نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 235571
لایحه سناتورها در مورد توافق هسته ای
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۲۰:۲۰
پنج سناتور جمهوریخواه آمریکایی لایحه ای را آماده کردند که در صورت تصویب نهایی آن، رییس جمهوری آمریکا موظف است به محض حصول توافق جامع هسته ای با تهران، متن توافق را برای بررسی تسلیم کنگره کند.

به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، این لایحه روز گذشته - چهارشنبه - ارایه شد. بر اساس این لایحه، باراک اوباما موظف است به محض حصول توافق جامع هسته ای با ایران، متن آن را برای بررسی و اعلام نظر تسلیم کنگره کند تا چنانچه کنگره توافق را قابل قبول تشخیص ندهد، تحریم ها علیه ایران بار دیگر به اجرا در آید.

این پنج سناتور «باب کروکر» از ایالت تنسی، «لیندسی گراهام» از کارولینای جنوبی، «مارکو روبیو» از فلوریدا، «جان مک کین» از آریزونا و «جیمز ریش» از آیداهو هستند که همگی به جز «گراهام» عضو کمیته روابط خارجی مجلس سنا هستند.

بر اساس متن این لایحه پیشنهادی، اوباما موظف است سه روز پس از انعقاد توافق نهایی با ایران، توافقنامه را برای اعلام نظر تحویل کنگره دهد. کنگره نیز ۱۵ روز مهلت دارد، آن را بررسی کند و سپس ۱۵ روز دیگر مهلت خواهد داشت تا در صورت لزوم رای به عدم تصویب توافق بدهد.

لایحه پیشنهادی این پنج سناتور آمریکایی ضمن آن پیش بینی می کند چنانچه در دوره تمدید شده چهار ماهه که تا ۲۴ نوامبر - ۳ آذر - ادامه دارد، توافق نهایی حاصل نشد، این مهلت قابل تمدید نباشد. خبرگزاری رویترز نوشت: برخی قانونگذاران آمریکایی به ویژه جمهوریخواهان از تمدید گفت و گوهای هسته ای ایران خشمگین هستند.

نگرانی دیگر این طیف از نمایندگان کنگره از این بابت است که اوباما با ادعای کسب پیروزی در سیاست خارجی خود، بیش از حد به ایران امتیاز می دهد.سناتور «باب کروکر» از امضا کنندگان این لایحه و از جمهوریخواهان برجسته در کمیته روابط خارجی سنا در این باره توضیح داده است: ارزیابی و محک زدن کنگره باید در هر نمونه توافق نهایی وجود داشته باشد.

کروکر گفت: لایحه پیشنهادی حامل تحریم های جدید علیه ایران نیست، بلکه این فرصت را به کنگره می دهد تا چنانچه توافق نهایی را قابل قبول تشخیص ندهد، مترصد اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران باشد.

رویترز نوشت: با توجه به اینکه اکثریت سنا در اختیار دمکرات ها است به نظر نمی رسد این لایحه به تصویب برسد. دمکرات های سنا اعلام کرده اند هرگونه قانونگذاری که خطر مختل کردن گفت وگوهای جاری با ایران را به دنبال داشته باشد، به تصویب نخواهد رسید.

به نوشته رویترز، این اقدام سناتورها نشانه محکم کاری جمهوریخواهان است که به اعتقاد بسیاری از ناظران سیاسی شانس اینکه در انتخابات میان دوره ای نوامبر امسال کنترل اکثریت سنا را در اختیار بگیرند، بسیار محتمل است.
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۲۱:۰۸:۲۰
مجلس شورای اسلامی هم باید مثل همین لایحه را تصویب کند (2271013) (alef-13)