نظر منتشر شده
۵۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 267611
درباره کاهش 2 الي 3 درصدي نرخ سود سپرده‌ها؛
دردهايی که با کاهش نرخ سود درمان نمی‌شود
حبيب نيکجو*، 30 فروردین 94
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۰ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۲۳
کاهش نرخ سود سپرده‌های سالانه به ۲۰ درصد، مهم‌ترین نتيجه نشست مديران عامل بانک‌های دولتي و خصوصي بود، به اين ترتيب، در صورت تصويب اين توافق در شوراي پول و اعتبار که به نظر قطعي خواهد بود، از ۱۵ ارديبهشت ماه نرخ‌های سپرده سالانه با کاهش ۲ الي ۳ درصدي مواجه خواهد شد. به گفته موافقان اين طرح، همزمان با کاهش نرخ تورم بايد نرخ سود بانکي کاهش پيدا کند تا نرخ سود واقعي (تفاضل نرخ سود بانکي از تورم) به عددي منطقي برسد. چرا که بالا بودن اين نرخ سبب می‌شود هزينه سرمايه گذاري در کشور افزايش پيدا کند و طبیعتاً ميزان سرمايه گذاري کاهش پيدا کند که توليد را تحت الشعاع قرار می‌دهد. اگر چه در نگاه کلي، اين تصميم مناسب به نظر می‌رسد و می‌تواند آثار انتقادي مثبتي به همراه داشته باشد اما نکاتي وجود دارد که اين مکانيزم (افزايش توليد از طريق کاهش نرخ سود بانکي) را با مشکل مواجه می‌نماید. برخي از آن‌ها را در ادامه مرور می‌کنیم:

۱) گرچه کاهش نرخ سود بانکي می‌تواند، هزينه سرمايه گذاري را کاهش دهد اما نبايد فراموش کنيم که در کشور ما، سودآوري فعالیت‌های غيرمولد معمولاً از فعالیت‌های مولد بيشتر است. در اين شرايط، در صورت کاهش نرخ سود بانکي، حاشيه سود فعالیت‌های نامولد نيز افزايش پيدا می‌کند و سبب می‌شود انگيزه جذب تسهيلات از طرف صاحبان مشاغل و فعالیت‌های نامولد نيز افزايش پيدا کند. براي مثال، فردي که با نرخ بازپرداخت تسهيلات ۲۶ درصدي، انگيزه اي براي قرض کردن و ورود به بازارهاي ارز و طلا نداشت، با کاهش اين نرخ ممکن است انگيزه ورود به اين بازارها برايش شکل بگيرد. بنابراين، نکته اي که در اينجا اهميت پيدا می‌کند اين است که بهتر بود مسئولان بانکي کشور همزمان با تصميم کاهش نرخ سود سپرده‌ها، فکري به حال ساختار نظام بانکي کنند. تا احتمال تخصيص منابع بانکي به بخش‌های غيرمولد اقتصاد به حداقل برسد و ثمرات کاهش نرخ سود سپرده‌ها نمود بهتري پيدا کند.

۲) مانع دومي که سبب می‌شود اثرگذاري نرخ سود بانکي بر توليد را تحت الشعاع قرار دهد، وجود مؤسسات مالي و اعتباري غير مجاز است. اين مؤسسات که به اذعان رئيس کل بانک مرکزي ۱۵ تا ۲۰ درصد نقدينگي کل کشور را در اختيار دارند، با احتمال بالايي به نرخ‌های اعلام شده تن نمی‌دهند. لذا با ايجاد جذابيت سودآوري بالاتر، بخش عمده اي از سپرده‌ها را جذب می‌کنند. اين رفتار مؤسسات مالي و اعتباري غيرمجاز سبب بروز دو مشکل می‌شود: اول اينکه سپرده‌های مردم وارد موسساتي می‌شود که از ريسک بالايي برخوردار هستند که در صورت بروز هر گونه شوک فاجعه اي اجتماعي رقم خواهد خورد. اين دقیقاً همان اتفاقي است که چند ماه است استان‌های خراسان را در نورديده است و زمينه ساز ايجاد مشکلاتي شده است. مشکل دومي که سودهاي بالاي مؤسسات مالي غيرمجاز ايجاد می‌کند، تخطي ساير بانک‌ها از توافق انجام شده است. در شرايطي که بانک‌ها خود را بازنده بازي جذب سپرده‌ها (در مقابل مؤسسات غيرمجاز) می‌بینند، ناگزيرند با پيشنهاد نرخ‌های سود سپرده بالاتر از ميزان توافق شده، به کسب سپرده بپردازند. اتفاقي که سبب می‌شود به نقطه اول قبل از کاهش نرخ سود بانکي بازگرديم.

۳) نکته سومي که در زمينه کاهش نرخ سود بانکي وجود دارد اين است که عده اي (غالباً متقاضيان دريافت تسهيلات از بانک هستند) در مورد اثر کاهش اين سود مبالغه می‌کنند. مثلاً مي گويند با کاهش نرخ سود تسهيلات تمامي مشکلات بخش توليد کشور حل می‌شود و توليد کشور با شکوفايي باور نکردني مواجه می‌شود. اين در حالي است که در طول ساليان متمادي که اقتصاد کشور با سود سپرده واقعي منفي (کمتر بودن نرخ سود سپرده از تورم) مواجه بوده، چنين اتفاقي رخ نداده است. لذا بايد اذعان نمود که کاهش نرخ سود سپرده‌ها گرچه هزینه‌های توليد را کاهش می‌دهد اما تا زماني که فضاي کسب و کار بهبود پيدا نکند و مقررات دست و پا گير توليد از ميان برداشته نشود، نمی‌توان انتظار شکوفايي توليد را داشت.

۴) مطلب چهارمي که در زمينه کاهش نرخ سود مطرح است، زمان عملياتي شدن اين طرح است. سياست گذار پولي بايد زماني به کاهش نرخ سود بانکي اقدام کند که از آينده تورم تا حدي اطمينان داشته باشد. حال، در شرايطي که برخي آينده اقتصاد کشور را تا حدي به مذاکرات هسته اي وابسته می‌دانند شايد تا ۱۰ تيرماه نتوان آينده اي مطمئن (چه مثبت و چه منفي) براي تورم در نظر گرفت. لذا ضروري بود که در ارتباط با کاهش نرخ سود محتاطانه اقدام شود که در عمل نيز چنين شد.

در پايان بايد تاکيد کرد که گرچه کاهش نرخ سود سپرده‌ها و نزديک کردن آن به تورم اقدامي مثبت ارزيابي می‌شود اما بايد توجه داشت که نبايد از اقداماتي که صرفاً بر سود سپرده‌ها تکيه می‌کنند، انتظار زيادي داشت و تا زماني که ساختارها و نهادهاي اقتصاد کشور بهبود پيدا نکنند، نمی‌توان شکوفايي توليد را متصور بود.
*خراسان
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۱:۳۴:۰۹
همین که عرضه دادند نرخ بهره را کم کردند درنتیجه نرخ تنزیل راکم کردند خودش کلیه !!
یه بنده خدایی میگفت نرخ باید زیر 7 درصد باشد وقتی دولتش به پایان رسید نرخ بالای 55درصد شد (2832699) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۸:۲۴:۲۴
پولهای مردم در مدت سه سال مصنوعی توسط مقامات ایران بدلیل افزایش مصنوعی قیمت ۳۲۰ درصدی دلار کاهش پول شدید در بانکها داشته اند و در واقع ۳۲۰درصد از ارزش پولهایشان کاسته شد این کاهش مصنوعی را آقایان کی می خواهند جبران کنند (2833780) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۹:۵۷:۱۱
نه عزیز علت اصلی کاهش سود سپرده بانکی اینه که دولت می خواهد بورس ورشکسته رو نجات بده و مردم مجبور بشن دارایی شونو به بورس ببرن
در حالیکه دولت بهتر میدونه مشکل بورس نقدینگی نیست بلکه رانت افراد خاص درشرکت بورس است که موجب بی اعتمادی مردم شده
وقتی بورس با تشکیل صندوق سود 25درصدی برای یک سال میده چرا بانکها باید 20 درصد سود بدن؟
این یک رانت واضح بسود مافیای رانتخواران و دلالان فعال در بورس هست (2833961) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۸:۴۱:۴۵
تا دلار 1000 تومان نشود بورس همچنان سامان نخواهد یافت (2839016) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۱:۳۹:۱۲
مردم چند غاز پولشان را در بانک پس انداز کرده اند تا سود سپرده گذاری آن را به زخم زندگیشان بزنند.

کاهش سود بانکی باعث فقیر تر شدن مردم می شود. (2832714) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۲۲:۴۰:۵۰
من نمی دونم چرا بحث عرضه و تقاضا فقط وقتی مطرح میشه که به نفع سرمایه داران بزرگ دلال باشه ولی وقتی منافع مردم ساده مطرح باشه اصلا بحث عرضه و تقاضا وسط نمی یاد . هر زمانی که توانستید زندگی مردمی که به هر دلیل از لحاظ اقتصادی ناتوان شده اند را تامین کنید آنگاه حتی حق هم دارید که بر سپرده های ملت مالیات ببندید ولی من که می بینم با کاهش نرخ سود بازهم برای گرفتن وام هفت خوان رستم را بایستی طی کنم و در عوض فلان آقا یا بانو که بدهی بالایی به سیستم بانکی دارد بازهم وام های کلان را به راحتی دریافت و خرج خودنمایی فرزندانش در بچه پولدارهای تهران می کند چگونه راضی باشم که در آمد افرادی که در صد بالایی از آنان کهن سالانی هستند که با این درآمد اضافه زندگیشان را می گذرانند کاهش یابد (2834249) (alef-10)
 
ساکن منهتن
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۱:۴۳:۴۷
هیچ کجای دنیا به اندازه شبکه بانکی کشور ما ، از مردمشون بهره بانکی نمی گیرند . (2832729) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۵:۵۶:۰۳
و هیچ کجای دنیا بانک ها اینقدر سود به سپرده گذاران نمی دهند. در امریکا و ژاپن حداکثر تا یک درصد ! (2833467) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۲۰:۰۱:۵۲
البته در این کشورها ثبات قیمتها وجود دارد و تورم هم باشد در همان حد یکی دو درصد است. و این نبودن تورم و ثبات قیمت ها با تولید انبوه کالاهاست نه مانند اینجا که از تولید چندان خبری نیست و تنها دلالی کالاها هست و چند دست گشتن کالا. (2833968) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۷:۴۴:۵۱
مرد حسابی اونجا تورم منفی نه خدا درصد (2843524) (alef-13)
 
م - ت از اصفهان
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۱:۴۶:۰۲
5 میلیون وام گرفتم ، توی 3 سال باید 8 میلیون پس بدم .
این ربا خواری نیست ؟؟!!! پس چیست !!!؟؟؟ (2832735) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۵:۵۴:۳۴
ایا مردم که پول به باتک میگذارند و 22 درصد سود میگیرند ربا نیست. !! (2833462) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۱:۵۹:۴۰
نه نیست چون نه تنها سودی نمی گیرند بلکه دارند ضرر هم می دهند در واقع وام بگیران از بانکها دارند ربا می گیرند چون تورم واقعی بالای 40 درصد هست و وام بگیران سود کلانی می برند و سپرده گذاران تازه با سود مثلا 22 درصد بالای 18 درصد دارند ضرر میدهند و از ارزش پولشان کم می شود (2835436) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۱:۴۹:۱۰
ما بانک ربا خوار نمیخواهیم . (2832745) (alef-10)
 
ورشکسته
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۱:۵۶:۰۱
این بانک ها با این سودهایی که از مردم میگیرند ، همه رو بدبخت کرده اند .
امیدوارم همه شون ورشکست شوند تا دل مردم شاد شود . (2832766) (alef-10)
 
ایمان پناه
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۷:۳۳:۳۰
در تمام نظام های سرمایه داری دولت هم در خدمت سرمایه داری کلان است بنابراین بی شک هیچ بانکی ورشکست نخواهد شد (2833678) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۲:۰۹:۳۳
من باز نشسته که از سود پس اندازم ارتزاق میکنم بدبخت میشم (2832813) (alef-10)
 
میرحسین خاتمی
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۲:۲۴:۴۹
با کاهش نرخ سود سپرده , تقاضای مردم برای سپرده گزاری در بانکها هم کاهش می یابد. (2832849) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۲:۳۵:۱۲
وقتی بازدهی سود در اکثر صنایع و بازارها مثل دلار، طلا، مسکن و بازار کمتر از 20 درصد است، بانک ها اگر بخواهند سود بالا بدهند یا ورشکسته می شوند و یا با تسهیلات با نرخ بالا باید بدهند که باز هم کسی که وام گرفته ورشکست می شود. (2832872) (alef-10)
 
ali
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۲:۳۶:۴۹
دردهایی که با کاهش سود بانکی عمیق تر می شود.
حالا که بحث چانه زنی برای سود بانکی داغه اجازه بدید یه قصه کوتاه براتون بگم.
سالهاست مشتری بانکه ، غیر از پس انداز در بانک قدرت ریسک در بازارهای دیگر رو نداشته ، بعلت اینکه کارش آزاد بوده و بیمه ای هم نداشته از جایی مستمری دریافت نمی کنه. تمام درآمدش سودی که بابت پس اندازش می گرفته. تو سالهای آخر دولت دهم به یکباره قدرت خریدش شدیداً کاهش پیدا کرد یعنی در اصل ارزش پولی که داشت به یکباره یک سوم شد، زندگی به سختی براش می گذشت تا بعد از دولت یازدهم همه از کاهش تورم می گفتن و کارشناسا معتقد بودن که با پایین اومدن نرخ تورم سود بانکی هم باید کاهش پیدا کنه و حداکثر باید 2 تا 3 درصد بیشتر از نرخ تورم باشه اما کاهش قدرت خریدی که طی سالهای گذشته براش پیش اومده چی می شه اصلاً در آینده ایشاالله تورم تک رقمی بشه یا اصلاً به حد صفر برسه و طبق اعتقاد کارشناسان نرخ سود هم 2 تا 3 درصد بالای نرخ تورم بشه. در این صورت کالاها دیگه گرون نمی شه، اما قیمتها که دیگه پایین نمی آید. کاهش قدرت خرید در سالهای گذشته و با کاهش سود بانکی ، کاهش در آمد در آینده ، تکلیف این چنین اشخاصی چی می شه؟ (2832874) (alef-10)
 
میثم معافی
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۲:۳۶:۵۱
کاملا کارشناسی و منطقی بود.خداکنه مورد توجه قرار بگیره. (2832875) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۲:۴۶:۰۴
مطلب جالب و منطقی بود (2832900) (alef-10)
 
جلیلی
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۳:۰۲:۳۴
دقیقا درسته.
بدون شک این کاهش سود به ضرر خرده سپرده گذاران خواهد بود و هیچ دردی از اقتصاد کشور دوا نمیکنه و فقط به نفع رانت خوارانی خواهد بود که تسهیلات میلیاردی از بانک ها میگیرن و تو دلالی و واردات و قاچاق استفاده میکنند.
خواهیم دید . (2832933) (alef-10)
 
فرانک
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۳:۱۳:۵۱
به چند دلیل این کار بی فایده و یا دارای تاثیر کوتاه مدت می باشد:
1- اقتصاد بیمار کشور
2-دولتی بودن بنگاه های سرمایه گذاری
3- رانت های سیاسی موجود
4- سیستم بانکی که خود به تنهایی اندازه سایر موارد ذکر شده نقش سوء در این زمینه دارد.
و موارد دیگر ... بهترین گزینه استفاده از ظرفیت بالقوه بانک ها در جذب سرمایه و استفاده و سرمایه گذاری در مسیر های سازنده و مورد نیاز برای پیشرفت کشور می باشد ، کاری که بانک ها باید آن را انجام دهند ولی به علت هایی که همه می دانند ، تنها به بنگاه های دلالی تبدیل شده اند.
به نظر اینجانب بانک ها می توانند هر سودی را که می خواهند پایه گذاری کنند اما به شرطی که بانک ها کار خود را بدرستی انجام دهند و شاهد تاثیر سازنده آنها در اقتصاد و زیر ساخت های کشور باشیم . (2832965) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۳:۲۲:۵۹
تورم واقعی بالای 40 درصد هست اما سود بانکی 20 درصد ! تا دلار به قیمت واقعی زیر 1000 تومان خودش برنگردد تورم واقعا کاهش نمی یابد و قیمت واقعی سود بانکی و تسهیلات تعیین نمی شود (2832983) (alef-10)
 
ازمابهتران
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۵:۰۳:۳۱
دلار 1000 تومان؟! اگر قدر خرید هر ارزی ملاک باشه الان دلار باید بین 4000 تا 5000 تومان باشه! حالا نشه بعدا یک جا جبران می کنه میشه 8000 تومان! (2833286) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۰۳:۰۲:۲۲
دوست عزیز امیدوارم شما از آن کسانی نباشی که سرمایه خود را به دلار تبدیل کرده اند برای برای دلخوشی خودشان و بخاطر رویاهایشان منتظر افزایش دلار هستند !

در اقتصاد ارزش پول یک کشور بر اساس تولید ناخالص ملی آنکشور سنجیده می شود ایران در رتبه 17 جهانی قرار دارد باید ارزش دلار به زیر 1000 تومان برسد .

دوست عزیز هر چه دولت ومقامات ایران بخواهند در مقابل کاهش ارزش دلار مقاومت کنند نمی توانند و نصحیت این دوست خود را گوش بده تا شدیدا متضرر نشدی هر چه زودتر دلارهای خود را بفروش. (2845369) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۵:۴۴:۳۲
هنگامی دلار به زیر 1000 تومان میرسد که حقوق و دستمزد ها هم به سطح همان دوران برگردد. حتی می تواند به 70 ریال برسد اما حقوق و دستمزد ها نیز بایست به سطح همان دوران یعنی حدود 4000ریال در ماه. (2833434) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۴:۰۸:۱۹
کاهش نرخ سود تاثیر مخربی بر اقتصاد دارد:
1- طرح های ضعیف را به صورت مصنوعی پر بازده نشان می دهد و منجر به شروع تعداد زیادی از طرح ها خواهد شد که به مجموع طرح های نیمه تمام و مشکل دار فعلی اضافه می شود.
2- منجر به فشار بیشتر به نهادهای مالی برای دریافت تسهیلات می شود. این در حالیست که هم اکنون هم موسسات پولی قادر نیستند حجم عظیم درخواست ها را پاسخگو باشند.
3- مطالبات لا وصول بانکی را به شدت افزایش خواهد داد. چون طرح های ضعیفی که به صورت ظاهری توجیه پذیر شده اند در عمل قادر به فعالیت نبوده و قادر به بازپرداخت تسهیلات نمی شوند.
4- رانت جویی ار به شدت افزایش می دهد. چون تسهیلات ارزان قیمت عموما نصیب مردم نمی شود و نصیب آقازاده هایی خواهد شد که منابع مالی را در فعالیت های مخرب و واردات بکار میبرند.
5- با توجه به عدم امکان پاسخگویی سیستم بانکی به حجم عظیم تقاضای وام, بانک مرکزی ناچار می شود که اضافه برداشت بیشتر بانک های تجاری را تحمل کند واین امر منجر به شدت افزایش نقدینگی و تورم شتابان خواهد شد. یعنی تمام دستاورد اقتصادی دولت تدبیر و امید با این اقدام به فنا خواهد رفت. (2833117) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۴:۳۸:۰۴
ما هم پولها رو از بانكهه بيرون ميكشيم و طلا و ارز ميخريم . بچرخ تا بچرخيم (2833200) (alef-13)
 
صدرالدین سینا
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۴:۴۳:۱۶
واقعا از الف ممنونم...
مطلب بسیار کارشناسی و دقیقی بود که با واقعیت تطابق داشت،نه توهماتی که برخی مسئولین اقتصادی دارند!

بسیاری از مردم از این سودها ارتزاق می کنند و کاهش این نرخ یعنی صدمه زدن به معیشت بسیاری از مردم.امیدوارم دولت بر مبنای احساسات حزبی و جریانی تصمیم نگیرد و همچنین عجول هم نباشد... (2833214) (alef-13)
 
.......
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۵:۳۵:۵۳
ماکه پس انداز کم داریم وشغل مناسب نداریم باتصمیمات شورای پول واعتبار مبنی برکاهش سود سپرده ها بیچاره می شویم .دولت فقط بفکر سرمایه دارهاوبسازوبفروشهاست. (2833399) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۵:۵۰:۰۷
از یک طرف سود بانکی بالا برای سپرده ها انتظار داریم از طرفی کاهش سود وام ها. سود بانک ها از تفاوت سود پرداختی به سپرده ها و سود دریافتی از وام ها. (2833453) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۵:۵۳:۱۹
الان بهترین کاسبی شده است بانکداری و موسسات مالی که مانند قارچ همه جا سبز شده اند و یک در میان مغازه های مرکزی شهر ها بانک و بنگاه و موسسات مالی در بر گرفته اند. با مشتریان فراوان که همان درخواست کنندگان و نیازمند وام باشند در صف هستند. (2833460) (alef-13)
 
علي
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۷:۴۸:۴۰
بايد مثل آلمان كه به يكباره همه بدهي مردم و صنايع صفر كرد شما هم بايد انجام بديد وتغيير عملكرد . (2833713) (alef-13)
 
حسين
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۸:۱۴:۳۷
سلام
دولت راست ميگه دلار را مديريت كنه نه سود بانكى رو (2833759) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۸:۱۷:۰۵
کاری نداره که بانکها سود سپرده رو کم میکنن مردم هم پولاشونو از بانک میکشن بیرون و میرن سراغ سکه و ارز و مسکن. اونوقت ببینم این آقایون نابغه میتونن این گرانی های ارز و مسکن رو کنترل کنن یا نه. در ضمن اینکه میگن تورم کاهش یافته جوکی بیش نیست. خود مردم که دیگه دارن گرانی رو با پوست و گوشتشون لمس میکنن آخه دروغگویی تا به کی؟ (2833763) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۸:۴۲:۱۳
پولهای خُردوکلان مردم به نام قرض الحسنه یاسپرده های خردوکلان ثروت عظمی است دردستان بانکهاکه همیشه دارندناله می کنند. (2833809) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۲۰:۲۹:۱۳
کاهش سود سپرده های بانکی تصمیمی اشتباه است . چون همه میدونیم که تورم پایین نیامده چون نرخ ارز که همان است و مالیات ارزش افزوده که مداوم گرانتر میشود باربریها و حمل و نقل گران شده ! پس این توجیه غلط است مگر اینکه بگویند آقا کسری بودجه داریم نمیتونیم ! ضمنا اگر میخواهند به قیمت بالا رفتن مجدد قیمتها یک رونق کاذبی به ملک بدهند مبحث دیگریست که اون هم اشتباه است . (2834011) (alef-10)
 
هادی
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۲۰:۳۱:۰۵
طی سی وپنج سال گذشته بارها شاهد افزایش وکاهش دستوری سود بانک ها بودیم وهمیشه ودر هردوحالت کشور ضرر کرده است . چرا تجربه شده را تجربه می کنند؟ مدام شعار می دهند که دستور دراقتصاد نابود کننده آن می باشد وباز عکس آن عمل می کنند !! چه زمانی به حکم عقل وتجربه عمل خواهیم کرد ؟ (2834013) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۲۰:۳۳:۱۷
من حساب کرده بودم که اگر افزایش تورم کند بشه میتونم جبران عقب افتادگی سرمایه ام را که بصورت سپرده در بانک بوده تا حدودی جبران بشه ولی با این وضع واقعا حس بدی دارم انگار سرم کلاه گذاشته باشن. احساس میکنم بهم اجحاف شده . (2834014) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۲۰:۴۲:۳۱
كم كردن سود سپرده ها در حال حاضر فقط خدمت به بانك هايى كه هرروز و خلق الساعه افتتاح مى شوند و به ضرر صد در صد مردم است چون سپرده گذاران خرد مردم هستند كه كارى ديگر از دستشان بر نمى آيد و دلالى بلد نيستند
كاهش نرخ سود تسهيلات هم فقط به نفع بانكها ، رانتخواران ، رفيق بازان و دلالان است ، توليد هم وام را با هر درصدى بگيرد با سود مكفى جنسش را مى فروشد
تورم دستورى ، نرخ بهره دستورى و اقتصاد دستورى نتيجه اى ندارد آنچه نتيجه مى دهدصداقت با مردم ، و خدمت به آحاد جامعه و رفاه آنان است و گرنه هر قانونى كه منافع ثروتمندان را در نظر بگيرد ظالمانه و عبث است (2834030) (alef-10)
 
حقیقت جو
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۲۰:۴۴:۵۴
این تجربه ناموفق دولت قبل چرا باید تکرار شود؟ زمانی که پس انداز مردم در بانک با افزایش نرخ دلار به یک سوم ارزش کاهش پیدا کرد چه کسی از مردم حمایت کرد؟ اگر این کاهش سود با ناکامی توافق هسته ای همراه شود که احتمال ان میرود یک فاجعه اقتصادی رخ میدهد که همه را شوکه حواهد کرد (2834032) (alef-10)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۲۰:۴۵:۴۷
ليست سهامداران بانكها ، كارخانجات و شركتهاى عمده ، وام گيرندگان عمده ، واردكنندگان و صادر كنندگان عمده را چاپ كنيد خودتان مى فهميد هدف چيست و به نفع كيست!!!!!!!!!!!!!! (2834034) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۲۳:۱۶:۵۴
خداپسندانه ترين كار مسولين اين است بنشينند و تماشا كنند و هيچ كارى نكنند،حتى اظهار نظر هم نكنند ،آنوقت مردم دعاگويشان مى شوند چون حرفها و اعمالشان فقط بنفع خودشان و بضرر مردم است "ما را به خير شما اميد نيست شر مر سانيد" (2834349) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۹:۳۰:۳۲
واقعا اگه کاری نکنن اقتصاد خودش درست میشه فقط تماشا کنند (2835048) (alef-10)
 
حسين
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۱:۵۴:۱۸
بريد برداريد تا ما ملت راحت بشيم تهديد هم نكنيد شماها اكثريت مردم نيستيد .تشكر از دولت تدبير و اميد (روحاني عزيز) (2834661) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۸:۵۳:۳۲
یکماه بیشتر دوام نمی اورد خواهی دید. (2834970) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۰۰:۰۲:۲۰
اگر شما سود سپرده ها را صفر هم بكنيد مردم پولهايشان را در خريد مسكن هايى كه روى دستتان مانده و در خريد سهام كارخانه هاى ورشكسته شما و در خريد دلارها وسكه هاى رودست مانده شما سرمايه گذارى نمى كنند چون پس از آنكه خرتان از پل گذشت و آنها را فروختيد تمام استدلالهايتان عوض شده ومردم بيچاره اين وسط پولشان از بين مى رود (2837266) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۰۰:۰۸:۳۵
زورتان به يك مشت پيرمرد و پيرزن بدبخت رسيده كه سود اندك بانك كمك خرجشان است و مثل شما دلالى ارز و سكه و مسكن بلدنيستند مثل اينكه بدجورى از بدست نياوردن سودهاى كلان يك شبه در دولت قبلى دمغ هستيد و به در و ديوار مى زنيد كه دوباره دلال بازى رونق بگيرد شما دنبال رونق بازار و كسب و كار نيستيد اينرا هم خدا و هم بنده خدا مى داند شما دنبال سودهاى باد آورده خودتان هستيد (2837277) (alef-10)
 
نرگس
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۱:۳۰:۲۴
اگر پول ها توسط بانک هاجمع اوری شود ودرکارهای زیربنایی استفاده شود بهتراست تا سرازیربه بازارهای تورم زاشود بانک هادلشان برای اثتصاد نمی سوزد به فکر جیب خودشان هستند اگرراست میگویند اول سود تسهیلات راکم کنند اونها به کسی وام نمیدهند اگرهم بدهند بلدند که چگونه سودهای 27 درصد وجریمه دیرکرد بگیرند این کم شدن عدع تورم الکی است خود تمامی خدمات دولتی 20 درصد باتصویب مجلس ودولت اضافه شده این حرفهابرای مرد م بدبخت است که صدایشان به جایی نمیرسد (2837895) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.