نصیحت جمعيت ايثارگران

27 شهريور 1386 ساعت 16:01


كميته اقتصادي جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي روز سه شنبه با انتشار بيانیه ای، درباره تورم بي رويه اخير به دولت هشدار داد.
 به گزارش الف ، متن كامل اين بيانيه شش ماده اي به شرح زير است:


بسم الله الرحمن الرحيم در ماه ها و هفته هاي اخير، گزارش ها و اخبار بعضا نگران كننده اي از رشد قيمت برخي كالاهاي مصرفي و مواد اوليه توليد كنندگان مي رسد و اقشار مختلف مردم از تورم بي رويه ايجاد شده، اظهار تعجب و نگراني مي كنند.
كميته اقتصادي جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي لازم مي داند درباره علل تورم موجود و راه هاي مقابله و مهار آن نكاتي را به مسوولان و دولتمردان محترم يادآوري و پيشنهاد كند:

1.از آنجا كه رشد بي رويه تورم باعث فشار بر اقشار ضعيف تر جامعه مي شود و به فقير تر شدن فقرا و ثروتمندتر شدن مالكان دارايي هاي غير پولي مي انجامد و در عين حال برنامه ريزي براي كسب و كار و توليد را دچار اخلال مي كند، تورم ايجاد شده قطعاً بر خلاف اهداف، برنامه و شعارهاي دولت محترم دكتر احمدي نژاد بوده است.

2.گاهي ديده شده برخي مسوولان ارشد دولت، رشد قيمت ها را انكار مي كنند و يا با اين مساله به شكل مطايبه برخورد مي نمايند. كميته اقتصادي جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي به دولتمردان محترم يادآوري مي نمايد، تورم موجود فشار شديدي بر اقشار كم درآمد وارد كرده و جدي تر از آن است كه قابل انكار باشد و يا ناديده گرفته شود. انكار تورم موجود و يا عبور از كنار آن با مزاح و شوخي به هيچ وجه قابل قبول نيست.

3.هر چند مشكلات اقتصاد ايران اغلب ريشه در ساختارهاي نامناسب و يا سياستهاي اشتباه سالهاي دور دارد، اما رشد اخير تورم را نمي توان در همه موارد به سياست هاي نادرست دولت هاي قبل نسبت داد. به ويژه سياست هاي دولت محترم در افزايش بي رويه هزينه هاي عمراني و رشد كم سابقه نقدينگي در دو سال اخير را بايد از جمله مهمترين عاملان رشد تورم در ماه هاي اخير ارزيابي كرد. در واقع، با رشد پرشتاب هزينه هاي عمراني و نقدينگي در سالهاي 84 و 85، تورم امروز قابل پيش بيني بود و هشدارهاي لازم به موقع توسط اقتصاددانان دلسوز و خيرخواه داده شد.

جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي از اعضاي دولت محترم انتظار دارد ضمن رفع مستمر موانع توليد و سرمايه گذاري و هدايت نقدينگي موجود به سرمايه گذاري هاي توليدي، تا مهار تورم فعلي از هر گونه سياستي كه به رشد نقدينگي بيانجامد اكيداً بپرهيزند. از نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي نيز انتظار دارد با نگاهي ملي به اين موضوع دولت محترم را در محدود كردن هزينه هاي دولتي و مهار نقدينگي ياري فرمايند.
4.اقتصاد، يك علم تخصصي با روش ها و مباني نظري نسبتاً محكم است. نگاهي مهندسي، جزء نگر، تك بعدي و سطحي به مقولات اقتصادي از جمله موضوع بسيار پيچيده تورم، مشكلي است كه اقتصاد ايران سالها به آن مبتلا ست.

كميته اقتصادي جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي توجه سياستگذاران اقتصاد ايران را به اين نكته اساسي جلب مي كند كه حل معضل تورم، برنامه اي جامع، كل نگر و با مباني نظري روشن مي طلبد. تصميم هاي مقطعي و يا دستورات موردي براي توقف رشد قيمت يك كالاي خاص، نه تنها در ميان مدت و بلند مدت نمي تواند نيروهاي موثر در رشد تورم را خنثي كند، بلكه اغلب آثار و تبعات ناگوار ديگري خواهد داشت.

از دولت محترم انتظار مي رود در مواجهه با رشد قيمتها، از برخوردهاي دستوري مشابه آنچه در دولت هاي قبلي هم رواج داشت، بپرهيزد و براي مهار تورم، با توجه به اساس به سازوكار بازار رقابتي و البته مبتني بر عدالت، در جهت كاهش تقاضا و افزايش عرضه در بازار سياستگذاري كند.

5.با وجودي كه دولت نهم تلاش بي وقفه، خالصانه و صادقانه اي براي جبران نقايص، ناهنجاري ها و بي عدالتي هاي به ارث رسيده انجام مي دهد، اما تا وقتي يك فرماندهي واحد، پاسخگو، داراي مسووليت روشن و برنامه اي منسجم در موضوع اقتصاد در قوه مجريه وجود نداشته باشد، تلاشهاي شبانه روزي دولت محترم به شكل كامل و شايسته اي نتيجه نخواهد داد. به همين دليل از رييس جمهور محترم انتظار مي رود براي اقتصاد ايران يك فرماندهي واحد با نگاهي جامع و عميق به اقتصاد ايران و داراي تئوري و برنامه اي روشن با اهدافي كمي درباره تورم، اشتغال و مسكن طراحي و معرفي فرمايند.

6.مباني نظري و تجربيات گذشته در اقتصاد ايران نشان مي دهد، بدون مهار تورم، تلاشها براي سازندگي به بن بست خواهد رسيد. لذا مهار تورم بايد به عنوان هدف اصلي اقتصادي دولت اعلام شود و ديگر اهداف و برنامه ها ذيل آن تنظيم شود. تك رقمي كردن نرخ تورم، نه تنها تكليف قانوني دولت، بلكه ضرورتي اساسي براي برنامه ريزي هاي كسب و كار، رشد توليد و اشتغال و گسترش عدالت در جامعه است.

كميته اقتصادي جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي
27 شهريور 1386
  


کد مطلب: 15043

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcc1xqs.2bqp08laa2.html?15043

الف
  http://alef.ir