چرا انصار الله با عربستان مدارا می‌کند؟

بخش تعاملی الف - حسین رجایی

18 فروردين 1394 ساعت 12:25

اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.



پس از گذشت چند روز از شروع عملیات طوفان جاهلیت! (قاطعیت)، سیر تحولات، این سؤال بزرگ را پیش روی بسیاری قرار می‌دهد: چرا نیروهای یمنی بویژه انصارالله پاسخ قاطعی به تهاجم سعودی‌ها نمی‌دهند؟ در حالیکه آسیب‌پذیری شدید حکومت عربستان از ضربه به پالایشگاه‌ها، خطوط انتقال نفت، بنادر، فرودگاه‌ها و... آشکار است، دلیل این درنگ چیست؟ آیا به راستی انصارالله قدرت پاسخگویی را ندارد!؟

پاسخ به این سؤال شاید این‌گونه باشد که در شرایط کنونی پاسخ متقابل به عربستان در استراتژی هوشمندانه انصارالله جایی ندارد. هم عربستان و هم انصارالله به خوبی می‌دانند که عربستان با این روش، به هیچ وجه قدرت تغییر آنچه در یمن روی می‌دهد را ندارد و تنها به سه دلیل وارد این بازی خطرناک شده است:

۱- جلوگیری از سقوط پرستیز خود در منطقه
۲- امید بستن به اتفاقات آینده به خصوص اشتباهات انصارالله
۳- تأثیرگذاری بر روند مذاکرات هسته ای

اما روند حرکت نیروهای مقاومت در صفحه شطرنج منطقه به خوبی نشان داده است که آ‌ن‌ها به سادگی فریب بازی حریف را نخواهند خورد و با صبر و تدبیر، هر چالشی از سوی دشمن را به فرصت جدیدی مبدل می‌کنند.

انصارالله می‌داند که مهمترین حربه عربستان، تحریک مذهبی عرب سنی منطقه و همراه ساختن حکومت‌های آن‌ها با خود است. تبلیغ یک جنگ شیعه-سنی از سوی عربستان در همین راستا، در جهت مشروعیت بخشیدن به جنایت‌های آن تفسیر می‌شود. به همین روی، نیروهای یمنی باید از هرگونه اقدامی که به تحریک افکار عمومی منطقه دامن بزند، اجتناب کنند. گرچه در حال حاضر بسیاری از حکومت‌های عرب منطقه به ظاهر با عربستان متحد شده‌اند. اما این اتحادی شکننده است که گذر زمان و فشار افکار عمومی حکومت‌های مذکور براحتی می‌تواند آن را بشکند.

عربستان مدت زیادی نمی‌توانند به کشتار مسلمانان بی‌دفاع کشورهمسایه ادامه دهد. کدام منطق می‌پذیرد در حالیکه حتی مورد تجاوز قرار نگرفته‌اید، مسلمانان کشور همسایه را بمباران هوایی کنید!؟ هر لحظه که می‌گذرد، این سؤال از سوی مردم و حکومت‌های منطقه پررنگ‌تر می‌شود. اما پاسخ بی حساب انصارالله به این تهاجم، می‌تواند به کمک پروپاگاندای غربی- عربی، ورق را به نفع سعودی‌ها برگرداند. به عنوان مثال حمله به تأسیسات نفتی می‌تواند بهترین بهانه ورود کشورهای غربی به این معرکه جهت تأمین امنیت انرژی باشد و حمله به دیگر بخش‌ها سبب استحکام اتحاد عربی به بهانه دفاع از حرم امن الهی گردد.

از سوی دیگر عربستان به تنهایی قادر به تأثیرگذاری بر روی تحولات یمن نمی‌باشد. از سویی توان نظامی ورود به فاز زمینی را ندارد و از سوی دیگر نمی‌تواند با تهاجمات هوایی انصارالله و مردم مقاوم و غیرتمند یمن را به تسلیم وادارد. اما ورود دیگر کشورهای غربی و عربی به صحنه می‌تواند معادلات را پیچیده‌تر کرده، مردم یمن را همانند ملت‌های عراق و سوریه وارد یک جنگ فرسایشی کند.

در نهایت می‌توان گفت سیاست تمرکز بر روی صحنه داخلی و مدیریت صحنه خارجی بهترین راهبرد ممکن است که از سوی انصارالله پیگیری می‌شود.


کد مطلب: 265998

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcgyn9x7ak93y4.rpra.html?265998

الف
  http://alef.ir