پوسیده نیست. فرهنگسازی بهتر جواب میده (3093626) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۰۲:۱۲:۱۶
این القای شما که کم ابی داریم باعث میشود کم جمعیت باقی بمانیم و کسی دنبال افزایش جمعیت نرود اینقدر القا نکنید که اب کم داریم. اب بسیار هم زیاد داریم و باید جمعیت را افزایش دهیم. (3094495) (alef-3)
 
شهلا
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۱۰:۳۶:۲۰
آب مصرفي در بخش شرب مشخصات فيزيكي و شيميايي منحصر بفردي دارد همه آبها براي شرب مناسب نيستند اگر بحث صرفه جويي در بخش شرب مطرح مي شود مستقل از آب هاي كشاورزي است . تمام نيو ليبراليسم جهاني تبليغات مي كند كشاورزي ما آب را هدر مي دهد اصلا نبايد كشاورزي كنند كشوري كه قادر نباشد منابع غذائي مردمش را فراهم كند به زانو در مي آيد كره شمالي تحريم غذائي نمونه خوبي است من با مديريت پر خرج و بي فايده وزارت نيرو موافقم أساسا مديريتي بر منابع آب كشاورزي وجود ندارد براي مدرن كردن و مكانسيون آب كشاورزي قدم هايي لاكپشتي برداشته شده است مجوز اينهمه چاه غير مجاز براي ويلاها و بإغ هاي تفر يحي توسط وزارت نيرو صادر مي شود در دولت نهم و دهم اين كار به أوج خود رسيد اما همچنان ادامه دارد . گران كردن آب شرب و صنعت و تجارت اگر صرف توسعه و بهبود تأسيسات آب شود خوبست اما متاسفانه صرف سمينارهاي بي فايده و سفرهاي خارج و حقوق هاي نجومي مديران بي سواد وزارت نيرو مي شود . (3094896) (alef-13)
 
mokh less
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۴:۰۶:۳۷
آقا جان خانواده ها دارند کوچک میشوند و نوه های ما خاله ودایی ندارند! هی ساز کم آبی کوک نکنید. بهترین کار این است که آب فقط برای غسل واجب در اختیار کسانی قرار گیرد که هر نیمه شب برای رشد جمعیت شیعه تلاش می کنند. (3099680) (alef-13)
 
بهزاد
۱۳۹۴-۰۵-۱۷ ۱۲:۲۴:۰۷
من در شرکتی کار میکنم که اکثر کارگران آن افغانی هستند و تقریبا همه آنها سابقه درخشانی در حفر چاه بخصوص در استانهای مرکزی ایران شمال تهران و لواسانات و...دارند وپول خیلی خوبی هم در میآوردند !!کار گر غیر قانونی،،وکارش هم غیر قانونی! و مسولیین هم در حالکنی !و بحران سرجایش. حقوق وزیر که به حسابش واریز میشود ودیگر هیچ!!! (3101343) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۰۸:۱۲:۴۹
آقایان این همه جارو جنجال بپا نکنید وزارت نیرو مثلاً از موضوع احیاء دریاچه اورمیه نهایت بهره برداری را می کنه یعنی اینکه بجای مدیریت آب در بحش کشاورزی اومده از اعتبار احیاء دریاچه برای بستن کنتور بر روی آب کشاورزی و اخذ درآمد نهایت سوء استفاده را می کنه ولی دریغ از یک قطره اب صرفه جویی شده جهت روان نمودن به دریاچه. (3110203) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۲۱:۴۶:۲۳
سلام ... بچه ها بریم دعا فقط کنیم بارون بیاد وگرنه با بی پولی میشه بسازی با بی ماشینی میشه بسازی ولی بی آبی نمیشه برید دعا کنید خدا بارونی برامون برسته😭😭😪😪😪فقط دعا کنین (3126171) (alef-11)
 
ناسر رهیمی
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۰۳:۴۴:۰۲
مشکل کم آبی دیگر تبدیل به"بی آبی" شده است.

چیزی را که نداریم، نمیشود مدیریت کرد درسته؟ امروز وقت اندیشیدن به "تولید آب شیرین و انتقال آن به دست مصرف کننده است" دروغ نخواهد بود اگر بگوییم " بدست هشتادو دو ملیون ایرانی" ! ده ماه پیش گزارشی مستند از چرا و چگونگی کم آبی در میهنمان ایران را در انترنت منشر کردم،و همه ی راه حل های ممکن را تشریح کردم و بهترین طرح ممکن با توجه به شرایط، و امکانت میهنان منتشر کردم. شما دعوت میکن یک نگاهی به " پروژه آبرسانی کهریز زرزا" بفرمایید.
http://arq.ir/649/
اگر این پروژه، یک سال پیش مورد مطالعه و نقد قرار گرفته بود یا سال جلو بودیم. آیا میانید ک بی آبی بیش از 25 سال بدرازا خواهد کشید؟
http://arq.ir/649/
این سایت متعلق به من نیست، میهنپرستی این کار را کرده تا داون لود از ایران آسان شود.

6 فایل بشکل pdf همه جزئیات طرحی است که علاوه بر حل مشکل اصلی:

1- تمام مصرف انژی فلات ایران را بشکل برق تمیز از Geothermal Energy (زمین گرما) تامین میکند.
2- سالی 60 ملیون عدد مروارید.
3- سالی 60 ملیون عدد صدف (که برای تملی مرواید های بالا پروش ده شده بد)
4- بقیه وقتی که فایل ها را داون لود کردید !!! (3182759) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.