‫پرونده فساد در بیمه ایران و خیابان فاطمی بالاخره به دادگاه رفت+تکمیلی‬

بخش داخلی الف، 1 خرداد 91

1 خرداد 1391 ساعت 9:15


نخستین جلسه رسیدگی به پرونده اختلاس بزرگ بیمه به ریاست قاضی مدیرخراسانی و با حضور چهار قاضی مستشار در دادگاه کیفری استان تهران برگزار شد.

در این پرونده که نام یک دانه درشت دولتی نیز در آن به چشم می خورد، 78متهم دارد که 10 نفر از آنها با قرار قانونی در زندان به سر می‌برند.

نماینده دادستان تهران با اشاره به پرونده 50 هزار صفحه ای اختلاس بیمه گفت: متهم ردیف دوم پرونده در روز تودیع و معارفه اش حدود 20 چک صادر و از حساب بیمه برداشت کرده بود.

قاضی ذبیح زاده اظهار داشت: متهم ردیف اول در جریان تحقیقات می گوید دو ماه پس از آغاز فعالیت در کرج اختلاس ها را آغاز کرده اما گزارش ها نشان می دهد روزی که آقای (د. ف) را به عنوان معاون اداری مالی به کرج آورد برنامه این اختلاس شروع شد. متهم ردیف دوم با قدرتی که در معاونت امور مالی داشت در همان روز انتصابش حدود 20 چک را صادر و برای نقد کردن به آقای (ج. الف) – متهم ردیف پنجم پرونده داد.
 
نماینده دادستان با اشاره به سوء استفاده متهم ردیف اول از همسرش در این پرونده، گفت: مدیر وقت بیمه ایران در کرج با تشکیل شبکه ای سازمان یافته، بیش از 7.5 میلیارد تومان پول از شرکت بیمه برداشت کرده بود.

قاضی ذبیح زاده معاون دادستان تهران در تشریح کیفرخواست متهم ردیف اول پرونده اختلاس از بیمه، اظهار داشت: ح.ن، 46 ساله رئیس وقت بیمه ایران شعبه کرج بازداشت متهم به مشارکت در اختلاس توام با جعل به میزان 74 میلیارد و 958 میلیون ریال از شرکت بیمه و همچنین اختلاس اولیه 2 میلیارد و 500 میلیون ریالی از بیمه شعبه فاطمی است.

نماینده دادستان در ادامه تشریح کیفرخواست، گفت: آقای د. ف، معاون مالی وقت شعبه که از متهمان پرونده نیز است در جریان بازجویی ها با اعتراف به جرم خود گفته است وقتی معاون اداری مالی شرکت در کرج شدم از پیشرفت خود خیلی خوشحال بودم. یک روز که از کرج به تهران می آمدم، متهم ردیف اول فاز سوء استفاده از من را مطرح کرد به دلیل اینکه می گفتند او آدم خطرناکی است پاسخی به پیشنهادش ندادم. او شب همراه آقای ج. الف، به خانه ام آمدند و دوباره آن پیشنهاد را مطرح کردند. آقای ج. الف، فرد بسیار خطرناک و با نفوذی بود و من از او می ترسیدم به همین خاطر قبول کردم با آنها همکاری کنم.

قاضی ذبیح زاده خاطر نشان کرد: این پرونده بیش از 100صفحه کیفرخواست و 100 جلد پرونده است که هرجلد آن حاوی 500 صفحه تحقیق از متهمان در دادسرا است. حالا این کیفرخواست مطلوب نیست و اقدامات مجرمانه متهمان مطلوب است؟

ذبیح زاده سپس به اتهامات متهم ردیف پنجم پرونده به نام ج. الف، اشاره کرد و گفت: متهم 38 ساله فاقد محکومیت کیفری است که بر اساس گزارش سازمان بازرسی شبکه سازمان یافته با محوریت او اقدام به برداشت غیر قانونی از حساب بیمه ایران می کردند که بیش از 65 میلیارد ریال بوده است. اغلب پول ها نیز به حساب او واریز می شده است.

وی ادامه داد: ارتباط ناسالم او با استانداری، امکانات مدیریت و مشاوره را برای وی فراهم کرده بود. همچنین سوء استفاده از موقعیت قضایی برخی افراد و واگذاری خودروهای گرانقیمت به اشخاصی و ارتباط با یکی از مقامات عالیرتبه قوه مجریه باعث شده او به اقدامات خود دست بزند.

در ادامه متهم ردیف اول به دفاع از خود پرداخت.متهم ردیف اول پرونده اختلاس بیمه با قبول اتهام اختلاس گفت: من تا چهار ماه پس از دستگیری دروغ می گفتم چون از سوی برخی از افراد تهدید شده بودم.

مبلغ اختلاس حدود 7.5 میلیارد تومان بوده است و من این را می پذیرم ولی اینکه دادستان می گوید ما شبکه ای کار می کردیم و با استانداری به صورت سازمان یافته کار می کردیم را قبول ندارم.

متهم در دفاعیات خود گفت: من تا چهار ماه پس از دستگیری دروغ می گفتم چون از سوی برخی از افراد تهدید شده بودم حتی هیئت کارشناسی قبلی هم مغرضانه با من برخورد می کرد ولی وقتی که هیئت کارشناسی تغییر کرد من لب به سخن گشودم و گفتم که با آقای (ف) به عنوان معاون خودم همدست بودم و آقای ( ج . الف) که از دوستان و آشنایان قدیمی بود و با هم رفت و آمد خانوادگی داشتیم در این پرونده شریک شدیم و من به هدف شومم رسیدم ولی با استانداری و بانک ارتباط نداشتم.

رئیس اسبق شعبه بیمه ایران در کرج گفت: من در شعبه بیمه فاطمی تخلف نکردم و آن اختلاس را آقای (ف) انجام داده بود و به من گفت چون در بیمه فاطمی موفق بودیم بیاییم در کرج هم اختلاس کنیم.

متهم گفت: بر اساس آیین نامه من پرونده ها را پس از سه سال امحاء کردم زیرا پرونده های خسارت های بدنی پس از سه سال امحاء می شود و پرونده های مالی بعد از 10 سال از بین می رود. من آنها را خمیر کردم اگر می توانستم تمام پرونده های بیمه را خمیر کرده و بیش از 500 میلیارد تومان اختلاس می کردم.
 
قاضی گفت: آیا شما به تنهایی می توانستید چک ها را صادر کنید ، متهم گفت: تعداد زیادی از افراد حدودا 10 نفر می توانستند امضا کنند ولی چک های اختلاس را من و معاونم امضا می کردیم.

وی گفت: یک قراردادی هم با آقای "ر" داشتیم که باید 500 فقره چک سفید امضا می کردم که برای خسارت های سرصحنه تصادف بود.  ولی سهم من از این اختلاس تنها یک و میلیارد تومان بود که با معاونم و آقای ( الف) در میدان نور زمینی خریدیم تا سرمایه گذاری کنیم که بعد فهمیدم وی این زمین را هم بالا کشیده است.

چندی پیش سخنگوی قوه قضائیه در جلسه مطبوعاتی اعلام کرده بود محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهور، یکی از متهمان پرونده اختلاس در شرکت بیمه، موسوم به حلقه فساد خیابان فاطمی است که به موقع به دادگاه احضار خواهد شد.

همچنین رئیس کمیسیون اصل نود نیز در واکنش به شانتاژهای خبری مبنی بر تعلل کمیسیون اصل نود در بررسی پرونده اتهامی رحیمی و تاثیر این بی توجهی در آزادی عمل مفسدین اقتصادی اظهار داشت: قوه قضائیه در حال رسیدگی به پرونده رحیمی و ماجرای فساد در بیمه ایران است.

پیش از این آیت الله لاریجانی رئیس دستگاه قضائی و حجت الاسلام پورمحمدی  رئیس سازمان بازرسی در اظهاراتی مشابه از پرونده بیمه ایران با عنوان فساد عظیم یاد کرده بودند.


کد مطلب: 156493

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcf1vdymw6dtja.igiw.html?156493

الف
  http://alef.ir