تحولات مدیریتی در نظام بانکی کشور درپی انتشار فیش‌های حقوقی/ استعفای مدیران عامل بانک‌های ملت و قرض‌الحسنه مهر ایران و صادرات

بخش اقتصادی الف، 10 تیر 95

10 تير 1395 ساعت 15:11


به دنبال جو روانی ایجاد شده پس از دستور پیگیری فیش های حقوقی مدیران، جمعی از مدیران عامل بانک ها از سمت خود استعفا داده اند.

به گزارش الف، صبح امروز خبرها حاکی از آن بود که پس از برکناری مدیرعامل بانک رفاه کارگران، تغییر مدیر عامل بانکهای ملت، صادرات و مهر قرض الحسنه ایران هم قطعی شده است.

اسماعیل لله گانی از بانک صادرات، سیامک دولتی از بانک مهر قرض الحسنه مهر ایران و علی رستگار از بانک ملت استعفا داده‌اند.

در عین حال عنوان می‌شود، مرتضی اکبری عضو هیأت مدیره بانک توسعه صادرات به عنوان مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران و اخلاقی عضو هیأت مدیره بانک سپه به عنوان مدیرعامل بانک ملت انتخاب شدند.

این در حالی است پیگیری‌ها حاکی از تایید استعفای مدیران عامل بانک صادرات و مهر ایران است، ولی تاکنون بانک ملت تایید نهایی نشده است.

این درحالی است که تسنیم مدعی شده جلسه هیئت مدیره بانک ملت برای رستگار سرخه‌ای تغییر مدیرعامل بانک ملت تشکیل و اعضای هیئت مدیره این بانک، رای به عزل وی دادند.

به گزارش تسنیم،در اواخر این جلسه، رستگار سرخه‌ای از امضای صورتجلسه هیئت مدیره خودداری کرده و اعلام کرده که در ساعت ۱۷ امروز با یکی از مقامات ارشد دولتی درباره بقای خود در بانک ملت جلسه دارد و ادامه جلسه هیئت مدیره بانک و امضای صورتجلسه به بعد از جلسه وی با این مقام دولتی موکول شود.

برکناری و استعفای مدیران عامل بانک‌ها در روزهای اخیر در پی انتشار فیش‌های حقوقی بوده است.

به گزارش الف، پس از انتشار فیش‌های حقوقی مدیران که نشان‌دهنده دریافت حقوق‌های نامتعارف و خارج از عرف بود، پس از این اتفاق و به وجودن نگرانی هایی در افکار عمومی و مطالبه به حق آنان نسبت به برخورد با متخلفان در این امر، رئیس‌جمهور با انتشار نامه‌ای از برخورد قاطع با متخلفان و عزل آنها خبر داد و به معاون اول خود دستور رسیدگی به این تخلفات را داد.

بعد از این دستور رئیس جمهور، کمیته‌ای سه نفره از سوی جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور برای بررسی حقوق‌های دریافتی مدیران دولتی در تمام دستگاه‌های اجرایی تشکیل شد.

پس از بررسی‌های انجام شده اخیرا علی صدقی مدیرعامل بانک رفاه کارگران به دلیل دریافت حقوق‌های نامتعارف از سمت خود برکنار شد.

البته آنطور که فارس گزارش داده، تغییر مدیران عامل بانک تجارت و کشاورزی هم در دستور کار دولت قرار دارد.

در همین حال مدیرعامل یکی از همین بانک‌ها از یک شرکت‌ در خارج از کشور ماهیانه حقوق چند هزار دلاری و سالانه پاداش چند ده‌ هزار دلاری دریافت داشته است که این مسئله هم اکنون در دولت در حال بررسی است. پرونده این دو مدیر ارشد بانکی در حال بررسی بوده و در آینده نزدیک بر سر ماندن یا نماندن آنان تصمیم گیری می‌شود.

اما از طرفی دیگر صفدر حسینی رئیس صندوق توسعه ملی از دیگر مدیرانی است که انتشار فیش حقوقی وی سر و صداهای زیادی به پا کرد چرا که این اسناد نشان می‌داد که رئیس این صندوق حدود ۵۷ میلیون حقوق دریافت کرده و ۳۰۰ میلیون وام قرض‌الحسنه گرفته است.

پس از انتشار این اسناد و حواشی بسیار زیادی که برای دولت به وجود آمد بر اساس آخرین اخبار ظاهرا جایگزین وی مشخص شده اما قرار است بر سر این موضوع در جلسه روز شنبه هیأت امنای صندوق توسعه ملی تصمیم گیری نهایی صورت بگیرد.

همچنین مدیرعامل بانک صادرات ایران دقایقی پیش متن استعفانامه خود را بر روی سایت این بانک منتشر کرد که متن آن به شرح زیر است:
"جناب آقای دکتر طیب‌نیا
مقام عالی محترم وزارت امور اقتصادی و دارائی و رئیس مجمع بانک صادرات ایران
با سلام و احترام؛
همانگونه که مستحضرند اینجانب در تاریخ ١٣٩٣/١٢/٠٦به عنوان مدیرعامل و نائب رئیس هیات مدیره بانک صادرات ایران منصوب و در طول یکسال و چهار ماه که در این بانک حضور و فعالیت مستمر و شبانه روزی داشتم، تمام همت، عزم و اراده خود را در جهت خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و مردم شریف و بزرگوار میهن اسلامی بکار بسته و در سایه منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و در راستای حمایت از تولید و اشتغال در کشور تلاش نموده‌ام.

در طول این مدت علاوه بر مسئولیت خطیر و پر ریسک این بانک، ساماندهی معضلات مبتلا به تعاونی اعتباری منحله میزان که از طرف مسئولین محترم نظام و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به این بانک سپرده شد، بر عهده اینجانب قرار گرفت. مسئولیتی که با توجه به وقوع بحران اجتماعی و امنیتی ناشی از عملکرد تعاونی منحله مذکور در سطح چند استان بود، با همت تمامی همکارانم در این بانک به نحو شایسته و مطلوبی مدیریت شد بطوریکه تاکنون انتظارات حدود ٩٢ درصد از سپرده گذاران ساماندهی شده و مشکل امنیتی مورد بحث مرتفع گردید. بدین ترتیب تصدیق می فرمائید که در طی این مدت اینجانب مدیریت دو مجموعه شامل بانک صادرات ایران و تعاونی اعتباری منحله میزان را بر عهده داشته‌ام.

خداوند متعال را شاکرم که در طول این مدت تمامی امور بر طبق ضوابط و مقررات صورت پذیرفته و کلیه پرداختها به کارکنان، مدیران و اینجانب کاملاً با مصوبات قانونی مجمع و رویه ٦٣ ساله فعالیت این بانک و افزایش ضرایب سالانه مطابق بوده و در چارچوب ضوابط و مقررات حاکم محقق شده است. بانک صادرات ایران به عنوان بزرگترین بانک بورسی کشور و دارای نزدیک به ٣٠٠٠ واحد صفی و ستادی و تعداد ٣٢٠٠٠ نفر پرسنل و منابع بالای ١١٥٠ تریلیون ریال و حجم دارائی های ١٣٧٠ تریلیون ریال مشغول فعالیت می باشد. علیرغم کسب این توفیقات در طول مدت کوتاه حضور در بانک صادرات ایران با توجه به فضای ایجاد شده در رسانه های کشور درخصوص پرداختهای بالا به مدیران صرفاً به احترام مردم عزیز کشور و تنویر افکار عمومی و به دلیل اینکه بنده همواره خود را سرباز وفادار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و این ملت می دانم. خواهشمند است با استعفای داوطلبانه اینجانب موافقت فرمائید.

پیگیری‌ها نشان می‌داد بازرسان سازمان بازرسی فیش‌های حقوقی مدیران ارشد بانک‌های دولتی و بانک‌های غیر دولتی شده در فرایند خصوصی‌سازی را بررسی و گزارش آن را به سازمان بازرسی و مراجع مربوطه ارسال کرده‌اند.

پس از اتمام این بازرسی‌ها و تاکید مقام معظم رهبری بر پیگیری این موضوع در دیدار با هیات دولت، معاون اول رئیس جمهور از عزل مدیران دریافت کننده حقوق‌های نجومی خبر داد. این مسائل نشان می‌داد، شبکه بانکی آبستن تحولات مدیریتی خواهد شد.


کد مطلب: 367961

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcjmaetvuqemhz.fsfu.html?367961

الف
  http://alef.ir