خاندوزی: ۱۰ میلیون فرصت فساد، از طریق درگاه ملی مجوزها خشکانده شد

  4021209081 ۱۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

وزیر اقتصاد و امور دارایی گفت: نزدیک به ۱۰ میلیون فرصت فساد فقط از طریق پیاده سازی درگاه ملی مجوز خشکانده شده است.

خاندوزی: ۱۰ میلیون فرصت فساد، از طریق درگاه ملی مجوزها خشکانده شد

به گزارش ایرنا از وزارت اقتصاد، سید احسان خاندوزی روز سه شنبه در آیین رونمایی از سامانه مدیریت ریسک فساد وزارت اموراقتصادی و دارایی افزود: سامانه مدیریت ریسک فساد در واقع سامانه‌ای برای کاهش زمینه یا بسترهای فساد است. این سامانه نتیجه ماه‌ها تلاش همکاران ما در این وزارتخانه و بیرون این وزارتخانه بود که البته بسیار متاسفیم از اینکه این تلاش ها به درستی و کافی به گوش عموم مردم نمی رسد اما باید در این راه با قدرت تر و در تراز مردم ایران و منویات و فرمایشات مقام معظم رهبری که بیتس سال پیش در خصوص مبارزه با فساد بیان کردند، عمل کنیم.

وی تصریح کرد: در حوزه اقتصادی یکی از اقدامات مهم و سهل‌الوصول برای مبارزه با فساد، اطلاع رسانی در مورد فساد است. چه در وزارت اقتصاد و چه سایر وزارتخانه ها و سایر بخش هایی که گردش های مالی بزرگ رخ می دهد، هرازگاهی دولت یکی از فسادهای بزرگ را رسیدگی و آن را اطلاع رسانی کند و در عین حال راه تکرار آن را نیز ببندد.

وزیر اقتصاد افزود: رویکرد رئیس جمهوری این است که باید بتوانیم ناظر به اصلاحات واقعی امور و رو به آینده، دستاوردی برای مردم و فعالان اقتصادی داشته باشیم و نباید وقتمان را در گذشته سپری کنیم.خاندوزی اضافه کرد: فساد که رخ می‌دهد چند بستر را درگیر می‌کند و ما در مقام قوه مجریه باید این زمینه‌های لغزنده‌ای که باعث می‌شود، تعدادی از فعالان اقتصادی در بخش های مختلف دچار رفتارهای فساد و سوءاستفاده شوند را از بین ببریم.

خاندوزی گفت: یکی از محورهای فسادزا مربوط به مقررات یا ساز و کارهای اجرای قانون و فرآیندهای اجرایی ما است و یا به دلیل در مصونیت قرار گرفتن و عدم شفافیت‌ها و تعارض منافع شاهد بروز زمینه فساد بودیم.

وی به برخی اقدامات مبارزه با فساد اشاره کرد و ادامه داد: در حوزه مقرراتی که منجر به فساد اقتصادی می شد، از جمله اقدامات مقابله با فساد حذف رانت ارز ۴۲۰۰ تومانی بود که چقدر شرکت های اقتصادی را در مسیر تجاری وارزی کشور دچار فساد می کرد.

خاندوزی با بیان اینکه جلوگیری از تغییرات مستمر بخشنامه‌ها از دیگر برنامه‌های مقابله با فساد بود،اظهار کرد: به عنوان مثال گاهی در طول سال یک محصول ۶ بار تغییر تعرفه می داد. این امر باعث می‌شد کسانی که از رانت اطلاعاتی برخوردار بودند سودهای میلیاردی ببرند. ما با جدیت در گمرک مقابل این مساله ایستادیم. در همین راستا در ۱۱ ماهه امسال ۱۱۹ بخشنامه صادر شد در حالی که این رقم در ۱۱ ماهه پارسال ۲۵۰ بخشنامه بود که این مدل مقرره گذاری فساد در کشور ایجاد می‌کرد.

وی تاکید کرد: هرچند برخی از مقاومت برخی از دستگاه های اجرایی و دیوان‌سالاری کشور این بود که با دست باز بخش نامه صادر کنند، فشار وار می کردند اما ما مقابل این فشارها ایستادیم و از فعالان اقتصادی دفاع کردیم و این از جنس مقرراتی بود که خود فساد ایجاد می کرد. همچنین برخی از قیمت گذاری ها و سیاست‌های پولی و ارزی نیز فسادزا بودند.

وزیر اقتصاد افزود: محور دوم مربوط مقررات نبود بلکه فرآیندهای اجرایی دستگاه‌ها بود که زمینه مفسدپروری را در کشور ایجاد می‌کرد؛ آنچه به صورت برجسته در پیش چشم مردم است که بسیاری از فرآینده از طریق درگاه های ملی انجام می شود به این معناست که بسترهای زیادی از بروز و احتمال فساد کاهش پیدا می کند. در همین راستا اقداماتی انجام شد که به عنوان نمونه همین که فرایندهای اخذ مجوز از دستگاه‌های کشور در قالب درگاه ملی انجام می‌شود یعنی بسترهای بروز فساد جمع می‌شود.

وزیر اقتصاد اعلام کرد: تاکنون نزدیک به یک میلیون و ۵۰۰ هزار مجوز کسب و کار صادر شده از درگاه ملی وجود دارد. بنابراین نزدیک به ۱۰ میلیون فرصت فساد فقط از طریق پیاده سازی درگاه ملی مجوز خشکانده شده است.

وی ادامه داد: همچنین با مفاسدی که دولت‌های قبل در حوزه مالیاتی مواجه بودند، بر اساس دستور صریح رییس جمهوری برای مقابله بدون تعارف با این افراد بود برخورد شد. در این بخش دادستانی مالیاتی را تقویت کردیم و فرآیند برخط مالیاتی را برای این منظور نیز ایجاد کردیم.

خاندوزی افزود: امروز همه اوراق مالیاتی از طریق پورتال رسمی سازمان امور مالیاتی به مودیان ابلاغ می‌شود و برای دریافت و اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی و … نیاز به حضور فیزیکی مودی نیست که همین امر جلوی فسادهای مالی را می‌گیرد.

وی با بیان اینکه امروز ۷۵ درصد گواهی عدم بدهی مالیاتی به صورت سیستمی صادر می‌شود، گفت: تلاش می‌کنیم که تا پایان دولت در هیچ یک از فرایندهای مالیات ستانی نیاز به حضور مودی نباشد و همه فرآنیدها به صورت برخط انجام شود.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه در مورد بروز فساد در گمرک حواشی زیادی بود، افزود: در مورد بخش مهمی از ارزش‌های گمرکی سامانه گمرک شفاف شد؛ به عنوان نمونه تمام صورت جلساتی که برای تعیین ارزش گمرکی تک تک قطعات، ماشین آلات و… بود را در سامانه گمرک بارگذاری کردیم تا همه ببینند.

خاندوزی ادامه داد: همچنین سازمان اموال تملیکی از تاریکخانه خارج، انبارها ساماندهی شده و فروش‌ها به صورت آنلاین انجام می شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی اضافه کرد: ابربدهکاران بیمه‌ای شناسایی و به همه شرکت‌های بیمه‌ای دستور داده شد که این افراد را شناسایی کنند و از آنجایی که صنعت بیمه نگران ورشکستگی برخی از بیمه ها به دلیل ایجاد ناطمینانی بود،تاکید کردیم که علاوه بر اجرای این مساله راه این ورشکستگی و از بین رفتن اعتماد مردم نیز بسته شود.

وی گفت: هر قدر برای مبارزه با فساد انرژی و وقت هزینه کنیم، شاهد ده‌ها برابر ثمره آن خواهیم بود و امیدواریم در روز پایان خدمت در وزارت اقتصاد زمینه و بستر پاک‌تری را برای آیندگان به ارث بگذاریم تا فساد پرریسک تر و پرهزینه‌تر شود

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۴۰۰۶۰۶۲۳:۴۳:۵۰ ۱۴۰۲/۱۲/۹
اینهمه واحد های قانونگذاری و نظارتی و ...داریم و همه هم از مالیات مردم حقوق می‌گیرند چرا اینهمه مکرراً جرایم مفسدانه تکرار میشود غیر از مجازات افراد مفسد بایستی واحد های نظارتی و قوانین و مجازات‌ها هم مورد بازبینی قرار گیرد و ترک فعل آنها مورد رسیدگی و قصور آنها هم شامل مجازات شود قطعا قوانین بازدارنده نیست مجازات‌ها بازدارنده نیست مدیریت و نظارت ها کافی نیست و مدیریتشان بد ستی انجام نمیشود میدانید هر عمل مغسدانه و کلاه برداری چه فشار روانی و مالی به ملت وارد میکند وقتی مفسدان را برایشان هتل داخل زندان درست میکنید معلوم است جرم فساد مکرر میشود و اینگونه مجازات های فاقد بازدارندگی موجب تبلیغ فساد است فرد مفسد و کلاهبردار میخواهد برادر و فامیل و فرزند هر کسی باشد مفسد فی الارض است و باید اعدام شود
ناشناس۳۴۰۱۲۱۸۱۶:۲۵:۲۴ ۱۴۰۲/۱۲/۱۰
امیرمؤمنان علی علیه‌السلام پس از دریافت خبر موثق از خیانت «ابن هَرمَه» مسئول اقتصادی بازار اهواز، به ابن رفاعه، حاکم اهواز، نامه‌ای کوتاه ولی در نهایت شفافیت و قاطعیت نوشت. ترجمه نامه این است: با دریافت نامه من، فوراً ابن هرمه را از مسئولیت بازار عزل کن؛ به‌خاطر حقوق مردم، او را زندانى کن و همه مردم را از از عزل و بازداشتش با خبر نما؛ تا اگر شکایتى دارند، اعلام کنند. این حکم را به همه کارکنان دولتی ابلاغ کن تا سیاست مرا بدانند. در این کار، نسبت به ابن هرمه نباید غفلت و کوتاهی شود و الاّ نزد خدا هلاک خواهى شد و من نیز به بدترین وجه تو را از مسئولیت عزل می‌کنم؛ و تو را به خدا پناه مى‌دهم از این که در این کار کوتاهى کنى. اى رفاعه! روزهاى جمعه او را از زندان بیرون آر و پس از نواختن سى و پنج ضربه تازیانه بر او، وی را در بازار بگردان؛ تا اگر کسى از او شکایتى داشت و شاهد آورد، شاکی و شاهدش را سوگند بده؛ آنگاه حق او را از مال ابن هرمه بپرداز؛ سپس دست بسته و با خوارى او را به زندان برگردان و برپایش زنجیر بزن؛ تنها برای اقامه نماز زنجیر را از پایش در آر و اگر براى او خوردنى و نوشیدنى و یا پوشیدنى آوردند، مانع نشو؛ ولی به کسى اجازه ملاقات با او را نده تا راه فرار از تعقیب و مجازات را به او بیاموزد و اگر به تو گزارش رسید که کسى در زندان چیزى به او آموخته که مسلمانى از آن ضرر مى‌بیند، آن‌کس را مى‌زنى و زندانى مى‌کنى تا توبه کند و از عمل خود پشیمان شود. اى رفاعه ! همه زندانیان را براى هواخوری به حیاط زندان بیاور، غیر از ابن هرمه را؛ مگر آن که بر جانش بیمناک باشى که تنها در این صورت به او هم با زندانیان دیگر اجازه هواخوری بده. اگر توان بدنی دارد هر سى روز، سى و پنج شلاّق بر بدنش مى‌زنى؛ جریان امور را گزارش کن و حقوقش را قطع کن. جانشین او را نیز معرفی کن.
ناشناس۳۴۰۱۲۲۲۱۶:۲۸:۳۲ ۱۴۰۲/۱۲/۱۰
«وَالسَّارِقُ وَالسَّارِقَةُ فَاقْطَعُواْ أَيْدِيَهُمَا جَزَاء بِمَا كَسَبَا نَكَالًا مِّنَ اللّهِ وَاللّهُ عَزِيزٌ حَكِيمٌ؛ دست مرد دزد و زن دزد را، به کیفر عملی که انجام داده‌اند، به عنوان یک مجازات الهی، قطع کنید و خداوند، توانا و حکیم است
ناشناس۳۴۰۱۲۲۶۱۶:۳۱:۰۸ ۱۴۰۲/۱۲/۱۰
نقل است که پیامبر خدا طی سخنی که برای مردم می گوید به نکته ای بسیار مهمی اشاره می کند. « می دانید علت هلاکت اقوام و ملل چیست؟ » تبعیض و نابرابری باعث هلاکت اقوام می شود، اما در امت من نباید این عمل رواج یابد. آن حضرت می فرماید: «ای مردم! همانا به هلاکت رسانید پیشینیان شما را تبعیض در رفتارشان که اگر فردی سرشناس دزدی می کرد او را مجازات نمی کردند و اگر ضعیفی دزدی می کرد او را مجازات می کردند. به خدا قسم اگر فاطمه دختر محمد دزدی کند حتما او را مجازات خواهم کرد»(صحیح مسلم، ج۱۱، ص۱۸۶، به نقل از آیت الله منتظری، اسلام دین فطرت، ص۶۱۹).
ناشناس۳۴۰۱۲۲۹۱۶:۳۳:۱۰ ۱۴۰۲/۱۲/۱۰
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند: إنّما أهلک الّذین من قبلکم أنّهم کانوا إذا سرق فیهم الشّریف ترکوه و إذا سرق فیهم الضّعیف أقاموا علیه الحدّ؛ هلاک پیشینیان شما از آنجا بود که دزد معتبر را رها می کردند و دزد ضعیف را مجازات می دادند. نهج الفصاحه
ناشناس۳۴۰۱۲۴۵۱۶:۴۷:۳۸ ۱۴۰۲/۱۲/۱۰
امام علی(ع) بعد از بیعت مردم با آن حضرت، به تمام افرادى که اموال بیت المال را غارت کرده بودند یا از طرف خلیفه به آنها اهدا شده بود هشدار مى دهد و به آنها اعلام مى کند که باید تمام این اموال را به بیت المال باز گردانند... اگر باز نگردانند با قدرت از آنها خواهد گرفت حتی اگر کابین زنان شده یا کنیزانى با آن خریده شده باشد و این کار به نفع خود آنها مى باشد و هیچ چیز نمى تواند حقوق گذشته را باطل کند.....
گمنام۳۴۰۰۸۰۱۰۹:۱۴:۵۰ ۱۴۰۲/۱۲/۱۰
عرض ادب و احترام و تشکر از این امر ما دامداران و کشاورزان ایران خواهشمندیم در خصوص مجوزهای حوزه کشاورزی و دامپروری هم از طریق درگاه مجوزها فکری برای آن انجام گردد که دوستان مدیران جهاد با داشتن اعتبار انچنانی و داشتن هزاران مرکز خدمات جهاد در سطح کشور با یک صورتجلسه در هر آبادی یک مرکز خدمات غیر انتفاعی کشاورزی در یک باب مغازه زیر مجموعه سازمان نظام مهندسی کشاورزی راه انداختند با امکانات جهاد و با فشار به تولید کننده بکارگیری اجباری کارشناس فنی را برای طرح ها ی تولیدی ایجاد کردند که خاصیتی جز افزایش هزینه ها ندارد افراد خاص کارشناس فنی چندین طرح شده اند و ماهانه چندین میلیون پول می گیرند از تولیدکننده بدون هیچ کاری به قرآن و از طرف دیگر برای صدور و تمدید و گرفتن کارشناس فنی بدون یک لحظه و یا یکبار حضور در واحد تولیدی در حال حاضر انجام میگردد دامدار و کشاورز باید پول بدهد بر اساس یک صورتجلسه ، خواهشمندیم فقط یک بررسی بکنید تا نتیجه این همه دوندگی تولیدکنندگان را با زدوبندهای خارج از قانون در هر استان به طریقی را به سادگی دریابید برای مجوز پرورش شتر 5 میلیون تومان برای صدور مجوز هزینه کردم تازه جواب دادند نمی شود و اگر شود هر سال برای تمدید دوباره 5 میلیون چه خبره ./ مجوزهای جهادکشاورزی را هم سامانه ای کنید (((((هزینه صدور و تمدید مجوز و زمان بر بودن آن مشکل بزرگی است )))))
ناشناس۳۴۰۰۸۲۰۰۹:۲۹:۴۷ ۱۴۰۲/۱۲/۱۰
10 میلیون یعنی یک هشتم جمعیت ایران. می خواستند فساد کنند؟!!!!!
ناشناس۳۴۰۰۹۵۷۱۱:۴۱:۴۴ ۱۴۰۲/۱۲/۱۰
اونی که بافساد به جاهای رسیده رشد کرده شما همه راهرو ببندی اون باز به یک راهی دیگه وارد فساد میشه
ناشناس۳۴۰۱۱۶۰۱۵:۲۶:۲۱ ۱۴۰۲/۱۲/۱۰
مگر چقدر فساد بوده كه كه ده ميليون ان پيشگيري شده؟
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. من عجله ندارم!

  2. نیش و کنایه های «بومرنگی» روحانی!

  3. نگاهی به مسیر بازیگرانی که مهاجرت کردند/ از بازیگری تا رقص و رانندگی تاکسی!

  4. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  5. اصلاح‌طلبان مقابل «نصیری» سکوت نکنند

  6. ادعای عجیب روحانی: ما بورس را رشد دادیم، اینها بورس را زمین زدند!

  7. نظرات برگزیده مخاطبان الف: دولت در گام اول باید مشکلات را انکار نکند/ رانندگان اسنپ و تپ‌سی باید حمایت شوند

  8. بازداشت عوامل پشتیبان گروهک جیش‌الظلم در راسک

  9. هشدار دیوان کیفری بین‌المللی به آمریکا و رژیم اسرائیل

  10. قحطی مانتوی بلند و دکمه‌دار در تهران!

  11. مشروبات تقلبی از جامعه پزشکی هم قربانی گرفت

  12. حقوق کارکنان وزارت کشور ترمیم می‌شود

  13. دور باطلی که تمامی ندارد!

  14. جریان دائمی تجارت، به جای تعطیلی روز شنبه

  15. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  16. حکم اعدام بابک زنجانی نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد

  17. تضادی عجیب و پر ابهام!

  18. برای این عکس شما تیتر بزنید

  19. قبل از مهاجرت، بعد از مهاجرت!

  20. دو ناوشکن آمریکایی در دریایی سرخ شکار شدند

  21. رشد شدید بدهی‌ها در دولت روحانی/ عبور از بحران بدهی در دولت رئیسی

  22. آقای رئیس‌جمهور! لطفاً فراموش نکنید!

  23. هشدار حسین شریعتمداری؛ فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!

  24. نظر جالب شریعتمداری درباره طرح نور و لایحه حجاب/ پاسخ خلجی به انتقادات نمایندگان درباره قیمت دلار

  25. سردار رادان: عده ای تلاش می کنند مردم قانونگریز شوند

آخرین عناوین