چرا مردم کاهش قیمت اجناس را لمس نمی کنند؟

بخش تعاملی الف - علی اکبر اصفهانی

15 دی 1392 ساعت 7:05

اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.


همانگونه که مستحضرید در سال ۹۱ بعلت عذم نظارت دولت به بازار و یا برخی از سیاست های اقتصادی- سیاسی غلطی که دولت دهم در پیش گرفته بود اوضاع اقتصادی کشور بکلی از دست دولت خارج و هر تولید کننده و یا وارد کننده به هر قیمتی که باب میل انها بود ساعتی و یا روزانه بر اجناس خود می افزودن و کسی جلودار انها نبود.

حتی بیشتر دستگاه ها مخصوصا سازمان حمایت از مصرف کنندگان بیشتر بر طبل افزایش قیمت اجناس می کوبید و بجای اینکه حامی مصرف کننده باشد شد حامی تولید کننده و وارد کننده و ما شاهد بودیم در بیشتر مصاحبه ها از افزایش قیمت اجناس حمایت کرده اند و این افزایش قیمت را ناشی از سیر صعودی دلار می دانستند و در این راستا دو غول خودروسازان کشورمان در این اشفتگی ارز بی نصیب نماندند و روزانه از افزایش قیمت خودروی تولید داخل را می داند و بارها بارها مسئولان این دو شرکت خودروساز علت افزایش قیمت را افزایش قیمت دلار می دانستند و همین را مستمسک افزایش قیمت تولیدات خود دانستند و تنها به این بسنده نکردند با کاهش تولیدات خود به بهانه تحریم لوازم یدکی از خارج عملا عرصه را بر مردم هرروز تنگتر کرده اند و کسی هم جلودار آنها نبود که هیچ و حمایت هم می کرده اند.

اگر از بحث خودرو بگذریم شرکت های دیگری همچون شرکت لبنیات آنها هم به بهانه افزایش قیمت خرید شیر از دامداران هفتگی به قیمت محصولات خود می افزودند و این مردم بیچاره روز به روز از خرید محصولات لبنی فاصله می گرفتند و این شزکت ها کار را به اینجا خاتمه نداده بودند رو اوردن به کاهش وزن که همین الان هم گریبان گیر بازار هست در صورتیکه خداوند درقران می فرماید وای بحال کم فروشان. دولت دهم نه تنها از این بابت اقدامی صورت نمی داد بلکه به نوعی از این کار شرکت ها حمایت می کرد.

حال قیمت دلار که به مرز ۲۰۱۰تومان رسید و تقریبا نزدیک به ۱۰۰۰تومان کاهش داشت الان توجیه تولیدکنندگان و از کاهش محصولات خود پافشاری می کنند چیست؟

بنده پیشنهاد دارم برای آن دسته از تولیدکنندگان و واردکنندگانی که با کاهش قیمت مخالفند:

۱- دولت باید از اهروم فشار استفاده کند مثلا برای آن کارخانه برق را قطع نماید و یااز مردم بخواهد از خرید محصولات تولیدی انها امتناع کنند.

۲- هرگونه ارائه تسهیلات به آنها را باید چلوگیری نماید.

۳- واردات جنس مشابه آن کارخانه را با تعرفه پایین ازاد نماید تا این تولید کننده محترم نتواند در بازار حضور داشته باشد.

۴- سیستم نظارتی را بیشتر نماید.

۵- دولت باید باید از تولید اجناس بی کیفیت و با قیمت گزاف مقابله نماید.

۶-و........هزاران راهکار دیگر.

حال چند سوال از دولت محترم دارم:

۱- ایا دولت تا بحال از خودروسازان داخلی نسبت به کیفیت تولیدات انها اقدامی صورت داده است؟

۲- ایا دولت نسبت به کم فروشی شرکت ها برنامه ایی در دستور کار خود دارد؟

۳- چرا خوردروسازان ار نصب ایربگ ها واخیرا از نصب رادیو ضبط امتناع می ورزند آیا این تخلف نیست؟

۴- ایا کاهش نرخ تورم این است که از ۴۴% به ۵/۳۴%برسد؟ در صورتی میتوانیم بگوییم که تورم کاهش پیدا کرده است که مثلا اگر قیمت یک کالایی در اول ۹۱به مبلغ۵۰۰تومن بود و با قیمت دلار در پایان سال۹۱ به ۱۵۰۰تومن رسید و الان که در پایان ۹۲هستیم از ۱۵۰۰تومن مثلا به ۱۳۵۰تومن رسید ایا این کاهش تورم هست؟ اگر این ۱۵۰۰سال ۹۲ به کمتر از ۵۰۰سال ۹۱ برسد حق باشماست.

۵- چرا اختلاس هرروز در کشور بین مسئولان ما در حال رواج هست و هیچ انگیزه ایی برای برخورد با انها نیست؟


کد مطلب: 210718

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcgqz9x7ak9qu4.rpra.html?210718

الف
  http://alef.ir