نظر منتشر شده
۷۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 270770
با گرانی ۳۰ قلم کالا رقم خورد؛
سرنوشت تامل‌برانگیز بخشنامه جهانگیری برای کنترل قیمت‌ها
بخش اقتصادی الف، 22 اردیبهشت 94
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۵۳
بخشنامه جهانگیری از همان روزهای نخست ابلاغ شدن مخالفان و موافقان خاص خود را داشت ولی میزان موفقیت این بخش نامه در تثبیت قیمت ها بنا به نظر اکثر کارشناسان زیاد پیش بینی نمی شد و در نهایت همه چیز طبق پیش بینی ها درست از آب در آمد.

خودرو اولین چراغ را برای گرانی ها روشن کرد

سه روز از ابلاغ بخشنامه جهانگیری به دستگاه های مختلف برای جلوگیری از افزایش قیمت ها نگذشته بود، که خودرو نبض گرانی بازار در بهار ۹۴ را به دست گرفت. قیمت برخی از خودروها ناگهان افزایش یافت و بهانه غول های بزرگ خودروسازی برای گران کردن خودرو افزایش یک درصدی نرخ مالیات بر ارزش افزوده عنوان شد. اما بر خلاف ادعای دست اندرکاران صنعت خودرو گرانی برخی از خودروها بیش از یک درصد بود که این مسئله در نهایت پای شورای رقابت را هم به این پرونده باز کرد و قرار شد تا خودروهایی که بیش از یک درصد افزایش قیمت داشته اند قیمت خود را کاهش دهند. در حال حاضر با توجه به تمکین نکردن بعضی از خودروسازان به خواست شورای رقابت این مجادله بین این نهاد ضد انحصار و خودروسازان همچنان ادامه دارد.

با گذشت چند روز از بخشنامه جهانگیری هر روز اخبار ضد و نقیضی از افزایش قیمت کالاهای اساسی مردم مخابره می شد و گزارش های میدانی حاکی از شدت گرفتن موج گرانی در بسیاری از کالاها بود.

درنهایت۲۶ فروردین ماه بانک مرکزی نخستین گزارش هفتگی خود از وضعیت بازار بعد از بخشنامه قیمتی جهانگیری را ابلاغ کرد تا گرانی هایی که مردم در سطح شهر دیده بودند، با عدد و رقم های بانک مرکزی تایید شود.

این لبنیات بی ثبات!

لبنیات بی ثبات ترین کالای اساسی سال ۹۳ که در مدت شش ماه سه بار افزایش قیمت داشت مهم ترین کالای گران شده بعد از بخشنامه جهانگیری بود. طبق اعلام بانک مرکزی محصولات لبنی ۲.۴ درصد افزایش قیمت داشته اند که در بین این گروه از مواد غذایی شیر پاستوریزه با ۱.۴ درصد افزایش قیمت در صدر گرانی ها قرار گرفت.

وضعیت میوه و سبزی هم در روزهای نخست بعد از بخشنامه جهانگیری چندان تعریفی نداشت و بسیاری از میوه ها و سبزی های تازه از جمله بادمجان و کدو حدود ۱۰ درصد گران شدند.

موج افزایش قیمت میوه های نوبرانه هم در این هفته ها خرید آن ها را برای مردم دشوار کرده بود به شکلی که بانک مرکزی افزایش قیمت آن ها را چیزی در حدود ۱۲ درصد اعلام کرد. حبوبات هم از کالاهای مهم گران شده اولین گزارش بانک مرکزی بعد از بخشنامه جهانگیری بودند به شکلی که لوبیا قرمز و لوبیا چشم بلبلی با ۰.۵ بیشترین گرانی ها را داشتند.

گرانی بی سر و صدای نان های فانتزی مردم را سورپرایز کرد

چند روز از انتشار گزارش هفتگی بانک مرکزی نگذشته بود که گران شدن نان های فانتزی به مهم ترین خبر روزهای نخست اردیبهشت ماه تبدیل شد. اتحادیه های نان های فانتزی ادعا می کردند که از آغاز سال ۹۴ آرد یارانه ای نگرفته اند ولی مسئولان وزارت صنعت این مسئله را تکذیب می کردند.

قیمت نان های فانتزی به طور میانگین بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ افزایش یافت تا در نهایت وزارت صنعت با توجیه این که "این نان ها مشمول آزادسازی قیمت ها شده اند" از سیل حملات نسبت به افزایش قیمت نان های فانتزی بکاهد. طبق قانون باید ۲۰ درصد از نانوایی ها آزادپز می شدند، که گویا مسئولان وزارت صنعت در اوج بد سلیقگی بیشتر آزاد سازی ها روی نان های فانتزی متمرکز کنند تا گرانی این ها خیلی به چشم بیاید.

اردیبهشت و بیماری واگیردار گرانی

با فرا رسیدن اردیبهشت ماه، سندروم گرانی به اکثر کالاهای ضروری مورد نیاز مردم سرایت کرد تا گزارش اردیبهشت ماه بانک مرکزی بیش از کاهش قیمت ها به افزایش قیمت کالاها بپردازد. در حالی که گرانی لبنیات که در فروردین ماه بدجوری روی اعصاب مردم بود در اردیبهشت ماه هم اوضاع قیمت این گروه از مواد غذایی به جای بهتر شدن در وضعیت بدتری قرار گرفت.

ماست پاستوریزه سوژه اصلی گرانی های مواد غذایی لبنی بود که با دو درصد افزایش قیمت رو به رو شده بود. اتحادیه های لبنی با اعلام بی خبری از افزایش قیمت ها تنها چند شرکت خاص را مقصر افزایش قیمت لبنیات می دانستند، در حالی که افزایش قیمت محصولات لبنی در بازار در اکثر محوصلات لبنی اتفاق افتاده بود.

برنج؛ سوژه جدید گرانی ها

علاوه بر لبنیات گران شدن برنج هم با توجه به این که قوت غالب اکثر مردم است، عرصه را برای مصرف کنندگان سخت تر از قبل کرد. برنج داخلی درجه یک هفته اول و دوم اردیبهشت ماه را با افزایش قیمت دو درصدی و برنج داخلی درجه دو با افزایش قیمت ۲.۴ درصدی آغاز کردند.

گروه حبوبات هم در هفته اول و دوم اردیبهشت ماه نردبان افزایش قیمت را به سرعت طی کرد تا علاوه بر لوبیا قرمز و لوبیا چشم بلبلی، لپه و عدس هم به جمع کالاهای گران اردیبهشت ماه ملحق شوند. عدس در هفته اول و دوم اردیبهشت ماه ۰.۲ و لپه ۰.۵ درصد افزایش قیمت پیدا کردند.

اما خریدن میوه و سبزی هم در هفته اول و دوم اردیبهشت ماه هم بدجوری مردم را عذاب داد تا شمار کالاهایی که بعد از بخشنامه جهانگیری گران شده اند از ۲۰ مورد فراتر بروند.بانک مرکزی در نخستین گزارش اردیبهشت ماه خود گرانی میوه ها و سبزی های تازه را به طور میانگین ۵.۴ درصد اعلام کرد که در این میان پرتقال و میوه های نوبرانه گران تر از بقیه شده بودند.

پای گوشت هم به گرانی ها باز شد

قیمت گوشت گوسفند و مرغ هم در هفته اول و دوم اردیبهشت ماه سرسازگاری با مردم نداشت و با افزایش قیمت ۰.۲ و ۰.۶ درصدی در صدر گرانی ها قرار گرفتند. خبر واردات گوشت بوفالو بدجوری دامداران را خشمگین کرده بود و آن ها ادعا می کردند در فروش دام های خود با مشکل رو به رو هستند اما گوشت گوسفند و گوساله هر کدام تقریبا دو هزار تومان گران شدند، تا ابهام در ماجرای گرانی گوشت همچنان باقی بماند.

دامنه گرانی های هفته اول اردیبهشت پای خود را از گوشت هم فراتر گذاشت تا این بار نوبت به قند و شکر برسد. با قوت گرفتن شایعات در خصوص واردات شکر خام قیمت شکر و قند به ترتیب ۰.۲ و ۰۱ درصد افزایش یافتند. این در حالی بود که تولید کنندگان شکر اعلام می کردند با توجه به تولید سال گذشته و واردات پاترسال نیازی به واردات شکر نیست اما اظهرات ضد و نقیض مسئولان وزرات جهاد کشاورزی در خصوص واردات شکر اوضاع این محصول را در شرایط بحرانی قرار داد.

قیمت روغن هم در اردیبهشت ماه به راحتی مسیر صعود را طی کرد تا انواع روغن های مایع در بازار ۵ درصد افزایش قیمت داشته باشند. افزایش قیمت شکر و روغن قیمت انواع شرینی ها را هم افزایش داد تا کام مردم بعد از خرید شرینی هم تلخ شود.

شمار کالاهایی که بعد از بخشنامه جهانگیری گران شدند از مرز ۳۰ عبور کرد

در نهایت شمار کالاهای افزایش قیمت یافته بعد از بخشنامه جهانگیری از مرز ۳۰ مورد هم عبور کرد تا وضعیت معیشت مردم بعد از بخشنامه جهانگیری بسیار سخت تر از گذشته شود. نکته قابل توجه در موج گرانی های بهار ۹۴، افزایش قیمت کالاهای اساسی مورد نیاز مردم است. با توجه به فشار اقتصادی که مردم در نوروز هر سال با توجه به هزینه های این ایام متحمل می شوند، فروردین و اردیبهشت ماه معمولا برای اکثر خانواده های ایرانی ماه دشواری است، بنابراین شتاب گرفتن افزایش قیمت ها در این روزها در حالی که معاون رئیس جمهور هم شخصا برای جلوگیری از این مسئله بخشنامه ای را ابلاغ کرده بود، بسیار تامل بر انگیز است.

در روزهایی که بعد از بیانیه لوزان مردم انتظار رونق اقتصادی را داشتند!! بازار داخل ایران پرنوسان ترین ایام خود بعد از روی کار امدن دولت روحانی را گذراند تا مردم این سوال از دولتمردان بپرسند، که چرا بخشنامه جهانگیری موج افزایش قیمت ها را تشدید کرد؟ چرا هیچ دستگاهی تبعات این افزایش قیمت را گردن نمی گیرد؟ و همه تقصیرها را به گردن یکدیگر می اندازند. سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان به عنوان یکی از ارگان های مهم در جلوگیری از افزایش بی رویه قیمت ها در سکوت کامل تنها روزهای سخت مردم را تماشا می کند و اقدام عملی از سوی این سازمان و نهادهایی مانند سازمان تعزیرات دیده نمی شود.

باید منتظر ماند و دید با فرا رسیدن روزهای پایانی اردیبهشت ماه وضعیت قیمت ها در بازار به چه شکل پیش خواهد رفت. آیا می توان ادعا کرد که تارخ مصرف بخشنامه معاون رئیس جمهور بسیار کوتاه بود و حتی چند روز هم نتوانست ثبات را به بازار بیاورد یا خیر؟ آیا کنترل بازار و قیمت ها تنها باید از راه بخشنامه صورت بگیرد؟
منبع: نسیم
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۹:۰۶:۰۸
با دولت راستگویان شوخی نکنید (2885909) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۲۱:۰۹:۵۷
اتفاقا اگه سواد داشتید میفهمیدید که دولت در مورد تورم راست گفته ! (2886131) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۲۲:۱۵:۵۶
یک لیتر شیر تازه پاکتی با چربی 3.5 درصد در آلمان 0.5 یورو یعنی 1850 تومان

مقامات ایران با این کشورداریشان چشم نخورد یکدفعه ! (2886230) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۰:۴۵:۰۲
تازه شیر بدون روغن پالم .
نه اون چیزی که اینا دارن به خوردمون میدن به اسم شیر پر چرب (2886993) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۰:۵۱:۳۸
دقت بفرمایید که قیمت رسمی یورو 3200 تومانه. یعنی 1 لیتر شیر میشه 1600 تومان!!! (2887026) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۸:۳۰:۳۷
این آثار سیایتهای غلط پدیده قرن شماست.ص
ندوق ذخیره ی خالی و حذف سازمان مدیریت و..... (2886700) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۸:۵۹:۰۵
دولت راستگویان هست چون استاندارد تورم را تغییر نداده و تورم اعلام شده واقعی است نه اینکه با نقاشی و شامورتی بازی بگه ما تورم نداریم چون در عرض دوماه طلا و ارز قیمتش سه برابر (سیصد درصد) نشد چون نمی گه هر کس یک روز در هفته کار کنه شاغل حساب می شه چون برای خرج و دخلش برنامه داره و به مجلس گزارش می ده نه اینکه هنوز هیچ کس نمی دونه پولهای حاصل از فروش نفت در دوره احمدنژاد کجا مصرف شده چون وارث خرابیهای هشت ساله احمدنژاده (2886755) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۵:۰۵:۵۲
ببخشید دولت راستگویان شما تورم بالای 40 درصد را 15 درصد اعلام کرده همه راست گویان را روسفید کردن مخصوصا که تورم بهمن ماه را صفر اعلام کرده بودند ! (2887843) (alef-11)
 
:-)
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۹:۰۴:۳۸
دولت شیب ملایم (2886765) (alef-11)
 
ولی
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۰:۴۵:۴۳
سخنگوی بی خبر از همه جا تعویض باید گردد . (2886998) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۰:۵۱:۴۵
دولتِ سبد کالا با 1 کشته و 270 زخمی !!!
اقیانوس تدبیر و امید !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2887028) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۹:۰۸:۳۷
این دولت تدبیر است یا دولت تحقیر ؟!!!!!!!!!!!!! (2886774) (alef-11)
 
آینده نگر
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۹:۱۲:۵۷
تنها دولتی که فقط 4 سال دوام خواهد داشت . (2886786) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۹:۱۴:۲۰
گوجه سبز ؛ 14000 تومن !!!
کاروان تدبیر و امید :-) (2886791) (alef-11)
 
کارگر شرمنده زن و بچه
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۰:۴۷:۲۴
نیم کیلو زرد آلو ؛ 9800 تومان !!!!!!!!!!!!!!!!!
لشکر تدبیر و کلید (2887005) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۰۲:۲۸:۴۴
همه هم نياز مبرم به گوجه سبز دارن و اگر يه مدت صبر نكنن كه قيمت هاي نوبرانه بره و قيمت واقعي بشه احتمال داره به دليل كمبود گوجه سبز در بدن ممكنه به انواع بيماريهاي صعب العلاج مبتلا بشوند (2888789) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۹:۱۴:۵۷
100 رحمت به محمود !!! (2886793) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۱:۱۰:۳۵
آره بجای 0/1 صدم درصد 100 درصد جنس ها را گرون میکرد (2887083) (alef-11)
 
شاهين
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۰۲:۳۴:۰۹
اره راس ميگي
نميبني 0.5تا 2درصد همه چي گرون شده قبلا هر سال همه چي ارزان ميشد
مخصوصا سال 90و 91 فكر كنم فقط هر روز دلار 1000تومان ارزان ميشد. خودرو هم كه اينقدر قيمتش كم بود با مبلغ چند ماه يارانه اون موقع ميشد خودرو خريد. قيمت مسكن هم در سالهاي 84تا 92با كاهش بسيار شديد و بي سابقه اي مواجه شد كه حيرت همه اقتصاد دانان رو برانگيخت.
خلاصه ميزان كاهش قيمتها در اون دوره به گونه اي بود كه كلمات از بيان ان عاجز ميباشد (2888793) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۹:۱۹:۴۴
دولت 1 بام و 100 هوا (2886805) (alef-11)
 
هاشمی از تهرانپارس
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۹:۲۱:۵۱
این دولت اشتغال را به صفر رسانده .
دریغ از یک اپسیلن تدبیر و امید .
تنها چیزی که مشاهده نمیشود همین امید و تدبیر است !!! (2886811) (alef-11)
 
زهرا
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۰:۴۸:۲۵
مذاکره و توافق شون هم که خراب شد !
کدام کلید ؟ کدام تدبیر ؟ کدام امید ؟ (2887011) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۰:۵۴:۳۷
اکثر فارغ التحصیل های دانشگاهها دارن مسافر کشی میکنند .
کو امید ؟؟؟؟؟؟ (2887037) (alef-11)
 
مهرگان
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۹:۲۳:۱۰
این دولت رای مرا در دوره بعد از دست داد .
البته اگر زنده باشم تا ان زمان . (2886813) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۱:۱۰:۰۰
تو رای ندادی بنده خدا (2887081) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۹:۲۵:۱۱
آقای معاون از همه جا بی خبر است . (2886817) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۹:۲۶:۰۸
آقای معاون !!!
لازم است به اتفاق زنبیل ، سری به بازار بزنند ! (2886820) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۹:۳۰:۱۴
یکی از بندهای طرح نظام سلامت ، عدم ارجاع همراه بیماران به خارج از بیمارستان بود !
حالا برید در بیمارستان های دولتی ، مشاهده میکنید تمام همراهان برای کارهای درمانی و خدماتی دارن به کلینیک ها و و آزمایشگاه های بیرون بیمارستان مراجعه میکنند .
دولت تدبیر و کلید و امید و خوب و قشنگ !!! (2886824) (alef-11)
 
کادر درمان
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۰:۳۵:۵۰
این طرح محکوم به شکست است . (2886940) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۹:۳۸:۰۶
یادش بخیر تو دوره محمود همه چیز ارزون میشد و هیچ احتیاجی به این بخشنامه های بی حاصل نبود. (2885971) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۲۱:۰۸:۴۵
یادش بخیر اونموقع اصلا تورم نبود (2886129) (alef-11)
 
مصطفي
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۲۰:۰۸:۴۱
مشكل اصلي دولتمردان ما در طول انقلاب ،
ايجاد درامدهاي دولتي از طريق روشهاي تورم زا بوده اند كه ركود را نيز بهمراه مياورد؟؟؟!!!!
كاهش بودجه را از طريق گراني خدمات دولتي ، جبران كردن كه ديگر هنر نميخواهد (2886019) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۲۰:۲۱:۱۷
وبیا قرمز و لوبیا چشم بلبلی، لپه و عدس هم به جمع کالاهای گران اردیبهشت ماه ملحق شوند. عدس در هفته اول و دوم اردیبهشت ماه ۰.۲ و لپه ۰.۵ درصد افزایش قیمت پیدا کردند.
گرانی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2886059) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۲۰:۲۲:۲۱
میانگین کل 1 درصد تورم که خیلی خیلی طبیعی است (2886061) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۲۲:۳۸:۰۱
فقط بستنی حدود سی درصد افزایش یافت (2886278) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۱:۱۲:۲۵
والله بستنی در ابتدای احمدی نژاد 50 تومن بود ودر آخر دولتش 500 تومن (2887096) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۲۰:۲۲:۵۹
غیر میوه ها بقیه اجناس گرانی نداشتند اون گرانی که شما نوشتید اصلا بحساب نمیاد (2886062) (alef-11)
 
مرادی از قم مقدس
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۹:۱۱:۱۸
به غیر از میوه و بربری و روغن و پنیر و کفش و کالباس و اجاره خونه و ویزیت دکترها و کرایه مترو و تاکسی و بی آر تی و ... بقیه چیزا گرون نشده !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2886781) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۲۰:۲۳:۴۱
همین الان یکی با ماشین حساب محاسبه کنه اگر تورم 1 درصد بیشتر بود هرچی خواستید بمن بگید (2886065) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۱:۳۴:۵۳
دوست من مشكل هم همينه كه خيلي ها حساب نميكنن و البته امان از اينكه حافظه تاريخي خوبي نداريم (2886503) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۲۰:۲۴:۲۹
شما 0.1 صدم درصد تورم محسوب میکنید (2886069) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۲۰:۲۵:۰۶
اینا که همش زیر 1 درصده کلاش را جمع کنید از اول سال 1 درصد هم تورم محسوب نمیشه (2886071) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۲۰:۲۵:۵۵
0.1 و 0.2 ملت را چی فرض کردید ! خب معلومه این روند با تورم اعلامی دولت می خونه (2886072) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۲۰:۲۶:۵۴
با قوت گرفتن شایعات در خصوص واردات شکر خام قیمت شکر و قند به ترتیب ۰.۲ و ۰۱ درصد افزایش یافتند.
حضرت عباسی این تورم حساب میشه؟؟؟؟؟؟
واقعا انتقاد به هر قیمتی ؟؟ (2886074) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۱:۴۵:۳۱
2 و 10 درصده که به خاطر کپی کردن از ورد برعکس نوشته شده. (2886511) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۲:۲۶:۰۳
دیگر جانی برای مردم نمانده که بیش زا این گران شود. همین الان هم مردم نمی توانند خیلی چیزها را بخرند و اگر خریدی دارند در مقدار خیلی کم. از خرده فروشان بپرسید! (2887340) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۲۰:۲۸:۰۷
اینها که شما اعلام کردید همون ثباته تنها در لبنیات 1 درصد و در میوه ها هم 10 درصد رشد داشته
واقعا حالا فهمیدم که دولت در مورد تورم راست میگه (2886076) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۲۰:۴۶:۱۲
آخه انصاف هم چیز خوبیه این 30 قلم که گفتید 22 قلمش زیر 0/2 صدم درصد تورم داشتند
وقتی دولت میگه ما تورم را تا 15 درصد میتونیم نگهداریم این کاملا روشنه که به طور میانگین 450 قلم جنس 15 درصد رشد میکنند
حالا شما اومدید 0/1 را مثال میزنید (2886094) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۱:۴۶:۱۳
رقم قبل و بعد ممیز به خاطر کپی کردن از ورد برعکس نوشته شده. (2886513) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۲۰:۴۷:۰۹
این روند کاملا با تورم اعلامی بانک مرکزی مطابقت داره ... (2886097) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۹:۱۸:۳۴
هر چی میکشیم از دست همین بانک مرکزی است . (2886801) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۲۰:۵۲:۴۷
نون فانتزی چیه آقا...نون معمولی هم در قم داره گران شده (2886107) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۹:۱۷:۵۹
توی رشت بربری خاش خاشی ، 1500 تومن !!!
خدایا خودت به دادمان برس (2886798) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۹:۲۳:۵۷
نون را آجر میکنند در روز روشن (2886814) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۲۳:۰۹:۲۰
مشکل کشور ما بیشتر ساده لوح دانستن مردم و متاسفانه کلک باز بودن دولتها (2886308) (alef-11)
 
la
۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۲۳:۱۰:۵۹
اگر دولت ما بخشنامه کنترل قیمت صادر کند خوب است.
اگر دولت آنها بخشنامه کنترل قیمت صادر کند بد است. (2886312) (alef-11)
 
ناصر
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۱:۲۳:۴۹
برنج هم با توجه به این که قوت غالب اکثر مردم است، عرصه را برای مصرف کنندگان سخت تر از قبل کرد. برنج داخلی درجه یک هفته اول و دوم اردیبهشت ماه را با افزایش قیمت دو درصدی و برنج داخلی درجه دو با افزایش قیمت ۲.۴ درصدی آغاز کردند.
الان بهترين برنج ايراني فكر كنم قيمتش بين 8تا 10هزار تومان ميباشد كه دو درصد ان با فرض ده هزار تومان ميشود كيليويي فقط 200
شما واقعا به 200تا تك توماني ميگيد گراني؟؟ البته من حداكثر در نظر گرفتم كه اگر ميانگين يا حداقل رو در نظر بگيريم . يقينا كمتر از 200تومان بود.
يعني واقعا با 200تومان عرصه براي مصرف كنندگان سخت تر از قبل شده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2886491) (alef-11)
 
امير
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۱:۲۵:۴۶
عدس در هفته اول و دوم اردیبهشت ماه ۰.۲ و لپه ۰.۵ درصد افزایش قیمت پیدا کردند.
واقعا خيلي زياده؟ (2886494) (alef-11)
 
ارش
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۱:۳۱:۱۰
با قوت گرفتن شایعات در خصوص واردات شکر خام قیمت شکر و قند به ترتیب ۰.۲ و ۰۱ درصد افزايش يافتند.
فكر كنم 10تومان باشه. (2886500) (alef-11)
 
سالار
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۱:۳۹:۲۳
فكر كنم با خوندن اين مطلب شايد بعضي متوجه شدن كه دولت در مورد كاهش نرخ تورم كاملا واقعيت رو گفته (2886508) (alef-11)
 
مجتبی
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۳:۲۱:۵۶
همش دروغ فقط دروغ دروغ دروغ مردم رومسخره کردن هیچ ارگان وبخشی زورش به این خودروسازهانمیرسه؟بخداجای تأسف داره بشینیدبامردم روراست همه چیوبگید بگیدهمه چی ازدستمون دررفته بازاروقیمت هیچ چیزرونمیتونیم کنترل کنیم من خودم چندساله کاسبم بخدابه بدی ورکوداین حدوددوسال به عمرم ندیدم حرف منوخیلی هاتأییدمیکنن تواین رکودبازاراین گرونی هاچه مفهومی داره؟گوش عالم روکر کردن که طرح وبرنامه داریم برای خروج ازوضعیت رکودتورمی بخداهمش دروغ بود پس کو؟؟؟ (2886546) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۶:۰۰:۴۸
الان تورم 0/7 درصد است بالای 50 درصد (2886575) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۷:۳۷:۳۷
ماهي رو هر وقت از آب بگيري تازه است به شرطي كه ماهي وجود داشته باشه
واقعا خسته نباشيد واقعا (2886613) (alef-11)
 
امیراسد
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۸:۱۰:۱۰
اصولا چهار کلمه اساسی است که در کشورهای دارای اقتصاد سالم ، توسط حکومتها و مراکز نیمه دولتی و مرتبط، از آنها برای کنترل و نظارت بر بازار استفاده می شود تا نفع تولید کننده و مصرف کننده تامین شود.

نظارت - دخالت - رقابت - رفاقت

تا زمانی که در بازار عرضه کالا و خدمات حالت "رقابت" سالم وجود دارد، نقش مراکز مربوطه "نظارت" مستمر و بی وقفه است.

اما هر زمانی که احساس شود این "رقابت" به "رفاقت" ناسالم برای افزایش و بالا بردن قیمتها و نگه داشتن آن در آن بالاها توسط مجموعه ی یک صنف ، تبدیل شده است، آنوقت مراکز مربوطه از فاز "نظارت" به فاز "دخالت" شیفت می کنند و این دخالت مفید را تا رمانی که آن "رفاقت" شکسته شده و به حالت "رقابت" قبلی بر گردد ، ادامه میابد. هر زمان این مسئله انجام شد، دوباره مراکز مربوطه هم به فاز "نظارت " بر میگردند.

حال در کشور ما مشکل دو چیز است:

- رفاقت مستمر !!!
- استفاده ابزاری و در واقع گول زدن مردم ، با "واردات" ، بعبارتی ، همان هایی که گرانی را مسبب شده اند، مسئول می شوند با ابزار "واردات"!!! ، گرانی را کنترل کنند. که این مسئله در دولت های نهم و دهم بشدت دیده می شود. (2886668) (alef-11)
 
کارمند
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۸:۵۵:۰۹
بسیاری از کالاها شب عید گران شدند و برخی نیز بعد از عید.

- نرخ کرایه اتوبوس بین شهری 20 درصد در اواخر بهمن
- قیمت نان از جمله تافتون، سنگک و بربری قبل از عید به میزان بیش از 20 درصد
- نرخ کرایه تاکسی و اتوبوس شهری و مترو به اندازه 20 درصد در اردیبهشت ماه
- افزایش نرخ نان (به بهانه آزاد سازی) در مناطق مختلف تهران از نیمه اردیبهشت به میزان نزدیک به 100 درصد

اینها نمونه های بارز گران کردن قیمت کالاها و خدمات توسط خود دولت است و خود دولت بزرگترین گرانفروش است. (2886746) (alef-11)
 
باغستانی
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۰:۲۴:۴۴
یک پیشنهاد :مسئولینی که در رابطه با وضعیت معیشت مردم و حقوق و ارزانی وگرانی می توانند اظهار نظر نمایند در ابتدای خدمتشان .... که اظهار نظر نکنند چون هر بار که اظهار نظر کرده اند ملت فقیر تر شده اند.
برای حل مشکل تورم وگرانی فقط اجرای دو نکته کافی است :
۱- دولت از گران کردن وافزایش مالیات و.... خودداری کند.
۲- ملت مانند اکثریت مردم زمان جنگ وانقلاب وصدر اسلام به همدیگر رحم کنند و گوش یکدیگر را نبرند. (2886909) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۳:۱۵:۴۴
دیگه محاسبه تورم با یک دهم یا دو دهم درصد افزایش یعنی چی؟ تو هر محاسبه ای مقدار خطا در محاسبه هم از این عددها بیشتره که! (2887510) (alef-11)
 
رسول
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۶:۳۸:۴۵
شمادرمقاله ایدرهمین بخش نوشتید دجاره مسکن امسال گران نشده حلا مینویسید30 قلم کالا گران شده این گرانی ها روی افزایش قیمت بقیه کلاها از جمله اجاره خانه اثر داشته باشه (2888043) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۶:۴۵:۲۱
سلام اگه ممکنه از وزارت آموزش و پرورش سوال شود مگر وزیر محترم نفرمودند معوقات فرهنگیان در هفته معلم پرداخت می شود . در استان فارس تا امروز بیست و سوم اردیبهشت حق التریس فرهنگیان شش ماه به تاخیر افتاده است . یک وزیر باید حرفش سند باشد . لطف بفرمایید پیگیری نمایید (2888056) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۰۹:۲۳:۴۹
گرانيها بيداد مى كند نگاهى به قيمتها بيندازىد دولت فكر مى كند ولي هيچ كنترلي روى قيمتها نيست از ميوه بگير تا نان و غيره (2888959) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.