صبح بخير مجلس هشتم

16 مرداد 1387 ساعت 8:12



دو ماه پیش در چنین روزهایی در مجلس و محافل سیاسی ناگهان شاهد رشد زمزمه هایی درباره مماشات مجلس هفتم و دولت بودیم. طراحان این زمزمه ها، آقای دکتر حداد عادل را به ضعف و مماشات در برابر قانون گریزی‏های دولت متهم می‏کردند و این تصور را ایجاد کردند که با انتخاب آقای دکتر لاریجانی بجای آقای دکتر حداد، استقلال و صلابت در برابر دولت به مجلس هشتم باز خواهد گشت.

طراحان این زمزمه‏ها، جوی در مجلس هشتم درست کردند که در نتیجه آن و رایزنی‏ها و "تعاملات پشت پرده"، نه فقط آقای دکتر حدادعادل ریاست مجلس را به آقای دکتر لاریجانی واگذار کرد، بلکه تقریباً همه اصولگرایان تحولخواه (اصولگرایانی که به برخی روش ها و رفتارهای دولت محترم انتقاد دارند) را از هیات رییسه و ریاست کمیسیونهای مجلس حذف کردند و نهایتاً «اصولگرایان سنتی» تقریباً اختیار کامل هیات رییسه و کمیسیونهای مجلس هشتم را در اختیار گرفتند.

روز گذشته و به هنگام بررسی سوابق و رای‏گیری برای وزرای معرفی شده، آقای دکتر لاریجانی در حمایت از وزیر پیشنهادی دولت، نص صریح قانون را زیر پا گذاشت و به مخالفان نامزد وزارت کشور اجازه نداد دلایل و شواهد خود درباره فرد معرفی شده را در جلسه غیر علنی در اختیار نمایندگان قرار دهند.

لازم به یادآوری است بر اساس نص صریح قانون ماده 103 آیین‏نامه داخلی مجلس، در شرایط اضطراری که رعایت امنیت کشور ایجاب کند، با تقاضای کتبی ده نفر از نمایندگان و تصویب دو سوم کل نمایندگان، جلسه مجلس غیر‏علنی می شود و تشخیص اضطراری و ضروری‏بودن تشکیل جلسه غیر‏علنی به عهده کل نمایندگان است نه رییس‏مجلس. اما دیروز رییس محترم مجلس در اقدامی غیر‏قانونی این حق را از منتقدان دولت گرفت و اجازه نداد جلسه غیر‏علنی تشکیل شود، چرا که می‏دانست دلایل مخالفان وزیر پیشنهادی کشور در رای کل مجلس موثر خواهد بود و منتقدان وزیر پیشنهادی به دلایل [...]، مدارک خود را جز در جلسه غیر علنی مطرح نخواهد کرد ...

آقای دکتر لاریجانی روز گذشته نه تنها حق مجلس در استماع نظرات مخالفان و تصمیم گیری درست را ضایع کرد، بلکه به رییس جمهور محترم اجازه داد در اقدامی بی سابقه در تاریخ جمهوری اسلامی از رهبر انقلاب برای گرفتن رای مورد نظرش هزینه کند.

مجلس هفتم ـ همان مجلسی که به مماشات در برابر دولت محترم متهم می شد ـ در اولین برخورد با کابینه پیشنهادی، به چهار نامزد محترم که واجد توانایی برای وزارت نمی دانست، رای اعتماد نداد و رییس جمهور محترم را ناچار کرد برای وزارت نفت 3 بار نامزد جدید معرفی کند. ایستادگی مجلس هفتم در برابر رفتار دولت کار را بجایی کشاند که سخنگوی محترم دولت اعلام کردند "مجلس هفتم در استیضاح و بازخواست وزار رکورد شکست ".
 برادرانی که کنترل مجلس هشتم را در اختیار گرفته اند تحت این جو منتقدان دولت را از هیات رییسه و ریاست کمیسیونها کنار گذاشتند که استقلال و اعتبار را به مجلس بازخواهند گردادند. با این اوصاف فقط باید گفت: صبح بخیر مجلس هشتم
  توضيح ضروري:
بنا بر تصميم شوراي سردبيري الف؛ نظرات رسيده از خوانندگان با وسواس وحساسيت بيشتري بررسي مي شود و ادعاهاي اثبات نشده ونيز نظراتي كه حتي شائبه توهين، افترا يا كنايه نيش دار داشته باشند، تاييد نمي شود. الف نظرات رسيده از بينندگان محترم را كه داراي شواهد يا استدلال باشند و به تعميق و پيشرفت بحث كمك كنند منعكس مي كند
سردبيري الف   


کد مطلب: 30642

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcewp8x.jh87ei9bbj.html?30642

الف
  http://alef.ir