شکایت بی پایان پزشکان از منتقدانشان

بخش اجتماعی الف، 16 فروردین 94

16 فروردين 1394 ساعت 16:11


پخش سریال"درحاشیه"به کارگردانی مهران مدیری،حاشیه های فراوانی ایجاد کرده است.

قیل از پخش این مجموعه تلویزیونی وزیر بهداشت در نامه ای خواستار توقیف آن شد. اما داستان اعتراض ها پس از پخش سريال وارد فاز جديدي شد؛ در حالي‌كه هنوز از پخش چند قسمتي از اين سريال نگذشته بود سايت سازمان نظام پزشكي شيوه اعتراض خود را تغيير داده و با فراخواني بسيار عجيب، از همكاران خود دعوت كرده است تا در كمپين اعتراضي به اين سريال ثبت نام كنند و در صورتي كه آمادگي حضور در تجمع را نيز دارند اعلام نمايند.

البته نوع رفتار سازمان نظام پزشکی مسبوق به سابقه است. در اولين نمونه سازمان نظام‌پزشکي کشور در خردادماه ١٣٩٣ در نامه‌اي به رييس سازمان صداوسيما خواستار برخورد با برنامه تلويزيوني «شوق زندگي» شد. در اين برنامه، بخشي از تخلفات پزشکان در حوزه‌هاي مختلف مورد بحث و نقادي قرار گرفته بود و پس از آن طي نامه‌اي به عزت‌الله ضرغامي رييس سازمان صداوسيما اعتراض خود را اعلام کرد.

پس از آن پخش برنامه ثريا در شبکه يک ‌سيما و انتقاد از اختلاف درآمدي بالا ميان پزشکان و پرستاران و همچنين درآمدهاي نجومي برخي پزشکان صداي اين سازمان را درآورد. به طوري‌که سازمان نظام‌پزشکي کشور طي نامه‌اي با عنوان اعتراض جمعي از پزشکان، اعلام کرد: «در اين برنامه (ثريا) با ارايه آمار و ارقام غيرواقعي از درآمدهاي نجومي پزشکان سعي در معرفي آنان به عنوان مرفهيني بي‌درد شد که به تحصيل درآمد نامشروع مشغول‌اند و از سوي ديگر با مقايسه درآمد آنان با جامعه پرستاري سعي شد به‌نحوي پزشکان را عامل تضييع حق آنان معرفي کند.»

از مردم هم شکايت مي‌کنيم!
درهمین حال، شرق گزارش کرده، رويکرد تعجب‌برانگيز سازمان نظام‌پزشکي در مواجهه با منتقدان اما به اينجا و برنامه‌هاي صداوسيما ختم نمي‌شود. چراکه اين سازمان در دي‌ماه سال ١٣٩٣ همزمان با فعاليت سامانه ثبت شکايات تعرفه‌اي اعلام کرد: «اگر کسي به‌ناحق از پزشکان شکايت کند، نظام‌پزشکي از او شکايت مي‌کند.» علاوه بر اين، در اسفندماه سال ١٣٩٣، سازمان نظام‌پزشکي خبر از شکايت از پزشک ايراني دانشگاه مونستر آلمان داد. دکتر علي گرجي پزشک ايراني دانشگاه مونستر آلمان در گفت‌وگو با يکي از خبرگزاري‌ها عنوان کرده بود: «برخي پزشکان ايراني درآمدي پنج‌برابر پزشکان آلماني دارند.» انتقادي که بازهم به مذاق اين سازمان خوش نيامد و رييس سازمان نظام‌پزشکي کشور با ارسال نامه‌اي به معاونت انتظامي اين سازمان از وي شکايت و خواستار بررسي دقيق موضوع شد.»

«در حاشیه» مهران مدیری زیر و رو شد!
سریال «در حاشیه» قرار است تا قسمت سی‌ام بخش‌های بیمارستانی خود را به اتمام برساند و به نوعی به فشارها و حاشیه‌هایی که با آن مواجهه شده، پایان دهد. به طوریکه ادامه این سریال منوط به رعایت شرط هایی شده است.

از جمله‌ی این شروط می‌توان به بیشتر شدن سکانس‌های مربوط به دکترهای مثبت سریال اشاره کرد. البته به نظر می‌رسد سکانس‌های مربوط به شخصیت دکتر مثبت در سریال، از جمله مواردی است که در بازنویسی‌ به سریال اضافه شده است.
پزشکان نقدپذیر باشند
به طور حتم، در جامعه پزشکی هم با پزشکان ناکارآمدی مواجه هستیم که باید به نحوی با‌ آنها مقابله کرد و آنها را مورد نقد قرار داد و این ناکارآمدی در اغلب صنوف و مشاغل وجود دارد.

معترضان به «در حاشیه» باید به این سوال اساسی پاسخ دهند که می‌خواهند معضلات و مشکلات جامعه پزشکی ایران، همان موارد محدودی که «در حاشیه» خیلی ملایم و نرم از کنار آن گذاشته است را منکر شوند؟ معترضان به «در حاشیه» منکر وجود زیرمیزی، نرخ جداگانه برخی از پزشکان برای عمل جراحی، تجویز بی‌رویه دارو و اعمال پزشکی، بی‌تخصصی برخی پزشکان و... هستند و اگر منکر نمی‌شوند، جایی جز رسانه محل نمایش و نقد این اعمال برای اصلاح است؟


کد مطلب: 265758

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcammnua49ni01.k5k4.html?265758

الف
  http://alef.ir