مسی بهانه ای برای شناخت ترول ها

بخش تعاملی الف - علی طاهری

20 آذر 1392 ساعت 8:49

اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.


ناهنجاری پس از آن روی داد که تیم ملی فوتبال ایران با تیم ملی آرژانتین برای بازی‌های جام‌جهانی هم‌گروه شد. عده‌ای که باید آنها را اراذل و اوباش اینترنتی یا ترول‌ (Troll) نام برد، به صفحه فیس بوک "لیونل مسی" کاپیتان تیم آرژانتین و بهترین بازیکن حال حاضر دنیا، حمله می‌برند و صفحه شخصی‌اش را که میلیون‌ها بازدید کننده در سراسر جهان دارد، با زشت‌ترین کلمات و رکیک‌ترین واژگان آن هم به زبان‌های مختلف، مزین نمودند.

پاسخ "لیونل مسی" به این هتک حرمت تنها یک جمله است:" این گونه رفتار ایرانی ها غیر دوستانه است و برای آنها اظهار تاسف می‌کنم." در ادامه گروهی از ایرانیان که عرق شرم و غیرت بر جبینشان نمایان شده بود، در جواب عده اول لب به سخن، نصیحت و در نهایت تقابل پرداختند و برخی از این گروه به نیابت از تمامی ایرانیان از "لیونل مسی" عذر خواهی نمودند.

اتفاق بسیار سریع و در خواب تمامی مسئولین افتاد؛ نزدیک به یکصد هزار "نـظر" تنها در یک شبانه روز توسط ایرانیان در آن صفحه ثبت شد و چهره نظام جمهوری اسلامی و ایرانیان، که برای عزت و کرامت آن، میلیاردها هزینه می‌شود و قرن‌ها است که برای آن خون جگر می‌خوریم، در عرض فقط چند ساعت در منظر جامعه جهانی فوتبال و جامعه فوتبال دوستان دنیا آسیب دید و این شکست اخلاق جامعه ایرانی توسط سایر رسانه‌های جهان، به خصوص رسانه‌های جهت دار، نشر داده شد.

لازم به ذکر است این اولین باری نبود که این ناهنجاری روی داد. در بازی تیم ملی والیبال مقابل ایتالیا و پس از برد ایران، مشابه این بزهکاری در فضای مجازی روی داده بود و به نظر می‌رسد که این ناهنجاری و بزهکاری باز هم روی خواهد داد. در این بین لازم است جامعه‌شناسان و روان‌شناسان به این بحث ورود کنند و ریشه‌های آن را بررسی نمایند تا این ناهنجاری، که نوع شنیع آن ظاهرا خاص ایرانیان است، شناخته و درمان گردد.

در پایان لازم می‌دانم توجه همگان از مردم و مسئولین را به چند نکته که به ذهن اینجانب می‌رسد، جلب نمایم:

۱- به هیچ عنوان نباید با فرافکنی رسانه‌ای آن را به غیر ایرانیان و یا گروهی خاص نسبت دهیم. اتفاقی که در پخش بعضی از برنامه‌های تحلیلی – خبری سیما مطرح شد: " ...که ای کاش می‌شد به مسی گفت که این‌ها ایرانی نیستند!". شاید در چنین شرایطی سکوت خبری بهتر باشد.

۲- نقش پلیس فتا در جلوگیری از بی ابرو شدن جامعه ایرانی توسط ترول‌ها و تعقیب آنها چیست؟ و آیا از نظر قانونی و قضایی حق پی‌گیری برای مدعی العموم وجود دارد؟

۳- می‌بایست به دستگاه‌های اطلاعاتی گوشزد نمود که: "امکان سوء استفاده از این نابهنجار اجتماعی در فضای مجازی توسط گروه‌های معاند وجود خواهد داشت."

۴- برخی از بزهکار شناسان فضای مجازی ایده‌ی: "به ترول‌ها غذا ندهید." را در مواجه با این ناهنجاری عنوان می‌دارند. این عبارت به این صورت تفسیر می‌شود که: "کاربران خوب به ناهنجاری کاربران بد هیچ توجه‌ای نداشته باشند. عبارات آن‌ها را نبینند و هیچ‌گونه پاسخی ندهند، تا غذای روح مریض آنان تامین نگردد."


کد مطلب: 208005

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdccx4qip2bqxx8.ala2.html?208005

الف
  http://alef.ir