نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 268476
سگ کشی در پنجره ۲۳۴
تاریخ انتشار : شنبه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۴۸
شماره ۲۳۴ هفته‌نامه پنجره با واکاوی دلایل کمپین اعتراض به سگ‌کشی، تحولات یمن و سردرگمی آل‌سعود و بررسی اندیشه سیاسی سهروردی منتشر شد.

هفته‌نامه پنجره در شماره ۲۳۴ خود، در پرونده‌های ویژه‌ای به بررسی ابعاد تجاوز عربستان سعودی به یمن، اظهارات معاون اول رئیس‌جمهور در نشست حزب کارگزاران سازندگی در مورد انتخابات مجلس دهم، وقایع اخیر مرتبط با سگ‌کشی در شیراز و اندیشه سیاسی شیخ شهید پرداخته است.



سرمقاله
سرمقاله این هفته پنجره را فرید‌الدین حدادعادل نوشته در آن به بررسی دلایل و جوانب تعطیلی حج عمره پرداخته و انتقاداتی را نسبت به عملکرد ضعیف دولت در رابطه با تعرض به دو نوجوان ایرانی در فرودگاه جده وارد کرده است. وی هم‌چنین در سرمقاله خود، نسبت به بروز ایده‌های ناسیونالیستی و تند شدن لحن ضدعرب در ایران هشدار داده است.

از سگ‌کشی تا آدم‌کشی
«از سگ‌کشی تا آدم‌کشی» عنوان پرونده اجتماعی شماره ۲۳۴پنجرهاست که به بررسی ابعاد اعتراض گروهی از جوانان به سگ‌کشی در شیراز پرداخته است که در این رابطه میزگردی با حضور سیدجواد میری و بهمن اکبری و هم‌چنین گفت‌وگویی با محمدمهدی اردبیلی انجام شده است. البته پنجره حضور معصومه ابتکار در شیراز بعد از اعتراضات به سگ‌کشی را نادیده نگرفته و عدم حضور وی در ماجرای ریزگردهای اهواز را با حضور وی شیراز مقایسه کرده است. موضوع اعتراض جمعی از طرفداران محیط زیست و حقوق حیوانات به ماجرای سگ‌کشی بیشتر مورد توجه این شماره پنجره بود؛ تا جایی این موضوع، عنوان جلد را هم به خود اختصاص داده است.

سقوط در انتظار آل‌سعود
پرونده سیاست پنجره با عنوان «سعودی به سمت سقوط» گشوده شده که در بخشی از پرونده ابعاد تجاوز نظامی عربستان سعودی به یمن مورد بررسی قرار گرفته است. «شکست یک ورشکسته» عنوان گزارشی از سعید صدرائیان است که کنش‌های عربستان سعودی در رابطه با یمن را تحلیل کرده و در ادامه حسن رویوران در گفت‌وگویی، بیان کرده که عربستان در یمن به اهداف خود نرسیده است.
اما مرگ ابراهیم عزت الدوری، مرد شماره حزب بعث عراق و معاون صدام حسین در زمامداری حکومت وی، مورد توجه سیاسی‌نویسان پنجره قرار گرفته است و در این بخش خبرنگار پنجره به گفت‌وگو با حسن هانی‌زاده پرداخته است. هم‌چنین مروری کوتاه بر زندگی عزت الدوری، از دوران معاونت صدام تا همکاری با داعش و مرگ وی شده است.
اعلام کاندیداتوری هیلاری کلینتون دموکرات، برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ ایالات متحده آمریکا باعث شده است که پنجره اوضاع سیاسی یانکی‌ها و سیگنال‌های موجود در جو سیاسی احزاب آمریکا را تحلیل کند. البته پنجره در این بخش گریزی هم به رویکرد نامزدهای احتمالی ریاست جمهوری آمریکا به مسائل ایران زده است.
اظهارات اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور در رابطه با مجلس دهم، در جلسه شورای مرکزی حزب کارگزاران در کاخ سعدآباد، آن‌قدر جنجال‌برانگیز بود که پنجره به راحتی از کنار آن عبور نکند. «هول هلیم» عنوان گزارشی است که در آن به بررسی اظهارات چند ماه پیش علی یونسی و حسن روحانی و اظهارات اخیر جهانگیری در مورد انتخابات دهم پرداخته شده است.

حکومت حکیمان
زیرتیتر پرونده اندیشه پنجره، «فلسفه سیاسی شیخ اشراق» است. در شماره‌های پیشین هم پنجره به بررسی فلسفه سیاسی فلاسفه‌ای چون ابن‌سینا، ابونصر فارابی، ملاصدرا پرداخته بود. در این پرونده یادداشتی به قلم دکتر رضا داوری ادرکانی با عنوان «عصاره حکمت شرق» و نوشته‌ای از دکتر کریم مجتهدی با عنوان «سیاست‌زدایی از افکار سهروردی» به چشم می‌خورد. اما دکتر یحیی یثربی در گفت‌وگوی خود با خبرنگار پنجره یک حرف جنجالی بیان کرده و گفته که رژیم پهلوی از ایده‌های باستان‌گرایانه سهروردی برای مشروعیت‌بخشی به حاکمیت خود بهره می‌برده است و در این مسیر انگشت اتهام را به سوی سیدحسین نصر برده و وی را عامل اصلی برجسته شدن افکار سهروردی در دوران پهلوی دوم دانسته است.

سایر بخش‌های پنجره
طبق روال همیشگی مجله خبری پنجره به بررسی رویدادهای خبری هفته در زمینه‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی پرداخته و در باشگاه ترجمه هم مطالبی از رسانه‌های خارجی ترجمه شده است. گپ پنجره مثبت این هفته هم با حسن فرهنگی، نویسنده و منتقد ایرانی است.
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۱۳:۳۰:۰۲
چرا اینقدر برای شما عجیب است که گروهی به رفتار وحشیانه اعتراض کنند؟!!
یک لحظه، تنها یک لحظه به این فکر کنید که اگر خشونت در طبیعت افراد نهادینه شود با چه فاجعه ای مواجه خواهیم بود! مسئله انهدام حیوانات مزاحم نیست، مسئله روش انتخابی، انجام آن و سپس ایستادن و نظاره گر نتیجه آن بودن است! موضوع تزریق اسید، نظاره گر زجر و ضجه حیوان بودن است! حالا سگ، گربه، خر و ... چه فرقی دارد!
فکر می کنید کدام گروه از افراد هستند که هنگام جنگ، جنایت جنگی مرتکب می شوند؟! در آفریقا دست و پا قطع می کنند، در بوسنی تجاوز گروهی می کنند، در عراق انسان در قفس می سوزانند و ...
اینها افراد روان پریش هستند، انسان سالم روش و منش جنگیدنش، صرف نظر از اینکه متجاوز است، تروریست است و یا مدافع است، به هر حال تفاوت دارد!!
رفتارهای خشونت بار، رفتار های جنایت گونه، رفتار ها دور از انسانیت، در یک جامعه نباید توجیح شود! شما باید خوشحال باشید که علی رقم همه شرایط عده ای زحمت اعتراض می کشند!(حال فرض کنیم فقیر نباشند، پورشه و بیمه سوار که نیستند که شبانه اتوبان های تهران را متر می کنند!)، اگر در وایبر جوک می ساختند سالم بود؟! این نشانه سلامت جامعه است، اگر با ابتکار مشکلی هست، در همان ریزگرد ها به دنبال راهکار باشید، عکس العمل جامعه به حرکت بیرحمانه انجام شده، عکس العملی انسانی و سالم است، چه در غرب اتفاق بیافتد یا در شرق! (2846281) (alef-11)