مردمی کردن میراث فرهنگی

دکتر علی دارابی،   4020906104

.

انجمن خیرین میراث فرهنگی شنبه ۴ آذر با حضور ۵۰۰ تن از کارآفرینان، فعالان اقتصادی، خیرین و نیکوکاران، رؤسای اتاق های بازرگانی سراسر کشور، جمعی از مدیران و دست اندرکاران میراث فرهنگی، با پیام مرجع عالیقدر حضرت آیت ا... مکارم شیرازی آغاز بکار کرد

-جمعی از اهالی رسانه و مطبوعات، هنرمندان سینما و تلویزیون، ورزشکاران نیز در این مراسم حضور داشتند تا همه با هم در نهضت مردمی کردن میراث فرهنگی حضور داشته باشند. 

-آقایان احد عظیم زاده، فضل الله جواهری، ایمان عتیقی، علیرضا یونچی، صمد حسن زاده، مجتبی ملا احمدی و سیروس مقدم (کارگردان سینما و تلویزیون) به نمایندگی از جمع حاضر سخن گفتند و از ایده انجمن حمایت و آمادگی خود را برای کمک اعلام نمودند. 

-مهندس ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز درباره ضرورت سپردن امور به دست مردم و ضعف سیستم اداری کشور و لزوم اهتمام همه جانبه به حفظ بناهای تاریخی سخن گفت.

- بنده درباره اهمیت و جایگاه میراث فرهنگی و ضرورت تشکیل انجمن خیرین میراث فرهنگی صحبت کردم. محورهای اصلی سخنانم بشرح زیر است: 

- دولت ها می آیند و می روند هر یک به سهم خود کمکی از نظر بودجه و قوانین دارند. دولت سیزدهم اهتمام بایسته ای به حوزه میراث فرهنگی داشته است که کمال تشکر را داریم. 

-در ایران بیش از یک میلیون آثار تاریخی داریم که ۳۵۰۰۰ اثر آن ثبت شده است.
عظمت و گستردگی بناهای تاریخی ایران فراتر از توان یک دولت است. دولت ها هر قدر تلاش کنند باز هم نیاز به حضور مردم است. بودجه دولتی محدود است و کفاف نمی دهد. 

-امروزه موزه ها و فعالیت های مرتبط با میراث فرهنگی در صدر اقدامات دیپلماسی عمومی در جهان و با هدف کمک و گسترش به صلح، دوستی و توسعه کشورها است. 
فعالیت های مشترک در حوزه میراث فرهنگی با سایر کشورهای جهان راهکاری مهم برای مقابله با ایران هراسی است. 

- انجمن خیرین میراث فرهنگی که ماهیت کاملاً غیر دولتی دارد. نهادی مردمی، خیریه ای و نیکوکاری است که مشابه خیرین مدرسه ساز و سلامت می تواند به «داد» میراث فرهنگی برای حفظ و صیانت از میراث فرهنگی برد. 
- هیأت موسس برابر اساسنامه هیأت مدیره موقتی را انتخاب کرده است که تا برگزاری مجمع و انتخاب هیأت مدیره امور انجمن را دنبال کند.

_عکس ها را خوب بنگرید، اجتماع چنین جمعیتی با این ترکیب در سالیان اخیر دیده نشده است. همه آمده بودند که بگویند: میراث فرهنگی، هویت، تمدن، ریشه و اصالت و منزلت ما ایرانیان است. 

-و چه زیبا شاعر و داستان سرای بزرگ ایرانی حکیم نظامی گنجوی فرمودند: 

همه عالم تن است و ایران دل  
نیست گوینده زین قیاس خجل

چون که ایران دل زمین باشد 
 دل ز تن به بود یقین باشد.

*قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور