نگاهی به مناظره آخر ترامپ و بایدن

گروه جهان الف،   3990802005 ۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

صبح امروز  مناظره دوم ترامپ و بایدن نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار شد.  و آن را باید پایان مناظره ها دانست. 

نگاهی به مناظره آخر ترامپ و بایدن

به گزارش الف، محورهای اصلی  این مناظره  را مباحثی نظیر کرونا، محیط زیست، نژاد پرستی، مداخلات خارجی، افزایش دستمزدها و افشای مفاسد مالی یکدیگر  تشکیل می‌داد. 

در این مناظره بایدن در اعترافی صریح اعلام کرد که نژادپرستی در آمریکا نهادینه و سیستمی است. 

 هر دو نفر  به نوعی از مداخلات خارجی در انتخابات را مورد تاکید قرار دادند. یکی روسیه را متهم کرد و دیگری ایران را. 

بایدن در بحث کرونا ترامپ را به دلیل بی توجهی عامل مرگ هزاران نفر در آمریکا معرفی کرد و اعلام کرد چنین فردی نباید رئيس جمهور آمریکا باشد.

از سوی دیگر ترامپ در تلاش است تا از ابزار واکسن کرونا برای موفقیت خود بهره بگیرد. به همین دلیل در همین مناظره اعلام می کند ظرف چند هفته واکسن می آید اما چند دقیقه بعد همچون آدم های فراموشکار اعلام می کند: تضمین نمی کند که واکسن ظرف چند هفته آینده به بازار بیاید نکته مهم این است که چنین ادعایی را مراکزبهداشتی آمریکا هرگز مطرح نکردند. و تنها اوست که می‌خواهد از آن بهره سیاسی ببرد. 

 شاید بتوان چالش ماسک را یکی از بخش‌های برجسته این مناظره دانست. 

ترامپ تلاش می‌کند با نزدن ماست شرایط را امن نشان دهد و برعکس بایدن همین بی‌مبالاتی ها  را عامل مرگ هزاران آمریکایی می داند و لذا خود همواره از ماسک استفاده می کند. ماسکی که در مناظره قبلی مورد تمسخر ترامپ قرار گرفت. 

ترامپ تصریح می‌کند که جو بایدن برای این انتخابات سه و نیم میلیون دلار از روسیه پول گرفته است البته متهم کردن به فساد از سوی طرفین به همین جا ختم نمی‌شود. 

و ترامپ بر اساس مواضع قبلی خود همچنان پسر بایدن( هانتر بایدن) را به دست داشتن در معاملات فاسد متهم می‌کند. و اورا سیاستمداری فاسد خطاب کرد. 

به همین دلیل او "بوبولینسکی" را همراه خود آورد تا علیه پسر بایدن شهادت دهد. کاری که در دور قبل انتخابات با آوردن چند زن ادعا کرد که آنان توسط همسر رقیبش(بیل کلینتون) مورد  اذیت و آزار جنسی  قرار گرفت اند. 

به تعبیر برخی کارشناسان این مناظره به دلیل رعایت برخی قواعد از توهین های کمتری برخوردار بود و رفتارهای مدنی بیشتری در آن دیده شد این عبارت ها می تواند تصویر بهتری از مناظره اول آنان و قضاوت بیرونی درباره آن ارائه دهد. 

دراین مناظره  در حالیکه یکی‌از طرفین در حال صحبت بود میکروفون دیگری قطع بود شاید همین عاملی شد برای اینکه کمتر در میان حرفهای یکدیگر بپرند. 

مردم آمریکا در حال حاضر حدود ۵۰ میلیون رای از طریق پست و سامانه های الکترونیکی به صندوق ها ریخته اند. بدیهی است سرنوشت قطعی انتخابات روز ۱۳ آبان مشخص خواهد شد. نظرسنجی های فعلی حکایت از پیشگامی بایدن  دارد. اما معلوم نیست این این امر تا آخر پابرجا بماند چرا که رای مردم در برخی از ایالت ها تا روزهای آخر نامعلوم است وهیچ پیشفرض رای قطعی برای حزب دموکرات و  یا جمهوری خواه در آنها وجود ندارد. ضمن اینکه ممکن است ترامپ برای روزهای پایانی سورپرایزهایی داشته باشد