وظیفه پلیس در برخورد با اتباع خارجی

بخش تعاملی الف - مریم اخوان

18 فروردين 1394 ساعت 10:58

اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.



تعداد اتباع غیر مجاز کشورهای همسایه در ایران و بخصوص در تهران به شدت افزایش یافته است و غیر قابل تحمل شده است. واقعیتی که با گشتی در شهر تهران به وضوح آن را حس خواهید کرد. فقط کافی است سری به میدان تجریش در تهران بزنید. در این محله به اصطلاح بالا شهر تهران به حدی تبعه غیر مجاز خواهید دید که فکر خواهید کرد در افغانستان هستید. درصد بسیار بالایی از مسافران مترو تهران را اتباع غیر مجاز تشکیل می دهند که برای تردد خود از این وسیله استفاده می کنند.

حتی پلیس مستقر در مترو هم این اتباع غیر مجاز را می بیند و کاری ندارد. اتباع غیر مجاز این روزها بدون هیچ ترس و واهمه ای در شهرها و روستاها اقامت دارند. بارها دیده ایم که این افراد از جلوی پلیس هم رد می شوند اما پلیس حتی مدارک اقامتی این افراد را هم بررسی نمی کند چه برسد به اینکه دستگر و اخراجشان کند.

جلوی یکی از پاساژهای معروف تهران گشت ارشاد پلیس با چند دستگاه ون مستقر است تا خانم های بدحجاب را جمع آوری کند اما به اتباع غیر مجاز شاغل در این پاساژ که مدام در حال عبور و مرور از جلوی ماموران هستند به هیچ عنوان کاری ندارند.

اتباع غیر مجاز کاملا در ایران رها شده اند و اگر وارد روستایی در ایران شوند از زمانی که وارد روستا میشوند حتی دهیاران که جزو وظایفشان است ماجرا را به پلیس اطلاع نمی دهند.

اتباع غیر مجاز هر زمان اراده کنند وارد ایران میشوند شغلی دست و پا کرده و حتی بعد از مدتی زمینه ورود سایر بستگان و خانواده خود را هم به ایران فراهم می کنند.

بارها برایمان سوالاتی مطرح شده است از جمله:
مگر وظیفه ذاتی پلیس برخورد با اتباع غیر مجاز نیست پس چرا این افراد براحتی در شهر تردد می کنند.

آیا پلیس در شناسایی و طرد این افراد از کشور ناتوان است؟
اگر پلیس توانایی شناسایی این افراد را دارد پس چرا ماجرا را رها کرده است؟
آیا نباید ورود و خروج به کشور ضابطه مند و منظم و قانونی باشد؟
آیا برای کشوری مثل ایران با این همه خطر بالقوه در مرزها رها کردن این موضوع مهم خطرناک نیست؟
حضور این تعداد کثیر تبعه غیر مجاز خطری برای امنیت ملی ایران محسوب نمی شود؟

آمارهایی که پلیس هر ساله از شناسایی و طرد اتباع غیر مجاز از کشور ارائه می دهد آیا مربوط به اتباعی نیست که بعد از مدتی حضور در ایران هوای سر زدن به کشور خود را داشته و خود را به پلیس معرفی کرده تا رایگان و بدون مجازاتی به افغانستان یا پاکستان بازگشت داده شوند؟ و آیا این افراد بعد از تمام شدن دید و بازدید خود در افغانستان یا پاکستان دوباره به آسانی توسط قاچاقچیان به ایران بر نمی گردند؟

چرا عراق که کشور جنگزده ای هست به سرعت قوانین سفت و سختی برای مجازات ورود غیر قانونی به عراق وضع کرد اما در ایران اتباع غیر مجاز رایگان تنها اخراج میشوند و یک هفته نشده بر می گردند؟

آیا ورود غیر قانونی به کشور نباید شامل مجازاتهای سخت تری شود؟

این رویه پلیس نا امیدی مردم و جوانان ایرانی را به دنبال داشته است چرا که حس می کنند مرزها و درهای کشور بی حساب و کتاب باز است و پلیس به وظیفه ذاتی خود عمل نمی کند.

سخنی هم با دوستان افغان:
به گفته امام خمینی رعایت قانون هر کشوری واجب شرعی است. ورود بی ضابطه به ایران هم جرم است و هم غیر شرعی. امام فرمودند اسلام مرز ندارد یعنی من ایرانی به فکر برادر افغان خود در افغانستان باشم و برای آبادانی افغانستان تلاش کنم اما این به این معنی نیست که ورود بی ضابطه به ایران اشکالی ندارد. چرا که قانون ایران هم اجازه ورود غیر قانونی را نداده است. برادران افغان ما هم باید رسم همسایگی را رعایت کنند و موجب ناراحتی و آزار ما نشوند.


کد مطلب: 265976

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdccmpqie2bqeo8.ala2.html?265976

الف
  http://alef.ir