اظهارات دبيركل جامعه اسلامی دانشجويان درباره قوه قضائيه

9 اسفند 1385 ساعت 21:08


نشست خبري با عنوان آرمان خواهي و قوه قضائيه امروز در دفتر مركزي جامعه اسلامي دانشجويان و با حضور اعضا شوراي مركزي اين تشكل و عده اي از خبرنگاران برگزار شد.
به گزارش "الف"، در اين نشست خبري تعدادي از اعضاي شوراي مركزي جامعه اسلامي دانشجويان ديدگاه هاي خودرا درباره عملكرد دستگاه هاي مسوول مبارزه با فساد بيان كردند.
در اين مراسم، مجتبي ابراهيمي دبير كل جامعه اسلامي دانشجويان با اشاره به اينكه مقام معظم رهبري در پيام هشت ماده‌اي خود در سال 80 به قواي سه گانه در مورد مفاسد اقتصادي بيانات ارزشمندي فرمودند، گفت: اين اتفاقات كه در چند روزه اخير شاهد آن هستيم در شان قوه قضائيه آرماني جمهوري اسلامي نيست.
وي با اشاره به اينكه پيشينه جامعه اسلامي دانشجويان همواره حركت در راستاي اهداف انقلاب بوده است، اظهار داشت: ما در اين جلسه قصد نداريم كه بخشي از نظام را تضعيف كنيم اما براساس فرمايش رهبري مبني بر اينكه دانشجويان بايد زبان طلبكارانه‌اي از سه قوه داشته باشند، نقدهايي را نسبت به عملكرد قوه قضائيه و مجموعه وابسته به آن داريم كه حرف‌هاي ما از سر دلسوزي است و قصد زير سئوال بردن اين قوه را نداريم.  
 ابراهيمي با تاكيد بر فرمايش اميرالمومنين(ع) در خصوص امر قضاوت، افزود: در قانون اساسي جمهوري اسلامي در مورد عملكرد قوه قضائيه سند روشني وجود دارد كه متاسفانه در قوه قضائيه به اين مسئله توجه نشده است و فساد در اين قوه به سمت نهادينه شدن پيش مي‌رود.
وي با بيان اينكه قوه قضائيه بايد مستقل از نهادهاي درون نظام و مستقل از احزاب و فرآيندهاي سياسي نظام عمل كند، يادآور شد: امروز به دليل برخي مستندات، اين استقلال وجود ندارد.  
دبير كل اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان افزود: قوه قضائيه بايد علاوه بر رأفت در برخي از مواقع حساس، خشونت عمل داشته باشد كه متاسفانه اين امر به فراموشي سپرده شده است و رئيس اين قوه در مورد بعضي از مسائل به طور جدي ايستادگي نمي‌كند.
وي گفت: عطوفت با كساني كه حق مردم را ضايع مي‌كنند نابخشودني است اين در حالي است كه در راس قوه قضائيه عطوفت، مهرباني و نرمش با مفسدان وجود دارد.  
ابراهيمي با بيان اينكه برخي از فرآيندهايي كه در دو دهه اخير در قوه قضائيه افتاده‌ است عدم ثبات و پايداري اين قوه را نشان مي‌دهد، خاطر نشان كرد: همه اين موارد منجر به اين شده كه رهبري در مورد عملكرد اين قوه موضع گرفتند و فرمودند مردم نبايد در مورد مسائل قوه قضائيه با ابهامي مواجه شوند، با وجود اين مسئله متاسفانه شاهد هستيم كه امروز مردم نسبت به عملكرد اين قوه دچار سرگرداني هستند.
وي با بيان اينكه عدم ثبات و سرگرداني در قوه قضائيه بيداد مي كند، يادآور شد: اگر رئيس قوه قضائيه، معاونان درجه اول ايشان را در اهمال كاري‌ها مستثني كنيم، در لايه‌هاي پايين‌تر شاهد مسائلي هستيم كه حتي از سيستم سلطنتي شاه بدتر خواهد بود.
ابراهيمي با اشاره به اينكه در بعضي از پرونده‌ها و مسائل مشاهده مي‌كنيم كه قوه قضائيه حزبي و جناحي برخورد مي كند، يادآور شد: خيلي از مجموعه‌ها بايد تكليف خود را با قوه قضائيه مشخص كنند، در حالي كه برخي حرف‌ها زده مي‌شود كه به جاي ايجاد اميد در مردم نسبت به قوه قضائيه ايجاد نااميدي مي‌كند.
وي با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب مبني بر اينكه قواي سه گانه بايد هم مورد اعتماد و هم مقتدر براي نظام باشند، اذعان داشت: در حالي‌ كه تمام فرمايشات ولي امر ما بايد تحقق پيدا مي‌كرد، متاسفانه شاهديم كه هيچ كدام از اين دو اصل در اين قوا رعايت نمي‌شود.
ابراهيمي دبير كل جامعه اسلامي دانشجويان در ادامه افزود: امروز بحث قوه قضائيه و مباحث مطرح در اين قوه به اين دليل اهميت يافته كه قشر زيادي از مردم با اين قوه سرو كار دارند و ثانياً قوه قضائيه يكي از سه قواي راس كشور است كه اگر آنچه مردم انتظار دارند محقق نشود، مردم نسبت به نظام و انقلاب نااميد خواهند شد.  
وي به بيان ايرادات موجود در قوه قضائيه پرداخت و گفت: در قوه قضائيه فسادهايي راه يافته تا آنجا که خيلي از مسئولان اين قوه و مسئولان دادگستري‌هاي استان‌هاي مختلف كشور به فساد كشيده شده‌اند و بايد اين سئوال را مطرح كرد كه چرا نبايد پرونده زير 50 ميليون تومان در قوه قضائيه بررسي شود.
ابراهيمي بيان داشت: چرا قاضي كه راي صادر مي كند و پرونده فرهنگ و توسعه را مي‌بندد و خودش نيز چند ميليارد تومان از سود اين موسسه برداشت مي كند؟ اين پول‌هاي برداشت شده كجا رفته است، چرا آقاي رازيني حاضر به پاسخگويي در اين زمينه نيست؟  
وي با بيان اينكه متاسفانه يا خوشبختانه شهرام جزايري كه نماد، مفسد اقتصادي در كشور بود فرار كرد، گفت: قوه قضائيه نشان داد كه نمي‌تواند با يك نماد فساد اقتصادي مبارزه كند اگر شهرام جزايري فاسد و رشوه گير بود و از پول بيت المال دزدي مي كرد چرا از همان ابتدا به پرونده او رسيدگي نشد و پيگيري پرونده او 5 سال به طول انجاميد؟!  
ابراهيمي با اشاره به اينكه كساني نتوانستند با جواني كه تعدادي از نمايندگان مجلس و دولت را با پول بخرد برخورد كنند، گفت: به نظر مي‌رسد كه قوه قضائيه نمي‌تواند خطاب فرمان هشت ماده‌اي رهبر معظم انقلاب قرار گيرد.
وي خطاب به آيت الله شاهرودي و رازيني و كساني كه در راس قوا هستند، گفت: شما بايد به فرمان هشت ماده‌اي در سال 81 پاسخ دهيد و اگر فرمان رهبري فصل الخطاب است پس چرا به اين فرمان پاسخي داده نشد.
ابراهيمي همچنين با بيان اينكه ايجاد امنيت اقتصادي و شغلي وظيفه دولت و مبارزه با مفاسد اقتصادي وظيفه قوه قضائيه است، گفت: ما شاهديم كه عملكرد اين قوا با هم جابه جا شده است و رئيس جمهور نيز اعلام مي‌كند كه نام دو نفر از كساني كه هزار ميليارد از بيت المال را دزدي مي‌كند مطرح خواهد كرد و چرا اين مسائل پيگيري نمي‌شود؟!  
وي با بيان اينكه جاي تاسف است كه چرا بايد به جاي قوه قضائيه جنبش دانشجويي اظهار نظر كند، گفت: پرونده كلان زمين خواري در سيرجان رخ مي‌دهد و طلبه‌اي اين قضيه را پيگيري مي كند و دستگير مي شود و به جاي اينكه اين پرونده زمين خواري مورد بررسي قرار گيرد اين طلبه كه مطالبه عدالت كرده است به 91 روز زندان محكوم مي‌شود.  
ابراهيمي گفت: بايد پرسيد طبق كدام سند و ماده قانوني، 91 روز براي روحاني حكم صادر مي‌كنيد، چرا كه كسي در اين زمينه اعتراض نمي‌كند.  
وي به قاچاق كالاها در زمينه‌هاي مختلف اشاره و عنوان كرد: اگر دل شما براي امنيت شغلي مي‌سوزد چرا جلوي قاچاق كالاها را نمي‌گيرد و باعث ضرر رسيدن به سرمايه داران ايراني و جوانان ايراني مي‌شويد.  
وي به فرمايش مقام معظم رهبري در سال 80 اشاره و خاطرنشان كرد: به عنوان يك دانشجو از جنبشي كه سابقه نيم قرني دارد اين سئوال را مي‌كنم شما كه مورد خطاب رهبري هستيد به حقوق مردم رسيدگي نمي‌كنيد.
ابراهيمي با اشاره به اينكه در اين زمينه تكليف مردم چيست، اظهار داشت: احزاب توانايي وكيل گرفتن دارند اما مردم روستا چگونه مي توانند وكيل بگيرند به عبارتي آنقدر قوانين دست و پا گير در قوه قضائيه وجود دارد كه اين افراد دستشان به جاي بند نيست و چرا نبايد به حق مستضعفان رسيدگي شود.  
وي با بيان اينكه صاحبان اصلي انقلاب مستضعفان هستند، اظهار داشت: من به عنوان عقبه جنبش دانشجو كه هميشه مورد توجه مردم بوده است، به نمايندگان مجلس شوراي اسلامي دولت و قوه قضائيه مي گويم كه آنقدر سايت بازتاب معضل اساسي مملكت بوده كه شما نامه‌اي با امضاي 136 نفر مي‌نويسيد و اين قضيه را پيگيري مي كنيد چرا اين نمايندگان از حق مردمي كه در روستاها تضعيف مي شود نامه نمي‌نويسند و با اين‌ها برخورد نمي‌كنند.
دبير كل جامعه اسلامي دانشجويان با احزاب اتمام حجت كرد و گفت: چرا احزابي كه داعيه پيروي امام را دارند و همچنين احزابي كه سخن از آزادي بيان مي کنند، با اين مسئله برخورد نمي كنند.  
ابراهيمي ادامه داد: احزاب نشان دادند كه اگر همه مردم در نهايت فقر و همچنين در نهايت ثروت باشند احزاب كاري با آنها ندارد و تنها چيزي كه براي آنها مهم است راي گيري از مردم به نفع خودشان است.  
وي يادآور شد: شما نبايد جنبش دانشجويي را حزب تصور كنيد كه ترس از دست دادن منفعت خود دارد ما اعلام مي كنيم كه دانشجويان به مانند گذشته پياده نظام احزاب نيستند بلكه امروز به يك آگاهي رسيده‌اند كه اگر احزاب اين مسأله را پيگيري نكنند و با مردم حرف نزنند ما پيگيري مي كنيم.  
وي ادامه داد: برخي از شهرها و روستاها و در تريبون عدالت اداري برخي از قضات و كاركنان و سران قوه قضائيه به فساد مالي دچار شده‌اند و بايد جلوي آنها گرفته شود و گرنه ما اعتراضات خود را به رهبري اعلام خواهيم كرد.ابراهيمي ادامه داد: مردم ايران كه 27 سال به پاي انقلاب نشستند و خون دادند نبايد به خاطر اين اشتباهات و ندانم كاري‌ها مجازات شوند.
وي به سخنان شهيد مطهري در سال 59 اشاره و خاطرنشان كرد: اگر انقلاب اسلامي نتواند عدالت اجتماعي را به معناي واقعي محقق كند بايد منتظر روزي باشيم كه مردمي از جنس همين انقلاب اسلامي قيام كنند و انقلاب واقعي را روي كار بياورند. 


کد مطلب: 5975

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdch.qnmt23nwmftd2.html?5975

الف
  http://alef.ir