اتحاد دو سوی آتلانتیک در تامین انرژی

گروه تعاملی الف،   4010120001

آمریکا و شرکای بین‌المللی آن برای تامین ۱۵ میلیارد متر مکعب LNG به اتحادیه اروپا در سال جاری تلاش خواهند کرد تا به جایگزینی منابع انرژی روسیه کمک کند.

اتحاد دو سوی آتلانتیک در تامین انرژی

گروه تعاملی الف - سهیل سیاحی:

اروپا و آمریکا در جریان سفر جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا به اروپا، قرارداد تامین را منعقد کردند. اتحادیه اروپا در نظر دارد وابستگی خود به گاز روسیه را به میزان دو سوم در سال جاری کاهش دهد و تا سال 2027 به واردات سوخت فسیلی روسیه پایان دهد.

اروپا حدود 40 درصد از گاز مورد استفاده برای تامین انرژی خانه‌ها و صنعت خود را از روسیه دریافت می‌کند. آژانس بین‌المللی انرژی تخمین می‌زند که اروپا در سال 2021‌، 155 میلیارد متر مکعب گاز مورد نیاز خود را از روسیه تامین کرده است. نگرانی‌ها در مورد امنیت عرضه گاز در این هفته پس از اینکه روسیه دستور داد پرداخت‌های قرارداد گاز به روبل انجام شود، بیشتر شد و خطر کاهش عرضه و حتی افزایش قیمت‌های را نمایان شد. به عنوان بخشی از توافق گسترده تر، ایالات متحده و اروپا تامین پایدار را به میزان حداقل 50 میلیارد متر مکعب LNG آمریکا تا سال 2030 تضمین خواهند کرد. این جایگزین یک سوم گازی است که اروپا از روسیه دریافت می‌کند.

برای تحقق این موضوع، کمیسیون اروپا (EC) با کشورهای عضو خود برای ذخیره گاز در سراسر قاره، ایجاد زیرساخت برای دریافت LNG و اقداماتی برای افزایش بهره‌وری گاز همکاری خواهد کرد. ریاست اتحادیه اروپا، اعلام کرده که هدف تامین انرژی باید نه تنها برای زمستان آینده، بلکه برای سال‌های پیش رو است و این یک نقطه شروع بزرگ برای انجام این کار است و در ادامه کاهش این وابستگی به سوخت‌های فسیلی روسیه و قطع کامل وابستگی است. اتحادیه اروپا در حال آماده سازی چارچوب نظارتی برای امنیت تامین و ذخیره انرژی است. همچنین کاخ سفید اعلام کرد یک کارگروه مشترک به منظور نظارت بر هدف کاهش وابستگی اروپا به سوخت‌های فسیلی روسیه و تقویت امنیت انرژی اروپا تشکیل خواهد شد.

ریاست این گروه ویژه امنیت انرژی را نمایندگانی از کاخ سفید و رئیس اتحادیه اروپا که هنوز نامشان مشخص نشده است، بر عهده خواهد داشت. این سازمان برای تضمین امنیت انرژی اتحادیه اروپا برای زمستان آینده و سال های بعد در حالی که زیرساخت هایی در اتحادیه اروپا به این منظور ایجاد می‌شود، تلاش خواهد کرد. این تلاش ها حول دو هدف اصلی سازماندهی خواهند شد. تنوع بخشیدن به تامین LNG و کاهش تقاضا برای گاز طبیعی. طرح کاهش تقاضا شامل راه حل های بازدهی مانند ترموستات های هوشمند و پمپ های حرارتی است. همچنین تسریع در برنامه‌ریزی و تأیید پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر و همکاری استراتژیک در تامین انرژی، از جمله در فناوری‌هایی مانند بادهای فراساحلی است که ایالات متحده و اتحادیه اروپا در آن برتری دارند.

و اما سوال اساسی اینست که این تحولات چه تاثیری بر صنعت نفت/گاز و پتروشیمی کشورمان خواهد داشت؟!