وقتی فناوری به کمک نابینایان می‌آید

گروه فناوری الف،   4000911076

برای افراد دارای معلولیت، شکاف دیجیتالی قبل از همه‌گیری کرونا هم وجود داشت؛ این شکاف برای افراد دارای اختلالات بینایی شدیدتر است، اما ابزارهای جدید راه‌های جدیدی را برای مشارکت بیشتر این افراد باز می‌کند.

وقتی فناوری به کمک نابینایان می‌آیدبه گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ شیوع بیماری کووید-۱۹ جامعه را وارد عصر جدید زندگی از راه دور کرد. زندگی که بیشتر و بیشتر به ابزارهای دیجیتال و گوشی های هوشمند وابسته شد.

با استفاده بیشتر از گوشی های هوشمند در دوران شیوع کرونا، افراد دارای معلولیت در استفاده از این ابزارها با مشکلات بیشتری روبرو شدند و از میان انواع معلولیت‌ها، زندگی نابینایان سخت‌تر هم شد.

شرکت‌های بسیاری در حال کار برای مقابله با این مشکل هستند. BlindSquare که توسط توسعه‌دهنده اهل فنلاند Ilkka Pirttimaa ساخته شده، یکی از این نمونه‌ها است. این برنامه را که بیش از ۶۰ هزار نفر در ۱۸۶ کشور استفاده می کنند به ۲۶ زبان موجود است.

این برنامه از نقشه خیابان و داده های Foursquare استفاده می کند تا به افرادی که دارای اختلال بینایی هستند کمک کند تا براحتی حرکت کنند، مکان کاربران را تعیین می‌کند و اطلاعات صوتی درباره کافه‌ها، کتابخانه‌ها، فروشگاه‌های مواد غذایی و موارد دیگر را بر اساس علایق کاربر ارائه می‌کند.

کاربران دستگاه های خود را تکان می دهند تا مکان فعلی و اطلاعات مربوط به جاذبه های اطراف و همچنین اطلاعات سفر را بشنوند.

مدیر شرکت مستقر در هلسینکی که BlindSquare را تولید می‌کند، می‌گوید BlindSquare همچنین با برنامه‌های ride-hailing کار می‌کند تا کاربران بتوانند بدون  استفاده از برنامه دیگری با Uber تماس بگیرند.

این برنامه همچنین می تواند توسط افراد نابینا و ناشنوا مورد استفاده قرار گیرد.

ابزاری دیگر با هدف افزایش دسترسی نابینایان، Be My Eyes است، اپلیکیشنی که افراد دارای نقص بینایی را به داوطلبان بینا برای کمک از طریق تماس ویدیویی زنده برای انجام کارهای روزمره متصل می‌کند.

این پلتفرم در طول همه‌گیری جهانی شاهد افزایش ۳۳ درصدی کاربران بود و اکنون به بیش از ۳۲۰ هزار کاربر نابینا، کم‌بینا و سایر کاربرانی که نیاز به پشتیبانی بصری دارند خدمات ارائه می‌دهد.

در حالی که بسیاری از سازندگان فناوری نیاز به تغییر قابلیت دسترسی دارند، رهبران صنایعی مانند اپل، شرکت آلفابت، گوگل و مایکروسافت در ایجاد پلتفرم‌هایی با قابلیت دسترسی و طراحی به‌روزرسانی‌ها برای جبران نسخه‌های قبلی گام‌هایی برداشته‌اند.

برای مثال، به‌روزرسانی iOS ۱۴ اپل می‌تواند تشخیص دهد که آیا فرد در تماس گروهی از زبان اشاره استفاده می‌کند یا خیر، همچنین گوگل صفحه‌کلید بریل را در صفحه‌خوان TalkBack اندروید خود و همچنین ویژگی‌های زیرنویس زنده را توسعه داده است. مایکروسافت بر روی محصولات ایکس باکس دستگاه های لمسی قرار داده است تا افرادی که دید ضعیفی دارند بتوانند به تنهایی آنها را باز کنند.

سال گذشته، گوگل یک صفحه کلید مجازی بریل برای اندروید معرفی کرد تا به افراد کم بینا امکان خواندن و نوشتن در گوشی های هوشمند را بدهد. صفحه کلید بریل گوگل برای افراد کم بینا برای گوشی های هوشمند سیستم اندروید توسعه یافته است.

همچنینAccessNow یک برنامه وب سایتی است که از نظر بصری قابل دسترسی است و به کاربر کمک می کند که مکان ها را بر اساس قابلیت دسترسی آنها نقشه برداری و بررسی کند. با کمک این برنامه افراد از قبل می توانند بفهمند کدام مکان ها یا پلتفرم ها قابل دسترسی نیستند.