رکوردزنی های مصلی تهران و چند سوال

بخش تعاملی الف - ایلیا سالار

9 آذر 1393 ساعت 9:30

اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.


 
 

 

چند روز پیش یکی از مسئولان پروژه مصلای تهران در بخش خبری سیما، با توضیحاتی در خصوص پیشرفت های پروژه به ابعاد گنبد و مناره اشاره کرد که جای کمی تامل دارد. به گفته ایشان، گنبد مصلی از نظر ابعاد بزرگترین گنبد دنیا خواهد بود و مناره های آن با بیش از 130 متر ارتفاع بلندترین مناره های جهان! با کمی جستجو می توانید نامه سال 67 امام خمینی در خصوص پروژه مصلی را بیابید:

 

 


بسمه تعالی

انشاء الله در کنار ساختن مصلای تهران در ساختن بینش کفر ستیزی مسلمانان موفق باشید، ضمناً سادگی مصلی باید یادآور سادگی محل عبادت مسلمانان صدر اسلام باشد و شدیداً از زرق و برق ساختمان‌های مساجد اسلام آمریکایی جلوگیری شود. خداوند تمامی دست‌اندرکاران برپاکننده مساجد الله را تأیید فرماید.

روح الله الموسوی الخمینی24/8/67

 

دو نکته از این متن برداشت می شود اول اینکه در کنار ساخت مصلای در راه ساخت "بینش" هم کوشا و موفق باشید و دوم اینکه الگوی ساخت، سادگی مساجد صدر اسلام بوده و از زرق و برق که یادآور مساجد اسلام آمریکایی می باشد، "به شدت" پرهیز کنید. تاریخ نگاران به گواه منابع معتبر هم نظراند که پیامبر دوشادوش صحابه با دست خودشان مسجدنبی را بنا نهادند. بیهقی به روایت عبدالله بن عمر که مورد تصریح امام بخاری در صحیح قرار گرفته اینطور مسجد پیامبر را شرح می دهد: "مسجد پیامبر دارای دیوارها و پایه‌هایی از خشت خام بود و سقفش با شاخه‌های درخت پوشیده و ستون‌هایش تنه‌های خرما بود."

حالا جا دارد که در خصوص رکوردزنی های منبر و مناره مصلی تهران کمی تامل شود که آیا الگوی ما در اسلام، پیامبر و سنت و امامان هستند یا آل سعود یا آل خلیفه که بزرگترین و زیباترین مساجد را بنا کرده اما درون آنها را از هرچه که رنگ و بوی اسلام حقیقی داشته خالی نمودند. ساختن بزرگترین گنبد و مناره جهان در حالی که پیامبر با دست خود و خشت خام و شاخه های نخل مسجدش را بنا نهاده چه توجیه شرعی و عقلی ای دارد؟

 گزارش ها در مورد هزینه های صرف شده برای این پروژه در طی این بیست و پنج ساله خیلی مشخص نیست، تنها در این باره علیزاده معاون وزیر مسکن وقت ، رقم 325 میلیارد تومان  اعتبار را برای تکمیل فاز اول پروژه در سال 1389 اعلام کرده است. جدا از عدم شفافیت و صرف چندصد میلیارد تومن یا احتمالا چندهزار میلیارد تومن با احتساب تورم (به علاوه، آنها که با پروژه های عمرانی آشنایی دارند می دانند که طولانی شدن پروژه هزینه های جانبی و استهلاک را تا چه اندازه افزایش می دهد)، جا دارد این پرسش مطرح شود که آیا به عنوان یک کشور اسلامی، میخواهیم به دنیا، بلندترین مناره ها و بزرگترین گنبدهایمان را نشان دهیم، یا عمیق ترین فکر ها و روشن ترین اندیشه ها را؟ شاید نگرانی بزرگتر که نیاز به تامل جدی اصحاب دین و اندیشه دارد، این باشد که آیا کم کم فُرم و شکل و ظاهر دارد جای متن و اصل و محتوای دین را میگیرد؟ موضوعی که شاید با کمی دقت نظر در احوال جامعه، بتوان مصادیق آن را یافت.

بیانات رهبر انقلاب درباره «افطاری ساده»


کد مطلب: 250846

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcc0xqie2bqp48.ala2.html?250846

الف
  http://alef.ir