سال آینده، سال رونق سرمایه‌گذاری خطرپذیر خواهد بود

  4021202068

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در غرفه خبرگزاری فارس در نمایشگاه رسانه‌های ایران از تمرکز بر تقویت صنعت سرمایه‌گذاری خطرپذیر (VC) در سال آینده خبر داد.

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، بانک‌ها که بایستی یکی از بازوهای مهم تأمین مالی برای شرکت‌ها و کسب‌وکارهای نوآورانه و دانش‌بنیان باشند، با نگاه سنتی و درخواست وثیقه‌های سنگین، دریافت وام را برای افراد و شرکت‌ها به یک رویا تبدیل می‌کنند. به همین دلیل، شرکت‌های نوپا و مخصوصا کسب‌وکارهای مبتنی بر دارایی‌های فکری و نامشهود، نمی‌توانند به بانک‌ها مراجعه و از تسهیلات آن‌ها استفاده کنند و بایستی از ابزارهای دیگر تأمین مالی مانند سرمایه‌گذاری خطرپذیر استفاده کنند.در سرمایه‌گذاری خطرپذیر، یک صندوق یا شرکت سرمایه‌گذار در ازای سهام شرکت، در آن سرمایه تزریق می‌کند و ریسک‌های توسعه شرکت را کم می‌کند. محمدصادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در غرفه خبرگزاری فارس که در نمایشگاه رسانه‌های ایران بر پا شده است، از برنامه‌ریزی این بازیگر دولتی زیست‌بوم تأمین مالی برای تقویت صنعت سرمایه‌گذاری خطرپذیر خبر داد.خیاطیان در گفت‌وگو با خبرنگار علم و فناوری فارس گفت: نگاه به تأمین مالی حوزه دانش‌بنیان و شرکت‌های حوزه فناوری بایستی به صورت علمی و مبتنی بر تجربیات بین‌المللی باشد. تسهیلات بانکی، ابزار تأمین مناسبی برای شرکت‌های نوپا نیست. شرکت‌های نوپا که هنوز بازار خود را توسعه ندادند و تبدیل کردن آن‌ها به بدهکار سیستم بانکی در همین ابتدای راه، توسعه آن‌ها را دچار مشکل می‌کند.
 
 وی افزود: برای این شرکت‌ها سرمایه‌گذاری خطرپذیر ابزار مناسب‌تری برای تأمین مالی است. سرمایه‌گذار خطرپذیر در سود و زیان شرکت، شریک می‌شود و می‌تواند با کمک به پیشرفت شرکت، آن را به مرحله‌ای برساند که بتواند از تسهیلات بانکی نیز استفاده کند. بانک‌ها بعد از اینکه شرکت بتواند بازار خود را تثبیت کند و جریان نقدینگی مناسبی داشته باشد، آن را خواهند پذیرفت و شرکت می‌تواند از تسهیلات سیستم بانکی نیز برای تأمین مالی استفاده کند.رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: متأسفانه صنعت خطرپذیر یا صنعت VC در کشور ما هنوز نوپاست و آنطور که باید، شکل نگرفته است؛ اما به کمک مشوق‌های قانونی که در قانون جهش تولید دانش‌بنیان در نظر گرفته شده است، امیدواریم سال آینده بتوانیم به رونق این صنعت کمک کنیم تا شرکت‌های نوپا بتوانند توسعه بازار خود را از این طریق انجام دهند.خیاطیان در خصوص وثیقه‌های بانکی برای دریافت تسهیلات گفت: نگاه بانک‌ها همچنان سنتی است و تصور آن‌ها این است که شرکتی که برای دریافت وام به بانک مراجعه می‌کند باید دارای سرمایه فیزیکی با نقدشوندگی بالا مثل زمین، ملک، ساختمان یا سهام باشد، درصورتی که در نقطه مقابل شرکت‌های دانش‌بنیان سرمایه و درآمد خود را در دانش فنی یا تحقیق و توسعه هزینه می‌کنند نه در خرید ملک و زمین و... . این یک فاصله مفهومی است که ما با بانک‌ها داریم.
 
 او در خصوص یک راه‌حل این مشکل گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق‌های پژوهش و فناوری می‌توانند به عنوان ضامن قرار گیرند و می‌توانند ضمانت پرداخت را برای شرکت‌ها انجام دهند. امسال در بسته‌ای تحت عنوان رشد تولید برای اولین بار این کار را انجام دادیم و نتایج خوبی هم در نتیجه آن حاصل شد. در سال آینده نیز به دنبال توسعه و تقویت ابزارهای ضمانت خواهیم بود.مدیرعامل صندوق نوآوری و شکوفایی در خصوص نقش ارزش‌گذاری‌ دارایی‌های نامشهود در دریافت وام و تسهیلات بانکی اضافه کرد: اتفاق دیگری که در سال جاری افتاد این بود که وزارت اقتصاد در همکاری با معاونت علمی و فناوری، نظام‌نامه ارزش‌گذاری دارایی‌های نامشهود را ابلاغ کرد. امیدواریم این نظام‌نامه زمینه مناسبی را برای دریافت تسهیلات بانکی برای شرکت‌ها فراهم کند.او در خصوص ابزارهای این نظام‌نامه برای دریافت تسهیلات از بانک‌ها تشریح کرد: در صورت مالی شرکت‌ها، معمولا دارایی‌های فیزیکی مثل ملک و زمین پررنگ‌تر است و به سرمایه‌های نامشهود توجه کمتری می‌شود. این دارایی‌ها برای بانک‌ها ملاک نیست و سودآوری و دارایی فیزیکی شرکت برای بانک اهمیت بیشتری دارد. اگر نظام‌نامه بتواند خیال بانک‌ها را از نقدشوندگی و بازپرداخت تسهیلات راحت کند، می‌تواند زمینه مناسبی را برای دریافت تسهیلات بانکی فراهم کند.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. این نامه دلسوزانه است؟!

  2. کیهان: لایحه عفاف و حجاب ترویج‌کننده پدیده پلشت بی‌حجابی است/ امید است این لایحه ناکارآمد کنار گذاشته شود

  3. واکنش قوه قضائیه به شایعه ای درباره زیباکلام

  4. نامه روحانی به مردم ایران درباره دلایل رد صلاحیتش/ این دفاعیه‌ شخصی نیست، دفاع از جمهوریت نظام است

  5. فردا دیر است...

  6. آقای رئیس جمهور خاطرجمع نباشید

  7. حرف طلافروشان را باید شنید، اما...

  8. پیرامون پشت‌پرده افشای فایل‌صوتی «ظریف»...

  9. سپاه برای مقابله با مواد مخدر مسئولیت گرفت‌

  10. نظرات برگزیده مخاطبان الف: مردم عملکرد دولت روحانی را فراموش نکرده‌اند/ گسترش مصرف مشروبات الکلی زنگ خطری برای مردم و مسئولین است

  11. خودمان بیگناهان زیادی را کشتیم نمی توانیم از اسرائیل انتقاد کنیم

  12. جریمه کشف حجاب ۴ و نیم میلیون تومان است

  13. سردار رادان: کشف حجاب به خاطر مسائل اقتصادی نیست

  14. انتقاد روزنامه اصولگرا از وزیر ارتباطات/ واکنش فرزین به انتشار اطلاعات مالی موسسه رائفی‌پور

  15. تنوری که هنوز سرد است...

  16. نتانیاهو: ‌صدها سرباز را از دست داده‌ایم

  17. ایثارگران را بدنام نکنید !

  18. در آستانۀ سکولارشدنِ زیارت؟

  19. صادق زیباکلام روانه زندان شد

  20. بزرگ‌نمایی مشکلات به ضرر کشور است

  21. راه سخت قالیباف/ پیشنهاد جالب شریعتمداری درباره واکنش به اسرائیل

  22. توضیحات «لیلاز» درباره فایل صوتی «ظریف»/ ادعای عجیب «آخوندی»

  23. اعتراض بانوان به پوشش‌های نامناسب

  24. نرخ رشد جمعیت با روند فعلی در سال ۱۴۰۹ به صفر می‌رسد

  25. تبلیغات پرحجم قدرت‌های بزرگ به وسیله دانشجویان غرب رنگ باخت

آخرین عناوین