انتقاد رئیس خانه اقتصاد ایران از برخورد ضعیف با قاچاق

گروه اقتصادی الف،   4010212044 ۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

رییس خانه اقتصاد ایران با انتقاد از برخورد ضعیف با قاچاق کالا در کشور گفت: در موضوع قاچاق باید حتماً به سراغ سرمنشاها رفت. با توجه به این که شناسایی سر منشاها به راحتی قابل شناسایی است ولی برخورد با آنها صورت نمی گیرد مشخص است که یک مافیای بزرگی پشت آن است.

انتقاد رئیس خانه اقتصاد ایران از برخورد ضعیف با قاچاق

ابراهیم جمیلی به الف گفت: فرمایشات رهبر معظم انقلاب در رابطه با قاچاق باید جدی گرفته شود چرا که قاچاق صدمات بسیار زیادی به اقتصاد کشور می زند و باعث می شود که اقتصاد زیرزمینی شکل بگیرد.

رییس خانه اقتصاد ایران گفت: کالای قاچاق با فاکتور  فروخته نمی شود و در دفاتر رسمی حسابها ثبت نمی شود. برای کالای قاچاق مالیات و عوارض به دولت نمی پردازند بنابراین همه این ها باعث می شود کالایی که به صورت قاچاق می آید به تولید و اقتصاد ضربه بزند. 

رییس خانه اقتصاد ایران با بیان این که خیلی از کالاهای قاچاق بی کیفیت هستند افزود: در مواد غذایی شاید تاریخ گذشته باشند، در مواد دارویی اصالت دارو و سازنده مورد سوال است، به هم دلیل است که باید برخورد با قاچاق به صورت سیستماتیک انجام بگیرد.
 
وی تاکید کرد: باید جاهایی که کالای قاچاق عرضه می‌کنند محدود شود، باید با حمل کالای قاچاق برخورد قانونی کرد و اینها همه به وسیله سیستم های هوشمند قابل رصد و  پیگیری است. 

باید به سراغ سرمنشاها رفت
جمیلی گفت: در موضوع قاچاق باید حتماً به سراغ سرمنشاها رفت. با توجه به این که شناسایی سر منشاها به راحتی قابل شناسایی است ولی برخورد با آنها صورت نمی گیرد مشخص است که یک مافیای بزرگی پشت آن است که نمی‌خواهند  به سلامت و درستی کالا وارد کشور شود بنابراین در این مورد یک تجدید نظر اساسی نیاز است. 

بخشنامه ها باید کاهش پیدا کنند
رییس خانه اقتصاد ایران در ادامه درباره صدور بخشنامه ها گفت:  بخشنامه ها در ادارات و سازمان ها و وزارت خانه ها  خیلی زیاد است که گاهی اوقات خیلی از موارد همدیگر را نقض می کنند باید آنها را کاهش دهیم.

 وی گفت: بخشنامه ها و دستورالعمل ها باید به گونه‌ای باشد که نیاز به تفسیر نداشته باشد. هر مقدار این بخشنامه ها کاهش پیدا کند بهترین راه برای کنترل و رشد اقتصاد سالم است. ما می توانیم با کاهش این بخشنامه ها به اقتصاد سالم کمک کنیم و حتما هم در این راه همه با هم باید گام بردارند.

جمیلی در ادامه افزود: این که اقتصاد کشور شرطی نشود حرف بسیار خوبی است اینکه ما از تمام امکانات و مزیت های خودمان استفاده کنیم و به سمت و سوی تولید برویم قطعاً می‌تواند تحولی در اقتصاد کشور ایجاد کند. 

رییس خانه اقتصاد ایران گفت: علاوه بر این که این کار را نکردیم حتی با مانع تراشی موجب شدیم که تولید کاهش پیدا کند.  گاهی اوقات به آمارها دقت نمی‌کنیم . آمار صادرات و واردات نشان می‌دهد که ما به ارزش افزوده توجه نمی کنیم و  هنوز داریم خام فروشی را ادامه می دهیم .

جمیلی با طرح این سوال که چرا برنامه ریزی نمی شود؟ چرا  با ایجاد صنایع پایین دستی ارزش افزوده ایجاد نمی کنیم گفت: البته آمارها باید بدقت مورد بررسی و بازبینی قرار بگیرد. ما باید به تفکیک اعلام کنیم که آمار صادراتی ما بر چه اساسی بوده است؟ آیا واقعاً در این آماری که اعلام می شود در چه کالاهایی می توانیم ارزش افزوده ایجاد کنیم.

رییس خانه اقتصاد ایران گفت: اگر این ها را رصد کنیم و از دانشگاهها و شرکت های دانش بنیان کمک بگیریم شاهد این نخواهیم بود که قیمت هر تن کالای وارداتی ما دو و نیم یا سه برابر کالای صادراتی شود بنابراین باید تلاش کنیم این رقم را به همدیگر نزدیک کنیم و به امید روزی باشیم که ارزش کالاهای صادراتی ما بیشتر از ارزش کالاهای وارداتی شود.